• 9.373.188 stemmen

Drama / Misdaad | 102 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Alternatieve titel: Hard Eight

Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson

Met onder meer: Philip Baker Hall, John C. Reilly en Gwyneth Paltrow

Releasedatum: 9 april 1998

Plot Sydney

"When good luck is a long shot, you have to hedge your bets."

De jonge gokker John (John C. Reilly) zit berooid tegen de buitenmuur van een cafetaria als hij wordt opgepikt door de wat oudere, goedgeklede Sydney (Philip Baker Hall). Deze voormalige gokker biedt John aan om geld van hem te lenen en hem te begeleiden in de casino's van Reno. Sydney brengt de jonge John de kneepjes van het gokken bij en hun band wordt steeds hechter.

avatar van neo

neo

dit was de eerste film van paul thomas anderson,die later boogie nights en magnolia zou maken.het is een kleine misdaadfilm met goeie acteerprestaties en een goeie sfeer.3.5 sterren

avatar van Blindfold

Blindfold

Deze had ik in de Sneak gezien ruim voor Boogie Nights en na Boogie Nights kwam deze pas uit.

avatar van Wouter

Andersons debuut is zijn meest evenwichtige film.

avatar van Eva

Eva

In ieder geval de enige die niet te lang is....

avatar van Frieky

Frieky

Goede film, met leuke maffe scenes. Inderdaad de meest evenwichtige film van Anderson.

Jordy

ok dan, op tv!! wilde 'm blind bestellen op dvd, maar ik zal 'm eerst wel even kijken dan...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Heet deze eigenlijk geen "Sydney"?

avatar van Jos2

Jos2

Heet deze eigenlijk geen "Sydney"?

Nee, dat was al veranderd voor de film gemaakt werd.

Jordy

ik zet de titel er toch even bij, aangezien imdb ook "Sydney" aanhoudt

avatar van Jos2

Jos2

Phew, dan kan je overal een hele boel titels bij zetten. Iemand wist dat Anderson de film op school Sydney noemde, maar dat hij toen hij hem ging maken Hard Eight moest noemen. Daarom heeft ie Sydney ingevoerd als alternatieve titel en heeft de imdb dat gewoon klakkeloos overgenomen. Hier erbij zetten slaat eigenlijk nergens op. De imdb is niet heilig, Jordy. Staat vol met fouten.

avatar van FisherKing

FisherKing

Hij is ook uitgebracht als Sydney volgens de Speelfilm-encyclopedie ! En bewijs jij dan maar het tegendeel

Jordy

oftewel hij staat OOK bekend als "Sydney", dus gerechtvaardigd om het er als alternatieve titel achter te zetten

avatar van sydney

sydney

Vind ik ook.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Je hoeft me niet te bedanken hoor...

avatar van Macmanus

Macmanus

Goeie film van paul thomas anderson die na deze film erg hoog staat in het lijstje favorieten regisseurs.

De acteurs zijn erg goed, Samuel L Jackson die is bijna altijd goed.

avatar van gotti

Erg goeie debuutfilm van Anderson. De film wordt in een prachtig sfeertje weergegeven. De acteurs acteerden erg goed (vooral Reilly) en net als in Boggie Nights en Magnolia zit deze film weer vol met fantastische typetjes (Phillip Seymour Hoffman zet altijd fantastische typetjes neer). 3,5*

avatar van Goodfella

Goodfella

Hoewel het verhaal wel wat te wensen overlaat, is dit debuutfilmpje van Paul T. Anderson toch zeker de moeite waard. Leuke Tarantino-achtige dialogen, veel humor en een handvol kleurrijke personages zorgen ervoor dat deze film boven de middelmaat uitstijgt... 3,5 sterren

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Ik had hier meer van verwacht.

Inderdaad, John C. Reilly en Philip Baker Hall spelen fantastisch en er zitten een paar mooie scènes in, maar het verhaal zwalpt doelloos rond tot het einde.

Heel zwak plot, heel zwak.

Alsof Anderson een paar leuke one-liners, dialogen en personages had en daar op één voormiddag een verhaaltje moest bij verzinnen.

**' 2,5 op 5 **'

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Ik vond het juist een heel aardige film, een heerlijk relax sfeertje.

Prima acteer prestaties en goeie dialogen. Alleen viel de film toch af en toe wel in een wat langdradige sfeer, dit is jammer en had naar mijn inziens niet gehoeven.

3,5 ster

avatar van Ghola

Ghola

Hard Eight komt aanstaande woensdag op de BBC. Ik ben in ieder geval benieuwd naar Andersons debuut.

avatar van Ghola

Ghola

Aardige debuutfilm van Anderson. Het verhaal stelt niet zoveel voor, maar de personages zijn interessant genoeg en de sfeer is goed getroffen. De stijlkenmerken van de regisseur komen in deze film al duidelijk naar voren: lange shots en een veel bewegende camera.

Voorlopig 3 ruime sterren.

Wat een heerlijke film!

De sfeer is goed getroffen. Het deel dat zich daadwerkelijk in het casino afspeelt vind ik het beste.

Philip Baker Hall als ultieme koele kikker en een perfecte bijrol van Philip Seymour Hoffman als mega irritante casinospeler. Ik heb genoten.

Het 'misdaaddeel' vind ik ietsje minder. Had liever gezien dat de film zich volledig rond het casinogebeuren had geconcentreerd.

Nevertheless 3,5 sterren.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Wat een ontzettend saaie film. Er gebeurt werkelijk geen ene zak. Alles hobbelt een beetje traag voorbij zonder een moment interessant te worden. Ik heb begin was ik nog erg benieuwd naar de drijfveer van Sidney waarom hij John helpt en op sleeptouw neemt, maar daarna kakt de zooi hopeloos in ondanks toch zeer redelijke acteerprestaties.

1 ster.

avatar van sydney

sydney

Als de voormalig gokker Sydney de jonge John de kneepjes van het gokken bij brengt...

Klinkt eerlijk gezegd als een real life soap... hehe

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja, kan ie niet gedelete worden, 't is niet eens een Zweedse film

avatar van jassonn

jassonn

Weet iemand waar deze film te vinden is?

Ik meen dat hij volgende week op tv komt (niet zeker).

avatar van PatrickL

PatrickL

Prima film. De acteerprestaties van Hall, Reilly en Jackson zijn uitstekend, de score vond ik zeer sterk en de dialogen vond ik erg goed en leuk. Hoffman zet een leuke bijrol neer als bijzonder irritante gokker. Het vrij simpele verhaal wordt door Anderson zeer sfeervol in beeld gebracht. Na Magnolia de 2e film die ik van Anderson bekijk en ook deze film beviel me uitstekend. 4*

avatar van Bloompje

Bloompje

Wat een talent is die Paul Thomas Anderson toch. goeie sfeer, prachtige vertolkingen, goeie dialogen, leuke soundtrack.

een 4,5*

avatar van Wouter

Bizar dat deze film nu weer Sidney heet. Volgens mij kent de hele wereld 'm als Hard Eight