• 9.379.579 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

Naomi Watts

Ja, je was heel overtuigend. Ik ben er nog stil van.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Hier hetzelfde. Ronduit spectaculair!

avatar van c-l-a-r-i-s-s-a

c-l-a-r-i-s-s-a

Wat een slechte film, had er wel wat meer van verwacht. Twilight vond ik best vermakelijk om te zien. Maar dit leek wel een slechte soap. Er gebeurde heel weinig en het was voorspelbaar, alleen maar gezweimel en gezeur eigenlijk.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Gaan we hier nou precies dezelfde discussie voeren als bij Twilight. pff... Tomaske toch....

avatar van Let me see it

Let me see it

Eerste Twilight film was oke, maar vond deze een beetje saai zoveel gebeurd er ook niet, in tegenstelling tot de eerste film.

- Bella bloedt en de vampierenfamillie word gek
- Edward en de vampierenfamillie gaan weg
-Bella word gek (en dat word wel heeeeeeeeeeeeeeeellang en saai in beeld gebracht..na 1 nachtmerrie en jankbui weten we het wel.
-Mr bignose blijkt een weerwolf te zijn
-Bella red edward van zichzelf door bovenop hem te springen in een kerk

einde

Nee ik vind het jammer, deel 1 vond ik best goed (behalve dan het glinsteren in de zon!..vraag maar aan Damon Salvatore, dat is belachelijk )

Tonypulp

Allemachtig, wat een ramp.

Waar het eerste deel nog krap een 2.5* weet vast te houden valt dit het beste te omschrijven als een drol van epische proporties. Ongelooflijke mislukkeling die objectieve fans haast wel moet teleurstellen.

120minuten speeltijd (echt, 10minuten credits?) die tot op het randje gevult word met povere drama, een semi-interessant verhaal en wanstaltig slecht acteerwerk. Waar het eerste deel nog leuk voor de dag kwam met de aanpak van het 'vampier gegeven' word het hier een puberale bedoeling die niet om aan te zien is.

Vooral de cast is een punt waar ik me vreselijk aan kon ergeren. Het grootste struikelblok hierin blijven nog wel de personages an sich. Die Bella is ontzettend vervelend en duf persoon, zo komt het hele verhaal sowieso al niet meer goed uit de voeten. De doodse blik van Pattinson is verder om misselijk van te worden en het rond paraderen van een stel steroïden gebruikende leeghoofden zonder shirt is hoogtepunt.

Dat laatste punt brengt een vraag in me op, waarom in godsnaam, waarom lopen ze zonder shirt? Als iemand met een logische verklaring kan komen dan verdien je een koekje. Het slaat namelijk nergens op. Elke gelegenheid word gegrepen om op walgelijke wijze van die met hormomen overgoten momenten te creeëren en op absurde wijze uit te voeren. Voor een filmliefhebber niet weg te krijgen.

Audiovisueel ook verre van solide, vaak valt dat nog wel mee in dit soort werkjes maar dit was ook weer een ramp. Lelijke CGI, verschikkelijke misplaatste muziek, visueel sowieso op z'n best slaapverwekkend. Waar het vooral misgaat is dat de film geen hoogtepunten kent, slechts diepe dalen. De invulling van het verhaal had niet slechter kunnen verlopen, fout van het boek lijkt me (die ik, tot ieders grote verbazing waarschijnlijk) niet gelezen heb

Ik ben niet vies van dit soort werkjes, onder de noemer hypes pak ik ze altijd toch wel mee, maar bijvoorbeeld harry potter films zijn best te verteren. Dit is echter van een uitzonderlijke catogorie, één die ik gelukkig vrij zelden tegenkom (Deel ook niet zo veel onvoldoendes uit, kijk vrij selectief). Ondanks dat ik vantevoren wel kon raden dat het nu wel eens flink mis kon gaan, was mijn niewschierigheid toch te groot met als gevolg dat ik 120minuten van mijn leven heb verpest.

Ergste is nog...eenmaal ergens aan beginnen is ook volhouden en álles zien, dus op naar deel 3.

Tonypulp schreef:

Omdat ze een lekkere six-pack hebben Where's my cooky

Tonypulp

Zal ik ook met een verassend antwoord komen ? Dat soort logica gaat er bij mij niet in

Naomi Watts

Ik raadde je laatst nog Big Tit Dragon aan, en die wou je wel zien. What's that all about?! .

Ik volg je niet ?

Rianneke_Dan

Het is misschien niet verrassend maar het was wel een serieus antwoord. Waarom doen ze het anders? Ik zie er geen andere reden toe dat die jongens steeds zonder shirt lopen

Naomi Watts

Meer om aan te tonen dat jij ook niet vies bent van non-functional nudity .

Tonypulp

Aaah haha dan dacht ik in de juiste richting. En ik was al bang dat dat hier ook het geval was, maar wát misplaatst zeg Ongelooflijk. De film pretendeerd namelijk gewoon serieus te zijn, om dan vervolgens met zulke willekeurig naakt aan te komen schiet volledig langs je heen, vooral als hetero kijker dan. Maar goed, je hebt je koekje, PM je adresgegevens even .

Rianneke_Dan

Ik had er niet veel last van, sterker nog ik vond het wel een meerwaarde voor de film

Klik zoiets?

Naomi Watts

Klik. It works both ways Jeroen .

Ik moest lachen toen ik 't las . Zal vast veel animo voor zijn

Naomi Watts schreef:

It works both ways Jeroen .

Hmm Jenna Haze aka Kristin Stewart, ja ik zie het wel

Naomi Watts

Ja, ik ook. Zit wel wat gelijkenis ook, alleen heeft Haze wat meer uitstraling en een glimlach .

Rianneke_Dan

Beetje overdreven is het wel, maar ach als hun het leuk vinden dan moeten ze dat toch lekker doen.

Naomi Watts schreef:

Ja en waarschijnlijk zal het qua gedrag ook niet veel op elkaar lijken, maar dat terzijde.

Rianneke_Dan schreef:

Sowieso Guilty pleasures, niets mis mee. Ik respecteer het ook, maar ondertussen is zoiets gek vinden niet zo erg toch . Meeste mensen zullen de films die ik kijk en de reden waarom ik ze kijk ook niet heel normaal vinden altijd haha.

Rianneke_Dan

Nee daarom, ik vind dat moeders dit best heel leuk mogen vinden. Maar kijk dat ze er zo mee te koop lopen en dan met zo'n bord gaan zitten vind ik dan wel weer een beetje sneu.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

TomaskeX schreef:

En nu heb ik mijn standpunt wel duidelijk gemaakt denk ik.

Anders maak jij je standpunt nog even duidelijk. Ik kan namelijk niet meegaan in je privé berichtje aan mij.

Elineloves

Ik moest wel even lachen net bij de movie awards 2010, toen DIT de beste film bleek te zijn... hihi.

Tonypulp

Hehe, ze kennen daar sowieso maar een handjevol films lijkt het. Heb 't ook weer gezien en ik zag eigenlijk alleen maar Harry Potter, Twilight, Avatar en Hangover langskomen?

Elineloves

Avatar, Alice in Wonderland, Harry Potter 6, New Moon of The Hangover. Van deze 5, is New Moon de beste. Apart.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

New Moon is de meest gehypte in deze commerciële rotzooi.

Elineloves

En toch riep ik nog dat Avatar zou winnen, omdat ik die net iets gehypter vond dan deze. Maarja, daar denken ze daar blijkbaar anders over.

Maar de beste film van 2010 is het sowieso niet.

avatar van lotteke_ik

lotteke_ik

Elineloves schreef:

inderdaad! Ik heb echt een hekel aan new moon en twilight. Ze laten (vooral in dit deel) ook zoveel uit het boek weg dat het op sommige stukjes gewoon niet meer klopt..