• 9.378.492 stemmen

Met onder meer: Melissa George, Rachael Carpani en Liam Hemsworth

Releasedatum: 21 januari 2010

Plot Triangle

"Fear comes in waves."

Een gezelschap maakt een exclusieve boottocht door de mysterieuze Bermuda Driehoek. Dankzij behoorlijk noodweer wordt hun jacht onbruikbaar en weten ze over te stappen naar een oceaanstomer. De klok blijkt daar stil te staan en Jess (Melissa George) heeft het vermoeden er ooit al eens eerder op te hebben gevaren. Een onbekend fenomeen lijkt hen te bespieden.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

En volgens mij klopt er wel meer niet, volgens mij wordt er maar 1 lijk overboord gegooid.

Ja dat kan kloppen, maar volgens mij zie je haar daarna nog een lijk wegslepen en springen ze dan een stukje verder in het verhaal. Dus volgens mij willen ze daarmee bereiken dat je denkt dat ze alle lijken opgeruimd heeft (overboord gegooid).

Ik kan het overigens niet meer nakijken, heb hem na het kijken gewist. (Had hem opgenomen van film1)

1 keer is leuk, maar 10 keer hetzelfde verhaal gaat frustreren!!

avatar van rose

rose

Ja hoor, stuur maar op.

avatar van dominion

dominion

Nee ik wil hem

Wie hem wil hebben...

Heeft u de dvd nog? Dan zou ik het graag van u willen overnemen! Noem uw prijs!

HoneyRyder schreef:

Heeft u de dvd nog? Dan zou ik het graag van u willen overnemen! Noem uw prijs!

Ik heb hem vandaag gekocht en gezien. Wat een slechte film zo veel fouten! Ik vind GhostShip miljoen keer beter!
Ik dacht dat deze film over een paar vrienden zou gaan die in een storm terecht komen en dat er dan op een schip of ene moordenaar of spoken zouden zijn.

Dit is hoe ik over de film denk:
is de hoofdpersoon gek? waarom ziet zij al die versies van haar? waarom willen die versies haar vermoorden? waarom verdwijnt heather? en waarom komt zij nooit meer terug? wie is die taxichaffeur? wat bedoelden zij met die boot? is hij gezonken, hij stamde uit 1932? wanneer begint et verhaal eigenlijk? als zij het ongeluk krijgt, maar dat kan tovh niet zij is dat toch al op het schip geweest en waarom vermoord ze haar dubbelgangster toen was zij toch er alleen? was is met die vogel aan de hand? Waarom vermoord zij al haar vrienden waarom springen ze niet uit de schip? waarom heeft zij haar vrienden zooo vaaak vermoord?

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

HoneyRyder schreef:

is...? warom...? waarom...? ? waarom...? en waarom...? wie is...? wat bedoelden zij...? is hij...? wanneer...? en waarom...? was zij toch er alleen...? was is...? Waarom...? waarom...? waarom...?

Waarom... is de vraag van het leven.

Volgens mij moet je deze film nog een keertje kijken, maar dan nuchter en met je ogen open

avatar van King030

King030

Ik vond het een goede film, zo een had ik er nog niet eerder gezien en daarom een goede voor mijn collectie!

avatar van Zandadder

Zandadder

Ik verwachtte een b-horrofilm, geen geniale mindfuck.

avatar van Minotaures

Minotaures

Een aparte ervaring.

Ik had niet op een film gerekend waar het één en al uit déjà vu bestaat. Maar dat weerhoudt het niet om het nog verrassend uit de hoek te laten komen, ondanks de déjà vu.

Om te beginnen was het best een scary theme. De tempo zat er aardig in, na 15 minuten begon het op gang te komen. Personages waren duidelijk en goed in verwerkt. En dan hebben we natuurlijk de verrassingselement, die er helemaal goed in zat. De sfeer zat er ook behoorlijk goed in.

Er zijn weinig tot geen minpunten uit mijn kijkervaring hiervan. Het is natuurlijk even wennen en je hoofd erbij houden tijdens het kijken, want het zou ingewikkeld kunnen zijn.

Een goed geslaagde mystery/thriller met een goed uitgewerkte verhaal rondom wat er allemaal afspeelt in de mysterieuze en beroemde Bermuda Driehoek.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Jess gaat mee met een zeiltochtje mee die na een vreemd noodweer een wel heel vreemde wending krijgt: een eindeloze(?) loop.
Uitermate verrassende horrorfilm van de regisseur van het al net zo briljante Creep.
Gaat net iets meer richting mindfuck dan uw standaard-horror-voer en daarom erg fijne toevoeging aan tamelijk oeverloos genre.

avatar van Jobjee

Jobjee

Op zich best een goeie film alleen snapte ik er af en toe de ballen van

avatar van Eddie_Edje

Eddie_Edje

goede film , precies een film die in mijn lijstje past.

Premonition,Identity,passengers zijn zulke vergelijkbare films.

Iemand die nog meer van zulke films kent? Zoum mooi zijn.

I would appreciate it

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Memento

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Eddie_Edje schreef:

Iemand die nog meer van zulke films kent?

Ik ben na het zien van Triangle ook op zoek gegaan naar vergelijkbare films en vind Los Cronocrímenes echt de beste.

avatar van The Oceanic Six

Triangle stond al lange tijd op mijn kijklijstje en vanavond ook maar eens gekeken.

Leuk concept, zwakke uitwerking. Het hele fenomeen van de schepen in Bermuda Driehoek heb ik altijd wel interessant gevonden. Jammer dat ik de uitwerking van deze film niet zo bijzonder vind. Wat best spannend begint verzand al snel in een redelijk clichématige thriller. De tijdlijn twist is op zich best aardig bedacht, maar het wist de film niet beter te maken. Eerder vager, terwijl ik het al weinig aan vond. Het valt later wel op zijn plek, maar op dat moment was ik blij dat de film bijna voorbij was.

Gelukkig wel genoten van dat leuke blondje met haar witte topje aan. Gaf me tenminste 1 goede reden om door te blijven kijken.

avatar van eavymetal

eavymetal

Wie hem wil hebben...

De film is inderdaad een rare film, en ik heb er heel eerlijk gezegd spijt van dat ik hem op een blauwe maandag heb gekocht!

avatar van superhenkie

superhenkie

Leuk!

Ik snap dat mensen deze film niet kunnen waarderen, maar ik vind hem geweldig.

Ik heb een zwak voor timeloop films. De eerst 40 minuten gebeurt er niet veel maar het verhaal zit goed in elkaar. Het hoe en waarom wordt niet echt duidelijk maar dat is wat mij betref geen minpunt.

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Slechtste film die ik ooit heb gezien. Geen verhaal, niks uitgelegd en bovenal super deprimerend. Tip aan de reggiseur: koop een lang stuk touw, zoek een mooie boom op, en de rest mag je zelf invullen...

realiteitspaard schreef:

niks uitgelegd

Een beetje verassing is leuker dan alles voorgekauwt krijgen toch?

avatar van Raconteur

Raconteur

John Lee Hooker schreef:

Een beetje verassing is leuker dan alles voorgekauwt krijgen toch?

mwa vind het persoonlijk wel zwak om alles op Sisyphus te steken zodat je geen uitleg moet geven. Nu kan je wat gissen, maar het plot was te zwak om er mijn hoofd over te breken.
Viel sowieso niet omver van de acteerprestaties, sfeer, cinematografie of muziek.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Behoorlijke tegenvaller, waar je verwacht dat Triangle aan het gemiddelde te zien een leuke mystery-thriller is, kreeg ik toch iets anders dan wat ik had verwacht.

Wat ik verwachtte? Geen idee, dit niet in ieder geval.

Het is moeilijk wat over deze film te schrijven.. Als kijker blijf je gewoon met téveel vragen achter, misschien lette ik niet goed op, maar ik snapte er af en toe gewoon 'de ballen' van. En dat heb ik eigenlijk vrij weinig, maar bij deze Triangle kon ik het niet helpen.

Dit filmpje mist eigenlijk ook wel een hoop, acteerprestaties waren namelijk niet al te best. De karakters waren stuk voor stuk vrij saai en totaal niet interessant. En wat er vooral mist is sfeer, die is er niet op het cruiseschip.

Sterretje.

avatar van namingway24

namingway24

Deze film heeft toch wel een diepe indruk op me achtergelaten. Ik vind dit soort mindfuck-films altijd wel wat hebben, ook al begrijp ik er nooit 100% van.

Ik wist in grote lijnen wel waar de film over ging, maar de meeste dingen zag ik toch echt niet aankomen. De scènes op de boot na de grote ommekeer in het verhaal zouden misschien niet helemaal kloppen met elkaar, maar daar maalde ik niet echt om; ik zat gewoon geïntrigeerd kijken naar de ontwikkelingen op het scherm. Het einde van de film (of is het het begin?) vond ik geweldig, met eerdere scènes die toen pas echt op hun plaats vielen. Aan het einde van de film blijf je inderdaad met wat vragen zitten, maar dat mag ik wel in een film: een beetje amiguïteit a la Cloverfield kan nooit kwaad.

Naast het intrigerende verhaal vond ik de hele look van de film gewoon prachtig, van het begin met de felle zon tot op de boot met al het blauw van de zee. De boot was ook heel mooi gedaan: het was blijkbaar een set, maar dat zou je niet gezegd hebben als je het niet geweten had. Het gangenstelsel op de boot werkt erg desoriénterend maar niet zo dat je je gevoel van richting kwijtraakt.

De special effects waren ook erg sterk. De zware storm aan het begin zag er zwaar realistisch uit, en de briljante scène waarin we stuiten op een heel dek vol met dode Sally's was naast geweldig schokkend ook prachtig gedaan. ook geloofde ik moeiteloos dat Jess het met zichzelf aan de stok had; voor een film met een redelijk laag budget was dit een volledig overtuigende film.

Ik bedenk na het plaatsen van dit bericht waarschijnlijk nog genoeg dingen om over deze film te zeggen, maar ik sluit maar af met het feit dat ik deze film uitermate geslaagd vond.

avatar van TheShadowking

TheShadowking

Wel leuke film met een aardig verhaaltje als je van mysterie houdt. Had alleen wel wat beter uitgewerkt kunnen worden, want je bent er op de helft van de film ongeveer wel achter hoe het zit. Het had van mij wat beter en minder voorspelbaar opgebouwd mogen worden.

Aardig geacteerd met een einde dat ok is.

Al met al beter dan een standaard film, maar er had meer in gezeten.

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede thriller, die eindigt zoals hij begint en dus een mysterie blijft.
De vertolkingen zijn wel goed, ik heb al slechtere dingen gezien in filmen als deze.
Al bij al, een goede film met een beperkte cast.

vreselijke film!

John Lee Hooker

@HoneyRyder: Is enige toelichting mogelijk?

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Nee, deze sloef de plank volledig mis bij me.

Het verhaal sprak me zeker aan. Ik hou wel van zo'n mysterieuze films die je op het einde niet echt wijzer maken maar uren/dagen erna toch nog doen nadenken...

Maar dat deed deze film absoluut niet. Mysterieus is hij zeker, maar doordat ik me totaal niet kon inleven in de personages kon het me allemaal weinig schelen.

Tijd die blijft stil staan? Ok, zal dan wel zeker.

Het begin was nochtans veelbelovend. Het sfeertje was zeker niet mis maar al snel blijkt het geheel té chaotisch te zijn en té nietszeggend.

Het einde was dan wel weer een klein lichtpuntje. Het sfeertje van aan het begin herkende ik weer even en enkele minuten dacht ik weer; zou ik hem toch niet het voordeel van de twijfel geven en 'm toch nog net een voldoende geven?

Maar neeeeeeee... want ik besefte achteraf dat ik deze liever snel vergeet dan er nog over na te denken.

Dus: zwakke films met een veelbelovend begin en een einde dat toch nog IETS goed maakt.

En over de rest gaan we het niet meer hebben.

Jammer, jammer, jammer!

avatar van bjerik76

bjerik76

echt raar dat mensen hem slecht vinden.

het acteer werk is vooral in het begin slecht, maar dat snap je later pas.

het idee is echter heel goed verzonnen