• 9.378.916 stemmen

Alice in Wonderland (2010)

Avontuur / Fantasy | 108 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 10 maart 2010

Plot Alice in Wonderland

"You're invited to a very important date."

Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?

Alice Kingsleigh

Tarrant Hightopp / Mad Hatter

Mirana / White Queen

Iracebeth / Red Queen

Ilosovic Stayne / Knave of Hearts

Tweedledee / Tweedledum

Absolem / Caterpillar (stemrol)

Cheshire Cat (stemrol)

Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)

Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Geweldig film!

Het verhaal is inderdaad dunnetjes zoals de meesten hier al aangeven, maar visueel is de film een pareltje.

Ben het niet eens met het feit dat acteerprestaties niet zo goed waren. Ik vond juist iedereen een goede rol neerzetten. Johnny Depp doet het heel erg goed en de Rode Koningin al helemaal.

Voor de rest zeer leuke en afwisselende characters. Vond vooral de gekke konijn erg leuk om naar te kijken.

Prima film!

avatar van GrimReaper

GrimReaper

Best goeie film met mooi psychedelisch sfeertje, leuke animaties en vooral goed geacteerd!

Johnny Depp en Helena Carter zagen er wel grappig uit en zaten goed in hun rol. Die kat vond ik echt geniaal en die waterpijp rokende rups ook.

Het had van mij alleen wel wat grover gemogen, paar echte onthoofdingen waren niet verkeerd geweest. Het eind was wel boeiend, maar had wel wat spectaculairder gekund.

avatar van huVILEub

huVILEub

Beetje tegengevallen maar alsnog erg vermakelijk. Het verhaal was niet erg bijzonder, maar visueel was het erg mooi. Ook leuke karakters en goede humor af en toe. Toch vond ik het een film voor Burton & Depp combinatie erg tegenvallen. Maar het is wel een aardige film.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Bovenal knap gemaakt! Maar ondanks dat viel hij me toch behoorlijk tegen, het is en blijft naar mijn mening een kinderfilm en ik word er volgens mij wat te oud voor onderhand

Leuk voor een regenachtige zondagmiddag, maar ik zou er niet voor op blijven.

avatar van lizzy123

lizzy123

Het was een goede film, omdat het verhaal zo leuk was. De effecten waren super mooi gemaakt. Het was een happy end. De acteur johnny depp speelde erg goed. Het was weer een rol die hem op het lijf geschreven was. Niemand anders had de rol zo goed en gek neergezet als hem.

avatar van jipt

jipt

Mwah, zag er allemaal goed uit maar was toch iets te kinderachtig. Als het om sprookjes gaat doe mij dan maar Lord of the Rings of Pan's Labyrinth, die zijn toch wat minder kinderachtig.

Voor deze 3*

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

allemaal heel mooi gemaakt.. maar het verhaal was toch iets te slapjes.. en iets te kinderachtig.

avatar van Thorongil

Thorongil

Matige film, ik heb sowieso nooit veel van Alice in Wonderland moeten weten. Vond de animatiefilm altijd een nogal raar, hysterisch gedoe.

De zoveelste Burton film met Depp als acteur. Johnny Depp kan acteren, maar ik vind hem serieus overschat. Het meisje viel nogal tegen en toonde te weinig emotie. Ik vond ze te onervaren om de hoofdrol te spelen. Verder ziet de film er te artificieel uit, net zoals Avatar. Men steunt te veel op CGI.

Het blijft me een raadsel hoe deze film ooit 1 Miljard $ opbracht.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Thorongil schreef:

Ben ik met je eens, maar misschien moet je de briljante boeken eens proberen.

avatar van Grover

Grover

Visueel een plaatje, zoals ik onderhand wel gewend ben van Burton. Inhoudelijk beetje vlak. Er had van mij wel iets meer humor in verwerkt kunnen worden. Ook komen niet alle karakters even goed naar voren. De rode koninging was daarop wel een uitzondering. De stem van de blauwe rups alias Sneep uit Harry Potter past prima in dit soort films, een hele goede stem.

avatar van sander.h

sander.h

Visueel echt schitterend, veel CGI maar hier werkt het niet storend, sterker nog, Burton weet mede hierdoor een mysterieus/surrealistisch sfeertje neer te zetten.

Ik hoor veel klachten over de muziek, dat vond ik wel meevallen want ik heb me er in elk geval niet aan gestoord. Alleen dat nummer op het einde paste totaal niet (was dat nou Kelly Clarkson ofzo? Verschrikkelijk).

Acteerwerk vond ik dik in orde, Alice zelf kwam een beetje vlakjes over, maar Johnny Depp heeft wel vaker bewezen wel met dit soort achterlijke typetjes overweg te kunnen. Ook Anne Hathaway en Helena Bonham-Carter dikken hun rol lekker aan.

Misschien verder niet helemaal uitgebalanceerd, maar desalniettemin een mooie en onderhoudende kijkervaring . 4*

avatar van Herr Oxnard

Herr Oxnard

alice wordt verkracht van begin tot einde..damn.. Ik was echt boos toen ik uit de bioscoop kwam. maarja ik had het kunnen weten met tim burton. half puntje omdat sommige dingen er mooi uitzien.

avatar van dominion

dominion

Echt een fijne verfilming van Alice.

De sfeer begint lekker vrolijk en kleurrijk maar daarna wordt het allemaal heel erg grauw.

De epische gevecht op het einde was heel goed bedacht op het schaakbord net als in Harry Potter.

De MadHatter vind ik ook een leuk personage ik vind dat Johnny Depp gewoon gemaakt is voor deze rollen in de films van Tim Burton.

avatar van miss_efron

miss_efron

Kan maar niet stoppen met er naar te kijken!Vele beter dan de oude versie.Er zijn al veel assepoester films gemaakt:a cinderella story met hilary duff en selena gomez dan nog eens één uit 98 met barrymore maar eindelijk!Alice! hoopt dat ze nog veel van z'on sprookjes gaan verfilmen!

avatar van Laila001

Laila001

Ik hou eigenlijk helemaal niet van fantasy films, maar deze film overtrof al mijn verwachtigen! Prachtig om naar te kijken, een lust voor het oog, vooral de costuums, de grime, alles! En ook prima acteerwerk! Een fantastische sfeer, enz enz!

Een genot om naar te kijken!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Een lust voor het oog inderdaad, maar voor de rest wist de film me niet heel erg te boeien. Zonder de mooie animaties had ik deze film een onvoldoende gegeven.

avatar van Djumbo

Djumbo

Visueel heel heel knap..... maar mist net dat ietsje om een pareltje te zijn.

Krijgt een 3

avatar van Fokkie87

Fokkie87

Voor mij ook 3 *

Heb nooit het gevoel gehad dat ik naar een geweldig film zat te kijken ondanks de visueel prachte omgevingen waarin het verhaal zich afspeelde.

avatar van The Truth

The Truth

Herr Oxnard schreef:

Je kan ook minstens een half puntje geven , maar ik ben het met je eens.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Thorongil schreef:

Het blijft me een raadsel hoe deze film ooit 1 Miljard $ opbracht.

Dat is mij ook een totaal raadsel. Misschien dat gewoon heel veel mensen het in 3D in de bios hebben gezien en ervan hebben genoten. Ik weet dus niet hoe dat dan overkomt.

Ik hou wel van Tim Burton-films, maar je moet er voor sommigen wel voor in de stemming zijn.

Big Fish is een erg mooie film bijv. maar niet voor elk moment geschikt om te kijken.

Sweeney Todd idem dito. Heb hem zelfs halverwege afgezet (werd niet goed van continu dat gezang in de film) en bij deze film kwam ik niet verder dan een half uur...

En daar heb ik dit jaar vaker last van gehad, films na goed een half uur afzetten omdat ze zo slecht zijn. Wolverine, Hard Candy, Garden State...

De film ziet er wel mooi uit en komt binnenkort ook in de 3D-versie uit op bluray (vast alleen voor échte 3D-tv's).

avatar van marcelvkan

marcelvkan

Niet compleet wat ik me ervan verwacht had!

Qua beelden en Acteerwerk Fantastisch! Schitterend!

Muziek opvallend goed!

Verhaal ook leuk!

Toch op 1 of andere manier lijkt het of ik iets mis in de film..

Daarom een 3.5 *

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

De zoveelste verfilming naar het gelijknamige sprookje.

Deze keer stond Tim Burton aan het roer.

Een slimme zet!!

Visueel ontzettend mooi gemaakt.

Met o.a. een volledig onherkenbare Johnny Depp als de Mad Hatter.

Ook de opzet van het verhaal is leuk bedacht.

Het verhaal wordt deze keer vanuit het perspectief van Alice als een 19-jarige vrouw verteld die volwassen wordt, en de wereld leert ontdekken.

3,5 *

avatar van ehs21

ehs21

Sluit me aan bij wat de meesten hier zeggen, visueel mooi maar wel erg mager verhaal dat duidelijk meer voor kinderen is. Acteerprestaties vond ik ook wel goed. 3*

avatar van Decec

Decec

Uitstekende Fantasyfilm...

Prachtig HD kwaliteitfilm...

Uitstekend acteerwerk...

Leuk beestjes...

Zeker fantastische sfeer......

Zeker mooi visueel ontzettend mooi gemaakt...

Zeker aanrader!

Prima! 4,5 sterren!!

avatar van kalehein

kalehein

Heel eerlijk... de film kan bij lange na niet tippen aan de tekenfilmversie.

De verhaallijn is precies hetzelfde, zij het iets korter voor mijn gevoel.

SF zijn dan weer wel van redelijk niveau. Ik had trouwens ook iets meer van Depp verwacht. Het begint er steeds meer op te lijken dat hij puur gecast wordt dit soort rollen - lees: wazig -

ik kan hier wel een heel verhaal neer zetten, maar omdat ikzelf nog van de oude tekenfilmgeneratie ben (toen tekenfilms nog écht tekenfilms waren) heeft deze film mij op geen enkel moment aan de buis gekluisterd gehouden. Misschien dat de hoge verwachtingen aan deze film hieraan debet zijn.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

kalehein schreef:

Heel eerlijk... de film kan bij lange na niet tippen aan de tekenfilmversie.

De verhaallijn is precies hetzelfde, zij het iets korter voor mijn gevoel.

Huh?.. Het verhaal is toch niet hetzelfde?.. Er komen wel dezelfde personages en omgeving in voor waardoor sommige stukken lijken op het origineel, maar het verhaal is toch anders.

avatar van Film Pegasus

Toch wel wat teleurstellend. Visueel kan dit wel een technisch hoogstandje zijn, maar ik heb hetzelfde gevoel als bij Sherlock Holmes die ik de dag ervoor gezien heb. Allemaal wel mooi gedaan, maar toch mis ik wat meer gevoel en warmte. Ieder zijn ding natuurlijk en niet iedereen is liefhebber van Technicolor. Qua opzet is dit net als de animatie van Disney gebaseerd op het bekende boek. Veel verrassingen zitten er dus niet in als je de andere film al gezien hebt. Af en toe een leuke wending, maar geen enkel 'wow-moment' helaas. Hier had ik toch meer van verwacht...

avatar van booyo

booyo

Waar ik eerder het verhaal een 4*, maar door de special effects een dikke 4,5* heb gegeven. Moet ik na de film op televisie gezien te hebben mijn stem toch verlagen. In de bioscoop werd ik echt weggeblazen, maar nu viel dat allemaal toch tegen. Het verhaal is te mager voor een 4,5.

Vandaar, 4*

avatar van Driello

Driello

Tja, het verhaal is bekend, dus om daar nou iets over te schrijven? Dan maar meteen naar de uitwerking door Burton. Special effects waren soms goed maar bij tijd en wijle ook gewoon niet. Die draak en de motoriek van sommige schepsels (bijvoorbeeld dat witte konijn wat wel erg spastisch huppelde) kwamen redelijk onwerkelijk over en dat zelfde geldt ook de omgeving. Die is mooi verzonnen maar niet echt perfect uitgewerkt. Dan nog een beetje een tutje als Alice en dat zijn dan de grootste min-puntjes. De naargeestige sfeer van een rijk onder het regime van de red-queen kwam beslist over en was echt beklemend. Depp does what Depp does bes: een wereldvreemd creatuur spelen. Maar het raakte niet aan het niveau van Jack Sparrow (Captain jack Sparrow).

avatar van Reinbo

Het heeft even geduurd voordat ik droomproject van Burton had gezien, maar vanochtend was het dan eindelijk zo ver. Eigenlijk weet ik niet waarom ik niet direct naar de bios ben gerend toen die uit kwam. Ik was immers erg enthousiast over de 3d van Avatar. Maar iets weerhield mij. De 3d uit de trailer sprak me niet zo aan en Burton is ook een meester in het falen. Zo waren zijn tweede Batmanfilm en Planet of the Apes vreselijke gedrochten en Alice in Wonderland als tekenfilm deed het ook niet voor mij.

Maar gelukkig pakte alles juist erg goed uit. Mia Wasikowska is een fantastische Alice, de decors waren prachtig, de personages heerlijk vrolijk en bizar en het verhaal had precies de juiste luchtigheid die bij fanatsy past en spannend op zijn tijd. Of ik veel gemist heb aan het 3d betwijfel ik, want enkel de achtervolgingen waren langs de diepte as geregisseerd, vaak was de achtergrond toch onscherp.

Anyway een geweldige Burton, die ik graag in 3d Imax had gezien.