Brüno (2009)
Gesproken taal: Duits, Tsjechisch en Engels
Releasedatum: 9 juli 2009
Plot Brüno
"Borat was so 2006"
Brüno (Sacha Baron Cohen) is een flamboyante homoseksuele mode-verslaggever uit Oostenrijk. Hij gaat op reis van Oostenrijk naar Amerika en probeert hier homofobe Amerikanen te ontmaskeren. In Amerika weet Brüno door te dringen tot verschillende mode-hotspots en ontmoet hij veel verschillende mensen. Hij weet zijn "slachtoffers" vaak in een ongemakkelijke positie te brengen door te zinspelen op homoseksuele relaties.
Brüno
Mexican Gardener #4
Mexican Gardener #5
Zichzelf - 'Dove of Peace'
pebe1988
dit is geen satire, dit is een mislukt vervolg op Borat. ja ik weet dat het een heel ander personage is maar hij wil het zelfde grapje nu voor de 3e keer uit gaan halen. en sacha faalt! geen moment leuk, wel altijd shockerend voor bepaalde bevolkingsgroepen. Satire is leuk, mensen alleen maar in de zeik zetten is goedkoop en niet de naam Komedie waardig.
mensen, als je deze film wilt gaan bekijken.. SUCKS BIIIIIG TIME!
biebel
Er zaten weer briljante stukken in, maar minder dan bij Borat. Nou vond ik Bruno ook in de TV-series een van zijn mindere typetjes. Ik kan de man wel waarderen en hoop dat hij snel met een nieuw typetje komt.
Minotaures
Na de botsing tussen neg. en pos. commentaren wordt ik toch érg nieuwsgierig om Brüno te zien.
silenthunter5
ben naar de bios geweest om deze film te bezoeken, ipv harry potter omdat deze al helemaal vol zat. Ik vond de film bruno Wel leuk maar niet voor zown lange tijd. ik vond dat de film uiteindelijk saai werd.
Rebel80
Deze film moet je echt met verstand op nul gaan kijken anders vindt je het idd niks.
Ik was de 1e 20min te serieus daarna is het me gelukt om verstand op 0 te zetten en dan is ie toch wel lachen.
Erg grof op ze tijd maar als je van grofheid houd(zoals ik) dan kan je deze film zeker wel waarderen
Friac
Aangezien iedereen hier de vergelijking met Borat aangaat, moet ik me niet schuldig voelen om het ook te doen
Mijn bioscoopervaring van Borat was beter dan die van Brüno: de dynamiek in de zaal was véél groter (de hele zaal lag om de zoveel minuten compleet in een deuk), het typetje van de onwennige/wereldvreemde Borat is geestiger dan de over-the-top Brüno en Borat was shockerender dan Brüno. Borat had bovendien ook het voordeel eerder dan Brüno te zijn (Ali G nog vroeger, maar dat was de film met de meest duidelijke fictiebenadering dus die laat ik makkelijkheidshalve even buiten beschouwing): bij Borat dacht ik amper een tweetal keer aan de mogelijkheid of een interview/confrontatie in scène was gezet, terwijl ik bij Brüno dit vermoeden veel vaker had wat meteen ook de kracht van de hele scène naar beneden haalde voor mij. Borat was ontwapenender en toonde veel beter de kleine kantjes van de bekrompen mens dan dat Brüno dit deed.
Brüno levert wel leuke kritiek op de showbizz en ik heb een tweetal maal goed kunnen lachen. Echter is dat veel te weinig als je ziet hoeveel keer Cohen naar de lach van het publiek probeert te dingen; de film bevatte - in dezelfde lijn van de Ali G-film - veel meer mislukte grappen dan dat er écht grove/komische elementen in zaten. Ook was de film naar mijn smaak iets te kort, maar aangezien hij op humorvlak niet echt wist te overtuigen is dat misschien nog niet eens zo slecht. Ik ben geneigd om hem 2* te geven, maar aangezien ik toch een paar keer smakelijk heb kunnen lachen (en hij toch een paar keer gedurfd uit de hoek komt, als het tenminste niet in scène is gezet) krijgt hij er nog een halve ster bij.
Kilii
Brüno heeft uiteindelijk wel een beetje afgedaan vond ik.
Allhoewel er ook grappige momenten tussen zitten.
Persoonlijk vond ik Borat (2006) een betere film.
2,5
Sven Vermant
Vandaag deze film bekeken in de bioscoop.
Het eerste deel van de film was zwak en weinig grappig, daarna werd de film wel een stuk beter en wisselen geslaagde grappen af met wat minder geslaagde grappen.
Duidelijk minder dan Borat maar met het verstand op nul is de film toch wel de moeite waard.
AmazingShikoku
Ten opzichte van Borat is deze film gewoon niet te vergelijken. Deze film had een hoger budget en een ander typetje. Brüno die grappen maakt over de adopties van madonna van 5 jaar terug en nazi grappen zijn gewoon niet heel erg provokerend zoals Borat dat was.
Desondanks heeft deze film wel weer een heleboel hilarische momenten en het is toch ook wel weer grappig om te zien hoe van die overgebleven confederalisten in Alabama reageren als ze in contact komen met Brüno. Zoals bijvoorbeeld een man die mensen toch hetereosexualiteit wil bekeren.
De film heeft een beetje het probleem dat het altijd dat kleine broertje van Borat zou zijn, en die vergelijking gaat echt niet. Ik, net zoals iederen, vergelijk de beide films dan ook
3.5/5
Knisper
Toch nog wel aardig. Het probleem wat Brüno heeft is dat hij in de tv-serie van Ali G slechts een Oostenrijkse modeverslaggever is. Borat heeft oorspronkelijk al meer persoonlijkheid had en is daardoor ook beter geschikt voor een speelfilm. Sacha Baron Cohen en de andere makers lossen dit op dat Brüno vrijwel meteen uit de modewereld te halen en een soort reeks van sketches van te maken. Dit betekent ook dat de Brüno in deze film slechts bij vlagen iets van doen heeft met het oorspronkelijke typetje.
Een veel voorkomend bijgevolg van een film die nogal sketchmatig oogt, is dat de ene scène goed werkt, terwijl de andere juist totaal niet grappig is. En dat is dus ook bij Brüno het geval. Gelukkig zit er een aardige vaart in de film, die helpt om over de wat mindere stukken heen te stappen en zo worden het toch een aangename 80 minuten. Met voor mij als hoogtepunt toch wel de slotscène. Best wel vermakelijk dus.
extremezz
Gezien en goed gekeurd
,het begon een beetje traag maar al snel zit je lekker te genieten;) ik moest een aantal keren mijn mond dicht snoeren.Je bent voor deze humor of niet en het leuke zijn soms de domme reacties van die Amerikanen hehe de red necks of hoe noem je ze en die gay haters die langs straat staan met borden enzo .Ik hoop dat er snel een volgende komt
Wie deze film niks vind kan beter naar een disney kijken ...
viciousElle
Verstand op nul gezet en me kapot gelachen.
Of Sacha deze film nu gemaakt heeft om hoe Amerika met homo's omgaat eens aan de kaak te stellen of niet, of sommige reacties nu in scène gezet waren of niet, of hij nu kan tippen aan Borat en Ali G of niet, ... I don't care.
Mijn vriend en ik hebben eens goed kunnen lachen.
Ninto
Deze film was veeeeel beter dan Ali G en Borat. Daarbij vind ik de waardering van 2.99 echt te belachelijk voor woorden. Misschien moeten de MM mensjes is wat losser worden.
Querelle
Mee eens. Ik vraag me af wat de reden is van veel mensen om deze film af te vallen. Er is namelijk erg weinig mis mee. Ik heb Borat niet gezien. En ik vond het ook niet erg belangrijk of het in scene gezet was of niet. . Af en toe met plaats vervangende schaamte zitten toekijken naar die fratsen van Cohen. Maar ik kan die brutaliteit wel waarderen. Lekker onzinnige humor af en toe. En al is over het concept erg goed nagedacht. De uitwerking is best licht verteerbaar.
Een grote pluspunt is trouwens ook het tempo van de film en de lengte. Het is vrij snel afgelopen. en de verschillende sequenties duren niet te lang.
catdog
- 2026 stemmen
Zat ik bij Borat af en toe tegen de klok aan te kijken (niet omdat de grappen slecht waren want dit is echt mijn soort humor) heb ik hier gewoon de volle minuten van genoten. Weer een ontzettend leuk typetje en ik heb meer kunnen genieten van acteerwerk. Waar Borat vooral het van zijn accent en grappen moet hebben kan Bruno al een lach opwerken bij enkel raar te kijken of te lopen.
Denniss10
Vind dit echt een slechte film. Helmaal niet zo goed als Borat. Heb geen een keer moeten lachen.
Een 1,5 voor deze film
ace leader
Onmogelijk, niet eens een kleine grijns op je gezicht?
Denniss10
Onmogelijk, niet eens een kleine grijns op je gezicht?
Nee. Ik kon me helemaal niet vinden in die humor.
aunuscus
Kommaan er moet toch een grap zijn waarbij je een (glim)lach optrekte.
skompie
Ik vind zijn typetjes steeds minder worden. Had nu ook het idee dat ik de meeste grappen/scenes al eerder had gezien. Er zaten verder wel een aantal leuke dingen in hoor maar om nou te zeggen dat ik dubbel heb gelegen.
Wat dat betreft vind ik dit ook niet echt een biosfilm. Deze film moet je met vrienden thuis kijken zodat je meteen wat kunt praten over de verschillende scenes.
Joyy
Ach ja, de tiepetjes van Baron Cohen zijn zeer goed uitgewerkt en geraffineerd - hij speelt ze al een decennia dus dat is niet gek - maar dat is het dan ook
Borat pakte goed uit in de film, Ali g verzoop kompleet in de film, en Bruno, die hangt er tussenin
Gewoon weer doen waar het typetje het beste in is, voor Ali g zijn dat zijn shows, Borat als reporter, en Bruno als onruststoker, maar geen van de typetjes zijn echt ene film waardig, al heb ik wel genoten van Borat
catdog
- 2026 stemmen
De beste grap was zijn "interview met Harrison Ford".. wat heb ik toen gelachen zeg. Een hele opbouw ernaartoe.. en dan dit.. ik had tranen in mijn ogen van het lachen.
ralfsjam
minder dan de vorige, maar toch wel nog steeds vermakelijk. maar je moet wel dit soort gevoel voor humor bezitten...
And now, the famouw interview with Harrison Ford:
"FUCK OFF"
hahaha, inderdaad geniaal!!!
Querelle
Vond ik weer flauw, maar de opbouw er naar toe en de afsluiting vond ik erg leuk.
latrat
Sommige mensen zijn zo oppervlakkig, je moet gewoon je verstand op nul zetten.
...
zoek de fout
Demeter
Ik vind Bruno minstens net zo goed als Borat. Cohen toont in Bruno nog meer lef dan in Borat. Denk aan de scene met de leider van een terroristische organisatie, de scene waarin hij geketend op een anti-homodemonstratie afloopt, de scenes met de jagers en die met de kooigevechten . Allemaal situaties waarin het verkeerd met hem af had kunnen lopen en daardoor gewaagder. Ik had ook de indruk dat hij hier nog meer mensen in verlegenheid bracht.
Wel jammer dat de scenes nauwelijks werden ingeleid, waardoor het meer een samenraapsel van situaties is dan een coherente film. Ditzelfde gevoel had ik ook wel bij Borat, maar minder. Je valt vaak midden in een scene zonder dat je weet hoe hij er terecht is gekomen. Ook de introductie van het personage zelf was niet zo goed als in Borat. Toch mag dat de pret niet drukken want Cohen zit goed in zijn rol en de situaties zijn weer hilarisch.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Der Baader Meinhof Komplex
Drama / Misdaad, 2008

American Movie
Documentaire, 1999
drag queenhomofobieberoemdheiddominatrixsatirefamesociale satiremockumentaryhollywoodtv reporterlhbtaustrian duringcreditsstingersex tapecelebrity interview homo