• 9.379.030 stemmen

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2009

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot District 9

"You are not welcome here."

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Wikus van de Merwe

Francois Moraneu - CIV Engineer Team

Ross Pienaar

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Helemaal juist! Hoe kom ik daar toch bij? Nogal lullig nu!

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Ik vond het een aparte maar bijzondere film! Had in het begin wel even van; Is de hele film in de stijl van een documentaire?, maar op een gegeven moment veranderde dat al. We hadden gewoon een film uitgekozen en daar gingen we heen, en hij beviel me goed.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Near_Dark schreef:

Tsja, als je't zo bekijkt hoef je ook niet meer op vakantie te gaan.

Zet gewoon National Geographic Channel op, trek een comfortabele pyjama aan en installeer je voor de buis met een zak chips en enkele trappisten bij de hand. Op reis gaan kost bakken vol geld en het is ook altijd een gedoe met een toilet vinden en weet ik veel wat voor problemen allemaal......

Maar als je nog tot de levenden behoort is een uitstapje naar de bioscoop een aangename ervaring.

En nu stop ik ook met zagen, Amen

Dus jij gaat nu een bezoek aan de bios vergelijken met op vakantie gaan? lekker logisch weer, ik zie het hele verband niet. Ik heb het gewoon niet zo op de bios, en dan kom jij met je zogenaamd komische verhaaltje over op vakantie gaan. Slaat helemaal nergens op, als je niks zinnigs te melden hebt, schrijf dan ook niet zo'n onnozel bericht. Dus mensen die niet naar de bios gaan bevinden zich volgens jou niet meer onder de "levenden"? Ik kan nu ook hele lullige opmerkingen gaan maken, maar ik ga me niet verlagen tot dat niveau.

avatar van getthecool

getthecool

Persoonlijk vond ik het wel jammer dat de documentaire stijl ophield. Maar heb absoluut genoten van deze film. De opening is zeer nieuwschierigmakend, enkele interessante thema's worden met elkaar gecombineerd en het laatste spectaculaire slot sluit de film mooi af. Eén van de betere films van het jaar.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Het moet gezegd worden: het idee van een ruimteschip dan vanwege technische problemen op een willekeurig punt op aarde blijft hangen, is best grappig. Dat de aliens, op humanitaire gronden, vervolgens worden ondergebracht in een kamp in de buurt van hun schp is ook leuk gevonden, en dat ze vervolgens uit moeten worden gezet is al helemaal lachen. Dat de film aanvankelijk als documentaire over dit onderwerp opent, maakt het toch wel compleet: District 9 begint als een erg aangename en leuke film - die hier en daar zelfs nog tegen de komedie aanleunt.

Echter, na een tijdje heb je het wel gehad met de nepdocumentaire - en dat lijken de makers door te hebben gehad, want halverwege schakelt District 9 plots over naar een 'gewone' vertelstijl, wat enerzijds vrij slap is (als je 'n nepdocumentaire maakt, maakt dan ook 'n nepdocumentaire) en aan de andere kant wel voor de broodnodige afwisseling zorgt. Het is alleen behoorlijk jammer dat het verhaal dat zich vervolgens ontvouwt vrij matig is en niet altijd wilde boeien. Ook komen de treurigste clichés in dit gedeelte van de film opzetten, met als dieptepunt de "Ga maar verder zonder mij"-"Nee, ik laat je hier niet achter"-dialoog; daar kun je tegenwoordig toch echt niet meer mee aan komen zetten. Daarnaast liet de actie ook hier en daar steken vallen: slechts een klein gedeelte van de alienwapens die eerder in de film te zien waren, worden benut en dan nog niet met al te veel overtuiging. Het wapen dat mensen uiteen deed spatten was wel vermakelijk, daar niet van.

Wat blijft er over van District 9? Een nepdocu-goes-actiefilm, die vermakelijk is, maar waar toch meer in had gezeten.

Een ruime 2,5*.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

FunkStarr schreef:

en dan kom jij met je zogenaamd komische verhaaltje over op vakantie gaan. Slaat helemaal nergens op, als je niks zinnigs te melden hebt, schrijf dan ook niet zo'n onnozel bericht. Ik kan nu ook hele lullige opmerkingen gaan maken, maar ik ga me niet verlagen tot dat niveau.

Mja..tsja, ik weet onderhand wel dat mijn gevoel van humor niet door iedereen wordt gesmaakt, niets aan te doen

avatar van bartje321

bartje321

Vond de film ook bijzonder matig. Manier van opnemen (docu-achtig) is op zich wel geslaagd en de special effects zijn ook niet de beroerdste. Verhaal is echter bijzonder teleurstellend. Het idee is goed maar er is maar weinig actie en het geheel komt niet echt op gang.

avatar van MissT

MissT

Weet iemand nou welke film ik bedoel? (zie mijn vraag op 9 oktober). Voor de liefhebbers hier echt de moeite waard trouwens.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

MissT schreef:

cloverfield?

avatar van MissT

MissT

Nee, Cloverfield was het niet. Die moet ik trouwens nog zien

avatar van sportfan27

sportfan27

MissT schreef:

Stel je vraag op het forum , vast wel iemand die het weet.

avatar van Respekked

Respekked

Hoe kan deze film nou niet in Nijmegen draaien..

avatar van foray

foray

Idee van de film was heel goed, best origineel. De reality manier van filmen ook. Echter werd het daarna wel standaard en niet heel boeiend. Je blijft toch hopen op iets speciaals, maar het komt nooit echt helemaal goed los. Na afloop is het echt van.... wanneer komt deel 2?

avatar van jjwebaline

jjwebaline

Near_Dark schreef:

...jij HEBT tenminste humor...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Respekked schreef:

Hoe kan deze film nou niet in Nijmegen draaien..

En ook al niet in Den Bosch. Erg vreemd inderdaad. Te alternatief voor de normale bioscoop en te commercieel voor de filmhuizen?

avatar van Thorak

Thorak

Near_Dark schreef:

Had dit al een tijdje in de gaten maar da's waarschijnlijk een onuitroeibaar kwaad, ik kan er mee leven, zolang je mij maar niet verplicht om zo'n gedownloade film uit te kijken op een PC-scherm.

Geef mij maar het reuzescherm in een pikdonkere cinemazaal met surround-geluid erbij, daar komt een film pas écht tot zijn recht. Of anders op DVD/Blu-Ray kwaliteit op een mooi afgestelde grote tv. Spijtig dat velen met minder tevreden zijn, dan beleef je de film helemaal niet zoals hij bedoeld was en wordt je waardering automatisch naar beneden bijgesteld...

Ik kan je verzekeren dat zowel beeld en geluid hier achter mijn pc beter zijn dan gemiddelde bioscoop! Geluid is vaak te hard of teveel bas. Beeld is vaak ook niet eens geweldig scherp. Gedownloade films kun je overigens toch ook gewoon op je tv bekijken? en ook gewoon in de zelfde kwaliteit als de originele dvd hoor. Heeft dus totaal niets te maken met "met minder tevreden zijn", integendeel.

Maar goed dat is verder geen discussie voor hier.

avatar van welat

welat

Voor mezelf meest aparte film sinds....lange tijd.
Film begint in leven te komen na 15 minuten ongeveer, dus BLIJF kijken want het is zeker wel waard om af te kijken
k vind dat het ook onder categorie grappig mag genoteerd worden.
^^^^^^

avatar van jadolino

jadolino

Ik ben het geheel eens met de hoge waardering van imdb .Een film die goed van sfeer en verhaal is en om een vervolg vraagt, afgaande van de beloofde 3 jaren.

avatar van check-raise

check-raise

In het begin zat ik zeer geboeid te kijken, vond het thema geweldig + de regie.... Maar o dan.... Van zodra Wikus ontsnapt uit MNU zakt de film VOLLEDIG in (van het moment dat hij dat mes op die dokter zijn keel zet, wist ik al ongeveer wat er ging gebeuren, en zag er volledig tegenop). Waarom gaat Neill toch deze kant op?ontsnappen - jacht maken (en ze hebben dat buisje... zucht) - samenwerking met alien. En het inbreken bij MNU om dat buisje terug te halen, het zag er mij allemaal veel te gemakkelijk uit. Ze wandelen precies binnen in een winkel...

2* voor het begin en de leuke actie. Jammer van het verhaal...

avatar van Woolf

Woolf

Ik vond het gegeven erg goed en verwachtte er in het begin veel van. Helaas ontaard de film halverwege in een standaard actie/oorlogs film met alle emotionele cliches van dien. Erg Jammer.

avatar van jjwebaline

jjwebaline

Nix mis met dit filmpje hoor...

avatar van 2,20

2,20

Een hele goede film, met een aparte setting ! De film heeft mij de volle 2 uur geboeid, en is zeker een aanrader. Normaal gesproken houd ik niet zo van sci-fiction, aliens etc. maar bij deze film was het niet storend.. 4 *

avatar van Wauzie

Wauzie

Gisteravond heb ik de film in de bioscoop gezien. Wat me meteen verraste was het feit dat het ruimteschip al boven Zuid-Afrika hing en de aliens gewoon op aarde liepen. Ik had verwacht dat dit in de loop van de film ging gebeuren. Mede hierdoor vond ik het een verrassend begin, met veel potentie voor de rest van het verhaal. Helaas wordt hier geen gebruik van gemaakt. Ten eerste vind ik het een beetje slap dat de 'garnalen' 20 jaar doen om 1 druppeltje sap te produceren, dat én de sleutel is om het moederschap weer te betreden, én een metamorfosemiddel is. Maargoed, als je hier doorheen keek, was het verhaal in mijn ogen simpelweg standaard. Eerst is er sprake van een niet-vrienden relatie, waarna na noodzaak er toch een samenwerking is door Christopher en Wikus. Uiteindelijk worden ze zelfs vrienden (cliché) en laten ze elkaar niet achter in nood. Waar ik het meest van baalde was het einde, dat erg voorspelbaar was. Ikzelf hou wel van een plot-twisting clue, maar hier eindigde het verhaal precies zoals het aangekondigd was. Maar ik vond wel dat de special effects en aliens erg mooi gemaakt zijn, wat de filmbeleving ten goede komt. Al met al kom ik uit op een 2.5 *.

avatar van Celciusz

Celciusz

... beste sf ever, punt.

[lees: van begin tot eind een spannend en innovatief verhaal, verrassende casting wel of niet gedigitaliseerd. Moraal van de film puik vertaald in een sf film...].

Chapeau voor de 'aardse' klederdracht van de buitenaardse vrienden!

avatar van scholtie

scholtie

Zeer origineel vooral de op docu manier gefilmd, vond ik erg geslaagd. Niet zo'n alledaagse films, erg leuk om een keer gezien te hebben.

Echt een aanrader.

avatar van scholtie

scholtie

trouwens een vraagje er staat:

geregisseerd door Neill Blomkamp

Maar deze film is toch geregisseerd door Peter Jackson, dat stond namelijk in de aftiteling als ik me niet vergis

weet iemand meer hierover?

avatar van Thorak

Thorak

Ik heb het ongeveer 50 minuten uitgehouden, mischien over een paar jaar op dvd nog een keer proberen maar voor nu ben ik klaar met deze film. Wat een overdreven leuk bedoelde karakters zeg. Deze film steekt niet echt boven films als Braindead en Bad Taste uit. Enige pluspunt op deze films zijn de special effects.

avatar van Jimbooo

Jimbooo

Interessante film maar kwam moeilijk op gang. Het duurde even voordat ik aan de documentaire stijl gewend was. De actie op het einde was spectaculair maar werd afgewisseld met voorspelbare cliche momenten.

Met name het verhaal vond ik erg slecht en biedt niks nieuws.

avatar van Respekked

Respekked

BoordAppel schreef:

De grap is dat hij wel in de sneak van één van de commerciële bioscopen was te zien.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

scholtie schreef:

trouwens een vraagje er staat:

geregisseerd door Neill Blomkamp

weet iemand meer hierover?

Neill Blomkamp is de regieseur en Peter Jackson producer