Genre: Drama / Misdaad
Alternatieve titel: Hard Eight
Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson
Met onder meer: Philip Baker Hall, John C. Reilly en Gwyneth Paltrow
Releasedatum: 9 april 1998
Plot Sydney
"When good luck is a long shot, you have to hedge your bets."
De jonge gokker John (John C. Reilly) zit berooid tegen de buitenmuur van een cafetaria als hij wordt opgepikt door de wat oudere, goedgeklede Sydney (Philip Baker Hall). Deze voormalige gokker biedt John aan om geld van hem te lenen en hem te begeleiden in de casino's van Reno. Sydney brengt de jonge John de kneepjes van het gokken bij en hun band wordt steeds hechter.
Sydney Brown
Waitress
Keno Bar Manager
Keno Girl
neo
dit was de eerste film van paul thomas anderson,die later boogie nights en magnolia zou maken.het is een kleine misdaadfilm met goeie acteerprestaties en een goeie sfeer.3.5 sterren
Blindfold
Deze had ik in de Sneak gezien ruim voor Boogie Nights en na Boogie Nights kwam deze pas uit.
Frieky
Goede film, met leuke maffe scenes. Inderdaad de meest evenwichtige film van Anderson.
Jordy
ok dan, op tv!! wilde 'm blind bestellen op dvd, maar ik zal 'm eerst wel even kijken dan...
Jos2
Nee, dat was al veranderd voor de film gemaakt werd.
Jordy
ik zet de titel er toch even bij, aangezien imdb ook "Sydney" aanhoudt
Jos2
Phew, dan kan je overal een hele boel titels bij zetten. Iemand wist dat Anderson de film op school Sydney noemde, maar dat hij toen hij hem ging maken Hard Eight moest noemen. Daarom heeft ie Sydney ingevoerd als alternatieve titel en heeft de imdb dat gewoon klakkeloos overgenomen. Hier erbij zetten slaat eigenlijk nergens op. De imdb is niet heilig, Jordy. Staat vol met fouten.
FisherKing
Hij is ook uitgebracht als Sydney volgens de Speelfilm-encyclopedie ! En bewijs jij dan maar het tegendeel
Jordy
oftewel hij staat OOK bekend als "Sydney", dus gerechtvaardigd om het er als alternatieve titel achter te zetten
Macmanus
Goeie film van paul thomas anderson die na deze film erg hoog staat in het lijstje favorieten regisseurs.
De acteurs zijn erg goed, Samuel L Jackson die is bijna altijd goed.
Erg goeie debuutfilm van Anderson. De film wordt in een prachtig sfeertje weergegeven. De acteurs acteerden erg goed (vooral Reilly) en net als in Boggie Nights en Magnolia zit deze film weer vol met fantastische typetjes (Phillip Seymour Hoffman zet altijd fantastische typetjes neer). 3,5*
Goodfella
Hoewel het verhaal wel wat te wensen overlaat, is dit debuutfilmpje van Paul T. Anderson toch zeker de moeite waard. Leuke Tarantino-achtige dialogen, veel humor en een handvol kleurrijke personages zorgen ervoor dat deze film boven de middelmaat uitstijgt... 3,5 sterren
Tonyvdb
Ik had hier meer van verwacht.
Inderdaad, John C. Reilly en Philip Baker Hall spelen fantastisch en er zitten een paar mooie scènes in, maar het verhaal zwalpt doelloos rond tot het einde.
Heel zwak plot, heel zwak.
Alsof Anderson een paar leuke one-liners, dialogen en personages had en daar op één voormiddag een verhaaltje moest bij verzinnen.
**' 2,5 op 5 **'
Jack Sparrow
Ik vond het juist een heel aardige film, een heerlijk relax sfeertje.
Prima acteer prestaties en goeie dialogen. Alleen viel de film toch af en toe wel in een wat langdradige sfeer, dit is jammer en had naar mijn inziens niet gehoeven.
3,5 ster
Ghola
Hard Eight komt aanstaande woensdag op de BBC. Ik ben in ieder geval benieuwd naar Andersons debuut.
Ghola
Aardige debuutfilm van Anderson. Het verhaal stelt niet zoveel voor, maar de personages zijn interessant genoeg en de sfeer is goed getroffen. De stijlkenmerken van de regisseur komen in deze film al duidelijk naar voren: lange shots en een veel bewegende camera.
Voorlopig 3 ruime sterren.
Wat een heerlijke film!
De sfeer is goed getroffen. Het deel dat zich daadwerkelijk in het casino afspeelt vind ik het beste.
Philip Baker Hall als ultieme koele kikker en een perfecte bijrol van Philip Seymour Hoffman als mega irritante casinospeler. Ik heb genoten.
Het 'misdaaddeel' vind ik ietsje minder. Had liever gezien dat de film zich volledig rond het casinogebeuren had geconcentreerd.
Nevertheless 3,5 sterren.
Agony
- 1985 berichten
Wat een ontzettend saaie film. Er gebeurt werkelijk geen ene zak. Alles hobbelt een beetje traag voorbij zonder een moment interessant te worden. Ik heb begin was ik nog erg benieuwd naar de drijfveer van Sidney waarom hij John helpt en op sleeptouw neemt, maar daarna kakt de zooi hopeloos in ondanks toch zeer redelijke acteerprestaties.
1 ster.
sydney
Klinkt eerlijk gezegd als een real life soap... hehe
FisherKing
Ja, kan ie niet gedelete worden, 't is niet eens een Zweedse film
PatrickL
Prima film. De acteerprestaties van Hall, Reilly en Jackson zijn uitstekend, de score vond ik zeer sterk en de dialogen vond ik erg goed en leuk. Hoffman zet een leuke bijrol neer als bijzonder irritante gokker. Het vrij simpele verhaal wordt door Anderson zeer sfeervol in beeld gebracht. Na Magnolia de 2e film die ik van Anderson bekijk en ook deze film beviel me uitstekend. 4*
Bloompje
Wat een talent is die Paul Thomas Anderson toch. goeie sfeer, prachtige vertolkingen, goeie dialogen, leuke soundtrack.
een 4,5*
Bizar dat deze film nu weer Sidney heet. Volgens mij kent de hele wereld 'm als Hard Eight

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'