• 9.378.486 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

rick1313 schreef:

woooow, it looks amazing. i can´t wait to see it with my girlfriend. yeahhhhhhhhh GREAT GREAT GREAAAAT:D:D:D:D:D

Why? / Waarom?

Is the vampire so cute? Are you in love ?

avatar van lins_kiwi

lins_kiwi

Okay kijk:

Ik vind het zo flauw dat mensen de boeken gaan vergelijken met de films (ik heb het over de mensen die dus eerst de boeken hebben gelezen en daarna de films gaan kijken). Het valt niet te vergelijken! Als jij een boek leest krijg je er een eigen beleving bij. Natuurlijk word deze niet in de film tot zijn waarde gebracht, omdat de regisseur niet dezelfde beleving heeft. Daarom vind ik als je de films gaat kijken, je gewoon open moet stellen voor een nieuw verhaal en probeer het boek dan gewoon even anderhalf uur te vergeten.

Wijze woorden lins_kiwi

JA het zijn 2 verschillende soorten media.

De films zullen als je het boek kent zeker weten tegenvallen omdat de film niet overeenkomt met jouw ideaal beeld van het verhaal.

avatar van soom

soom

Kan bijna niet wachten tot 19 november ! Ben echt benieuwd. Heb de teaser/trailer echt al zoveel keer gezien.. Oeps, dit is weer een nutteloos bericht, maar ik kan gewoon even niet anders dan weer eens laten blijken hoe erg ongelooflijk ik hier op zit te wachten (gelukkig heb ik weer Unlimited !!)

soom schreef:

Ik kan ook niet wachten!!

Die trailer kan gewoon niet cooler!!

ook ik kan niet wachten!

iets van 5 jaar geleden heb ik twilight gelezen, en toen kwam zo'n 2 jaar geleden nieuwe maan pas uit.. maar sindsdien ben ik weer helemaal verslaafd!

boeken ben ik voor de zoveelste keer aan het herlezen, de film heb ik ook al heel vaak gezien én ik ben afgelopen zomer naar Volterra geweest. Jammer dat het niet echt daar opgenomen is, maar het blijft leuk omdat het wel echt hetzelfde is als in het boek

de trailers zien er weer veelbelovend uit,

en zoals iemand hierboven al zegt: een film is altijd minder dan het boek, minder uitgebreid dan. Nou en? je moet gewoon naar de film kijken zonder aan het boek te denken!

De films vind ik ook geweldig, leuke (én lekkere ^^) acteurs, mooie omgevingen, het verhaal blijft leuk ookal is ie in sommige dingen anders dan in het boek.. hoewel ik normaal helemaal niet van het soort muziek hou dat in de film zit, past het er toch altijd goed bij.

kortom: twilight is geweldig

karlijn1994 schreef:

ook ik kan niet wachten!

je moet gewoon naar de film kijken zonder aan het boek te denken!

kortom: twilight is geweldig

Dat vind ik nou ook.

Misschien heb ik dat niet duidelijk gezegd ,maar het is wel zo.

Dat vind ik nou ook.

Misschien heb ik dat niet duidelijk gezegd ,maar het is wel zo.

Dit is voor de tweede zin natuurlijk.

avatar van Sjaan_

Sjaan_

Ik ben erg benieuwd!

Wijze woorden lins_kiwi

JA het zijn 2 verschillende soorten media.

het is inderdaad wel zo.

Maar, en nu kun je beginnen over dat ik zeur enzo, ik vind wel dat ze zich aan het verhaal moeten houden.
Tuurlijk niet alles, maar ook niet dingen bij verzinnen of dingen zwaar gaan veranderen. En ik vind het soms naar dat ze hele leuke dingen weg laten, en dingen waarvan je zegt schrap dit maar er wel in laten.

Als vergelijking, de laatste harry potter film. Was nu niet echt gelijk aan het boek, en de film viel mij tegen na het kijken. Het gevoel keerde wel terug hoor, de film was best goed. Maar het boek was beter.

En ik denk dat dit eenmaal het punt is waarmee ik accoord ga.

Het zijn inderdaad 2 cerschillende soorten media.

En juist omdat je het boek leest je een hele andere beleving hebt. in de trailer van new moon scheurt jacob uit zijn velletje, Precies zoals ik het had gedacht. maar er zit ook een stuk in wat niet voorkomt in het boek, maar wel in de trailer. En zoals de acteurs van de Volturi/stad vulterra ofzokwam ook niet overeens met mijn gedachten.

Vervolgens hoop ik wel dat ze de goede keuze van muziek behouden.
Ik draai nog regelmatig de soundtrack muziek van Twilight.
De variatie was goed in de film en hoop ik dat ze dat weer kunnen doen.

Ik geloof niet dat er een premiere komt zoals bij Harry Potter, maar ik probeer hem zo snel mogelijk te zien om een goed verslag te posten!

Rik

jirachi03

Ja ze moeten wel zich grotendeels aan het verhaal houden .

jirachi03 schreef:

Ja ze moeten wel zich grotendeels aan het verhaal houden .

Ik hoop gewoon dat ze hem nog beter krijgen als new moon, zodat ik 3x een bioscoop bezoekje breng

avatar van Veruca

Veruca

Stewart is zo verdoms irritant in deze film (wat ik gezien heb qua trailers). In Twilight was ze al tenenkrommend, maar nu ze meer is opgemaakt en ze meer poppekop is, lijkt ze nog veel vervelender.

Niet daarvan is een goede Bella opzich.

Ben blij dat Angela, Mike, Eric en (vooral) Jessica erinzitten, want dat zijn de karakters die het verhaal leuker maken.

Dakota Fanning is ook van de partij als één van de members van de Volturi (Jane, om precies te zijn.)

Dus, ja ik heb er wel zin in!

BandietjeXL schreef:

Dude, zijn er ooit Harry Potter films beter geweest dan de boeken? No way.

Ik vind trouwens die Harry Potter vs Twilight discussie over op internet een beetje afgezaagd worden.

En de Twilight fans willen gewoon niet accepteren dat Twilight voor 80% door tienermeisjes worden gekeken/gelezen.

Harry Potter heeft betere special effects, en niet gaan tegenspreken. Dat is waar. Harry Potter heeft meer geld. Harry Potter kan een sterker verhaal hebben, dat ligt aan je mening. Maar even voor de goede orde, Harry Potter wórd en zál beter blijven worden bekeken.

Zo.

de eerste film was echt goed, kan niet wachten tot deze ook uitkomt

avatar van Tun-89

Tun-89

Can't Wait !

avatar van PsychoTiger

PsychoTiger

Dit wordt ZOOO vreselijk...

Geldverspilling. DIKKE geldverspilling.

avatar van jipt

jipt

bah dit is naar de klote hee, twilight moeten ze echt afschaffen

als het nou goed was ok, maar het is gewoon belabberd.

avatar van misterwhite

misterwhite

Niet overdrijven, zo belabberd is het niet.

Het 2de verhaal is heel anders dan zijn voorganger, dus niet meteen de film afbreken voor dat je het gezien hebt.

En geldverspilling is het zeker niet, er zijn erg veel fans van de boeken.

Epîc movie, of disaster movie dat is geldverspilling en belabberd.

jirachi03

Ik kijk al echt tegen de lange schholdagen op waarbij we alleen maar films kijken :I

Ja die zouden leuk moeten zijn ,maar het is wwerkelijk een hel in mijn klas.

Mamma Mia: the movie

Twilight

Disaster Movie

en nog een of andere Franse film -.-

IK sta daar maar met Evil Dead, Kill Bill , Alien(s) , Shawshank Redemtion , Nightmare on Elm Street, Jackie Brown , Jaws , The Hitcher(helaas niet degene met Rutger Hauer) etc. Maar nee , ze willen mijn films niet zien.

avatar van SITH_LORD

SITH_LORD

lijkt mij ook wel een mooie film,heb de trailer niet gezien! (laat mij verrassen hoop alleen dat er iets meer aktie in zit als deel 1

Veruca schreef:

Niet daarvan is een goede Bella opzich.

Dus, ja ik heb er wel zin in!

Dude, zijn er ooit Harry Potter films beter geweest dan de boeken? No way.

Zo.

ik ben het helemaal met je eens hoor,

Maar ik heb zowel alles gelezen als gezien.

En het geld zit um toch zeker beter in bij HP,

Alleen ik vond de special effects uit de trailer ook mooi hoor van new moon, Alleen ik ga steeds critiser kijken naar een film, en het acteer werk komt soms een beetje verkeert over. altans, onrealistisch en niet geloofwaardig, En als ik de films kijk, dan vind ik in HP er toch vaak van die momenten in zitten dat ik toch nee zit te schudden tijdens een film,

Zo zeg ik ook niet dat Twilight beter is Als Harry Potter of andersom,

ik vergelijk gewoon een beetje, en films zijn nooit beter als boeken, dat heb ik ook niet gezegt, gewoon puur het feit dat.

Dus is dit nu defensief of snap ik nu niet goed waar je post op slaat,

Je spreekt me tegen en je bent het met mij eens? Agh niks persoonlijks denk ik.

Anyway, ik kan nogsteeds niet wachten, en als jij stewart niks vind, jammer. ik heb er geen problemen mee, ik kijk die film toch al met een dubbel gevoel

avatar van t-i-m

t-i-m

ik ben zelf geen twilight fan ook omdat deel 1 bar slecht was...mar wie weet de trailer ziet er lekker uit....ik vraag me 1 ding af ....hoe kunnen mensen deze film nu al in godesnaam in hun top 10 hebben staan?

avatar van seanpuffy

seanpuffy

amaaai diene trailer zo goed.

als de film net zoals de trailer is of beter gezegd nog beter is dan gaat hij zeker in mijn top tien belanden en inderdaad dat snap ik ook niet dat mensen deze film al in hun top tien zetten. eerst film zien e...

het eerste deel vond ik in het begin ook niet zo goed maar na tweede keer zien vond ik hem veel beter dan dat ik hem in de cinema heb gezien en zo moet een film zijn die als je hem opnieuw kijkt nog beter is.

kijk er naar uit.

avatar van Wouter

Net zo'n twintig minuten gezien van de film. Zag er niet best uit, ga dus maar niet naar de film die hier in Rome nu in première gaat.

avatar van misterwhite

misterwhite

6 mensen hebben deze al in hun top 10 staan

Terwijl de film nog niet te zien valt.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Kristen Stewart en Robert Pattionson zijn GEWELDIG!!!!! Zag net nieuwe tv spot absoluut vet

avatar van H1DD3

H1DD3

Nog zo'n baby film, jammer.

Wouter schreef:

Ja, maar dat zegt niks die 20 minuten.

Er kunnen nog zoveel dingen gebeuren.

In Twilight gebeurde de eerste 20 minuten ook niks bijzonders,

maar daarna werd het wel spannende.

Waar stopte de film dan, want ik denk zelf ook wel dat het veel spannender is na die 20 minuten.

lins_kiwi schreef:

Okay kijk:

Daar ben ik het mee eens

avatar van TwilightFAN

TwilightFAN

De trailer gezien en zag er geweldig