Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
The Mad Hatter
The White Queen
The Red Queen
The Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
The Caterpillar (stemrol)
The Cheshire Cat (stemrol)
The White Rabbit (stemrol)
The Bloodhound (stemrol)
Bitking
Hij is goed! Ik had slechter verwacht. Ik was namelijk bang van Johnny Depp, omdat ik mij niet kon voorstellen hoe hij het zou doen in zo'n fantasy movie, maar ben blij dat hij een rol kreeg dat bij hem paste en hij acteerde het daarnaast nog eens erg goed!
Ik vond Johnny Depp in de movie Charlie and the Chocolate Factory namelijk niet goed.
DragQueen
Tim burton heeft een prima uitvoering van het alom bekende verhaal afgeleverd. het moet gezegd worden dat de film schitterende sets, kostuums, en special effects bevat. visueel is de film dan ook zeer mooi geworden. ook de rol van depp is prima neergezet. 3,5 ster.
rox91
Niet wat ik verwacht had. Het is ook geen simpele film, je moet het verhaal goed volgen anders weet je niet meer wat er gebeurd en waar het over gaat. Het is wel heel mooi in elkaar gezet. Mooie special effects.
piiiti
Ik had er ook heel wat anders van verwacht maar was toch wel aangenaam verrast door deze film... af en toe beetje langdradig maar dat weet je als je zo'n soort film gaat kijken. geen tegenvaller!
evervaet
Zeker geen tegenvaller. Een kleurrijk kijkspel zo op een regenachtige zondag.
Arkona
Het verhaal en de actie(zover dat er was) konden mij niet echt boeien alleen de vormgeving was echt zeer goed
Ch3wb4cc4h
Ik vind deze film niet goed. Visueel was het mooi, maar het plot kon mijn aandacht niet lang vasthouden. Ik vond ''the red queen'' dan weer wel leuk.
Rianneke_Dan
Die deed het inderdaad erg leuk in deze film, beter nog dan Depp
Apster
Sluit ik me bij aan, Carter was het allerleukst.
tara1901
Inderdaad hele mooie vormgeving, maar vind het wel knap dat ze het verhaal zo intact mogelijk hebben gelaten. Ik vind dan ook niet dat je van een oorspronkelijk kindersprookje een literair drama zou moeten maken qua plot. Ik vond het goed in ieder geval
.Fee.
Hier sluit ik me volledig bij aan. Precies wat ik ook wilde zeggen
jakobjan1908
Een leuk verhaal in een fantastisch decor!! Aanrader voor jong en oud.
boemboem27
Het verhaal is natuurlijk niet nieuw.
deze film moet het echt hebben van de mooie beelden,en dat is ook zo
heel mooi gemaakt.
ondanks dat het een oud verhaal is, heb ik toch weer met volle teugen genoten ...echte aanrader...
Tonyline
Ik heb deze film in het 3-D gezien, Was op sommige moment echt mooi. De film is lekker vol met over de top fantasie, Maar dat mag voor mij gerust met zo'n soort verhaal/film. Ik vondt alleen de film op sommige momenten vrij saai worden maar dat komt volgens mij door de stukken zonder (Niet veel) 3D scene's. Helaas vond ik Johnny Depp niet zo goed in deze film als bijv. in 'Pirates of the caribean'. Zeker een lust voor het oog en een leuke film waar je goed een avond mee om krijgt!
Ik geef 'Alice in wonderland' een *4.5!
misterwhite
Zeer aangenaam.
Dit is zoals ik het graag zie als ik een vermakelijke fantasy film wil zien. Tim Burton heeft zeer zeker weer zijn best gedaan en deze keer in een zeer bijzondere film. Het verhaal van deze film is een vervolg op de orginele maar geen schrik het lijkt nog steeds hard op de oude. Maar toch mist het soms wat orginaliteit maar dat wordt dan weer goed gemaakt door de beelden en muziek. Zo prachtig gemaakt, de overgang van een houterige 1800 stijl naar echte prachtige fantasiewereld waar een erg mooi kleurgebruik wordt gebruikt.
Heb mij ook goed vermaakt met de humor die gebruikt wordt. Vind vooral de tweeling en de doldwaze met etensmijtende konijn erg goed. Vaak moeten lachen om hun. Johnny Depp doet het ook zeer zeker niet slecht, brengt een zeer vermakelijke rol.
Ben zeer tevreden met het resultaat. En is zeker een 4* waard.
hankdigger
Na de biscoop gisteren voor de tweede keer thuis gezien. En na mijn eerste teleurstelling (misschien omdat ik zo hoge verwachtingen had), moet ik zeggen dat de film wel erg leuk is.
Het is vooral knap gemaakt, leuke humor. Vooral de beide queens zijn erg grappig.
Verhoog mijn stem naar een 4
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
In mijn kindertijd was Alice In Wonderland één van mijn favoriete films. Dit kwam omdat de film zo dromerig, surrealistisch en gedurfd was als Disneyfilm.
Ik was dus aangenaam verrast dat er een soort real-life versie zou komen. Tim Burton zijn stijl ken ik ondertussen wel en ik wist dus aan wat ik mij ongeveer kon verwachten.
De film zag er grotendeels erg mooi uit. Wel vond ik het jammer dat de "echte wereld" er ook al wat surrealistisch uit zag. Ze hadden dit beter moeten afbakenen, nu zag alles er freaky uit.
Wel lang geleden dat ik de oude film nog gezien heb, maar ik vond het ook spijtig dat Tim Burton "nieuwe" personages had toegevoegd. De draak bijvoorbeeld was een groot dieptepunt en zag er lelijk uit. Alice in ijzeren harnas die even de 6 standaard punten van Wonderland opnoemt is te stereotiep voor woorden. Ook was de originele Alice erg schattig, ze is nu gegroeid, maar de sympathie is er precies ook uitgewassen. Niet echt een leuke tante die op visite komt.
Voor de rest heb ik me aan niets geërgerd. Het verhaal is niet spectaculair, maar er zit wel een rode draad in die gemakkelijk is om te volgen. Het leukste personage vond ik de kat, het is ook het enige wezen dat aan de onthoofdingen van de Red Queen kan ontsnappen.
skullcandygirl94
leuke film, maar hij was soms best een beetje saai. en de hoofdrol speelster mia leek een beetje erg bleek de hele tijd. ze was bijna nog wittre dan de wite queen
Queennie
wat een overdrijving ik had veel meer verwacht van deze Alice in Wonderland, t begon echt saai te worden op sommige plaatsen,,
wel moet ik togeven dat degene die deze in 3D hebben gezien automatisch een hogere score geven,
het was typisch een 3D movie. als ze naar beneden valt enzo.
een zwakke 2
sweinsteiger
slecht verhaal. maar je amuseert je zo fel dat je het verhaal vergeet 3.75.
Spirou
Regisseur Tim Burton geeft op geheel eigen wijze een draai aan het populaire fanta-sieverhaal van Lewis Carroll. Dit doet hij nu met behulp van veel computeranimatie en een handjevol acteurs, waaronder zijn goeie vriend Johnny Depp, die de rol van Mad Hatter speelt. Tim Burton speelt teveel op safe deze keer, want de film is, hoewel degelijk gemaakt, nogal braafjes. Het wordt nergens echt spannend en de moraal ligt er deze keer (te) dik bovenop. Het acteren was ok, maar niks bijzonders. Alleen Crispin Glover weet te overtuigen in zijn rol als booswicht Stayne. Johnny Depp die zijn zoveelste maffe Burton-typetje speelt wordt nogal vermoeiend. Ik zou hem wel weer eens in een quasi-serieuze rol willen zien, zoals toen in Ed Wood het geval was. Het wordt in ieder geval tijd voor Tim Burton om eens een frisse draai te geven aan zijn visuele stijl. Die gotische donkere look kennen we nu wel.
Hectometersnor
Bij Tim Burton is het of altijd of een hele donkere film of juist weer heel erg kleurrijk. Deze past duidelijk in het kleurrijke rijtje thuis, naar mijn mening zijn dat vaak de mindere in zijn reeks. Het ziet er allemaal wel prachtig en goed uit maar als zoiets een standaard word dan ga je al gauw kijken naar meer en juist daar gaat het mis bij deze film. Ik vond het verhaal saai en er werd ook over geacteerd, ik geloofde het allemaal niet zo ondanks dat het een sprookje is. Ik vond de film geen seconden boeiend en verveelde mij dan ook de gehele tijd. Als mijn vriendin, die er anders over dacht, niet mee had gekeken had ik hem halverwege toch echt uit gezet. Wat mij betreft mag Burton wel weer eens gaan verrassen.
Queen-Bee
De verwachtingen waren extreem hoog:
't was een sprookje en het was authentiek... maarrehm...Tranen met tuiten...
De duistere spanning, het spookachtige, sprookjesachtige, en het nevelige, haast kinderlijke gegriezel die ik van dit trio gewend ben, is door Disney volledig door de pot gespoeld.
Maar ja... 't blijft Burton/Depp/ Bonham/Carter.... dus we kopen 'em maar wel.
Foutjes zijn niet onvergevelijk.
Spirou
Het is wel makkelijk om Disney de schuld te geven terwijl de regisseur hier de fout heeft gemaakt door met hun in zee te gaan.
harm1985
Gisteren nog eens bekeken op Blu-Ray... man man, wat speelt die Anne Hathaway slecht zeg, verder ziet alles er prachtig uit. Heb er meer van genoten dan in de bios.
88Fabian
dit was best een leuke film,beter dan de tekenfilm vindt ik,tja ik ben sowieso niet zo'n tekenfilm kijker,dus daar zal het wel aan liggen.
Ach burton heeft hier iets moois van kunnen maken.
69movie
zeer goede film, alleen toen ik hem in 3d in de cinema heb gezien was hij van slechte 3d kwaliteit maar zkere een heel goed verhaal

Alice through the Looking Glass
2016