• 9.372.714 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, John Turturro en Elias Koteas

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 mei 2002

Plot Collateral Damage

"What would you do if you lost everything?"

Brandweerman Gordon Brewer komt terecht in de gevaarlijke wereld van het internationale terrorisme, nadat zijn vrouw en kind omgekomen zijn bij een bomaanslag. Gefrustreerd door het officiële onderzoek en bang dat de verantwoordelijk nooit gestraft zou worden, neemt Brewer het heft in eigen hand.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van IL-BE-BACK

IL-BE-BACK

Het bevat wel dergelijke aktie maar ik begrijp alleen de boodschap niet van Collataral Damage

avatar van Leno

Leno

IL-BE-BACK schreef:

De boodschap van deze film was heel duidelijk: Arnie ga wat anders doen!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een standaard actiefilm van Schwarzenegger, misschien wel een verhaal dat nergens over gaat maar toch weer spannende en vooral harde actie. vond hem goed 3.5*

avatar van DeCol

DeCol

Zijn altijd leuke films om te kijken, maar zijn toch te standaard om ze echt hoog te waarderen. 2,5*

avatar van jackie chan

jackie chan

mwa ik vond deze film een beetje ...

Acteer werk van arnold is om te lachen. een brandweerman verliest zijn vrouw en dochter en meneer gaat de boel op stelten zetten en komt dan met een :"reserve" kind terug.

Ik heb hem wel afgekeken, en was wel vermakelijk alleen had het begin een stuk dramtatischer moeten zijn, nouja niet dat ik van drama houd maar men moet wel laten zien dat het verschirkleijk is om een zoon+ vrouw te verliezen.

2 sterren,

avatar van as

as

Prul van de bovenste plank. Doet weer denken aan de legio B wraakfilms van de jaren tachtig. Alleen is de production value wat hoger. Maar waar zijn die 85 miljoen in godsnaam aan opgegaan? Ik zie het niet. En wat doen acteurs als Leguiziamo en Turturro in zo'n actievehicle? Geen wonder dat Der Schwarz een andere carriere ambieerde. Op deze voet hield hij het niet langer vol. 0,5 *en.

avatar van neo

neo

Als de dinosaurussen nog niet uitgestorven waren... heeft Arnie daar nu wel voorgezorgd.

avatar van 606

zielig begin en dan die witte lakens.

verder goede actie

avatar van Youri

Youri

Leuk voor als je een avondje actie zonder verhaal wilt hebben. Want het verhaal gaat nergens over, ofwel een brandweer man kan zomaar een heel leger aan Geurrila strijders aan.

avatar van waidman

waidman

Gisteravond de film voor het eerst gezien, typische Arnie actie, waarin het verhaal wederom eens ondergeschikt is gemaakt aan de actie. Arnie had na True Lies met pensioen moeten gaan, Eraser ging nog door de aanwezigheid van Caan, Cromwell en Coburn, daarna ging het snel bergafwaarts met hem en zelfs de aanwezigheid van Turturro kan de film niet redden al zijn de scenes met hem nog te verstouwen. Ook in deze film grote onwaarschijnlijkheden in het scenario met als meest flagrante een terrorist die op een motor door een tunnel richting een overheidsgebouw rijdt waar op dat moment een minister aanwezig is en de bewaking ziet het op de monitor en sluit de hekken niet, lekker geloofwaardig, de actie is redelijk en daarom krijgt de film nog een 2, maar laten we blij zijn dat Arnie inmiddels in de voetsporen is getreden van Reagan, alhoewel veel goeds hoef je daar ook niet van te verwachten

avatar van JMK

JMK

IL-BE-BACK schreef:

Er is niet echt een boodschap. Voor Arnie is het puur rammen...

2,0 ster

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Zwakke film. Arnold Schwarzenegger als wreker is nog net te doen. De rest van de personages zijn kut en aan het einde van de film heb je echt het gevoel dat je een beetje voor noppes hebt gezeten. Maar clichématig zeg ik weer dat het toch vermakelijk is.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

vond hem een goeie Scharzenegger film, er werd goed geacteerd en had een goed verhaal. leuk voor 1 of 2 keer. ik denk dat het na 3 keer kijken wel saaier wordt.. krijgt een 3*** van mij.

avatar van dje-em

dje-em

de boodschap is dat Amerika de politieagent van de wereld is, en als de regering niets doet dan doet een Amerikaan het zelf wel?

djelle

"Cohatual Damage? I ll Shoow you Cohatual damage!"

Komaan, je gelooft toch nooit dat hier een of andere briljante boodschap achterschuilt? En actie zat er al evenmin in (hooguit eens een ontploffingetje).

neo schreef:

Nog zo'n "het slaat nergens op maar laat ik ook eens met een arnie-opmerking komen" opmerking.

Lekker veel actie in deze film, en zeer vermakelijk en spannend. Verhaal is niet echt opvallend en acteerwerk ook niet.

tukkerstein schreef:

Lekker veel actie in deze film

Ik snap niet dat je dat kunt zeggen. Arnie lost geen schot in deze film.

avatar van hedkandi1

hedkandi1

Slechte film, eens maar nooit weer kijken.

djelle schreef:

Ik snap niet dat je dat kunt zeggen. Arnie lost geen schot in deze film.

Alsof dat wat zegt. Ten eerste is Arnie niet de enige acteur in deze film en ten tweede zegt het aantal schoten niets over de actie (zie Jackie Chanfilms).

avatar van The Oceanic Six

Arnie is echt mijn favoriete actiefilm acteur en deze film is ook weer heerlijk te bekijken! Als ik het van 1 iemand stoer vind om als een commando ergens heen te gaan en iedereen te killen, dan is het van Arnie wel!

C.D. is een prima actiefilm met standaardverhaal, maar wel met veel actie en weer het wraakthema wat het altijd goed doet bij mij. Films als The Punisher, A Men Apart en Boondock Saints vind ik ook zo gaaf!

3 Ster voor Collateral Damage

avatar van veron35

veron35

Meestal houd ik niet zo van films met Arnold Schwarzenegger maar deze vond ik wel goed.

avatar van joeri15

joeri15

leuke film voor de maandagavond verder niet veel bijzonders.. 2.5*

avatar van R.

R.

Zo zeg. Niet gedacht dat ik het vol zou houden tot het einde

avatar van Sjaako

Sjaako

Buiten dat ik Arnie het drama in het begin wel goed vond acteren (of is dat de grimeur geweest), was de film wel verteerbaar, maar zeker geen hoogstandje 2.5

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Deze film gaat zowat nergens over. En wat een brandweerman toch kan En de Acteer prestatie s zijn erg laag. 2 sterren voor deze een keer zien filmpje

avatar van P8rb

P8rb

een goede film kun je het niet noemen, maar toch leuk voor 1 keer om te kijken.

2,5

tukkerstein schreef:

Ja, maar Arnie is toch dé man van de lompe actie (Arnie-> machinegeweer -> fun). Daarnaast speelt hij hier ook nog eens de hoofdrol in een verhaal die daar op maat voor geschreven is (niet in het minst het wraak-aspect). Tot slot is er geen enkele vorm van actie rijk aanwezig (ook geen jackie chan actie). Er ontploffen 1 of 2 dingen, Arnie sluipt enkele keren rond en op het einde vecht ie dan eens een minuutje met een of andere halfbakken bad guy. Als dat al 'lekker veel actie' moet voorstellen... Ik kan je wel een paar titels uit de jaren 80 en 90 geven die veel amusanter en actierijker zijn hoor!

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Het meest lachwekkende aan deze film vond ik toch wel dat als ie van die waterval afvalt, dat je gewoon een niet bewegende foto naar beneden ziet vallen

djelle schreef:

Jaja, Die Hard daar doel je zeker op, die bevatten meer actie, maar deze bevat wat mij betreft ook genoeg actie.

avatar van Makz

Makz

Wel een aardige film. Is het kijken wel waard.

Het is wel een redelijke standaard 'Arnold'-film, als je begrijpt wat ik bedoel.

*2,5