• 9.377.370 stemmen

Alice in Wonderland (2010)

Avontuur / Fantasy | 108 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 10 maart 2010

Plot Alice in Wonderland

"You're invited to a very important date."

Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?

Alice Kingsleigh

Tarrant Hightopp / Mad Hatter

Mirana / White Queen

Iracebeth / Red Queen

Ilosovic Stayne / Knave of Hearts

Tweedledee / Tweedledum

Absolem / Caterpillar (stemrol)

Cheshire Cat (stemrol)

Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)

Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)

avatar van Elineloves

Elineloves

In de bioscoop is hij van slechte kwaliteit? Als 3D zelfs? Dat zou toch niet het geval mogen zijn..

avatar van Tiepie

Tiepie

Elineloves schreef:

Niet echt...maar vond m ook slecht...niet alleen het beeld.

Jammer van Johnny Depp...speelt een beetje op automatische piloot.

Had een goede film kunnen zijn maar slaat de plank net mis.

Kijk ik liever Pirates nog een keer!

avatar van Black Math

Black Math

Ook maar eens gezien. Eén van de weinige films die ik graag in de bioscoop had willen zien, vanwege de 3D, maar het is er niet van gekomen, dus nu maar de blu-ray versie gezien.

Visueel werkelijk overweldigend, maar wat een irritante muziek! De hele tijd dat semi-dramatische gejengel op de achtergrond, ik word er echt helemaal schijtziek van. Erg jammer, want het verpest een hoop en is wat mij betreft het grootste pijnpunt van de film.

Mij interesseert het overigens weinig dat het niet het oorspronkelijke verhaal is. Wat ik wel jammer vind is dat de gekte uit de eerdere tekenfilm verloren is gegaan. Al vrij vroeg in de film wordt er een geweldige spoiler gegeven, vervolgens komen we alle bekende personages tegen die ineens allemaal zorgen blijken te hebben en niet langer zorgeloos geschift kunnen zijn. Ook hier werkt de muziek tegen, een luchtige sfeer wordt nooit bereikt.

Het leuke van het verhaal van Carroll zijn de absurde raadsels die schijnbaar onlogisch zijn. Carroll was dan ook een wiskundige. Een leuke anekdote die waarschijnlijk niet waar is, is dat koningin Victoria zo van zijn boek genoten had, dat ze hem verzocht haar zijn eerstvolgende werk op te sturen, waarop stuurde Caroll haar een artikel over lineaire algebra toestuurde.

Maar van de absurde logica blijft op een raadseltje van Depp en een dubbelzinnige opmerking van de rups over of Alice de juiste Alice is, weinig over in deze film, die dus in mijn ogen niet in de geest van Caroll is. Het actiefilm einde helpt ook niet echt.

De kleurrijke beelden redden uiteindelijk de film. 3*.

avatar van Jozz

Jozz

Prima veelzijdige film met kleurrijke scenes. Nogal overgeacteerd in sommige gevallen, maar dat vind ik niet zo storend bij een film als deze . Ik heb 'm niet in 3D bekeken, maar vraag me sterk af of dat veel toevoegt.

avatar van RedSquare

RedSquare

Ik had hier helaas meer van verwacht.

Tim Burton, Johnny Depp, Alice in Underland. Alles is aanwezig voor perfect duistere film vol schimmige en angstaanjagende karakters in een nog onheilspellendere wereld.

Maar de film is teveel gereduceerd (vanwege de kosten?) om ergens diepgang in te brengen. Het verhaal speelt zich razendsnel af, de karakters worden hooguit voorgesteld en dan is de volgende aan de beurt. Had graag meer gevoel bij de film gehad, er was kans genoeg.

Het verhaal van de Hatter had bijvoorbeeld veel uitgebreider moeten zijn, met meer diepgang voor het personage. Het verhaal van Alice komt niet uit de verf. De 'scenery' is vrij fantasieloos en maakt zich er vaak makkelijk van af.
Hier en daar is de cgi geweldig goed (de Chesire cat, the catapilllar) maar veel te vaak is het middelmatig tot goedkoop.

Naar mijn idee heeft Tim Burton hier teveel consessies moeten doen want ik kan me niet voorstellen dat hij deze film voor ogen had.

Jammer.

avatar van gauke

gauke

Vernuftig computerwerk, visueel geweldige mooie vormgeving, grappige en leuke humorvondsten en goed spel. Bij al dat moois blijft het verhaal wat ondergeschikt, maar dat geeft niet.

avatar van suddenjob

suddenjob

Geweldige decors, effecten en animatie. Personages zijn ook erg leuk uitgewerkt, maar (naar mijn idee) gaat het hele verhaal van de hak op de tak. Het geheel is me wat tè rommelig.

avatar van mrron

mrron

Ik had hier meer van verwacht.

avatar van essepluisje

essepluisje

Deze film hadden ze beter in 2D kunnen uitbrengen want de 3D is echt bagger. Waar ik bij Avatar nog WOW dacht had ik hier zoiets van doe maar niet.

Het verhaal op zich is wel leuk en de film over het algemeen is vrij entertaining.

Maar een toppertje kan ik het niet noemen.

avatar van Laoslander

Laoslander

Het naïf surrealistische dat de tekenfilm had wordt helemaal vertrappeld door dit ego-project van Tim Burton. De Rol van Johny Depp was ook veel groter dan eigenlijk nodig was.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

In het boek was het personage niet zo belangrijk?

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De film mag in het fantasiegenre genoemd worden maar doet haar originele verhaal of eerste film geen eer aan. Alleen al omdat het tempo van het verhaal veel te hoog ligt en er onscreen weinig tijd wordt gemaakt voor het creeeren van sfeer. Is het in de originele Alice in Wonderland nog heel veel verdwaald zijn en zoeken; is deze versie al te gefocussed en direct gericht op avontuur. Deze keus is duidelijk en daar ga je uiteindelijk in mee maar het geeft het wonderland geen extra waarde en neigt zelfs naar formulewerk. Gelukkig weet Burton het geheel nog behoorlijk fris te houden. Depp's rol was een beetje een misstap (dat accent...) en god mag weten waarom de verme correcte stem van Alan RIckman een constant blowende worm moet inspreken... Alice in Wonderland is prima entertainment maar mist duidelijk de charme van haar origineel.

avatar van bobster1

bobster1

viel tegen, maakt de verwachting niet waar

avatar van Spirou

Spirou

En wat was de verwachting die je had van deze film dan?

avatar van kuk

kuk

Blijkbaar te veel

avatar van Koekjesdeeg

Koekjesdeeg

Véél te veel Johnny Depp, 3D was overbodig én ook nog eens van slechte kwaliteit, flauwe grappen, flauwe uitwerking van het verhaal... en net toen ik dacht dat het niet erger kon komt Depp aanzetten met een vreemd, MJ-achtig dansje

avatar van kuk

kuk

En toch nog twee sterretjes. Gulle bui denk?

avatar van askicker

askicker

Dit is toch het vervolg op het boek en niet de verfilming van het boek?

avatar van puckb96

puckb96

Zoals jullie weten is zowat iedereen, met name ik, benieuwd naar deze prachtfilm Alice In Wonderland. Nu heb ik hem eindelijk gezien in 3D! Ik vind Tim Burton ook het beste geschikt voor deze film, het is typisch een Tim Burton-film!

Wel jammer dat ze al zoveel clips en trailers hadden uitgegeven voor deze film, want de meeste kijkers zullen dan de helft van de film al hebben gezien.

Er zijn wel wat nadelen bij deze film: visueel gezien is deze film fantastisch! echt. Maar als ik naar het verhaal kijk vind ik het weer stukken minder. Ik geef er dan al wat minder om. Vooral het personage van Johnny Depp vond ik minder in de film passen. Niet dat hij slecht acteerde, wat dan vond ik juist heel goed in de film. Maar meer hoe hij deed in de film:

- op het begin leek hij wel Willy wonka.

- later dat ik dat hij Jack Sparrow was.

Dus, dat is een minpunt!

Maar voor de rest: 3D perfect! visuele effecten: perfect! Tim Burton net zo perfect als de visuele effecten. Maar de film is een beetje gemixt. Maar voor de rest vond ik het wel redelijk!

Groeten puck.

avatar van Larsco

Larsco

Erg gaaf in 3D. Vooral de scenes met Depp zijn lachen. Naughty blijft leuk om te horen.

De dansjes en grapjes die erin zitten blijven je bij, erg leuk gedaan.

Ik vond het verhaal beetje tegen vallen.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik vond die personages zo monotoom en fantasieloos praten.

Vooral dat gaf mij een enorm zoutloos gevoel naderhand.

Die kat bijvoorbeeld en vooral die rups.

Alsof er gewoon iemand bij de bakker 3 moorkoppen bestelt.

Heel matig, en dat terwijl ik Burton graag zie en Depp in sommige films een der beste der aarde vind.

avatar van Nelusje

Nelusje

Ik vond hem adembenemend en niet zo gruwelijk zoet. Johnny is weer geniaal en dat bruine/grijze konijn, echt helemaal het einde! Die koningin is ook geweldig (de rooie dan).

Gewoon zien!

avatar van ideos

ideos

Deze film in de bioscoop gezien, in 3D, wat me persoonlijk wel wat tegen viel, maar op zich niks te maken heeft met de film zelf. De film vond ik eerder goed geslaagd. Tim Burton weet terug een gekend verhaal naar zijn stijl weer te geven. Als ook een zeer goede prestatie (terug) van Johnny Depp. Voor mij is dit een topper!

avatar van Noodless

Noodless

Weer een mooie film van de regisseur Tim Burton, al vind ik het toch wat minder in vergelijking met zijn andere films. Mooie beelden en gekke personages, veel avontuur gekruid met wat humor. Niet alle personages weten me te beklijven, maar de rode koningin is toch wel top. Voor een fantasievolle avond is deze film meer dan geslaagd.

7,5/10

avatar van Cherry (L)

Cherry (L)

Ik heb gewoon respect voor deze film

avatar van gukker

gukker

Een tegenvaller.

Natuurlijk zit er weer waanzinnig veel sfeer in deze Burtonfilm, natuurlijk zijn de visual effects prachtig en natuurlijk acteren Carter en Depp perfect. Dat mogen we inmiddels toch wel van een Burtonfilm verwachten.

Maar voor een goede Burtonfilm is nog 1 extra ingrediënt nodig: Een goed verhaal, en juist dat is in Alice in Wonderland echt dramatisch. Het begint nog wel aardig (Die vriend van Alice was echt hilarisch!!!) maar wanneer Alice in wonderland belandt gaat het helemaal de verkeerde kant op. Het verhaal is flinterdun en staat nooit ergens bij stil. Alle gebeurtenissen volgen elkaar veel te snel op en juist daardoor krijgt het verhaal totaal geen diepgang.

Het verhaal is ook nog eens abnormaal voorspelbaar, en dat heeft het script aan zichzelf te danken. Ze lopen de film gewoon voor zichzelf te spoilen!!! Vanaf het moment dat die voorspelling te zien was wist ik al hoe het zou aflopen! De draak ze verslaat de draak!!!!!!!!!

2,5* voor bovengenoemde positieve punten.

avatar van pluislim

pluislim

Visueel is de film top gemaakt. Ik heb de film HD kwaliteit gezien en echt genoten van het beeld.

De film vond ik goed en ik was blij dat ik hem gezien had, maar een topfilm was het zeker niet.

Niet echt veel diepgang en ik had toch graag een verfilming/mordernisering van het eerdere originele verhaal, want ik lees net pas dat dit een soort vervolg is.

avatar van timburton

timburton

Het idee is origineel. Waarom voor de honderdste keer een sprookje verfilmen, als je er zelf een goed vervolgverhaal achter kan bedenken? Want het verhaal is zeker goed. Zoals we dat altijd zijn gewend van de regisseur die mijn account-naam draagt. (Jezus, wat heb ik spijt van die account-naam. Iemand die toevallig weet of ik dit alsnog kan veranderen? Ik probeer het al meer dan 'n jaar!) Maar de minpunten zijn meteen grote minpunten. Absoluut niet verassend overigens. Want 't is de zwakte van iedere recente Burton-film. Visueel is de film perfect afgewerkt, maar de dialogen zijn te vaag en de snelheid van de film is soms irriterend snel. Het acteerwerk is goed, maar Burton heeft de topacteurs zoals Carter en Depp slecht uit de verf gehaald. Tenslotte heb ik 'n allergie voor debiele stukjes in de film die geheel afwijken van de sfeer van 'n verhaal, en ervoor zorgen dat ik de komende maanden met uitslag op mijn lichaam de stad inloopt. Waar slaat het debiele semi Jaren '70 dansje van Mr. Hat (Johnny Depp) op 't eind van de film in God's naam op? Echt, wat 'n vreselijke afknapper, die actie van Burton. Ik ben gevoelig voor dat soort debiele filmspatjes. Ik zou bijna durven te zeggen dat juist deze gebeurtenis in de film ervoor zorgt dat ik Alice in Wonderland een *2,0 geef, in plaats van 'n dikke *2,5.

avatar van DB10

DB10

De film niet in 3D gezien, maar dat maakte volgens mij niet zoveel uit. Het zag er echt heel mooi uit! Dat is dan ook gelijk het grootste pluspunt van de film. Ik heb het origineel nooit gezien en als ik het hier zo lees is het verhaal daar wat beter. Ik vond het in deze versie niet al te boeiend in ieder geval. Maar goed, vanwege de schitterende kleurrijke sfeer kan ik hier toch geen onvoldoende voor geven.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Wat een slecht verhaal zeg, het heeft me geen moment echt kunnen boeien en ik irriteerde me bij vlagen best wel aan Mia(Alice).

Haar manier van acteren beviel me niet... kon mede daardoor ook niet echt meeleven met het personage. Er zitten een hoop saaie, vlakke dialogen in met name van Alice haar kant, maar de kat en rups kunnen er overigens ook wat van. Het is erg vermoeiend allemaal, er had wat mij betreft veel meer pit in gemogen.

Johnny Depp vond ik niet bijzonder sterk, hij kan veel beter maar misschien is het persoonlijk en zie ik hem gewoon liever in echte films (ipv sprookje/animatefilm). Wat blijkbaar meer mensen irriteert, het rare dansje aan het einde, zorgde bij mij voor ernstig kromme tenen...en een extra bittere nasmaak in de trant van ik heb echt mijn tijd verdaan met deze film

De special effects en sfeer zijn mooi, maar daar is eigenlijk alles meegezegd. Overigens vond ik de kat wel erg karig, iets te veel animatie laten we het daar maar ophouden.

Tegenvallertje deze film...jammer.