Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, John Turturro en Elias Koteas
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 2 mei 2002
Plot Collateral Damage
"What would you do if you lost everything?"
Brandweerman Gordon Brewer komt terecht in de gevaarlijke wereld van het internationale terrorisme, nadat zijn vrouw en kind omgekomen zijn bij een bomaanslag. Gefrustreerd door het officiële onderzoek en bang dat de verantwoordelijk nooit gestraft zou worden, neemt Brewer het heft in eigen hand.
Gordy Brewer
Mauro
Jack
Ronnie
IL-BE-BACK
Het bevat wel dergelijke aktie maar ik begrijp alleen de boodschap niet van Collataral Damage
Leno
De boodschap van deze film was heel duidelijk: Arnie ga wat anders doen!
Gang_Star
Een standaard actiefilm van Schwarzenegger, misschien wel een verhaal dat nergens over gaat maar toch weer spannende en vooral harde actie. vond hem goed 3.5*
DeCol
Zijn altijd leuke films om te kijken, maar zijn toch te standaard om ze echt hoog te waarderen. 2,5*
jackie chan
mwa ik vond deze film een beetje ...
Acteer werk van arnold is om te lachen. een brandweerman verliest zijn vrouw en dochter en meneer gaat de boel op stelten zetten en komt dan met een :"reserve" kind terug.
Ik heb hem wel afgekeken, en was wel vermakelijk alleen had het begin een stuk dramtatischer moeten zijn, nouja niet dat ik van drama houd maar men moet wel laten zien dat het verschirkleijk is om een zoon+ vrouw te verliezen.
2 sterren,
as
Prul van de bovenste plank. Doet weer denken aan de legio B wraakfilms van de jaren tachtig. Alleen is de production value wat hoger. Maar waar zijn die 85 miljoen in godsnaam aan opgegaan? Ik zie het niet. En wat doen acteurs als Leguiziamo en Turturro in zo'n actievehicle? Geen wonder dat Der Schwarz een andere carriere ambieerde. Op deze voet hield hij het niet langer vol. 0,5 *en.
neo
Als de dinosaurussen nog niet uitgestorven waren... heeft Arnie daar nu wel voorgezorgd.
zielig begin en dan die witte lakens.
verder goede actie
Youri
Leuk voor als je een avondje actie zonder verhaal wilt hebben. Want het verhaal gaat nergens over, ofwel een brandweer man kan zomaar een heel leger aan Geurrila strijders aan.
waidman
Gisteravond de film voor het eerst gezien, typische Arnie actie, waarin het verhaal wederom eens ondergeschikt is gemaakt aan de actie. Arnie had na True Lies met pensioen moeten gaan, Eraser ging nog door de aanwezigheid van Caan, Cromwell en Coburn, daarna ging het snel bergafwaarts met hem en zelfs de aanwezigheid van Turturro kan de film niet redden al zijn de scenes met hem nog te verstouwen. Ook in deze film grote onwaarschijnlijkheden in het scenario met als meest flagrante een terrorist die op een motor door een tunnel richting een overheidsgebouw rijdt waar op dat moment een minister aanwezig is en de bewaking ziet het op de monitor en sluit de hekken niet, lekker geloofwaardig, de actie is redelijk en daarom krijgt de film nog een 2, maar laten we blij zijn dat Arnie inmiddels in de voetsporen is getreden van Reagan, alhoewel veel goeds hoef je daar ook niet van te verwachten
JMK
Er is niet echt een boodschap. Voor Arnie is het puur rammen...
2,0 ster
U-96
- 2064 stemmen
Zwakke film. Arnold Schwarzenegger als wreker is nog net te doen. De rest van de personages zijn kut en aan het einde van de film heb je echt het gevoel dat je een beetje voor noppes hebt gezeten. Maar clichématig zeg ik weer dat het toch vermakelijk is.
kArIzMa_TuRk
vond hem een goeie Scharzenegger film, er werd goed geacteerd en had een goed verhaal. leuk voor 1 of 2 keer. ik denk dat het na 3 keer kijken wel saaier wordt.. krijgt een 3*** van mij.
dje-em
de boodschap is dat Amerika de politieagent van de wereld is, en als de regering niets doet dan doet een Amerikaan het zelf wel?
djelle
"Cohatual Damage? I ll Shoow you Cohatual damage!"
Komaan, je gelooft toch nooit dat hier een of andere briljante boodschap achterschuilt? En actie zat er al evenmin in (hooguit eens een ontploffingetje).
tukkerstein
Nog zo'n "het slaat nergens op maar laat ik ook eens met een arnie-opmerking komen" opmerking.
Lekker veel actie in deze film, en zeer vermakelijk en spannend. Verhaal is niet echt opvallend en acteerwerk ook niet.
djelle
Lekker veel actie in deze film
tukkerstein
Alsof dat wat zegt. Ten eerste is Arnie niet de enige acteur in deze film en ten tweede zegt het aantal schoten niets over de actie (zie Jackie Chanfilms).
Arnie is echt mijn favoriete actiefilm acteur en deze film is ook weer heerlijk te bekijken! Als ik het van 1 iemand stoer vind om als een commando ergens heen te gaan en iedereen te killen, dan is het van Arnie wel!
C.D. is een prima actiefilm met standaardverhaal, maar wel met veel actie en weer het wraakthema wat het altijd goed doet bij mij. Films als The Punisher, A Men Apart en Boondock Saints vind ik ook zo gaaf!
3 Ster voor Collateral Damage
veron35
Meestal houd ik niet zo van films met Arnold Schwarzenegger maar deze vond ik wel goed.
joeri15
leuke film voor de maandagavond
verder niet veel bijzonders.. 2.5*
Sjaako
Buiten dat ik Arnie het drama in het begin wel goed vond acteren (of is dat de grimeur geweest), was de film wel verteerbaar, maar zeker geen hoogstandje 2.5
%%%%%%
Deze film gaat zowat nergens over. En wat een brandweerman toch kan
En de Acteer prestatie s zijn erg laag. 2 sterren voor deze een keer zien filmpje
P8rb
een goede film kun je het niet noemen, maar toch leuk voor 1 keer om te kijken.
2,5
djelle
Ja, maar Arnie is toch dé man van de lompe actie (Arnie-> machinegeweer -> fun). Daarnaast speelt hij hier ook nog eens de hoofdrol in een verhaal die daar op maat voor geschreven is (niet in het minst het wraak-aspect). Tot slot is er geen enkele vorm van actie rijk aanwezig (ook geen jackie chan actie). Er ontploffen 1 of 2 dingen, Arnie sluipt enkele keren rond en op het einde vecht ie dan eens een minuutje met een of andere halfbakken bad guy. Als dat al 'lekker veel actie' moet voorstellen... Ik kan je wel een paar titels uit de jaren 80 en 90 geven die veel amusanter en actierijker zijn hoor!
jaspertje3
Het meest lachwekkende aan deze film vond ik toch wel dat als ie van die waterval afvalt, dat je gewoon een niet bewegende foto naar beneden ziet vallen
tukkerstein
Jaja, Die Hard daar doel je zeker op, die bevatten meer actie, maar deze bevat wat mij betreft ook genoeg actie.
Makz
Wel een aardige film. Is het kijken wel waard.
Het is wel een redelijke standaard 'Arnold'-film, als je begrijpt wat ik bedoel.
*2,5

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'