Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, John Turturro en Elias Koteas
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 2 mei 2002
Plot Collateral Damage
"What would you do if you lost everything?"
Brandweerman Gordon Brewer komt terecht in de gevaarlijke wereld van het internationale terrorisme, nadat zijn vrouw en kind omgekomen zijn bij een bomaanslag. Gefrustreerd door het officiële onderzoek en bang dat de verantwoordelijk nooit gestraft zou worden, neemt Brewer het heft in eigen hand.
Gordy Brewer
Mauro
Jack
Ronnie
Jerome-B
Twee mensen hebben gestemd en nog geen reacties...?? Ben namelijk erg benieuwd naar de acteerprestaties van Schwarzenegger en de film in z'n geheel, aangezien al z'n nieuwe films steeds lijken te floppen...
FilmProf
Was absoluut geen goeie film ofzo, standaard actie filmpje met weinig verhaal en veel schieten. Maar toch wel vermakelijk, ik had het gevoel alsof ik naar een extra lange MacGuyver aflevering aan het kijken was ofzo. Op het einde zitten toch nog wel wat verrassende wendingen,..
Vyvre
Heel erg slecht. Had gehoopt op een daverende eindscene..maar kwam bedrogen uit. 0,5*
morpheus
Heeft schwarzenegger met collateral damage een nieuwe hit? --> Nee dus, de film mist snelheid, actie en schwarzenegger die eigenlijk maar weinig doet in de film.
Ook de twist aan het eind kan de film niet meer redden. feit blijft dat je aan het eind van de film beseft dat je eigenlijk bar weinig hebt gezien en dat is jammer gezien arnies potentieele actie spectacels. we hopen maar dat met T3 alles weer goed komt
*1/2 uit *****
RTC
Okay dan, Arnie doet zijn ding net als 10 jaar terug maar dan slechter! Pfff, je weet binnen 20 minuten de clue, de catch en het eind.
BS
geen slechte film maar hij heeft wat extra's nodig.
de film is opzich niet slecht opgebouwd,al zei het een actiefilm.Hij begint best aardig,vervolgd door wat verhaal en een bergje actie.Eindigd best goed,maar een beetje te open.
De plot-wisseling is leuk,goed bedacht,toch mis je idd wat snelheid en een iets beter verhaal.
Ik hou wel van Arnie,hij is er wel op vooruit gegaan en als je de actie bekijkt hoop ik dat het een opwarmertje is voor T3.
3 sterren,mooie rollen,leuke actie maar het kan beter.
Eraser
ben een schwarzenegger fan en vond het een goede film geef hem 3.5 sterren
Frieky
Vlotte film wel, maar ook best saai en schwarzenegger vind ik toch iets te lief in deze film. Moet weer wat groffer en minder moralistisch
zoals we van hem gewend waren. Het verhaal komt ook soms onrealistisch over.
jedymaster
was geen slechte film omdat arnold niet de superman is maar een gewone kerel die in een nachtmerrie terecht komt.
flicks
Ik vond het nog best een aardige film genoeg actie. Niet slecht voor arnold de porno acteur... 3 sterren
KiLLaHBeeZzz
ik vind het gewoon een vermakelijke actiefilm waar zeker niet te weinig actie in zit en het einde is helemaal niet zo slecht. ***1/2
bioscoopzaal
Ouwbakken actiefilm met weinig (maar degelijke) actie, een matig script, een middelmatige Schwarzenegger en ronduit belabberde special-effects. Dat hele 'ik-neem-wraak-op-de-moordenaars-van-mijn-gezin"-gegeven heeft ondertussen z'n beste tijd wel gehad, en bij gevolg wordt er ook deze keer weinig speciaals mee gedaan.
Tot overmaat van ramp worden de motivaties van de personages nog uitvergroot door ze te vermengen met wat dubieuze internationale belangen, zodat het uiteindelijk niet meer gaat om wraak en verlossing, maar om 'de strijd tegen het terrorisme'.
George Bush zou blij zijn. Ik niet.
Justice4All
Omdat hij gouverneur is geworden.
Geintje. Film is veel te saai, een standaart arno filmpje, nix bijzonders
djelle
Als Schwarzenegger-fan moet ik eerlijk toegeven dat deze inderdaad serieus tegenvalt! Het is niets in vergelijking met de goeie oude arnie-actiefestijnen als bv terminator of commando. Het wraakgegeven kan nog steeds cool zijn maar in deze film is het duidelijk verkeerd gebruikt. Er is VEEL te weinig actie (ik denk zelfs dat er bijna geen schietpartijen geweest zijn volgens ik me nog herinner) en qua dialogen of plotwendingen is het natuurlijk ook flauw, maar die konden de film toch nooit gered hebben zelfs al waren ze beresterk. Als de actie te wensen overlaat bij dit soort films heb je onvermijdelijk een teleustelling. Heel erg jammer en pijnlijk.
hakunamathafucka
ik had hem geloof ik al gezien maar kijk hem straks nog een keer, volgens mij is het zo'n standaard actie film
Redlop
Minder slecht dan ik had verwacht. Vreselijk onlogisch maar wie maakt zich daar nog druk over?
Regisseur Andrew Davis probeerde waarschijnlijk er nog wat extra's van te maken door te citeren uit eigen werk: spectaculaire duik in een enorme waterval. 2,5*
Leno
Erg tamme film, nergens begint 't echt. Arnie wordt een dagje ouder, maar in zo'n film maakt dat weinig uit. Jammer dat er niet wat meer pit in zat.
Het einde is redelijk, de rest veel te lam. Een soort slappe Death Wish dus.
Phil Leotardo
Ik ben het wel met Redlop eens. Hij was minder slecht dan ik verwacht had. Arnold acteert niet eens zo slecht gewoon als een actieheld niet meer en niet minder. Ik vond vooral Cliff Curtis goed spelen als Claudio Perrini. In Training Day speelde hij ook al zo goed. Toen speelde hij een Mexicaanse gangbanger en hier een Columbiaanse terrorist terwijl hij een Nieuw-Zeelanders is van geboort
Het verhaal vond ik niet eens zo on-origineel, over de Columbiaanse burgeroorlog. Paar leuke plotwendingen. De actie vond ik ook degelijk in elkaar zitten. Ik geef de film 2.5 sterren. Ondanks dat Arnold Schwarzenegger al op zijn retour was in deze film.
Remmmie
Kben een Arnie Fan.......film in bios gezien en gister op tv.......heb me perfect vermaakt, waarom lopen zeiken als er niets anders op tv is en daarkomt bij (mijn mening) van arnie films hou je of niet.......***4***
Fangs (crew films)
Voor een Schwarzenegger-film best weinig actie en meer gesluip en avontuur. Van de opdringerige boodschappen (terrorisme slecht, Amerika goed, etc.) moet je je niet te veel aantrekken. Gewoon verstand op nul en een lekker actiefilmpje kijken met 'The Governator'. > 3.0*
Purmerend
Standaard actiefilmpje, met een paar opvallende scenes:
Arnie laat zijn oren teveel hangen naar het boksen. (Holyfield). De dino bom, dodelijke bijl. En inderdaad de slang in de mond scene!2,5*
Waku
Typische "Arnie" film.
De wrekende vader wiens stoppen zijn doorgeslagen.Heerlijk actievermaak.
Niet meer maar ook zeker niet minder.
otherfool
Matige actiefilm met een leuke plotwending maar verder weinig te genieten. 2 sterretjes.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Collateral
Actie / Thriller, 2004