• 9.382.451 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Reinbo

WTULTC schreef:

@ Reinbo, dan kun je me 2,5 zeker ook niet waarderen die ik een half uur geleden heb gegeven (zie eerdere reactie op vorige pagina).

Ik weet dat het een schiet- en knalfilm is. Maar ik heb de film beoordeelt op oa de fouten en die zaten er in. Met name die grote hoeveelheid kneedexploisieven die ze ineens bij zich hadden (heb namelijk geen tas gezien waar ze in zitten?) is een grote fout waar ik me aan stoorde. Zeker ook nog eens omdat ze zal rennende die exploisieven aan die pilaren plakten. Dat kan gewoon niet.

Het knallen was eerder lachwekkend te noemen en dat heb ik wel kunnen merken aan de reacties in de Alpha-tent op Lowlands. De film is wel uniek voor Lowlands, want het was de eerste film ooit die in de Alpha-tent werd vertoond.

Van mij mag iedereen het cijfer geven dat hij wil. Maar zeuren over explosieven (of het aantal kogels in een magazijn) vind ik wel een beetje dom. Maar dat jij je daaraan hebt ge-ergerd, is vooral jouw probleem.

Was vast een leuk sfeertje in die Alpha tent.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Durf je niet...

Hey Reinbo.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Ga hem vanavond serieus voor de 3e keer zien.

avatar van the pope

the pope

Wat een moeilijk gedoe over het geloofwaardigheids gehalte.Daar draait het toch helemaal niet om in deze film!Dit is gewoon de beste actiefilm in jaren!

JacoBaco schreef:

Hey Reinbo.

Echt ronduit belachelijk, daar hebben mensen toch helemaal niets aan?

Stel je voor dat een grote groep mensen besluit deze site op deze manier te boycotten? Meteen het hele nut van de site weg.

Volgens mij heef wimnoot gelijk en zijn er een pare rare vogels die hetzelfde stemmen als Reinbo, die een hartstikke slechte smaak heeft

Een of andere moderator moet je stem verwijderen en stemmen op deze film voor jou onmogelijk maken.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Prima actiefilm van Sylvester Stallone, het resultaat is precies wat hij beloofde: een grove, jaren 80-stijl actiefilm. De film barst van de bekende hoofden, ze hebben allemaal een goede functie binnen de film, en de conversatiescene met Schwarzenegger is episch. Aan het begin valt de actie een beetje tegen - komt pas later op gang - (de eerste actiescène zit weliswaar al aan het begin van de film - maar die is door de donkere omgeving en het schokkerige camerawerk nauwelijks te volgen - missertje) - maar later in de film wordt de actie hard en soms behoorlijk gruwelijk. Echt een lekker filmpje.

Trouwens gezien in Amsterdam Arena gisteren, waarbij de film een half uur later begon omdat een persoon met de politie mee moest - hij wilde alleen de film niet missen. Na wat gebekvecht met andere bioscoopbezoekers en een gesprek met de politie kwam hij uiteindelijk de zaal uit. Was wel een leuk introotje.

avatar van boeser

boeser

Redelijk goede actiefilm met af en toe wat humor er in 3,5* voor 4* vind ik hem niet goed genoeg !

avatar van WTULTC

WTULTC

Heerlijke reactie startkabels omtrent episch zitten schijten op de plee.

Als ze de fouten eruit hadden gehaald dan had ik de film mogenlijk een 3,5 gegeven. Het zijn gewoon simpele fouten, die eigenlijk bij zo'n miljoenen productie niet mogen gebeuren.

@ Reinbo. Het was idd. een lekker sfeertje in de Alpha-tent. Alleen was het natuurlijk minder om op een houte vloer te zitten ipv een biosstoel. Zeker omdat ik al aardig moe was door LCD Soundsystem en Snow Patrol die ik daarvoor nog heb gezien. Na afgeloop heb ik dan ook gelijk me tent opgezocht...

avatar van dilic

dilic

startkabels schreef:

Die paar zinnen gebral episch noemen, voel jij je wel helemaal lekker? Ik heb dan vanmiddag ook episch zitten schijten op de plee.

Daarbij zijn de functies helemaal niet wat ze geweest hadden kunnen zijn.

Geef Willis en Li een rol van slechterik, haal Arnold helemaal uit de film en verplaats hem voor Seagall ofzo. Oja en Rourke natuurlijk veel grotere rol moeten hebben.

Gelukkig ben jij geen filmmaker hahaha... Hoe kun je nou Arnold uit de film willen halen?!.... TERMINATOR VS RAMBO!!! De zaal lag helemaal plat om die scene. Maar natuurlijk, dat kan jij helemaal niet weten want je hebt de CAM versie gezien hahaha. OOk heb je de actie en de akoestiek niet meegemaakt zoals je het zou moeten meemaken.

Maar ik vraag me af hoe jij had 'kunnen" weten dat dit een slechte film zou worden. Wat was de reden v an dit gevoel wat jij had? Ik denk dat de meeste mensen (die met enige nostalgie terugdenken aan het jaren 80 en 90 actie genre) spontaan enthousiast worden bij het zien van de trailer. Sterker nog; alleen al bij het zien van de cast die is ingehuurd om deze film te maken zou ik al met mn slaapzakkie voor de bioscoop zitten.

Laat me jou 1 tip geven.... KIJK NOOOIT CAM VERSIES!!... Het geeft een heel slecht en onjuist beeld van de film. Of het nou een slecht of goede film is.

Want zeg nou zelf, als je echt dacht dat de film slecht was, waarom kon je dan niet wachten tot de retail versie online was? ';)

dilic schreef:

Omdat Arnold alleen meer populair komt doen en enige scene waar hij in voorkomt volledig verpest, vind ik. Hoezo Terminator VS Rambo? Ik geil op geen van beide dus die snap ik niet.

Hoe weet jou nou of de hele zaal lacht in het donker, je kunt niet horen of er 25 of 50 mensen lachen hoor. Als er 3 mensen zitten die keihard lachen maakt dat meer herrie als 10 die zich op zitten te vreten van ellende tenzij ze het uitschreeuwen van de pijn.

Zoals ik al zei vond ik de actie super of zou ik het niet goed gezien hebben door de CAM versie?

Hoe ik kon weten dat ik dit geen goeie (ik heb niet gezegd dat ik hem slecht vind voor een actiefilm) film zou vinden? Heel simpel:

Ik hou niet van dit soort verhalen en zeker niet met een popiejopie cast.

Laat ik jou ook maar een tip geven . : Lees eerst wat iemand echt van een film vind, kijk naar de kritiek en ga daar op in.

avatar van Reinbo

B) Ga eens naar de bioscoop, niet zo makkelijk als het verschil horen tussen 25 of 50 lachende mensen, en zo donker is het er ook weer niet...

Ik hou niet van dit soort verhalen en zeker niet met een popiejopie cast.

Er zitten goede acteurs tussen, maar het geheel is gewoon slecht. Vooral de dialogen heb ik me enorm aan geërgerd.

Maar dan zal de film toch ook niet zo hoog in je prioriteiten lijst staan als je deze nu al hebt gezien? En net zei je nog dat ie crap was.

cm_punk schreef:

Alsof low-budget gelijk staat aan crap films (SAW 1, Blair Witch etc). En als je de film toch crap vind, vind ik die 3 raar van jou. Want een 3 staat nog gelijk aan een voldoende. Frustratie's?:-D Post aub nog meer, dit is fun!

Nee juist niet! Low-budget films zijn oke, Blair Witch vind ik erg goed.

die 3 sterren komt van de actie die ik vermakelijk vond, de rest is crap ja.

Reinbo schreef:

A) Als je niet snapt dat Rambo vs Terminator uber cool is ben je dom, ook al heb je met beide niets.

Hier moet ik toch ff zeggen dat IQ niks te maken heeft met je mening erover . Ik vond het ook erg vet om Stallone, Willis en Arnold in 1 scene te zien. Maar zou nog vetter vinden om JCVD/Arnold/Willis in 1 scene te zien. Maar dat terzijde

avatar van dutchtuga

dutchtuga

startkabels schreef:

Hoezo Terminator VS Rambo? Ik geil op geen van beide dus die snap ik niet.

Snap je niet dat die twee de twee grootste actie iconen zijn uit de jaren 80? Zoek het maar op en je komt er snel genoeg achter. Deze scène is gemaakt voor mensen die dat snappen en de ode en humor ervan inzien. Zie jij dat niet, prima, maar begrijp dat jouw kritiek eigenlijk op niets slaat. Stallone heeft het nooit zo bedoeld zoals jij het graag had gezien. Simpel, toch?

cm_punk schreef:

Ja hoe kan ik anders een mening vormen?

startkabels schreef:

Ja hoe kan ik anders een mening vormen?

Je kon weten dat je dit een slechte film vond, maar nu al gezien. Beetje tegenstrijdig, is het niet?

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

JCVD doet wellicht wel mee in het vervolg, helaas Arnold niet meer.

IceTigerGhost schreef:

JCVD doet wellicht wel mee in het vervolg, helaas Arnold niet meer.

Ik heb anders gelezen dat Sly en Arnie goed met elkaar overweg kunnen en dat het misschien tot een Sly vs Arnie komt, vandaar mijn opmerking over team Schwarznegger (jcvd, diesel, rock, M. J. White)

cm_punk schreef:

Ik vind het geen slechte film, ik hou niet van dit soort films. Dat is dus iets anders.

avatar van dilic

dilic

Ik hou niet van dit soort verhalen en zeker niet met een popiejopie cast.

Ik geil ook op geen van beide, ben heel erg hetero en heb een prachtige vriendin. Maar het zijn gewoon 2 legendarische acteurs die vroeger ongelovelijke rivalen waren, en daar in deze film min of meer de draak mee steken.

En hoe ik weet of de hele zaal plat lag? Hmm, laat me even nadenken... Misschien omdat ik bijna iedereen hoorde lachen, en het gelach boven het geluid van de film uitkwam? Is dat goed genoeg voor je? En ik weet zeker dat ik niet de enige ben op dit forum die de hele zaal plat heeft zien gaan. Graag comments AUB om deze betweter even op zijn plaats te zetten.

Maar ik denk dat ik nu wel snap waarom jij het een slechte film vond... Hmmm, er zitten teveel "popiejopie" acteurs in. HAHAHAHA. Dus wat normaal gesproken geldt als een abslouut pluspunt van een film, gebruik jij in je betoog als een minpunt. Heel sterk hoor, echt heel sterk. HAHAHAAH. Jij zou politicus moeten worden met je o zo sterke argumentatie. Sjonge jonge zeg.

Maar wacht, das waar ook. Oven de dialogen was jij ook niet echt te spreken hea. Hmmm, je hebt helemaal gelijk joh. Een ware filmkenner als jij weet natuurlijk precies wat een goede dialoog is en wat niet. Waar stoorde jij je precies aan dan? Ben ergbenieuwd. Het is natuurlijk erg makkelijk te zeggen dat t allemaal kut is en slecht. Maar uitleggen waarom is volgens mij nog een vak apart. BEN HEEL ERG BENIEUWD

Dat werkt zo: Binnenhalen>Branden>Covers maken

O -edit- Ik doe dat niet hoor, ik hecht heel veel waarde aan bestandjes op mijn harddisk.

Ah, maar origineel gaat zo:

Werken>Winkel>Uitzoeken>Betalen.

Oohw, wacht... dat was de vraag niet.

dilic schreef:

Ik vind je verklaring omtrent de zaal niet voldoende bewijs

Over de acteurs: Ik zei popiejopie cast, ook heb ik al aangegeven welke acteurs ik wel en niet goed vond.

Wat er aan de dialogen niet goed was lees maar even in mijn mening, dat ga ik niet weer herhalen.

Verder heb ik ook niet gezegd dat de film kut of slecht is.

Je kunt beter zelf wat aan je argumenten doen en zeker zelf ook niet in de politiek gaan

dilic schreef:

Bij ons werd die grap ook wel gewaardeerd. Als ik op IMDB.com lees ook door de mensen uit Canada, Australië, Engeland etc.

Het was bij ons alleen niet zo heel luid, moet ik erbij zeggen

avatar van Tilburger

Tilburger

Jongens, kunnen de meningsverschillen ergens anders worden uitegevochten zodat we verder over de film kunnen discussiëren?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

startkabels, je bent echt triest. Bijna iedereen doet weleens wat jij doet, maar om dat tot op het bot te verdedigen ten opzichte van mensen die genieten van film op elk niveau is echt treurig. Trol

Woensdag kan ik hier eindelijk heen. Ik sta echt te popelen!

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

cm_punk schreef:

De cameo's van Arold en Bruce Willis waren vriendendiensten als gevolg van een lang geleden gemaakte belofte. Voor zover ik weet komt Arnold voorlopig niet terug als acteur. JCVD daarentegen heeft, naar ik begreep, een beetje spijt hebben van zijn afzegging en zou in een eventueel vervolg kunnen opdraven als een van de slechteriken. Ook Nicolas Cage werd al genoemd maar daarover is geen zekerheid. Wel staat vast dat Stallone, is het niet JCVD, zal proberen zo veel mogelijk andere iconen binnen te halen voor zijn vervolgfilm.

IceTigerGhost schreef:

Ik denk alsnog dat er wel een Sly vs Arnold. Door die scene in de kerk kan het zeker. Arnold die pissed is dat het hem wel is gelukt. CIA heeft een nieuwe job en nu het is weer Sly die het wel even doet. Team Arnold die hem gaat dwarsbomen.

Of dat ze elkaar dwarsbomen maar er achter komen dat Willis (CIA) deze mensen eigenlijk uit de weg willen ruimen. Die scene was sowieso belangrijk om veel suggesties op te kunnen wekken door de liefhebbers

Edit: Sandra Bullock had ook wel interesse (tegenspeelster van Sly in Demolition Man), maar niks gehoord van hem. Zij zou dus ook nog op kunnen draven

dutchtuga schreef:

Woensdag kan ik hier eindelijk heen. Ik sta echt te popelen!

Ik verdedig me helemaal niet tot op het bot. Ik geef alleen antwoord op allemaal mensen die hun helden willen verdedigen.

Daarbij hoef ik me ook niet te verdedigen voor 3 sterren

Reinbo schreef:

Als je niet begrijpt dat Rambo vs Terminator in een scene cool is ben je inderdaad dom, het ontbreekt je dan aan historisch film besef.. Dat lijkt me immers logisch. Ik wil daarmee niet zeggen dat ook hij het cool moet vinden....

Ik quote alleen ff wat over de film gaat:

Zou niet weten wat daar cool aan is, Ik heb genoeg historisch besef om te vinden dat met Schwarzenegger en Stallone het maar een slechte films zou zijn met de scene van Anold in The Expandables in mijn achterhoofd.

Vind jij Alien vs Predator ook goed?