• 9.377.956 stemmen

Universal Soldier: Regeneration (2009)

Actie / Sciencefiction | 97 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: John Hyams

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren en Andrei Arlovski

Gesproken taal: Bulgaars en Engels

Plot Universal Soldier: Regeneration

"Reanimated. Rearmed. The ultimate rematch"

Terroristen dreigen met bommen de nucleaire reactor van Chernobyl op te blazen, wat duizenden levens zou kunnen kosten. Om dit tegen te houden wordt er een team soldaten op af gestuurd, maar die staan voor een grote verrassing: een nieuwe, dodelijkere UniSol in de vorm Andrei Arlovski. De enige die de terroristen nu nog kan tegenhouden is Luc Deveraux (Jean-Claude van Damme), een Universal Soldier van het eerste uur. Deze moordmachine gaat het goed af, totdat hij tegenover een verrassing komt te staan. Het blijkt dat er in het geheim nog een UniSol bij is gehaald en deze keer is het een bekende van Deveraux, namelijk Andrew Scott (Dolph Lundgren). Nu zal Luc alles op alles moeten zetten om niet alleen twee van de dodelijkste soldaten ooit te stoppen, maar ook nog de bommen te ontmantelen!

Andrew Scott

Captain Kevin Burke

Doctor Porter

Dr. Sandra Fleming

General Topov

General Boris

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dus ook respect voor de mening van Obbie. (Al ben ik het niet met hem eens)

De huurrelease datum is weer veranderd: 27 april 2010

DiDa schreef:

Wat is hier raar aan? Gewoon een beetje respect voor ieders mening.

Ik heb zeker respect voor je volhardenheid in je fan zijn van JCVD. Ik heb deze man nog nooit betrapt op een fatsoenlijke film. Laat staan de laatste 10 jaar. Als je dan een DVD over laat komen uit Engeland omdat je niet kan wachten, heb ik daar respect voor.

(maar ik snap het niet!)

Lennert

Nog nooit betrapt op een goede film? J.C.V.D. is internationaal overweldigend positief ontvangen, terwijl Until Death, In Hell en Wake Of Death laten zien dat Jean-Claude als acteur wel degelijk serieus te nemen kan zijn. Ik kan me voorstellen dat dit er niet automatisch voor zorgt dat je zijn films om aan te zien vind, maar ik kan er zeker van genieten.

Ik zie zelf ook in dat het absurd overkomt om een fan te zijn van een karate belg, maar kan met hetzelfde gevoel genieten van een spaghetti western, terwijl ik bij mezelf kan nagaan dat alle films in dit genre praktisch hetzelfde duffe verhaal hebben en een overdaad aan overacteerwerk. Op eenzelfde manier kan ik voor sommige mensen tergend saaie Ingmar Bergman films kijken en diepe existentiele vragen stellen, terwijl ik bij mezelf ook later na ga dat deze vragen inspelen op goedkoop sentiment of in feite weinig diepgang hebben.

Ik geloof niet dat er objectieve maatstaven zijn om een film op te beoordelen en ben toch gedwongen uit te gaan van mijn eigen beleving. Ik zie Jean-Claude van Damme in films en geniet ervan, later komt pas een poging te doorgronden waarom ik van zijn films genoten heb. Ik kan met alle goede wil een film helemaal tot de grond toe af branden (iets waar ik bij Bloodsport weinig moeite voor hoef te doen), maar kan niet om de eigen fenomenologische ervaring heen. Ik geniet er nu eenmaal, mijn apologetische reactie komt later vanzelf wel.

Obbie

Tja, als je een film gaat beoordelen op je eigen maatstaven/beleving dan is iedere recensie overbodig om te lezen. Feit is en blijft dat hij, afgezet tegen andere acteurs gewoon een erg matig acteur (en dan is dit nog een understatement) is. Neemt niet weg dat er blijkbaar een doelgroep is voor dit soort films. Maar ga mij niet wijs proberen te maken dat JCVD als acteur serieus te nemen is. Niemand in Hollywood (en daarbuiten, Belgie daar gelaten) neemt deze man als acteur serieus.

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het eerste deel van deze soldier reeks qua actie wel aan te zien was en ik hem stiekum wel vermakelijk vond. Voor de rest is het dvd voer voor de hardcore liefhebber.

avatar van michael myers

michael myers

kan iemand mij vertellen of dit nou weer een vervolg is van universal soldier the return of van de eerste ?

Obbie schreef:

Ik denk dat je de overweldigende recensies op J.C.V.D. dan toch gemist hebt, want hij werd door die film ineens wel serieus genomen als acteur. Verder ben ik het toch echt niet eens met je stelling dat het een feit is dat hij afgezet tegen andere acteurs een erg matig acteur is; het enige wat je kunt stelling is dat de algemeen heersende consensus is dat hij in vergelijking met andere acteurs erg matig is. Het verschil zit hem in 'feit dat hij is' en 'feit dat men vindt dat', wat de enige manier is om te kunnen spreken hierover. Onze perceptie van waar goed acteerwerk aan moet voldoen is per mens verschillend en ook al is een groot gedeelte het er over eens dat Jean-Claude van Damme geen groot acteur is, is dit compleet ambigu. Vroeger vond men John Wayne een groots acteur (en velen vinden dat nog steeds) terwijl ik hem afgrijselijk vind. Dit is compleet gebonden aan heersende cultuur en het tijdsbeeld, waar je ook een compleet afwijkende mening over kunt hebben.

Maakt dit een recensie compleet overbodig om te lezen? Misschien, maar het kan ook zijn dat mensen die interesse hebben in een bepaald genre geprikkeld raken door het feit dat een liefhebber van het genre de actie vergelijkt met dit of het verhaal vergelijkend met zus etc. waarop zij in ieder geval interesse krijgen om de film ook te kijken. Je zult mij niet horen zeggen dat mijn mening de waarheid verkondigd, zeker niet, maar dat geldt eveneens voor een recensent als Roger Ebert, die ik in hoog vaandel heb staan. Het gaat mij meer om een onderbouwing en een interessante kijk op zaken, dan het verkondigen van iets wat 'waarheid' zou moeten zijn.

michael myers schreef:

Deel 2 word qua verhaal (gelukkig) overgeslagen.

Obbie

Ik kan niet oordelen over de films; Until Death, In Hell en Wake Of Death omdat ik deze nooit gezien heb.

Je kan ook stellen dat hij beter acteert in deze films gezien de voorgaande acteerprestaties. Afijn, discussie is eigenlijk vrij zinloos zoals je al aangeeft in je voorbeeld van John Wayne. Je vindt zijn films leuk of niet. Is geen middenweg.

Ik vind het overigens altijd wel frappant dat dergelijke 'actie-film-acteurs' (JCVD, Dolf Lundgren, Stallone... de laatste Rambo was werkelijk een lachertje) op een bepaald moment het gevoel krijgen om ook serieuze films te gaan maken. Zal ook wel komen omdat er op zulke types houdbaarheidsdatum zit en na verloop van tijd hun films niet meer gepruimd worden.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Stallone is nochtans begonnen met serieuze films, pas later specialiseerde hij zich in het actie genre.

Te koop vanaf 29 juni 2010

Lennert

Jezus, wat een absurd lange wachttijd voor de Nederlandse fans...

Iron Maiden

ja, dit is echt de eerste en laatste film die ik ooit heb gedownload.

wachtte er echt al sinds September vorig jaar op, niet normaal.

Eagle Path kan er trouwens ook wat van!

De verhuurdatum is verschoven naar 8 Juni

DiDa

Inderdaad, de releasedatum is al een aantal keer verschoven....

avatar van erpunited

erpunited

Redelijke film. Lekkere actie af en toe wat overdreven. Waardoor de film lekker weg kijkt. Maar het verhaal is nie geweldig. Het acteren vind ik ook nie super.

Nieuws!

Er komen sinds vanmiddag een heleboel nieuwsberichten over het feit dat JCVD en Dolph Lundgren weer samen in een film zitten. namelijk Universal Soldier 4, en dan wel in 3D. De regisseur zal wederom John Hyams zijn. De opnames beginnen in oktober!

Hier 1 van de nieuwsberichten:

'Universal Soldier IV,' 'Recoil' forge ahead - hollywoodreporter.com

Hail to the king baby!

avatar van finalman

finalman

Waarom da nu??? Weer Lundgren laten terugkeren? Sorry, maar dit vind ik nu echt bullshit hoor

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Het lijkt mij dat "iedereen" films naar zijn eigen maatstaven en beleving beoordeelt, kan toch niet anders, snap dus ook niet dat men hier zo op afgeeft... ieder zijn eigen mening.

En bovendien, als hij dan zo slecht is... waarom blijft men dan films met hem maken?? er is een vrij grote afzetmarkt voor JVC dus tja.. het zal toch echt lucratief zijn.

Obbie schreef:

avatar van Smooth Criminal

Smooth Criminal

Met plezier gekeken. Brute actie film.

avatar van FritzzTheCat

FritzzTheCat

Vermakelijk actiefilm. In tegenstelling tot wat JcvD de afgelopen jaren op het witte doek gezet heeft is deze film toch aanzienlijk beter geregiseerd en met enige mate van kunde geproduceerd. Natuurlijk zitten er dijken van gaten in de screenplay, zijn de acteerprestaties nou niet bepaald oscarwaardig en is de clou bedenkelijk....het is allemaal zo geproduceerd dat er een vermakelijk film overblijft.

Toch maar 2.5 ster....gewoon omdat ik niet te gul ben voor wat betreft sterren....of het moet die van mijn vrouw zijn......

HIJ IS UIT!

DiDa

Volgende week toch pas.....?

Iron Maiden

Ik heb hem gister al bij de Free Record Shop in Hilversum gehaald.

ben daar ook vaste klant, misschien ligt het daar aan.

op blu-ray heb ik alleeen een cover die nergens op internet te vinden is.

Je ziet van Damme's hoofd de hele cover in beslag nemen in het donker en z'n blauwe ogen vallen op.

Niet super mooi, maar beter dan de poster hier.

avatar van mrwhite

mrwhite

DiDa schreef:

Nieuws!

Hier 1 van de nieuwsberichten:

'Universal Soldier IV,' 'Recoil' forge ahead - hollywoodreporter.com

ik vind dit vooral jammer voor jean claude die na zijn toch wel goeie comback in jcvd weer al die domme b en c-films gaat speeln!!!! terwijl hij bvb gevraagt werd door stallone voor the expendables.hij gaat wel de voice doen van master Master Croc in Kung Fu Panda 2

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Een enorme meevaller. Van tevoren was ik door diverse mensen gewaarschuwd die hem al gezien hadden om er vooral niet te veel van te verwachten en dat het eigenlijk maar een zwakke film is, en qua verhaal klopt dat. Maar de actie was dik in orde, mooie gevechten, coole shootouts en Van Damme en Lundgren aardig op dreef. Ok, toegegeven, Van Damme is misschien wel 1 van de belabberdste acteurs, maar daarvoor speelt hij dan ook niet in dit soort films. Hij speelt om te beuken en te knallen en daarin is deze film zeker geslaagd. Het verhaal boeit me dan ook helemaal niet bij dit soort films, al moet ik toegeven dat het hier wel heel erg magertjes was. Toch al met al een ruime voldoende, ik heb me namelijk prima vermaakt. Jammer dat Lundgren er zo kort in zat want hem vond ik zeer overtuigend overkomen.

Iron Maiden schreef:

Ik heb hem gister al bij de Free Record Shop in Hilversum gehaald.

ben daar ook vaste klant, misschien ligt het daar aan.

op blu-ray heb ik alleeen een cover die nergens op internet te vinden is.

Niet super mooi, maar beter dan de poster hier.

Zitten daar nog extra's op? Mijn Engelse versie heeft in ieder geval een achter de schermen feature en audiocommentaar van Hyams en Lundgren.

Iron Maiden

ja, alleen dan ander lettertyppe.

bij mij zitten geen extra's, echt kut.

alleen de film zelf helaas.