• 9.383.102 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

JacoBaco

Als dat zo was dan had Jet Li een badguy gespeeld en natuurlijk het leven gelaten.

Ty

Overkill

Kijk ik vind het allemaal prima als mensen zeggen, dit is niet mijn soort film, ik vond er geen donder aan. Maar kritiek leveren op de diepgang, overkill of uitwerking van personages slaat gewoon niet ergens op. Tenminste als je snapt wat de bedoeling van deze film is. Het is gewoon een ode aan de macho cinema van de jaren 80. Films als:

Commando,

Rambo 2 & 3

Raw Deal

Death Wish 3

The Punisher

Cobra

Double Team

Tango & Cash

FIlms waarin nauwelijks verhaal zat met ubercoole onkillbare superhelden met grote guns die de boel opbliezen. Dat is wat deze film ruimschoots biedt. Iets anders is het niet, wil het niet zijn en moet het ook niet zijn.

Als dat je ding is kom je al gauw tot een 4 of hoger, als dat niet je ding is om je al gauw tot een 3, maar klaag dan niet over het gebrek aan verhaal en diepgang, want dat hoort niet in een dergelijke film thuis.

Hee in dat rijtje films zitten zomaar 3 films met een redelijk verhaal hoor?

avatar van Nomak

Nomak

wimnoot schreef:

Jet Li mocht als Chinees natuurlijk gewoon niet winnen omdat China Amerika's echte grote vijand is.

Jet Li heeft toch ook niet verloren. Heeft niets te maken met het feit dat hij een Chinees is, maar het is gewoon om aan te tonen dat The Expendables echt aan elkaar gewaagd zijn. Als Lundgren daar makkelijk in elkaar werd getrapt waren we nu aan het roepen dat hij maar een sukkeltje is.

startkabels schreef:

Hee in dat rijtje films zitten zomaar 3 films met een redelijk verhaal hoor?

Dat zijn dan vast de minste van het rijtje.

Welke eigenlijk?

Reinbo schreef:

Beide. Tuurlijk kon het beter, het kan altijd beter. Maar ik heb ook genoten van het Li- Lundgren gevecht ,de eindkill en de overload aan explosies. Als ik bijna twee uur zit te grijnzen en te juichen ga ik niet achteraf klagen over wat het niet was, of nog meer kon zijn...

Verheug me wel op deel 2.

Dank je voor dit eerlijke antwoord. Maar je weet dat we hier op MM stemmen van 0.5 tot 5 punten en een 5 is het hoogst. Dus als het nog beter kan, waarom dan het hoogste cijfer. Verander jij hem maar snel in een klein 4tje!

Wat geef je de film op IMDB ( 1 tot 10)?

Reinbo schreef:

Verheug me wel op deel 2.

Ik vond dat gevecht vergezocht. Li gaat maar onder een trap staan waar hij net onder past en Lundgren loopt hem achterna en loopt tegen de rand aan die op ooghoogte zit. Zag er echt dom uit, maarja zo komt Lundgren wel geloofwaardig over natuurlijk.

Reinbo schreef:

Dat zijn dan vast de minste van het rijtje.

Welke eigenlijk?

Judge Dredd

Vrij aardige verhaaltjes vond ik.

avatar van cm_punk

cm_punk

startkabels schreef:

De films komen beter tot hun recht, maar mijn negatieve kritiek is niet gericht op beeld of geluid maar op acteerwerk, verhaal en concept.

De beleving, zoals al werd verteld, gaat ook echt meespelen.

Avater 3D, standaard verhaal, maar door de beleving ga je er wel anders naar kijken. Daarbij had je kunnen weten hoe het acteerwerk, verhaal en concept is als je meer 80/90 jaren actie films hebt gezien.

Velen downloaden deze film om er alleen over mee te praten. Ga gewoon lekker na de bios en check 'm in goed geluid+beeld.

JacoBaco

Iedere film is uniek Wim. Denk daar maar is over na.. Dus 5,0* geven kan altijd.

avatar van Reinbo

Het kan altijd beter, neemt niet weg dat ik mij perfect vermaakt heb met deze, vandaar de 5* (10 op imdb)

Ook Apocalypse Now kan beter.... maar als films mij echt weten te raken (kan op vele vlakken) geef ik een 5. Ben afgelopen 2 jaar niet zo enthousiast over een film geweest.

startkabels schreef:

Sorry startkabels, maar daar heb ik echt om in een deuk gelegen, en zet het ook even tussen spoilertags.

Judge Dredd

Vrij aardige verhaaltjes vond ik.

Eraser is inderdaad de minste, samen met Tango & Cash. Verhaal van Predator stelt nog minder voor dan Expendables.

Persoonlijk vind ik dat Rambo 2 het sterkste verhaal heeft en het sterkste karakter, bovendien gaat die film ook nog ergens over. (Al had Stallone dat niet eens zo bedoeld)

cm_punk schreef:

De beleving, zoals al werd verteld, gaat ook echt meespelen.

Vind het geluid in de bios veel te hard en het scherm veel te groot. Download hem wel een keer in HD, nee trouwens niet want vind hem niet voor herhaling vatbaar.

Reinbo schreef:

Eraser is inderdaad de minste, samen met Tango & Cash. Verhaal van Predator stelt nog minder voor dan Exandables.

Nee oke alleen Dudge Dredd dan, dat is ook de beste film van Stallone omdat hij een helm op heeft.

JacoBaco

Heel eventjes maar. Hooguit 15% van de film.

startkabels schreef:

Geloofwaardig? Weer zo iets wat er niet toe doet. Je ziet toch aan de poster al dat deze film niet geloofwaardig is. Staat toch ook nergens 'gebaseerd op een waar gebeurd verhaal'. Het was komisch, niet meer en niet minder.

JacoBaco schreef:

Wat loop jij nou bijdehand met Reinbo mee te slijmen kwijl! Zijn antwoord was afdoende, spuit elf!

Reinbo schreef:

Geloofwaardig? Weer zo iets wat er niet toe doet. Je ziet toch aan de poster al dat deze film niet geloofwaardig is. Staat toch ook nergens gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het was komisch, niet meer en niet minder.

In dit geval was het een grapje. Ja de poster lol, die was wel kicken zeg Stallone met z'n opahoofd heel stoer met een sigaar.

JacoBaco schreef:
Stallone's specialiteit in de film is snel schieten. En met dat zwaard was leuk omdat Statham Sly eindelijk is een keer wilde redden, maar dat was achteraf niet nodig. Sly was net iets sneller. Buitengewoon Briljant.

Stallone z'n specialiteit in deze film was zoutzak uithangen hoor.

avatar van yeyo

yeyo

startkabels schreef:

Vind het geluid in de bios veel te hard en het scherm veel te groot.

Nu klink je even als Grampa Simpson.

startkabels schreef:

Stallone z'n specialiteit in deze film was zoutzak uithangen hoor.

Wat jij wil.. Een hele snelle zoutzak.

JacoBaco schreef:

Wat jij wil.. Een hele snelle zoutzak.

Als is Stallone nog zo snel, zijn opahoofd achterhaald hem wel.

Niet te geloven!

Het is gewoon besmettelijk. Ik ben blij dat ik mijn eigen mening nog heb. The Expendables is een leuke aktiefilm en krijgt van mij het cijfer dat het toekomt, een dikke 3.

startkabels schreef:

Als is Stallone nog zo snel, zijn opahoofd achterhaald hem wel.

Ik spreek jou nog wel op die leeftijd.

avatar van WTULTC

WTULTC

@ Reinbo, dan kun je me 2,5 zeker ook niet waarderen die ik een half uur geleden heb gegeven (zie eerdere reactie op vorige pagina).

Ik weet dat het een schiet- en knalfilm is. Maar ik heb de film beoordeelt op oa de fouten en die zaten er in. Met name die grote hoeveelheid kneedexploisieven die ze ineens bij zich hadden (heb namelijk geen tas gezien waar ze in zitten?) is een grote fout waar ik me aan stoorde. Zeker ook nog eens omdat ze zal rennende die exploisieven aan die pilaren plakten. Dat kan gewoon niet.

Het knallen was eerder lachwekkend te noemen en dat heb ik wel kunnen merken aan de reacties in de Alpha-tent op Lowlands. De film is wel uniek voor Lowlands, want het was de eerste film ooit die in de Alpha-tent werd vertoond.

avatar van cm_punk

cm_punk

Wat een gezeur.

Waarschijnlijk gewoon te beroerd om een kaartje te betalen, maar je wilt er toch over mee kunnen praten.

@: WTULTC

Dank je! En dat mes van zo ver in een dartbord gooien van die Brian Statham kan ook helemaal niet!

Durf je niet...

avatar van yeyo

yeyo

WTULTC schreef:

Op die manier kun je werkelijk élke film bekritiseren. Er wacht je alleszins wel een mooie carrière op moviemistakes.com

WTULTC schreef:

IZeker ook nog eens omdat ze zal rennende die exploisieven aan die pilaren plakten. Dat kan gewoon niet.

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen iemand zich daaraan zou kunnen storen tenzij misschien een doorwinterde weapon-geek.