Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
Paine
General Garza
Sandra
Lacy
Na 100 jaar komt Fok ook eens met een recensie...
FOK.nl / Reviews / DVD: The Expendables / FOK!frontpage - frontpage.fok.nl
Wel een positieve gelukkig
En romantiek
(een beetje dan
Maar het feit dat ze al een ander vriendje had maakte het ook niet bepaald romantisch.
Thorak
Ja net als de 'liefde' tussen hem en de chick achter op zijn motor zeker? Hij wist alleen haar naam al niet meer, maar who cares about a name!

Thorak
Haha zoiets was het inderdaad wel ja, bij mij was haar naam ook niet blijven hangen, maar dat klinkt inderdaad wel bekend. Ze zag er ook best leuk uit (voor een one-night-stand), dat dan weer wel. Goed gecast dus!
djelle
Zou een two night stand mogen zijn ook hoor bij mij.
okaysjon
Heerlijke film dit, ik heb me geen moment verveelt.
Enige minpuntje vond ik Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis die op de cover staan terwijl ze een rolletje hebben zo groot als het rolletje waar mijn toiletpapier op zit.
Hierdoor denk je dat echt alle actiehelden in de film vertegenwoordigd zijn maar in hun geval is het slechts een snippet. beetje misleidend wel.
Maar verder niets dan goeds over deze heerlijke actieknaller.
dikke 5*
mcdaktari
Ja maar dat hebben ze wel heel slim aangepakt, juist door die namen trek je veel publiek, wat ook wel blijkt.
GuyB
Bij de videotheken staan Bruce & Arnie er alvast op. Niet dat ik me er aan stoor...
Hoogstens de naam van Schwarzenegger in bepaalde afwijkende posters. Zijn afbeelding staat er ieder geval niet op. En zijn naam ook niet bij de officiele poster.
Uit commercieel oogpunt is het natuurlijk wel slim om Willis en Schwarzenegger erbij te zetten. Jan Modaal die deze film niet goed kent is dan sneller geneigd om hem te kopen of te huren.
Na Rambo 4 vanavond ook The Expendables nog eens opgezet. Lekker hoor, zon extremely violent film avondje
. Recent deze op DVD gekocht, dus een mooie reden om hem nog eens te zien. Mijn 3e kijkbeurt nadat ik hem vorig jaar in de bioscoop zag en een week later nogmaals bekeek.
Ik moet zeggen...ik begin te twijfelen of ik hem nog 4,5* waard vind. Ik ga er de komende dagen eens over over denken. Het kan natuurlijk ook wat overkill zijn, deze film 3 keer in minder dan een half jaar bekijken...
De film is nog steeds enorm vermakelijk, maar op de shotgun scene van Crews na kent de film geen stuk dat over 20 jaar denk ik nog herinnerd zal worden. Neemt niet weg dat het met zon sterrencast wel regelmatig een genot om te kijken is. De bekende scene met de grote 3 blijft ook echt een gigantisch hoogtepunt in de film. Zonde dat het maar zo kort is.
Maar wat me ook opvalt is dat de film wel een beetje tegenvalt zodra de actie even gaat liggen. Soms toch wel wat langdradigheid, alhoewel sommige dialogen en momenten wel de moeite zijn.
Die vlammen op het einde bij Austin en de helicopter zijn wel een serieuze smet op de film. Jammer dat het er zo lelijk uit zag, terwijl de rest van de film zo goed verzorgd is.
okaysjon
Verder heb je wel een punt hoor, beetje misleidend.
Je hebt gelijk, Arnie staat niet op de cover maar het miniscule stukje waar hij mee speelt heb je wel veelvuldig voorbij zien komen in trailers
FunkStarr
- 1922 berichten
Verder heb je wel een punt hoor, beetje misleidend.
Bij mij staan de namen Schwarzenegger en Willis beiden op de cover, mij boeit het verder ook niks maar het staat er wel op.
Thorak
Uiteraard zijn die 2 namen puur uit commercieel oogpunt er op gezet, maar bijna iedereen wist toch wel dat ze maar een klein rolletje speelden? Door dat hun namen op de cover/poster staan zullen er inderdaad wel wat mensen zijn die er van uit gaan dat ze een hoofdrol spelen. Afgezien daarvan zijn het wel zo'n beetje de grootste namen in het aktie genre naast Stallone in de film.
TinkerTex
De film propageerde als de actiefilm der actiefilms. Stallone speelt en zit zowel op de regiestoel. Net als in zijn eerdere Rambo. Een film die zich kenmerkte door het totaal over-the-top-gehalte. The Expendables heeft dat ook alleen iets minder. Ik ben blij dat de makers zich niet hebben laten verleiden tot bloederige martelpraktijken. Dingen die je in deze huidige torture porn era in allerhande genres terug ziet.
De film is op bepaalde punten inhoudend. Daardoor komen de actiescènes extra goed uit de verf. De film biedt niets nieuws, maar is vermakelijk en daar gaat het om. Deel twee dan maar?
Martijnnn
Niets mis met een beetje slimme marketing, doet verder niets af aan de film, dat is het belangrijkst.
Thorak
De torture porn is ook meer iets uit de horrorfilms en niet echt bepaald uit aktiefilms.
Nomak
Dan is het natuurlijk ook raar om in een "ode aan de jaren '80 actiefilm" CGI te gebruiken.
Tja, maar uit productie- en kostenoogpunt is het tegenwoordig gewoon niet meer mogelijk om anders te doen. Verder vind ik het achteraf geen foute keuze dat het een flinke moderniseringslag is gemaakt. Vraag me af of het nog wel zo veel indruk had gemaakt als het beeldtempo dat van de jaren 80 was geweest. En alten we wel zijn, er zitten hier ook meer explosies in dan in alle jaren 80 films bij elkaar. En de jaren 80 high concept insteek is wel overeind gehouden.
Nomak
Voor de beleving maakt het me ook niet echt veel uit. Maar het oogt wel anders, moderner. En moderner is niet altijd beter. Ik weet toevallig dat jij ook geen voorstander bent van CGI.
Ik was geen voorstander van cgi, maar ben inmiddels om. Indien het goed gebruikt wordt kan het fantastisch resultaat geven. Neem The Wolfman, daar zijn de cgi transformatie effecten gedaan onder suppervisie van Rick Baker, die ook verantwoordelijk was voor de make up effecten in American Werewolf in London. Ik vond die effecten wonder schoon. Gewoon omdat ze conceptueel sterk waren en goed waren uitgevoerd.
Waar ik wel problemen met cgi heb, is met volledig digitale personen omdat de beweging vaak niet helemaal 'echt' aanvoelt. Maar performance capture lijkt daar een goede oplossing voor te bieden.
Ook als je naar de sfx reel kijkt van Expendable zijn daar tal van zaken cgi, de ik nooit zelf had gespot. Perfect gedaan toch?
Nomak
Sommige zaken zijn inderdaad perfect gedaan. Zouden me nooit opvallen. Alleen Austin die in brand stond vond ik tegenvallen, en dat zijn nu juist de momenten waar het opvalt. En bij andere films vind ik het jammer als er CGI bloed gebruikt wordt. Kitano's Zatoichi bijvoorbeeld.
Films als King Kong, Avatar,...... kan ik niets op aanmerken, fantastisch gedaan daar werkt CGI perfect.
Het hele cgi of effectengebeuren is helemaal niet relevant. Kan er nog zo mooi uit zien of goed gemaakt zijn (wat ik behoorlijk vind meevallen overigens) maar de setting en choreografie en de opzet van de actie-scenes is gewoon buitengewoon saai en niet speciaal.
Vergelijk het als het verschil tussen animatie en 'tekenen'.
En dat voor een film die met zo'n poeha gelanceerd werd...
Thorak
Als er bij een film weinig poeha was bij de lancering was het The Expendables wel. Tot 3 dagen voor de premiere heb ik er weinig tot niets van gezien. De dagen voor de premiere waren alleen op tv een paar teasers te zien en verder niets. De enige films waar de afgelopen jaren veel poeha omheen waren waren Avatar en de Harry Potters.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988