Iron Man 2 (2010)
Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 28 april 2010
Bekijk via Disney+
Plot Iron Man 2
"It's not the armor that makes the hero, but the man inside."
Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.), wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen...
- Trailer (YouTube)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Agent Coulson
Howard Stark
Senator Stern
Nicholas
Gisteravond gezien. Gezien het feit dat ik deel 1 zeer geslaagd vond had ik al een beetje ingecalculeerd dat deze sequel minder zou zijn. Dat is 'ie dus ook.
Het verhaal is vrij simpel, spanning is er niet echt, de acteerprestaties zijn best aardig (Downey Jr. en Rockwell als positieve uitschieters, Paltrow, die ik in deel 1 het verrassend aardig vond doen en Cheadle ondermaats).
De special effects zijn gewoon in orde, niets mis mee. Rourke en Johansson krijgen te weinig ruimte om hun karakter daadwerkelijk goed uit te werken. Daarnaast vind ik het hele langs elkaar heen praten hinderlijk worden.
Humor is er echter nog genoeg. Alleen al het smoelwerk van Downey Jr. laat een glimlach op m'n gezicht verschijnen. Één van de beste scènes is toch wel die waarin een dronken Iron Man een verzoekplaatsje indient bij de DJ om Rhodey in elkaar te rossen (Another One Bites the Dust).
Leuke twists waren de easter eggs, waaronder het gebruiken/misbruiken van Capt. America's schild om Stark's nieuwste uitvinding waterpas te maken.
Over het geheel vond ik de film dus minder dan deel 1. Ik twijfel tussen 2,5 en 3 sterren. Deze keer laten ik de plussen zwaarder wegen, 3 sterren dus.
Oh en voor iedereen die het nog niet weet of niet gelezen heeft: BLIJF NA DE EINDCREDITS OP JE STOEL ZITTEN!
TrickySmalls
Goede film. Beter dan deel 2 als je het mij vraagt.
Doordat in deel 1 alles echt op gang moest komen had ik het idee dat het bij deel 2 minder stroef verliep. Bovendien vond ik deze meer humor bevatten.
wimnoot
Jon Favreau's Iron Man 2
Favreau weet wederom een uitstekende superheldenfilm neer te zetten. Ironman 2 is een waardige opvolger van deel één, sterker nog ik vind hem zelfs beter! Vaak is het leukste van dit type film naast de actie, het onstaan van de verschillende karakters. In het eerste deel maakte we kennis met Tony Stark, Pepper Pots, Rhodey(ditmaal een rol van Don Cheadle) en Obidiah. Wat best een hoop personages zijn. In dit deel doen ze er nog een schepje boven op. We zien in rap tempo Justin Hammer, Ivan Vanko, Natasha Romanoff, Nick Fury en agent Coulson voorbij komen. Je zou denken dat met al die nieuwe gezichten de film een stuk vaart zou verliezen, maar Favreau lost dit op door niet te lang bij ieder personage stil te staan en het jou als kijker gewoon zelf laat uitvissen. Ik vond ook niet één scène te lang duren. Erg knap.
De film begint met Tony Stark in ultimo forma, uitslovend, narcistisch en met maling aan iedereen. Ik vind het echt een heerlijk karakter. Natuurlijk raakt hij in de problemen en moet vooral die arme, mooie Pepper Pots het ontzien. We maken kennis met Ivan Vanko in een paar hele mooie scenes op de racebaan in Monaco, en langzaam wordt het verhaal opgebouwd tot die onvermijdelijke climax. Waar hij in tegenstelling tot deel één niet een maar een stuk of veertig Ironmannen achter zich aan krijgt. Die beelden en het machtige bioscoop geluid maakten dit tot één van de beste bioscoop bezoekjes dit jaar.
Ik kan als liefhebber van het hele comicverfilming gebeuren kan mijn hart ophalen de komende tijd, met Thor, Green Lantern, Captain America en nog vele andere. Deze was in ieder geval erg geslaagd. 4.5
Zeer geslaagde bioscoop/popcorn film.
Ik vind Iron Man 2 zelfs wat beter dan deel 1, ondanks dat ook hier weer niet superveel actie in zit is het toch wat leuker dan deel 1. Dit komt vooral door Robert Downey Jr. Hij maakt van Tony Stark toch een legendarisch figuur! Erg lachen was de scene dat hij dronken in zijn pak zat
Er zit echt een grappenarsenaal van hier tot Tokyo in, het leuke is dat het allemaal niet te flauw wordt(zoals bv. in Transformers wel het geval is). Ook zitten er een heleboel leuke one-liners in. Ook de rest van de cast doet het naar behoren. Scarlett is als nieuweling ook weer charmant als altijd en ik had verwacht dat Rourke's rol slechter zou zijn, maar ook nog redelijk sterk uitgewerkt. Sam Rockwell's rol wekte verschillende reacties bij me op, aan de ene kant erg grappig, maar aan de andere kant word je op een gegeven moment wel moe van al dat gebrabbel van hem.
Met de actie/special effects zit het ook goed, dat ziet er weer spectaculair uit, de Iron Man pakken zien er ook superrealistisch uit en nergens komt de film gekunsteld over.
Helaas is het plot wat mij betreft niet altijd even sterk, er zitten wel teveel momentjes in waarbij ik toch vaak mn twijfels heb.
Bijvoorbeeld de scene in Monaco, Rourke kan rustig zijn gang gaan, nergens is er beveliging te bekennen en hij wordt totaal niet aangepakt nadat hij 2 F1 bolides heeft laten crashen. 1 sniper shot en poeff hij ligt neer, ach ja... Ook snapte ik de radio communicatie tussen Cheadle en Downey Jr. niet echt. Het pak van Cheadle was volledig overgenomen door Rourke, maar toch had hij nog radiocontact, beetje vreemd. Ook het amateurisme van het Amerikaanse leger was me niet ontschoten, allemaal te gemakzuchtig en iedereen is te goed van vertrouwen.Ook het eindgevecht is best gemakzuchtig gedaan en bevat niet echt veel spanning.
Ach ja, het lijkt misschien veel. Maar het zijn van die kleine dingetjes die het geen absolute topper maken. Verder blijft Iron Man 2 een zeer sterke blockbuster film met prachtige Special effects en boordevol humor. Ik kan Iron Man 2 toch aanraden bij iedereen!
p.s. blijf wel zitten tot na de aftiteling. Want net zoals bij het eerste deel volgt er na de aftiteling nog een nieuwsgierig makende scene voor de volgende Iron Man film, of voor the Avengers
blaze2006
Tot mijn verbazing verassend goede film. Je moet wel van het genre houden, maar je kunt het zien als een soort Transformers.
ssk
Een verassende film, het een aantal leuke stukken met goede scenes van zowel actie als komedie (vooral die ex-wife part!) anyway, deze film is het kijken zeker waard
Actionfreak
Vete Remix TV Spot Van Mike Relm.
Hij had een trailer remix gemaakt voor de lol.
Toen Favreau die remix zag mocht hij een 45 sec tv spot remix maken.
Komt waarschijnlijk ook op TV.
Sjoerdow
Prima film, al viel mij die punten, die rep_robert opnoemt ook al op.
Rourke is wel leuk als bad guy, maar zijn rol is zelden (komt ie PascaL ) verrassend.
Het eindgevecht is inderdaad een beetje teleurstellend, waar de humor wél iets toevoegd aan de film.
Gewoon een lekker bioscoopfilmpje met veel tierelantijnen, en weinig diepgang.
3 sterren.
tommy_movies
Goeie film, goede effecten, de nodige humor ingestopt, kortom een aanrader om te gaan zien.
gk1515
Gisteren de Imax versie gezien.
Echt een goede vermakelijke film. Downey jr.'s acteerwerk was vooral weer eens erg goed.
Leno
Het frisse van deel 1 is er wel vanaf, helaas. Halverwege kakt de film wat in wanneer Stark te serieus wordt neergezet. Vervolgens vind ie een nieuwe energiebron uit in no-time en is alles weer goed. Je moet niet te kritisch kijken maar dit gaat echt te makkelijk. Verder is Stark als nonchalante playboy gewoon het leukst, zoals in de beginscene.
Verder is de Rourke als badguy best cool maar zijn rol is iets te onbenullig, hij kan zijn ei niet kwijt. Dit wordt overigens goedgemaakt door de heerlijke rol van Sam Rockwel.
Toch heeft het karakter Iron Man en de spectaculaire actie nog genoeg te bieden om de film de moeite van het kijken waard te maken.
sonyjh
coole film.
Niveau van deel 1 vond ik. Net zoals in deel 1 vond ik hier de eerste helft beter als de 2de.
In de tweede helft werd het een iets te typische actie film die er af en toe wat over ging.
Maar zeker wel cool, vooral toffe film om te zien
derooy
ik ben gister naar iron man 2 IMAX gegaan.
ik was zeer gehyped over de film,ik verwachtte er wat moois.
maar dat moois kwam er naar mijn mening maar steeds niet uit.
begrijp me niet verkeerde de film is goed maar niet zoals iron man 1 dat was.Het miste wat pit in mijn ogen.
Ik hou ervan als er meteen in het begin een toon wordt gezet qua actie maar voordat er actie kwam in iron man 2 was het al dik 3 kwartier verder.Maar na die 3 kwartier was het genieten geblazen.Soms gebeurder er dingen die ik al kon verwachtte of die niet nodig zijn..erg jammer.
maar combineer r.downey jr met iron man,+ war machine+whiplash kom je toch al bij een mooie combi.
een typische zomer blockbuster film maar die helaas in mijn ogen niet het gewenste resultaat bereikte qua actie en omvang.
Q Jones
Nou daar ben ik het toch helemaal niet mee eens Transformers was bagger in tegen deel tot deze twee films.
Q Jones
Ik heb hem gezien maar ik heb een beetje een leeg gevoel en weet niet wat ik er over moet zeggen, 1 is sowieso beter. Maar ik weet niet echt wat ik van de film moet vinden. Ik ga hem in de loop van de week herzien en dan horen jullie meer van mij
shockdog
Drop your socks and grap your Crocs, we're about to get wet!
Veel grappiger dan deel 1. Dat Iron Man 2 nauwlijks een verhaallijn heeft valt eigenlijk helemaal niet op, en Mickey Rourke als misgecaste badass neem je voor ook voor lief
****
RDtv
Vanavond deze film gezien in de bios en moet zeggen dat 'ie me een beetje tegenviel. De film duurt net iets te lang en ik irriteerde me aan de geflipte Hammer.
revengeyo
goede bioscoop film
leuk verhaal en goede special effects.
mandy7
Ik heb me buitengewoon vermaakt.
Verhaal is iets minder dan dat van IR1.
Die film had ik een 4 gegeven, dus zou ik deze een 3.5 geven..
Maar, aangezien Scarlett Johansson er in zit en zij ook nog eens in een uitermate fijne outfit rond loopt, krijgt ie er weer een half puntje bij en komt ie uit op. 4*

Genieten met een grote G!
Gisteravond Iron Man 2 in de bioscoop bekeken en wat een feest werd dat!
Deel 1 was al heel erg leuk, deel 2 is zelfs nog wat leuker. Deel 1 introduceerde Iron Man, deel 2 gaat gewoon verder dus je zit meteen in het Iron Man verhaal.
En dat verhaal mag dan zelf niet zo heel bijzonder zijn, maar de uitwerking is gewoon 1 brok entertainment. De mix van een aantal geweldig mooi weergegeven actiemomenten (vooral de 1e ontmoeting tussen Iron Man en Ivan Vanko was schitterend!) en scherpe, echt leuke humor is goed geslaagd. Waar Transformers 2 bijvoorbeeld hopeloos faalde op komisch gebied, daar is Iron Man 2 de gehele film door grappig. De zaal lag ook regelmatig in een deuk om een leuke oneliner of ander grappig iets. Zeker Downey Jr. was echt grappig.
Sowieso heb ik over de cast niks te klagen. Downey Jr. is echt een goede Iron Man. Sowieso is dat een heerlijk personage. Nonchalant, maakt zich nergens druk over, lekker cynisch en gevat...en Downey Jr. zet deze rol subliem neer! Ook Rourke vond ik erg goed als Ivan Vanko. Hij zag er indrukwekkend uit. Wel jammer dat de ultieme confrontatie tussen hem en Iron Man wat zwak was door de korte tijd. Enige echte minpunt aan de film.
En verder deed Paltrow haar werk maar haar rol vond ik niet echt opvallend. Scarlett Johansson idem, maar wat een heerlijke vrouw is zij toch zeg! Ze zag er echt weer fantastisch uit! Haar rol werd later in de film wel leuker.
Maar je kijkt Iron Man 2 toch ook vooral voor de actie en dat ziet er echt weergaloos uit. Alle grafische registers zijn opengetrokken en dat krijg je te zien. Het laatste deel van de film met alle drones die achter Iron Man aangaan toont goed hoe mooi deze film van uiterlijk is. Idem met de muziek, wat ook lekker aanwezig was en goed klonk.
Iron Man 2 is denk ik de leukste zomerblockbuster van het jaar. Ik ben benieuwd wat hier overheen kan gaan. Misschien Prince of Persia, maar dan moet die film goed zijn best gaan doen.
Ik neig naar 4,5* voor deze film, maar ik zet hem toch op 4*. Wie weet meer na een herziening.....
Mikkel341
Heb deze film gister in de iMax in Pathé gezien, ik vond de film heel erg kindvriendelijk en dit haalde een groot deel van de actie en geloofwaardigheid van "superschurk" Ivan weg.
Desalniettemin was het een aardige film met redelijk wat humor en zelfspot, maar thuis op de bank weet ik niet of ik hem helemaal had afgekeken.
3/5
dulcinea
Ik had er meer van verwacht, ik kan moeilijk uitleggen wat maar ik miste iets in de film en dat gevoel had ik vanbij het begin tot het einde.
Er zijn een paar knappe actiescènes en de humor zit wel weer ok, Robert doet het uitstekend maar ik vond het allemaal weinig vernieuwend en je raakt er als kijker ook niet echt bij betrokken.
Mickey en Scarlet hadden gerust nog meer in beeld mogen zijn want hun scènes waren wel knap, Gwyneth iets minder en zij als koppel met Robert dat werkte voor mij al helemaal niet.
Verder vond ik sommige stukken gewoon redelijk saai en verloor ik een paar keer m'n aandacht, het laatste stuk van de film zat dan wel weer volledig op het juiste spoor waardoor ik toch een positief gevoel overhou aan de film maar er had meer in gezeten.
Een 3e hoeft voor mij alvast niet meer.
Actionfreak
Iron Man onderscheidt zich van de superhelden films.
Iron Man 2 is eigenlijk van het begin tot eind leuk. En leuker dan deel 1.
Dit komt doordat de actie in orde is maar ook zeker weer de humor.
Brute actie in combinatie met grappen is voor deze film de formule en daar komt een amuserende film uit die voor iedereen wel te pruimen is.
De cast is prima in orde: Rourke is erg stoer als Bad-Boy, Cheadle en Downey jr. spelen zoals het hoort en dat is dus goed.
Ook de special-efects zijn weer prima in orde want wat heeft Stark toch een vette apparatuur in zijn huis zeg, het word zo realistisch neergezet dat je het zelf ook wil hebben.
En de Robots zien er ook weer geniaal uit.
En natuurlijk hebben we hier ook weer een eindgevecht, ik was blij dat dit niet zon standaard langdurige gevecht zou worden maar gewoon een amusant kort deel van de film.
Niet te vergeten ook de soundtrack/muziek van AC/DC is bruut,vet en past perfect bij de film.
Kortom hou je van Actie en Humor dan is dit een perfecte film voor jou.
4****
Frens Ronde Pens
Hele leuke film, door de combinatie van actie en humor en 'overdreven gedoe'
Lekker overdreven dus allemaal, tot het eindgevecht, met die mexicaan met de 2 electrische zwepen. Geniaal bedacht allemaal, maar een eindgevecht hoort natuurlijk de climax van de film te zijn, en bij deze film vond ik dit niet zo. Wel jammer, want die gekke mexicaan is misschien wel het gaafste personage dat ik in welke film dan ook heb gezien
Maargoed, heb me prima vermaakt. Vond hem zelfs nog beter dan het eerste deel
NERD
Geweldig. Drie van mijn favoriete acteurs, Mickey Rourke, Robert Downey Jr en Sam Rockwell in 1 film.
Ik vond het einde misschien iets te makkelijk, net zoals de eerste film (geloof ik), maar heb me verder heel goed vermaakt.
Op naar de volgende! Erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat.
Zeer vlot.
Heb normaal een hekel aan die Marvel superhelden, komt vooral omdat de meeste van die films zo serieus willen overkomen.
Downey redt de film ook echt. Geweldig geschikt voor deze rol en hij slaat dan ook met verve. Aantal zowaar grappige oneliners, leuke bijrolletjes en ondanks z'n lengte verveelt de film niet.
Ook leuk de suits. Niet meteen geniale ontwerpen, maar met het einde, in een Japans tuintje met Gundam-achtige drones maakt Favreau toch een aardig buiginkje naar Japanse mechastyling.
Vond de scene op het circuit het indrukwekkendst. De CG vs CG battles zijn wat minder, ook het martial arts uitstapje van Johansson hadden ze er beter uit kunnen laten (of een betere choreograaf aannemen, of betere editor, of betere stunt-vrouw).
Verder gewoon aardig vermaak. Lekker vlot, lekker snel, veel rolletjes met vette knipoog en geen tijd om in slaap te sukkelen.
Minder spidermannetjes en batmannetjes, meer van dit soort helden aub.

Scarlett Johansson was er kapot van dat ze twee grote rollen misliep: "Ik voelde me gefrustreerd en hopeloos"

Robert Downey Jr. keert Marvel de rug toe: "Dat is helemaal klaar"

The Lord of the Rings: The Two Towers

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011

Star Wars
Fantasy / Sciencefiction, 1977
technologiemalibusuperheldgebaseerd op stripwraakpost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)break out marveltonystarkmalibu, california, usamarvel cinematicsuper fire suitprison cell breakoutbreaking out excited