Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 19 november 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Twilight Saga: New Moon
"Forbidden to remember. Terrified to forget."
Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...
Bella Swan
Esme Cullen
epic piggy
Zwaar nep geacteerd.
1,5 leuk om een keer te kijken maar daarna echt niet meer
Trage, statische sequel, vol hilarische betekenisvolle blikken en diepgaand bedoelde maar nogal pompeus overkomende dialogen. Het script neemt zichzelf veel te serieus, waardoor nog meer opvalt dat het feitelijk allemaal nergens over gaat. De lengte van de film doet een episch verhaal vermoeden, maar er gebeurt eigenlijk bar weinig. De kitscherige score benadrukt de misplaatste bombast alleen nog maar meer. Valt er dan helemaal niets te genieten? Ja hoor, het camerawerk is best mooi en Michael Sheen (in zijn tweede vampier-franchise) is leuk als nare oppervampier.
kramersietse
Kijk wel naar het hoesje en laat de dvd er mooi inzitten, wat een slechte cijfers hee. Het is dat die Transformers film de Razzie voor slechtste film heeft gewonnen, maar als het aan jullie had gelegen dan was deze film genomineerd geweest.
Dank jullie voor de duidelijke beoordeling.
zwiemelaar
Ik vond het wel een goede film, mooie effecten.
Ik wil het vervolg hierop wel eens zien.
TragieStar.*
Vond het best een saaie film net als deel 1.
Maar toch heb ik wel meer genoten.
Er zaten een paar leuke momenten in, maar het ging allemaal zo snel. En rommelig was het ook.
Al dat gepraat ging echt beetje saai worden, en onlogisch.
Maar toch niet veel slechter als deel 1 maar ook niet beter.
Het acteerwerk weer het zelfde als deel 1, en ik vond het jammer dat Dakota Fanning zo'n kleine rol had
Jessen0wnt
Eindelijk gezien, ook al was ik nogal negatief over twilight 1, wilde ik wel graag weten hoe het verhaal verder ging: en nu weet ik genoeg.
Ik begin de hype over twilight steeds minder te begrijpen, het verhaal is nergens spannend en de romantiek is er ook wel af, na deel 1. Ik kan me alleen maar indenken dat 14jarige meisjes graag 130 minuten lang six-packs willen zien van weerwolven, maar ik hoef dat niet de hele tijd te zien. Het verhaal word saai en langzaam verteld.
Voor de rest heb ik wel het camera werk en het realisme gewaardeerd. Het is altijd fijn als de regisseur geen nadruk op de special-effecten legt. Kirsten Stewart blijft een geweldige actrice, heerlijk luchtig speelt ze haar rol.
2 sterren, het beste wat ik eruit kan halen.
dnnyy17
ik zat alleen maar te wachten op een groot gevecht tusen vampier vs weerwolf.. pff
the-hague-pride
deel 1 was wel tof
ondanks dat het romantiek is ipv actie tussen vampieren en weerwolven. van deel 2 had ik wel meer actie verwacht
in plaats daarvan zit je de eerste helft naar een emo te kijken
en voor de rest gebeurt er ook vrij weinig
vreemd genoeg toch de hele film geboeid zitten kijken
maar achteraf naar mijn mening een nutteloos vervolg
heb me een paar keer afgevraagd wat de bedoeling er nou eigenlijk van was
Amity
Ik snap niet zo goed waarom mensen de film lage punten geven omdat er niet genoeg actie in zit. De Twilight serie is een liefdesverhaal mensen!!!!! Ik vond het best goed gedaan, heb de boeken gelezen en vind dat ze het mooi hebben vertaald naar de film. HEERLIJK dat er zoveel rust in de film zit.
TragieStar.*
Oke, dat snap ik.
Het draait niet alleen maar op actie.
Maar er mag wel wat meer pit in de film zitten. De film komt echt werkelijk zo sloom op gang, dat je bijna in slaap valt.
Sommige momenten zijn dan wel leuk, maar als het net leuk word dan is het alweer voorbij.
En tja, bij het einde dacht ik echt zo van: Is het dit?
Ik had veel meer verwacht, omdat iedereen er zo goed over spreekt. Ik dacht er komt nog veel meer, maar het was al afgelopen.
Angrod_Pallanén
Ik kan er niet warm of koud van worden. Deel 1 was aardig, maar dit is net iets te veel van het goede. De chemie tussen de Stewart (wiens gave het is om kil en zwoel tegelijk te zijn) en Pattinson zit wel goed. Lautner kan er echt weinig van (behalve zijn shirt uit trekken, dat lukt nog net weer wel). Het verhaal is vaag, simplistisch en had een stuk korter gekund (True Blood lukte het in 40 minuten). De film mikt natuurlijk vooral op zwijmelende tienermeiden, maar dan had het stukje mythologie wel weg gekunt. Het bezoek aan die rode jurkendragers paste totaal niet bij de rest van de film. De personages daarintegen zijn wel een tikkie interessanter, maar dat zal vast aan de boeken liggen.
Ik ben eigenlijk wel klaar met de Twilight saga/franchise/romantiek.
2,0
Rodger
Ik vond deze beter dan deel 1,.. alleen af en toe wel heel traag.. dit was echt een - punt..
Voor de rest waren de beelden, en het camera werk perfect.. Deel 3 zal wel zo snel mogelijk komen..
Oke, dat snap ik.
Het draait niet alleen maar op actie.
En tja, bij het einde dacht ik echt zo van: Is het dit?
Misschien ben ik dan bevooroordeeld door de boeken, maar ik vond dat juist heel sterk dat er weinig gebeurde. Waar neemt men tegenwoordig nog de tijd in een film om wat aan character-building te doen? En al helemaal voor een 'tienerfilm'. En het is maar een heel simpel verhaal, dus daar moet je niet teveel poeha van gaan maken. Als je actie wil dan moet je op deel 4 wachten, daar ging het voor mij dan weer bergafwaarts!
Karakterbuilding? De film is juist harstikke oppervlakkig. Als je toch toch een soortgelijke film zoekt met diepgang, dan is Let the Right One In toch vele malen beter en neemt men wel de tijd om de film uit te diepen. Hier blijft het allemaal leeg en gaat het allemaal om uiterlijk vertoon i.p.v. diepgang.
HAHAHAHA
Maak je nou net een vergelijking met Let the Right One in??? Dat kan toch echt niet
Naomi Watts
Hij vergelijkt ze juist niet. Hij geeft aan dat de char building daar veel sterker is dan in een niemandalletje als de Twilight Saga.
HAHAHAHA
Want? Is al net zou inhoudsloos antwoord, als dat er karakterontwikkeling in deze film zit.
Koert
Belachelijk saai vervolg. 130 minuten lang moet naar het chagrijnige hoofd van Bella gekeken worden, een vreselijke marteling. Het plot is dit keer nog simpeler en het ontwikkelt zich met een slakkengang. Vrijwel elk personages weet niet te boeien en er wordt ver onder de maat geacteerd. Het eerste deel trok ik nog redelijk, maar deze film heeft werkelijk niets te bieden.
lyn.theresa
Beter dan deel 1, maar nog steeds vrij inhoudsloos en zwakke karakters. Bella is een mooi meiske maar wat een chagrijnig zeikwijf zeg.
toch nog 2,5* voor het camerawerk (mooie natuur beelden) en de weerwolven vond ik ook aangenaam om te zien.
Tomsheep
Ik sluit me helemaal bij Koert !
Het eerste deel was een nog vrij origineel concept en kwam daarom weg met de tragisch saai en slecht geacteerde 1 op 1 scenes.
In deel twee zitten volgens mij wel 20 van dit soort scenes ! GAAAAP.
Daarbij is het verhaal ook nog eens stinkend slecht en ook niet origineel meer.
Een mager tweetje voor de moeite
stekman
ik viel eerst in slaap en nu loopt de film nog en zit ik hier te typen, vreselijk saaie film. Dit kan mij niet boeien.
tweede deel was iets beter. Ik vehoog mijn stem naar 2,5.
Gorillaz
Ik ben het ermee eens dat het verhaal niet zoveel voorstelt, en dat ook Bella erg chagrijnig keek het overgrote deel van de film. Wat zeg ik... Eigenlijk de hele film. Maar goed, voor mij was het al voldoende dat Robert Pattinson erin meespeelde. Normaal ben ik niet zo zwijmelig, maar ik moet hier toch een uitzondering maken. Door hem bleef ik de hele film ontzettend geboeid kijken. Heel erg beschamend eigenlijk maar ja...
danuz
Vond dit toch net dat tikkeltje beter dan zijn voorganger. Dat heeft volgens mij te maken met het grotendeels ontbreken van Edward, die nu vooral in wat stupide geestesverschijningen in beeld komt. Vond de scènes met Jacob aanzienlijk beter dragelijk. Film lijkt ook wat vlotter voorbij te trekken en qua soundtrack zit het nu ook allemaal wat lekkerder. Verder blijf ik bij mijn kritiek die ik op het eerste deel had: Dit is mij te emo, maar dat lijkt me nu juist dé aantrekkingskracht. Zo'n constant moeilijk kijkende Bella gaat me al snel de keel uithangen.
LDvMegatron
Wat een draak van een film! Het begin viel nog wel mee, maar de film duurt +/- 2 uur! Normaal hou ik wel van films waarin het verhaal rustig voort kabbelt maar deze was echt niet om aan te zien. Het slechte acteerwerk en die zure gezichten erbij. En de dialogen waren zo cliche en slecht gebracht! Meer dan een 2,0 kan ik er niet van maken.
Leland Palmer
Om splinters van te krijgen, dat houterige acteerwerk. Vreselijk, wat bakken Stewart en Pattinson er even helemaal niks van op dat vlak zeg. Gelukkig zien we Pattionson niet zoveel en is Stewart een prachtige verschijning...
...dat verzacht de ergernis dan gelukkig nog een beetje, tot een bepaalde hoogte natuurlijk, want op een gegeven moment had ik toch echt wel genoeg van dat zenuwachtige, moeilijk kijkende gezicht hoor. Damn. Lautner is op dat vlak toch een groter talent en de scénes met hem zijn dan ook meer geslaagd. Voor de rest vond ik het toch wel (weer) aardig vermakelijk en ziet het er bij vlagen best leuk uit. Die matig geanimeerde wolven hadden ook wel weer een bepaalde charme. Wel jammer van die verschijningen van Edward steeds; die sloegen echt nergens op.
Verhaaltechnisch is het allemaal maar matig uitgewerkt en naar het einde toe worden er een paar behoorlijke dieptepunten bereikt en ligt ook het tempo op een gegeven moment te laag, maar over het geheel gezien vind ik dit (nog) niet slecht genoeg om met een vernietigende beoordeling te belonen.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011

The Twilight Saga: Eclipse
2010

Twilight
2008

Gehele 'Twilight'-reeks met Robert Pattinson wordt deze week uitgezonden op televisie

'Twilight'-schrijfster komt na twaalf jaar met vervolg

Remember Me
Romantiek / Drama, 2010