District 9 (2009)
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via CANAL+
Plot District 9
"You are not welcome here."
Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.
Wikus van de Merwe
Francois Moraneu - CIV Engineer Team
Interviewer
Ross Pienaar
maurice32
aparte film , de eerste 20 min dacht ik aan een doku wat naderhand gelukkig iets minder werd .
de aliens zagen er erg goed uit en de specials effects ook prima ... einde vond ik wel leuk ....4,5 ster
maurice32
nog eens gezien , de laatste 20-30 min vond ik toch wel erg prachtig ... 5 sterren , en die geef ik bijna nooit ... één van de beste films die ik ooit gezien heb .
tieske!
Brilliant, Super, Geweldig, Grandioos enz.
dit is mijn favoriet. prachtige film, verhaal alles was goed.
Nomak
Wikus is toch niet dood? Die is veranderd in een Alien.
Inderdaad, vreemde opmerking van Nomak. Het mag toch duidelijk zijn waar Blomkamp op doelt met zijn district en na de scène waarin de alien eieren worden verbrand, weet je ook meteen hoe de verhoudingen liggen.
Het is trouwens ALTIJD beter om tenminste te proberen om het probleem op een beschaafde manier op te lossen.
Insignificance
Oké. Geef jij het even door aan de betrokken mensen in Afrika of zal ik dat doen?

Madecineman (moderator films)
Waarom zou men überhaupt zo onmenselijk met de aliens omgaan terwijl men blijkbaar wel de moeite heeft gedaan om hun taal te leren begrijpen?
Omdat het veel leuker film materiaal oplevert natuurlijk....
Nomak
Begrijp ik ook wel, maar logisch is het niet.
Madecineman (moderator films)
Logisch is dan ook geen prioriteit bij films met grote garnalen als aliens
Nomak
Het wordt allemaal op een serieuze en realistische manier gebracht. Dan mag je je als kijker toch je fantasie gebruiken en ook wel de hypothetische vraag stellen wat er gebeurt als deze aliens hier morgen zouden landen.
Insignificance
Ik denk dat je je beter kunt gaan afvragen of en hoe er wat gedaan kan worden aan de situatie in townships en vluchtelingenkampen..
Nomak
Dat kan wel zo zijn, maar dat is hier niet relevant.
Madecineman (moderator films)
Vind ik helemaal niet. De film heeft een serieuze ondertoon die wat wil zeggen over de situatie in Zuid-Afrika (nu en in het recente verleden) maar de film an-sich verteld toch een vrij idioot verhaal is niets realistisch of serieus aan. Draait vooral om de actie en fun imo.
Nomak
Kom op Madecineman, delen van de film zijn zelfs in documentairestijl. En ik begrijp de opmerking van Insignificance, maar ik laat ik de situatie in Zuid-Afrika buiten beschouwing.
Natuurlijk is het een film en draait het hier vooral om de fun en actie. Ik vind het zelf ook een goede film, maar dat wil niet zeggen dat ik zomaar alles moet slikken en geen verdere vragen mag stellen.
Madecineman (moderator films)
Kom op Madecineman, delen van de film zijn zelfs in documentairestijl.
Mocumentary, is een wel vaker toegepast stijlmiddel en niet alleen in serieuze films, dus dat zegt op zich nog niets.
De vraag is zit het de film in de weg? Nee dus. Je stelt hier hier een vraag bij een film waarop die imo niet van toepassing is. Zelfde als afvragen of Superman wel kan vliegen bv.
Nomak
Superman is puur fantasie. De kans dat er buitenaards leven bestaat is verre van ondenkbaar.
Madecineman (moderator films)
Nou ja daar zijn de meningen over verdeelt... De kans dat mansgroote buitenaardse garnalen zich als een soort vluchtelingen melden boven Johanesburg mag je toch best onder puur fantasie scharen lijkt me.
Maar dat is niet het punt. Superman is een film over een man met superkrachten die dus kan vliegen dat is het uitgangspunt. In District 9 is dat een buitenaardse beschaving die tweede viool speelt en die door de mensen maar als lastig en ongewenst wordt ervaren. Het gaat erom dat, wil je optimaal van een film genieten, je bepaalde uitgangspunten moet accepteren, die horen bij de essentie van de film als het ware.
Thieuke
Spannende film, en vooral leuk. Coole wapens hadden die aliens toch
. Het leuke is dat je het toch een beetje met die garnalen te doen krijgt. En een andere kijk op aliens dan je normaal ziet. Eens een keer niet superieur aan de mensen op aarde. En ik moet toegeven: het lijkt erop dat de mens inderdaad zo wreed is als ze in die film wordt geschetst, het zou me daarom niks verbazen als de film toch een diepere betekenis uit draagt, al zit die goed verborgen..... ergens tussen de garnalen zal ik maar zeggen......
Voor het goede vermaak en de spanning: een dikke 8, 4 sterren dus!!!
Kev2ThaD
Vermakelijke, maar toch extreem vage film!
Leuk dramatisch geacteerd wel..
Niet te veel letten op details en je hebt een goeie film
planet_of_death
Lijkt me dat je juist op de details moet letten. Maakt de film beter.
glimlicht
Een grote verrassing dit!
Wat een eigenaardige en originele film... Het begint allemaal erg direct, met een documentaire-achtige sfeer. De aliens worden vrij snel gepresenteerd en het lijkt de normaalste zaak van de wereld dat er uit de kluiten gewassen sprinkhanen op aarde rondlopen. Wow. Knap van de regisseur dat hij dit zo weet te presenteren.
Ik zat de gehele speelduur aan de buis gekluisterd, het werd maar spannender en spannender. Ik leefde echt mee met de arme aliens en hoopte dat ze snel van de aardbodem konden gaan opstijgen. Ik stond bijna te springen toen het ruimteschip eindelijk bewoog. Had bijna nooit door dat ik naar special-effects zat te kijken, ze leken zo echt!
Wikus is een geweldig personage, liet mij vaak lachen en later kreeg ik ook voor hem medeleven. Het zal je allemaal maar gebeuren.... Wat zat er trouwens veel actie zeg in deze film, heb wel honderden mensen/aliens het loodje zien leggen. Had ik niet van te voren verwacht
van deze film.
Uitmuntend!
*4,5
Moestuintje
Was verrast
over deze film.
De repotage achtige begin was raar maar went snel, het einde is lekker knallen geblazen.
De speciale effects was mooi.
Geen over de top bekende acteurs.
De opzet was leuk bedacht.
Als je van gambas (reuze garnalen) houdt moet je deze film kijken, en als ze in japan waren geland/neergestort waren ze meer geliefd
ladybug
Ik ben aangenaam verrast door deze film.
Eigenlijk wilde ik deze film niet zien, omdat ik dacht dat het een film zou zijn zoals Independance day meets Aliens.
Maar het is echt origineel in zijn genre, een prachtige verhaal, actie en dat alles gegoten in een realistische manier van filmen.
Waardoor je het gevoel hebt het zelf live mee te maken.
In een woord:WAUW!
Mars4i
Verbazingwekkend originele film. En na het kijken van de making off op de DVD kreeg ik nog meer waardering. Gefilmd in de echte sloppenwijken bij Johannesburg. En er wordt ook gerefereerd naar de apartheid en het opsluiten van zwarten in district kampen. En dit alles is gemaakt voor een budget van maar $30 miljoen.
dominion
Vond deze wel wat beter dan Cloverfield.
Het verhaal was ook heel mooi gedaan en toch een beetje leerzaam over discriminatie.
De wezens waren supergoed gedaan en het was ook allemaal CGI.
4,5
Donkerwoud
Het realistische aspect van de ''mockumentary'' is geniaal getroffen en schetst een briljant beeld van de onmenselijkheid waarmee we met onze minderheden omgaan. Helaas komt de film langzaam in wat gebruikelijker vaarwater en wordt het wat meer een standaard blockbuster. Is niet per definitie slecht hoor, maar het heeft niet mijn persoonlijke voorkeur. Wel hadden ze de overgang iets geloofwaardiger mogen doen. Ik had graag in een eerder stadium al gezien dat de aliens niet alleen de gestoorde freaks zijn die de beeldvorming ervan heeft gemaakt. Nu blijkt er ''opeens'' een vriendelijke alien tussen te zitten en wordt het beeld wat we hadden meteen ontkracht. Maar ik geef ook meteen ruiterlijk toe dat een blockbuster als deze verre mijn voorkeur heeft boven de gebruikelijke leegte van Transformers en standaard superhelden.
planet_of_death
Dat van 'standaard blockbuster' ben ik niet met je eens. Er zit een behoorlijk emotionele laag naar het einde toe.
Asaharo
bwa, de film profileert zich toch wel als een blockbuster hoor, het is er wel eentje met brains, dat wel.
planet_of_death
Zo veel brains dat het absoluut geen typische blockbuster wordt.

Netflix verwijdert deze maand 25+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand 25+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert onder meer deze titels binnenkort uit het aanbod

Drie aanraders die sinds kort op Netflix staan

Inglourious Basterds

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Aliens
Actie / Sciencefiction, 1986
slumstraatbendemutationzuid-afrikajohannesburg, south africa transformatiedystopiegeneticsregeringsatirebuitenaards wezenprawn mockumentaryalternate historyracismemetamorphosisxenophobiainternment camp alien technologysegregationprivate military company based on short film