• 9.379.579 stemmen

Gesproken taal: Duits, Tsjechisch en Engels

Releasedatum: 9 juli 2009

Plot Brüno

"Borat was so 2006"

Brüno (Sacha Baron Cohen) is een flamboyante homoseksuele mode-verslaggever uit Oostenrijk. Hij gaat op reis van Oostenrijk naar Amerika en probeert hier homofobe Amerikanen te ontmaskeren. In Amerika weet Brüno door te dringen tot verschillende mode-hotspots en ontmoet hij veel verschillende mensen. Hij weet zijn "slachtoffers" vaak in een ongemakkelijke positie te brengen door te zinspelen op homoseksuele relaties.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mexican Gardener #1

Mexican Gardener #2

Mexican Gardener #3

Mexican Gardener #4

Mexican Gardener #5

Zichzelf - 'Dove of Peace'

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Erg flauwe film met een aantal aardige grappen. Beste was nog wel dat Cohen iedereen gewoon voor de gek houd en mensen tot het uiterste drijft.

2.5

avatar van boldhead

boldhead

bij vlagen grappig, meer kan ik er niet van maken

TimD

Sascha Baron Cohen jaagt geregeld mensen op de kast met zijn typetjes. Maar als Brüno heeft hij nu wel heel serieuze vijanden gemaakt: de terreurbeweging Al Aqsa. De terroristen zijn not amused dat ze ongewild in zijn nieuwe film figureren en hebben verklaard dat ze "zullen reageren zoals zij toepasselijk vinden". Dat melden internationale media, zoals Guardian en Times Online.

De terreurbeweging is boos over de scène waarin Brüno hun vermeende leider Abu Aita opzoekt en hem vraagt hem te ontvoeren, zodat hij beroemd zal worden. Hij zegt erbij dat hij dat door echte vakmensen wil laten doen, omdat "Al Qaida zó 2001 is". De man reageert woedend en verzoekt Brüno direct te vertrekken.

Net als de meeste mensen in zijn film wist Abu Aita niet dat hij op de hak werd genomen voor een film. Al Aqsa beschouwt de film als een samenzwering om hen zwart te maken en waarschuwt voor een reactie. De acteur zelf neemt de bedreiging in ieder geval heel serieus en heeft zijn persoonlijke beveiliging en die van zijn familieleden inmiddels opgeschroefd.

Nosheadlines.

avatar van Elmotje

Elmotje

Werdt na een tijdje zelf beetje gay van de film... en grappe waren niet meer leuk!... maar het einde was geniaal!... 3,5!

Bart Simpson

Ik verlaag mijn stem van een 2.5* naar een 1.0*.

Deze film is eigenlijk gewoon bagger, flauwe humor, tja.. meer dan een 1.0* kan ik er nu niet meer van maken, aangezien ik opeens een andere mening over deze film heb gekregen. Gebeurd wel vaker.

1.0* dan maar.

avatar van The Oceanic Six

Tsja.....

Dan moeten wij ook maar eens massaal 1* uitdelen aan oorlogsfilms. Gewoon, omdat het kan.

Wat verwachtte je dan toen je naar Bruno keek? Diepgaand drama met een licht tintje amusent of gewoon platte humor met een boodschap die jij er niet uit kan halen? Sjees.

ace leader

Deze film is zeker briljant en niet bagger, de humor is flauw maar je lacht je er kapot bij. Meer argumenten graag waarom je je stem verlaagt. Waarom heb je een andere mening gekregen?

The Oceanic Six schreef:

Tsja.....

Jij zegt nu letterlijk:

''Ik deel 1.0* uit bij oorlogsfilms, omdat Bart Simpson van oorlogsfilms houd. Alle films die hij goed vind, vind ik automatisch enorm slecht.''

Was jij niet een van die personen die zij dat ik de film ''Avalon'' een slecht cijfer heb gegeven, omdat iemand anders mijn lievelingsfilm een slecht cijfer gegeven had? Nou, nu ben jij daarmee bezig. Aangezien je het bovenstaande gezegd hebt, vind ik het de moeite niet meer waard om met jou in discussie te gaan.

avatar van The Oceanic Six

Gozer ik ken de film Avalon niet eens dus nee, was ik niet.

En ik maakte een cynische opmerking. Leer eens niet alles letterlijk op te vatten.

ace leader schreef:

Omdat ik de film erg flauw vind, grappen eigenlijk niet zo goed overgekomen zijn en de bedoeling v/d film was om over te komen net als bij ''Borat'' maar dat is toch niet gelukt. Daarnaast heeft iedereen een eigen smaak. Wat ik grappig vind, vind jij misschien niet grappig. Ik vind b.v. dansende piemels niet echt grappig, maar flauw. Dat komt erg dichtbij de ''poep en pies'' grappen die je op de basisschool maakte. Jij vind dat dan wel weer grappig, maar ieder zijn eigen smaak natuurlijk

avatar van rep_robert

En dat vond je eerst wel (redelijk)grappig? Aangezien je de film eerst 1,5* hogere waardering gaf.

Van een 2,5 naar een 1,0 is wel een groot verschil.

Mood swings?

Het gaat ze ook niet of je de film slecht vind of niet, maar meer vanwege die radicale verandering van mening, die je niet uitlegt

Bart Simpson schreef:

overdreven wat je nu zegt...de seks-grappen van brüno zijn modern, goed bedacht en kan iedereen om lachen. Maar het enige wat ik raar vond dta je van een 2,5 naar een 1 ging

Dat is inderdaad raar.

avatar van Redlop

Redlop

ace leader schreef:

Modern kan wel kloppen. Het simplisme doet me inderdaad denken aan de stroming moderne stand-up comedians van de laatste jaren. Niet gehinderd door enige diepgang lekker plat gaan schreeuwen voor een breed publiek dat ook niet beter weet dan dat dit bijzonder grappig is.

TimD

Ga je eerst maar eens echt in de stand up comedians van de laatste jaren verdiepen voordat je dat soort uitspraken doet. Weten waarover je praat voordat je post, dat scheelt een hoop onzin.

Nee hoor, hij heeft erg gelijk.

TimD

Geheel offtopic: No way. Kijk naar Louis Black, Theo Maassen, Javier Guzman, Micha Wertheim, Janjaap van der Wal, Bob Mclaren, George Carlin, Dave Gorman, Raoul Heertje, Daniel Arends, Pete Johansson, etc.

Ja, als je naar Comedy Central gaat kijken, of Veronica, dan is de kans groot dat er zo'n platvloerse schreeuwlelijk voorbijkomt. Beetje verder kijken dan je neus lang is en je ziet dat er veel meer is. Een beetje hetzelfde als over komedies roepen dat het allemaal maar over seks gaat, terwijl dat ook niet waar is.

Ontopic: Ben toch wel erg benieuwd hoe Bartsimpson de film eerst grappig kon vinden, en nu niet meer. Het gaat toch om de lach van het moment?

avatar van rep_robert

Bart Simpson(de originele uit de simpsons) heeft natuurlijk nooit onderbroekenlol.

Beetje rare logica, zo'n username en dan niet van dit soort humor houden.

ace leader

Bart simpson had in z'n recensie ook geschreven dat mensen die de film willen zien, absoluut niet moeten gaan.

Toch raar, de jongeren tegenwoordig houden toch van goede seksgrappen (de film zit er vol mee, en supergoede ook)? zelfs vrouwen van 25 jaar oud moesten minuten lang lachen om de film in de bios.

Nou, als je een lachende bioscooptripje wil, moet je dus ZEKER WEL naar deze film gaan. Geniaal grappig, niet de beste film ooit ofzo maar gewoon goed genoeg natuurlijk

avatar van Nomak

Nomak

Humor verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Boeiend als er een paar giechelende wijven in de bioscoop zitten.

Aan de trailer heb ik al genoeg om te zien wat dit voor humor is.

Leuk als je van dit soort humor kan genieten, maar niet iedereen is hetzelfde.

Het is in elk geval niets voor mij, ik ga de film dus zeker niet in de bioscoop kijken. Waarschijnlijk zie ik hem later wel eens, maar ik kan nu al vertellen dat de film waarschijnlijk een laag cijfer van mij zal krijgen.

Nomak schreef:

Als je na afloop niet 1 of 2x hebt gelachen, dan weet ik het ook niet meer. Het zijn niet alleen maar seksgrappen hoor. Maarja humor verschilt inderdaad

avatar van Redlop

Redlop

TimD schreef:

...Javier Guzman...

Egotripperij verpakt in kant-en-klare meeneemhumor op BNN-niveau. Gebracht met een cabaratiermimiek die parodiërend aanvoelt, ware het niet dat hij zelf het achterhaalde trucje niet inziet.

TimD

Morgen is Ton Zuur op tv. Ga maar kijken, dan is na afloop je mening veranderd. Delirium was niet voor niets bekroond met de Nederlands Hoop.

(Toegegeven, sinds ie met Veronica in zee is gegaan is het allemaal toch wat minder.)

avatar van aunuscus

aunuscus

Sommige mensen zijn zo oppervlakkig, je moet gewoon je verstand op nul zetten.

avatar van Nomak

Nomak

aunuscus schreef:

je moet gewoon je verstand op nul zetten.

Voor sommigen is dat geen probleem.

avatar van T.A.

T.A.

aunuscus schreef:

Sommige mensen zijn zo oppervlakkig, je moet gewoon je verstand op nul zetten.

Dat is niet helemaal waar. 'Je verstand op nul zetten' zou je ook een vorm van oppervlakkigheid kunnen noemen. Dat leer je nog wel als je wat ouder bent

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

vies, vettig, vuil, onbeschoft, shokerend, gewoonweg FUN

Heb me ziek gelachen elke seconde van de film

avatar van Debo

Debo

Werkelijk onbegrijpelijk dat een film zoals Brüno zo'n hoge waardering krijgt. Ik dacht iets bijzonders te zien te krijgen maar de grappen zijn flauw en ondanks dat ze onbeschoft zijn (wat ik normaliter wel leuk vind) heb ik om deze uiterst flauwe humor dus geen enkele keer kunnen lachen. André van Duin, waar ik toch echt niets van moet hebben, vind ik 10x leuker dan deze gast die tracht humor te maken door originele filmpjes te bewerken ( a la Forrest Gump) waarin hij dan zelf verschijnt maar totaal mislukken qua humor. Borat daarentegen vond ik aardig en verdiende, in vergelijking met dit misbaksel, minstens 5 sterren. Leuk voor de homo's misschien maar niets voor iemand die echte satire weet te waarderen.

Sorry voor diegenen die hem wel leuk vonden maar ik kan er helaas niets meer van maken. 1/2-e ster

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

Aardige film. Hij is enorm slecht, enorm grof maar ook wel erg grappig op sommige momenten. Helaas zijn die momenten veel schaarser dan in Borat, maar nog steeds vermakelijk.

Helaas moet de humor nu vooral van Brüno afkomen, en veel minder van de Amerikanen. De laatste scène was leuk, maar wetende dat het nep is maakt het minder. En dat is ongeveer wat de hele film is. Hij voelt nepper dan Borat, die ook veel meer een icoon (voor mij) is dan Brüno.