• 9.372.548 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, John Turturro en Elias Koteas

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 mei 2002

Plot Collateral Damage

"What would you do if you lost everything?"

Brandweerman Gordon Brewer komt terecht in de gevaarlijke wereld van het internationale terrorisme, nadat zijn vrouw en kind omgekomen zijn bij een bomaanslag. Gefrustreerd door het officiële onderzoek en bang dat de verantwoordelijk nooit gestraft zou worden, neemt Brewer het heft in eigen hand.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

De film is eigenlijk een hele actiescéne. Ik vond hem wel leuk.

3,5

avatar van DragQueen

DragQueen

Standaard actiefilm van schwarzenegger, die het gemiddelde toch wel omhoog krikt. vermakelijke harde actie met nogal een standaard wraakverhaal. wel amusant om een keer te kijken. vanwege de aktie en arnie, 3 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Onderhouende actie film, met vakkundige geschoten actie.

Het standaard wraakverhaal is niet bijzonder uitgewerkt, maar dankzij Arnie is het toch wel de moeite waard.

3***

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Prima actiefilm, natuurlijk weinig bij ''True Lies'' of ''Terminator'' en het verhaal is onorgineel, maar verveelt niet. 3*

avatar van niethie

niethie

Redelijk vermakelijk filmpje.

Schwarzenegger was natuurlijk veels te oud voor zijn rol en dat zorgde er af en toe voor dat ik het allemaal heel ongeloofwaardig vond overkomen ,en dan heb ik het nog niet gehaad over die buitenlandse vent met dat metalica t-shirt ,

Verder vond ik het verhaaltje opzicht best aardig en zorgde ervoor dat het hgeheel ook nog best interessant was om naar te kijken.

3 sterren (omdat ik toch altijd een zwak zal blijven houden voor die schwarzenegger filmpjes)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet echt een supergeslaagde Film van Arnold Schwarzenegger want het accteerwerk was wel Goed maar het Verhaal sprak me soms niet echt aan en ik vond het ook nog een beetje Saai soms en dat bewijst toch wel echt dat Arnold Schwarzenegger zijn aller beste tijd heeft gehad.

avatar van Dwaalman

Dwaalman

Oei... In deze film werd inderdaad wel duidelijk dat Arnold een dagje ouder wordt; te oud voor dit soort films. Zijn spierballen komen dan ook een stuk minder vaak prominent in beeld, en bij close-ups van zijn hoofd is het of je naar een boze of verwarde opa kijkt. Ik heb ergens nog steeds een zwak voor Arnie, maar laten we eerlijk zijn: het tijdperk van de steroïdenhelden (Stallone en Schwarzenegger, met name) is nu toch wel zo'n beetje voorbij, zeker nu we films hebben als de Bourne-reeks, waarin echte acteurs de heldenrol vertolken.

avatar van T.Bos

T.Bos

Schwarzenegger op z'n best in als actieheld. Ondanks onsamenhangend verhaal met ongeloofwaardige plotwendingen blijft deze film me bij.

avatar van cambal

cambal

The release date was pushed back four months following the terrorist attacks on America on 11 September 2001.

Overigens een slechte film met gladjakker Arnold die inmiddels beter zo onderhand als opa kan gaan acteren , die rol zou hem niet misstaan .

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Deze film heb ik gezien gisteren omdat er niets anders was op TV. Een actiefilm van Arnold zoals we gewoon zijn. In die 108 minuten had hij al 5 keer dood moeten zijn. De plotwending op het einde hebben ze er volgens mij bijgevoegd omdat er niets anders meer te beleven was.

avatar van aerts007

aerts007

Zeker Arnie z'n beste niet.

avatar van steventje

steventje

Dwaalman schreef:

Ja en neen.

In deze film is Arnold eerder een opa met geverfd haar. Ik haar eerder de indruk dat zijn zoon zijn kleinzoon was.

In Terminator 3 die een jaar later werd uitgebracht ziet Arnie er stukken beter uit. Misschien hebben ze zijn gezicht met de computer strak gemaakt?

Of we zo blij moeten zijn dat de tijd van de steroidenhelden voorbij is weet ik niet en wil je hier mee zeggen dat Schwarzenegger en Stallone geen echte acteurs zijn?

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Matige actiefilm.

Verhaal is niet echt bijzonder. Film is ook ontzettend wisselvallig. Dan is er weer een goede scène, dan weer een dramatisch slechte.

Acteerwerk is vrij redelijk. Schwarzenegger blijft in principe een veredelde b-acteur. Ik snap trouwens niet waarom John Turturro hierboven staat aangeven als één van de drie belangrijkste acteurs. Zijn rol was uiterst nihil.

Einde is tenslotte over-the-top. Nadat Gordon Brown die hal had laten ontploffen en de twee 'bad guys' van de motor af waren gevallen, had 't moeten eindigen.

2,5*.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Wat een trage film was dit zeg.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1918 berichten

Dwaalman schreef:

Hmm, hieruit kan ik dus concluderen dat Schwarzenegger en Stallone GEEN "echte" acteurs zijn volgens jou?

Stallone heeft al meerdere keren bewezen wel degelijk te kunnen acteren (Rocky, Cop Land, om er eens een paar te noemen) en Arnold is gewoon DE man voor een bepaald type films, en ook hem vind ik in sommige films zeker niet slecht acteren.

Ik kijk 1000 keer liever naar een Stallone of Schwarzie dan naar Matt Damon (LOL!) maar goed ieder zijn smaak.

Wat mij betreft heb ik liever het Steroiden tijdperk (waarin nog echt goede actiefilms werden gemaakt) dan het "Bourne" tijdperk.

Maar even on-topic en over de film: Moest wel lachen om je opmerking over de close-ups van Arnolds hoofd, daar ben ik het dan wel weer met je eens.

Het verhaal is natuurlijk best slecht maar toch is de film (cliché) nog redelijk vermakelijk.

Maar Arnie heeft zijn beste tijd hier allang gehad natuurlijk.

avatar van Theunissen

Matige film waarvan je de wending al mijlenver van te voren zag aankomen. Arnold Schwarzenegger deed het redelijk (eigenlijk meer op routine) maar ik heb hem toch wel eens beter gezien. Maar ja hij was ook al aardig op leeftijd tijdens deze film.

micheal

Ik vond dit een heel goede film van arnold.

Een van zijn beste films.

Ik heb me vermaakt van begin tot eind.

Veel actie,spanning en soms ontroerend goede acteerprestaties.

En cliff curtis vond ik ook heel goed acteren.

Ok het is geen film dat een oscar nominatie krijgt maar 2,58 gemiddelde vind ik ook te laag.

Maar ja dat is mijn mening

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Collateral Damage. Een naam en een film dat ik morgen al weer vergeten ben.

We krijgen hier weer typisch Schwarzenegger filmpje te zien waarbij hij nog maar eens moet vechten voor een reden die feitelijk niet veel rol speelt. Daar gaat de film trouwens niet om. De film gaat wel over de gevechten die spijtig genoeg niet spannend zijn want ra ra ra wie zal er winnen? Dan krijgen we nog zo van die oersaaie lange gevechten te zien die dus totaal niet spannend zijn. De gevechten vullen een groot deel van de film dus een groot deel is saai en enorm voorspelbaar.

Zoals ik al zei de film gaat helemaal niet over het verhaal. Het verhaal is eigenlijk een uitvlucht om Schwarzenegger toch maar nog eens wat meppen te zien uitdelen.

De film is dan ook nog eens voorspelbaar, heb je wel meestal bij dit soort filmpjes en ja, onrealistisch! Van een zeer hoge waterval springen overleef je normaal gezien nooit. Dit door de druk van het water, maar hoe wist ik toch zo goed dat hij dit ging overleven! We hebben hier een speelduur van 108 min. wat normaal is maar dit soort verhaaltjes kunnen feitelijk afgelopen zijn in 30 min. Wat de oorzaak daarvan is heb ik al gezegd in het eerste blokje. De vele clichés is nog een probleem. Naarmate de film vordert, naarmate de hoeveelheid clichés.

ja Schwarzenegger is ook nog een probleempje. Wat acteert hij bedroevend slecht in de licht emotionele momenten of momenten waar hij zich eventjes stil moet houden. De gewone Schwarzenegger gesprekken zijn al een probleem. Dan heb je het klop/slaan gedoe. Ja, daarvoor moet je toch niet kunnen acteren, ofwel?

Eerst had ik nog lichte hoop bij deze film. Bij de eerste 25 min. dacht ik zelfs eens een goede film te zien met Schwarzenegger en dacht ik eraan deze film 3* te geven. Na een uur werd al duidelijk dat ik toch een verkeerd gedacht had over de film en wou ik 2-2.5* geven. Met dat slecht/voorspelbaar/onrealistisch einde erbij was het duidelijk. Alweer een ontgoocheling!

score ........... 1.10*

positie .......... 357/+-400

avatar van aerams

aerams

Eergisteren op tv gezien en aardig meegevallen. Ik vind Schwarzenegger niet slecht acteren maar het verhaal was wat minder.

Ik kom uiteindelijk bij een 3.5*

avatar van Frok

Frok

Film met een plot die echt wel te flauw is. Ik ergerde me echt te veel om de film vermakelijk te vinden. Ook heb ik Schwarzenegger al beter zien acteren.

Verhaal/Script .................................................. 0,50

Acteerwerk ....................................................... 1,50

Cinematografie/regie ..................................... 2,00

Muziek/Speelduur e.d. ...... ............................. 2,50

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Vermakelijke Schwarzenegger, met hier en daar wat kritiek op extreem links Zuid-amerika en een badguy die duidelijk geïnspireerd is op het figuur van 'Che Guevara'.

Op de drama scénes met Schwarzenegger na doet de film weinig verkeerds maar tegelijkertijd blinkt die ook nergens in echt uit. Het verrassend einde tilt het niveau misschien iets meer omhoog.

avatar van briek

briek

Een zoveelste actiefilm met Arnold Schwarzenegger die gemakkelijk wegkijkt, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Een leuke Schwarzennegger film. Het verhaal de actie het is gewoon goed

avatar van Ninto

Ninto

FunkStarr schreef:

Maar Arnie heeft zijn beste tijd hier allang gehad natuurlijk.

Tuurlijk... films van Arnold en Silvester zijn leuk om naar te kijken. En een aantal zijn zelfs erg goed. Maar die kunnen toch echt niet tippen aan de Bourne reeks of aan de acteur prestaties die Matt Damon tentoon stelt.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1918 berichten

Vind Matt Damon nou niet echt een wereldacteur maargoed ieder z'n mening. Een film als Rocky of Terminator is mijns inziens toch wel veel beter dan Bourne, niet alleen qua verhaal maar eigenlijk in alle opzichten. Ik ben het dus totaal niet met je eens. Maar ieder z'n mening. Damon vind ik vooral vermoeiend om anderhalf uur of langer naar te moeten staren. Deze gister voor de 4e keer ofzo gezien, en ik blijf bij een ruime 3 sterren. Gewoon een leuke actiefilm niets meer niets minder.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Arnold ziet op tv dat iemand de dood van zijn familie ´collateral damage´ noemt. Volgende scène: Arnold loopt het kantoor binnen en laat de man zien wat collateral damage is

avatar van PascaL

PascaL

heerlijk op bluray

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Dit is echt de slechtste film van Arnold die ik ooit heb gezien.

Het verhaal was niet boeiend, de scenes waren saai en Arnold had niet meer het niveau als toen.

En aan Terminator 3 had hij helemaal niet moeten deelnemen.

Hij had eigenlijk al bij End of Days moeten stoppen.

avatar van The Oceanic Six

Deze stond me altijd bij als best vermakelijk en tof. Na herziening moet ik toch mijn woorden terug nemen.

Collateral Damage is eigenlijk redelijk suf. Er gebeurt vrij weinig in. Het plot leent zich nog wel zo goed voor een Schwarzenegger die helemaal losgaat nadat vrouw en kind vermoord zijn. In Commando slachtte hij er alleen al tientallen af omdat zijn kind ontvoerd is
Hier valt het allemaal vrij tegen. Arnold is meer gevangen genomen of op de vlucht, dan dat hij actie onderneemt.

Jammer, want als thriller valt deze film gewoon tegen. Oke, de laatste 20 minuten vond ik wel goed en spannend, maar verder...had ik liever meer actie gezien. De scene waarin de vijand hun eigen man een giftige slang liet doorslikken is me wel altijd bijgebleven. Was een schaars hoogtepuntje.

Schwarzenegger zelf kan ik niet veel verwijten. Die doet zoals altijd zijn ding. Heeft een paar toffe momenten, kent weer een aantal aardige oneliners en zet gewoon een goede rol neer. Blijft toch een favoriet van me.

2,5* (0,5* verlaging)

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Wat een laag gemiddelde hier zeg. Het is niet Schwarzenegger's beste film maar het was zeker wel een leuke film. Het verhaal is standaard: Man word van zijn vrouw en kind ontrukt en zint op wraak. Nou waren er wel een paar scénes waarin Arnie hard tekeer ging maar over het algemeen bleef hij wel erg kalm hoor. De eindscenes in de lange hal met de motor enzo waren toch wel het hoogte punt in Collateral Damage. Vooral dat stukje dat Arnold word weggeblazen door de explosie en heel traag onder dat trapje glijd.

Gewoon een vermakelijk tussendoortje met Arnold Schwarzenegger