• 9.378.061 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

avatar van Miss Sway

Miss Sway

"Dit IS gewoon een goede films..."

Jij vindt dit een goede film, dit IS geen goede film.

Wat een geloofwaardigheid...

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Slechtste film die ik in TIJDEN zag. Met veel moeite uitgekeken.

Vond de eerste Twilight een fijne film. De nieuwigheid is eraf, de film is tergend traag, ongeloofwaardig, heel slechte dialogen...Wat mij betreft laten ze het hier verder bij al kan ik me niet voorstellen dat een derde deel slechter kan zijn.

avatar van K*D

K*D

Ik heb het boek gelezen, die vind ik erg goed. De emoties van Bella, hoe kapot ze eraan gaat dat Edward haar verlaten heeft...

Totaal niks van terug gezien in de film! In de film was het van "oh wat jammer, hij is weg" en in het boek wordt je helemaal meegesleept door haar verdriet.
Erg jammer, al verheug ik me wel op de volgende deel.

*3,5

avatar van Veruca

Veruca

Vooral die barre acteerprestaties waren het ergst.

Al kon de kleine Fanning als little bad-girl er wel mee door ..

avatar van Qar

Qar

Dit begrijp ik niet echt. Ik zie nu twee 3,5 stemmen, terwijl het bericht erbij eigenlijk alleen maar negatief is.

avatar van Akkiej

Akkiej

Miss Sway schreef:

"Dit IS gewoon een goede films..."

Jij vindt dit een goede film, dit IS geen goede film.

IS staat voor een verborgen argument, dus eigenlijk maakt de persoon wel zijn/haar mening duidelijk. Alleen moet je bij deze mening wat verder zoeken ofzo.

avatar van Seifer

Seifer

K*D schreef:

Erg jammer, al verheug ik me wel op de volgende deel.

*3,5

Ik vond haar anders behoorlijk depri, misschien dat het in het boek beter naar voren komt. Maar dat komt eigenlijk omdat je het leest en dus als het ware veel meer bij betrokken voelt.

avatar van K*D

K*D

Seifer schreef:

Met al die voice-overs die in de film te horen zijn vind ik dat het beter naar voren gebracht mocht worden. Maaaaar... ik ben het wel met je eens. Als je een boek leest kan je je beter dingen vooral inbeelden. In de film vond ik het gewoon niet overtuigend genoeg vergeleken met het boek. En laten we niet vergeten dat het een verfilming is.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Als dit een verfilming is van het boek, hoe saai moet het boek dan niet zijn?

planet_of_death

Meestal zijn de boeken beter dan de verfilmingen. Nogal vreemde opmerking dus.

avatar van misterwhite

misterwhite

Ceeda7 schreef:

Als dit een verfilming is van het boek, hoe saai moet het boek dan niet zijn?

Het boek valt beter mee dan de film. Ik heb mij er ooit eens een keertje aan gewaagd (voor de films uitwaren) en toen vond ik het best wel meevallen, alleen ik het boek soms want langdradig.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

planet_of_death schreef:

Meestal zijn de boeken beter dan de verfilmingen. Nogal vreemde opmerking dus.

Dat is gedeeltelijk waar. Maar ik bedoel: meestal worden de beste en belangrijkste en noemenswaardige stukken van het boek in de film verwerkt en gecomprimeerd tot 2uurtjes speeltijd in een film.

Als alle mooie en toffe delen in deze film zijn verwerkt.... Hoe saai en langdradig moet het boek dan niet zijn?

planet_of_death

Dat is ook weer een geval van meestal. Het boek kan heel anders zijn.

avatar van misterwhite

misterwhite

Bwaa de film en het boeken trekken wel opeen behalve dan dat je Pattinson zijn saaie smoel niet ziet

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Ik denk dat een boek veelal beter is omdat jij je er je eigen voorstelling van maakt, je eigen fantasy hierin gebruikt > beter kan dus eigenlijk niet. In een verfilming heb je altijd te maken met de interpretatie van de filmaker. Kleine kans dat deze hetzelfde is als die van je zelf. Hierdoor zal het in vele gevallen tegenvallen.

avatar van marlijn

marlijn

vond m eigenlijk een beetje tegenvallen,

hopelijk is eclipse beter

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Trage weinig boeiende film.

De eerste film leek mij ook al traag, maar was nog best te pruimen.

Deze filmt duurt +/- 2uur, maar er gebeurd bijna niks.

Is enkel bedoeld voor de liefhebbers van wat romantiek/dramatiek..

Ook de special effects v.d. wolven vond ik niet altijd erg geslaagd.

avatar van Norma

Norma

New Moon komt met datgene wat ik in Twilight toch een beetje miste, namelijk wat meer avontuur en wat minder highschool. Alleen jammer dat het sterkste punt van Twilight, namelijk de sfeer, hier dan weer een stuk minder is. Visueel stelt het allemaal al helemaal niet veel meer voor, en hoewel er wat meer gedaan lijkt om het fantasiegehalte wat op te schroeven vond ik dit bij nader inzien helemaal niet zo boeiend. Dan toch maar de romances van Bella? Die gaat er nog niet bepaald makkelijker op kijken, en om eerlijk te zijn lijkt het me al een gelopen race voor Pattinson. Met als excuus dat ik wil weten of ik gelijk heb maar weer op naar het volgende deel.

avatar van parcivalis

parcivalis

Kundig gemaakte teenersoap. Niet voor boven de 16.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

En dus in de prijzen gevallen voor:

Beste film

Beste mannelijke rol (Robbert Pattinson)

Beste vrouwelijke rol (Kristen Stewart)

Denk al wel dat het duidelijk is dat het om de MTV movie awards gaat

Ergens anders zou het waanzin zijn.

avatar van AHWA

AHWA

Vergeet Best Kiss niet.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Oooh domkop dat ik ben! Hoe kon ik die nou vergeten!

Thnx!

avatar van Thom1994

Thom1994

Wat een verschil in populariteit (Moviemeter vergeleken met IMDB)

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Thom1994 schreef:

Wat een verschil in populariteit (Moviemeter vergeleken met IMDB)

Hier zitten meer tieners (13 t/m 17), aldus mijn theorie.

MTV Awards is rigged! Hoe kunnen ze deze idiote film de prijs BEST FILM geven!?

Zie ook de poll op IMDB. imdb poll

Which of these MTV Movie Award winners for Best Movie is least deserving of the title? (Suggested by user "blippster")

29.2% stemt op New Moon, gevolgd door Twilight met 17.1% (poll is nog niet gesloten)

avatar van TomaskeX

TomaskeX

New MOON Is GEEN idiote film. 1 van de beste films ooit, jaja

Neem daar maar een voorbeeld aan, zoveel awards. Twilight is de beste ( en Harry Potter)

avatar van Tonypulp

Geen woorden.

Je leert het al

avatar van TomaskeX

TomaskeX

En nu heb ik mijn standpunt wel duidelijk gemaakt denk ik.