• 9.383.908 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

avatar van J-fan

J-fan

Missygirl9192 schreef:

duidelijk dus dat je voor team Jacob bent

Yeah!

Edward is saai, Jacob maakt teminste lol.

En dat ie 15 kg spieren meer heeft, maakt me echt niet uit hoor

avatar van notsub

notsub

Zonder enige voorkennis komt deze film voor mij neer op een zwijmelfilm met wat scherpe randjes. De actiescenes waren veel te kort en mysterieus was de film ook al niet. Het is gewoon een dun romantisch verhaaltje en daar zat ik niet op te wachten.

avatar van aapjaapgaap

aapjaapgaap

Mensen die een 5 geven voor deze film vind ik egt flauwekul het slaat gewoon nergens op. Ik vind deze film zo saai sorry hoor.. Jah kom nu maar met van "UH Je geeft een 1 voor deze film, jij weet niks van films" jaja weet je jullie zijn de hypocrieten kijk op imdb daar hebben ze er wel verstand van deze film is hier veelste OVERATED, deal with, GET OVER IT

Met verschillende gevoelens toch besloten om deze film in de bios te bezichtigen. Ik vind de boeken over Edward en Bella leuke boeken, Twilight is een goede film. Maar toch al veel 'slechte' kritiek gelezen over New Moon, of in ieder geval mensen die er niet positief over waren.

Pluspunten van de film:

- De inleiding vond ik sterk, ze lieten duidelijk zien waar Bella mee zit.

- De animatie van de wolven is mooi. Ook de grote van de wolven is goed in beeld gebracht, hier had ik na het zien van de trailer wel mijn twijfels over. Maar niet terecht.

- Alec, Jane en de rest van de Voltori vond ik heel goed gecast na aanleiding van de beschrijving in de boeken. Ze gaven me ook echt de kriebels.

Minpunten van de film:

- Op sommige momenten stond de soundtrack gewoon te hard. Er zat in de film weinige instrumentale muziek, wat er, mijn inziens, toch echt wel in hoort. Waar Twilight een duidelijke match had met de soundtrack en de score was dat in New Moon helemaal niet het geval.

- Het 'magische en onnatuurlijke' sfeertje wat Twilight uitstraalde miste ik echt in de deze film. Het was allemaal zo globaal, zo net niet.

- Jammer dat we de rest van de Cullens + Charlie zo weinig te zien hebben gekregen.

- Robert Pattinson, hij kijkt de hele film alsof hij heel nodig naar de wc moet.

Gelukkig had ik al niet te hoge verwachtingen van deze film.

aapjaapgaap schreef:

Op Imdb begrijpen ze het omdat jouw mening daar toevallig het beste in past? Tis opzich gewoon niet zo'n sterke film. Maar dingen over één kam scheren vind ik wel een beetje extreem.

avatar van Ouassi

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ouassi schreef:

Jij bent zeker zo'n Harry Potter fan?

Het betekent niet dat mensen die deze film niks vinden gelijk HP fan zijn!

avatar van deft0nes

deft0nes

Ouassi schreef:

Helaas is Harry Potter geen recordhouder meer, met dank aan Twilight ^^

so GET OVER IT!

Faal.

Waarom word kritiek op deze film meteen afgedaan aan een record dat verbroken is? What the fuck zegt zo'n record nu? Dat er een Twilight hype is, dat zegt zo'n belachelijke opening. Zo was er een hype na Spiderman 1, na Pirates 1 en zo was er een na HP1.

morgan_freeman

Het is wel erg fijn dat hier op moviemeter alleen maar van die zwijmelende meisjes van 15 jaar op deze film stemmen met 5 sterren, zo heeft twilight een belachelijk hoog gemiddelde. Je kan toch aan het inhoudsloze verhaal alleen al zien dat het een prutfilm is.

Pure geldverspilling als je twilight in de bios gaat kijken, en ik heb er dan ook spijt van als haren op mijn hoofd dat ik mijn geld zo verspild heb....

Threeohthree

God straft metteen, moet je als anti-twilight fan maar niet naar de film gaan, geen wonder dat hij dan slecht is!

Mijn vraag is dan ook waarom heb je film dan in de bios gezien?

avatar van superfly84

superfly84

net in de bios gezien, hij viel me mee als ik hier al die negatieve reacties zie maar hij viel me ietwat tegen omdat ik er meer van had verwacht.

Maar al met al was het zeker wel een vermakelijke film. Het verhaal vind ik wel tof en er werd prima geacteerd. Ik had alleen gehoopt op iets meer actie en sensatie. Het is geen super geweldige film maar ook zeker niet slecht dus 3 sterren.

Threeohthree schreef:

Mijn vraag is dan ook waarom heb je film dan in de bios gezien?

Ik ben helemaal geen anti- twilight fan. Gewoon objectief die film in de bios gaan kijken, omdat we wel eens wilde weten of dat nou een leuke film was.. Nou niet dus. Vertel mij dan waarom je deze film 3,5 ster hebt gegeven.

En trouwens, leg het verschil tussen het cijfer op IMDB, namelijk een 4,5 en moviemeter, 3,55 ster, even uit....

superfly84 schreef:

Nou, aan jou stemgedrag te zien moeten we jou filmkennis nou ook maar niet al te serieus nemen...

avatar van superfly84

superfly84

tja als ik jou filmkennis zie neem ik jou stemgedrag niet echt serieus

morgan_freeman schreef:

Duidelijk, was alleen benieuwd waarom je überaupt naar de bioscoop was geweest als je de film zo slecht vond. Maar da's duidelijk. Mijn mening/recentie over deze film staat op pagina 9.

Wat betreft het verschil, mensen vergelijken altijd, van alles en met elkaar. Da's onzin en overbodig. Ik kan niet oordelen over de mensen die op Imdb stemmen en ook niet over de mensen die hier stemmen.

Threeohthree schreef:

Net even jou review gelezen, je bent wel een echte fan die de boeken gelezen heeft en ik niet. Maar in principe moet dat niks uitmaken. Dit soort films kunnen mij niet boeien als er geen leuk verhaal of complot in zit...

Het is leuk als je van romantische liefdesfilms houdt. Maar ze moeten er zoiezo geen thriller van maken, want met een thriller heeft deze film weinig te maken. Spanning heb ik op bijna geen enkel moment gehad... Qua camerawerk en op sommige acteurs was niks aan te merken, maar als de film zelf niet goed is dan blijft het een slechte film.. Net of je een voetbalwedstrijd kijkt met een goede sfeer en scheidsrechter alleen waar het voetbal slecht is.

superfly84 schreef:

tja als ik jou filmkennis zie neem ik jou stemgedrag niet echt serieus

Nou, ik geef niet iedere film die ik leuk vind 5,0 sterren. Dat betekent dat de film (bijna) perfect was, en dat zijn er maar heel weinig.

morgan_freeman schreef:

Ik ben een echte fan idd (guilty). Ben het met je eens dat hier zero spanning in zit en dat een thriller niet de juiste beschrijving van de film weergeeft, maar daar ga gelukkig niet over
Vond je de scene waar de camera rond bella heendraait door de wintermaanden heen dan ook slecht of is dat gewoon niet jouw ding?

Threeohthree schreef:

Ik denk het laatste Wel goed gefilmd alleen mij doet het niet zoveel En het genre mystery is niet mijn favoriete, er zijn zat goede mystery films alleen deze twilight was dat niet.

avatar van Bla

Bla

Had er een gesprek over met een echte Twilight-fan en blijkbaar wordt deze film zo 'goed' gevonden vanwege het karakter dat Robert Pattinson speelt, wat zogenaamd de perfecte jongen is.

Dan is het alleen al waarschijnlijk dat een jongen/man daar niet zoveel mee heeft als een meisje. Ik zelf kon dus gemakkelijk door dat karakter heen kijken en heb naar de kwaliteit van de film gekeken en niet alleen maar naar Pattinson. Dan blijft er bar weinig over.

avatar van amme-iim

amme-iim

Deze film is me erg meegevallen. Ik vind hem echt leuk eigenlijk.

De eerste twilight film vond ik erg saai en had dus ook niet veel van deze verwacht. Misschien dat hij me daarom zo mee viel.

In het begin ergerde ik me wel weer aan Kristen Steward maar halverwege de film merkte ik dat niet eens meer.

voor nu 4*, misschien dat ik er na een herziening anders over denk.

avatar van decicco

decicco

amme-iim schreef:

Deze film is me erg meegevallen. Ik vind hem echt leuk eigenlijk.

Ik snap je conclusie niet helemaal. Wat bedoel je nou te zeggen, vond je de film nou goed of minder? Want als je een film vindt meevallen is het meestal negatief? Btw. als je Twilight saai vond dan denk ik dat je meer van actie houd zoals in New Moon? Ben je het dan wel met mij eens dat het verhaal in Twilight veel beter is herfilmd dan New Moon?

avatar van flups

flups

Als enorm fan van de boeken heb ik een lange tijd uitgekeken naar deze film.
Dat er bij dit tweede deel een andere regisseur aan het roer stond, is te merken.
Dit tweede deel uit de Twilight Saga had een heel ander sfeertje. Het mysterieuze gevoel rondom het stadje Forks ontbrak gewoon totaal. Jammer.
Er zit enorm veel humor in deze film. Naar mijn smaak, teveel humor. Het past gewoon niet bij het verhaal naar mijn mening.
met het visioen van Alice als toppunt. ik weet niet of het grappig bedoeld was, maar heb serieus zitten huilen van het lachen.
Ik miste de muziek van Carter Burwell, die veel toevoegde aan de eerste film.

Toch nog een paar positieve punten:
- Taylor Lautner heeft me aangenaam verrast .
- De reacties in het publiek tijdens de film waren geweldig. Zo merk je toch dat de boeken en filmreeks de afgelopen maanden in populariteit enorm gegroeid is.
- De Volturi is erorm goed gecast.

Ondanks de minpunten heb ik me enorm vermaakt.
Mede dankzij de shirtloze wolfpack.

Nu maar hopen dat David Slade wel het typische Twilight sfeertje weet terug te brengen in Eclipse

Bla schreef:

Gelukkig dat er nog mensen zijn die zien dat het geen goede film is

decicco schreef:

Ik in elk geval wél! Twilight is gewoon veel sfeervoller en vind ik ook leuker om vaker te zien omdat het gewoon beter de sfeer van het boek weergeeft Alhoewel dé actie die in deze film voorkomt zeker goed is.

avatar van Lieke112

Lieke112

Ik ben een 'fan' van de boeken en vind de rollen vaak goed gecast maar de film toch tegenvallen. Heb ook het idee dat dit door Bella komt. Vind haar uiterlijk/uitstraling perfect bij de Bella uit het boek passen maar mis toch wat acteertalent. Ben ik de enige?

Gelukkig dat er nog mensen zijn die zien dat het geen goede film is

maar het gaat daar niet alleen om hij komt haast niet in de film voor alleen op het laatst, ik vind het een mooie fim door het verhaal.

twilightliefde schreef:

Tja, als je door dat mooie verhaaltje heen prikt krijg je een slappe film.. Maar als je van zwijmelfilms houdt is het een leuke film, ondanks dat deze twilight ontzettend slecht is

avatar van Vera

Vera

Als behoorlijk fan van de Twilight boeken, zag ik juist tegen de films op. En ja dat klnkt misschien raar, maar op de een of andere manier voldoen boek verfilmingen nooit helemaal aan mijn verwachtingen.

Waar sommige hier zeggen, dat ze nooit de boeken hebben gelezen, kan ik me voorstellen dat ze de films niet helemaal snappen.

Of zoals hierboven gezegd wordt; "een mooi verhaaltje"...ahum! Twilight is niet zomaar een "simpel verhaaltje". Maar dat is natuurlijk je eigen mening

Maar de film;

zoals eerder werd verteld, het begin is heel sterk en vooral tot de helft klopt het toch met het boek verhaal.

En toch word je als een razende meegetrokken door het verhaal; de boekenlezers weten waarom Bella van de klif springt, maar in de film is dat toch een beetje een raadsel.

En waarom dat eind? hier moet ik toch zeggen dat dit ook niet helemaal klopt met het boek.

Maar oke, je kunt een boekverfilming nooit perfect maken. Maar qua sfeer en de compleetheid van het verhaal klopte het eerste deel Twilight juist wel.

New Moon was toch ook weer leuk om naar te kijken; de wolven waren mooi om naar te kijken en Pattinson zorgde bij mij in de zaal voor veel "aaaaaaaaaaaahs" en "oooooohs"

Verder weet ik ook niet waar ik naartoe wil; maar ik denk dat iedereen wel een verschillende mening heeft over deze film.

Als ik een stuk jonger geweest was had ik wel 5 ster gegeven.

Ik geef hem een 3.5

[/quote]

Yeah!

Edward is saai, Jacob maakt teminste lol.

En dat ie 15 kg spieren meer heeft, maakt me echt niet uit hoor [/quote]

Eigenlijk is het het beste als je de twee samenvoegd! dan heb je pas echt de perfecte man! haha