Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Melissa George, Rachael Carpani en Liam Hemsworth
Releasedatum: 21 januari 2010
Plot Triangle
"Fear comes in waves."
Een gezelschap maakt een exclusieve boottocht door de mysterieuze Bermuda Driehoek. Dankzij behoorlijk noodweer wordt hun jacht onbruikbaar en weten ze over te stappen naar een oceaanstomer. De klok blijkt daar stil te staan en Jess (Melissa George) heeft het vermoeden er ooit al eens eerder op te hebben gevaren. Een onbekend fenomeen lijkt hen te bespieden.
Helderheid
Aparte film.. Zeker als je van vaag houd, en het fijn vindt om na een film te denken: "wtf just happend".. Ik vond 'em leuk, met vlagen spannend, maar vooral verassend
de film makers hebben dus voor deze film een aantal verschillende theorieën en fabels door elkaar gehusseld en daar is dit uitgekomen. vragen na de film genoeg maar eigenlijk moet je deze film gewoon zien als een zoveelste theorie over de bermuda driehoek.
Is dit jouw eigen theorie, of is dit ergens terug te vinden? Klinkt idd als een optie... Maar het kan ook komen door het ongeluk op het einde, waardoor ze in een soort traumacoma terecht komt, en steeds hetzelfde meemaakt...
Wel vreemd/dom dat ze, ondanks haar vele poginingen te onsnappen, steeds hetzelfde doet, waardoor het weer niet lukt te ontsnappen..
Maar goed, al met al een film die toch wel boeit, redelijk goed is uitgewerkt, en anders is dan de mainstream..
Parisa
Dat is omdat ze geestelijk nog niet klaar was om uit haar trauma te stappen. En daardoor steeds hetzelfde deed. Ze moet uit de driehoek, of cirkel, stappen om verder te kunnen.
mikey
Onbegrijpelijke film over een vrouw die klaarblijkelijk elke keer dezelfde fout begaat en zichzelf en haar vrienden weer op een oude boot aantreft. Of maakt ze maar 1x dezelfde fout en op een gegeven moment was ik de tel kwijt: liepen er nou op den duur 5 kopieen van haar rond, met allemaal een eigen agenda????. Op zich best aardig geschoten film, ondanks de vervelende horrorsoundtrack eronder. Maar het verhaal
kaasaanfiets
Zeer leuke film. Ik houd wel van verhalen die zich steeds herhalen.
Het was nog leuker geweest als de de laatste keer ook hadden gefilmd waarbij ze wel uit de driehoek kon komen.
Gemiste kans daardoor maar desondanks zeer vermakelijk.
RedSquare
Vermakelijke film die door het onderwerp zich onderscheid. Er rijzen wel veel vragen op over het script tijdens het kijken. Ook vind ik het niet bevredigend wat er met alle lijntjes gebeurt. Wel leuke stof tot nadenken.
De manier van filmen en belichting vond ik mooi en ook het geluid goed gedaan.
Al met al een leuke film en aan te raden als het onderwerp je boeit.
AmazingPP
Zeer verrassende thriller die ik geboeid heb zitten kijken vanmiddag. Je ziet eigenlijk de film steeds uit een ander perspectief. Ik vond hem zeer vermakelijk, daarom 3,5 *!!
Boeikens
Meevaller.
Een beetje Ghostship en wat Grounghog Day en klaar is Triangle.
Aanvankelijk wat langzaam en wazig maar eens het verhaal wat duidelijker wordt komt het verhaal goed los. Het op zich erg kort verhaal zien we telkens weer vanuit een ander zichtpunt wordt nooit echt vervelend, is sfeervol en matig spannend.
DragQueen
Deze thriller is toch een kleine verrassing gebleken. al is zo'n soort concept al eens gebruikt. de film biedt toch stof tot nadenken, en zit alleraardigst in elkaar gemonteerd. ook de prima sfeer is een pluspunt. 3 sterren.
m1701
sow das lang geleden een film waarbij je nog moet nadenken/opletten ook nog pfff.
Begin had ik er wat moeite mee, maar idd. uit de verschillende zichtpunten wordt het wat duidelijker. Dit maakt de film ook wel erg mooi. Goeie spanning.
Absolute verrassing, had geen idee wat ik kon verwachten....
Moeite waard
Vernuftig script, deed me sterk aan Inception denken.
Film begint als een soort van remake van Death Ship (1980) , maar neemt al gauw een andere wending. Leuk gevonden, maar echt boeien wist het mij niet. Jammer, want ook dit script verdiende een betere regie. Nu was het wel spannend, maar het had allemaal nog wat hallucinanter gemogen.
Kleine 2,5*
Thorak
Als de personages net op het cruiseschip aankomen vertelt iemand over de zoon van Aeolus; deze moet steeds opnieuw een rots een berg op rollen die dan boven aangekomen steeds weer naar beneden rolt.... Dat is ook het verhaal van deze film in het kort...
Het enige vreemde vond ik dan wel dat er op een moment 3 Jess-en tegelijk rondlopen. Dat zou niet moeten kunnen lijkt me omdat het zeilschip pas opnieuw komt als ze allemaal dood zijn, de eerste keren werd er ook steeds 1 Jess gedoodt.... toch?
Noodless
Niet zo sterk dan ik had verwacht. Het verhaal is redelijk , maar verrassend niet. De reden is misschien dat ik de film Les Cronocrimenes gezien heb, die ik trouwens veel beter vond. Dat script zit veel vernuftiger in elkaar. Maar deze film is zeker niet slecht.
Voldoende spanning, interessante ontwikkelingen en voor de aandachtige kijkers genoeg denkwerk. Ik had soms ook het gevoel zoals Thorak dat misschien niet alles precies paste zoals het verhaal wilt laten uitschijnen. 7/10
Redelijk geslaagde horrorfilm. Door de vele herhallingen wordt het op een gegeven moment wel een beetje saai. Maar door het alles verklarende einde, wordt het geheel mooi afgerond (iets waar ik toch voor vreesde gedurende de film). Mooie vinding in het script dat de moeder door het overlijden van haar eigen zoontje een betere moeder wordt. Of ze daadwerkelijk ook uit de 'triangle' komt, komen we niet te weten. Wellicht in deel 2
MARCUS CORVUS
De moeite waard, Ik vind het geen horror maar veel meer een thriller. Het verhaal lijkt ietwat op het concept van Grounhogday maar dan in de thriller vorm. Acteerwerk best aardig, camarawerk, achtergrond lijkt me allemaal prima. je stoort je nergens aan en het kijkt lekker weg. Saai zou ik het niet noemen, het verhaal remt slecht een beetje af. Niet storend wat mij betreft. Kortom, het kijken waard.
bjerik76
Ik vond hem echt geweldig !!!!
Je moet maar zoiets verzinnen wat in elkaar past en je wel keer op keer achter elkaar op repeat kan bekijken......
Tis net de videoclip van "Kylie Minogue - Come Into my world"
het begin is beetje tenenkrommend vanwege het slechte acteerwerk, zo geposeerd door juist nogal de hoofdpersoon, maar halvewege de film dan vergeef je het dr.
een echt nadenkertje, maar heel origineel, lang geleden dat ik weer s n apart verhaal lijn heb bekeken !
Thorak
Enige jammere is wel dat de poster, hoe mooi dan ook, eigenlijk al te veel verklapt.
Let me see it
hmm ik heb de film niet gezien maar als ik zo naar de poster kijk denk ik dat de hoofdpersoon de killer is, zonder het zelf te weten?...een gespleten persoonlijkheid? en dat ze daar in de bermuda driehoek achterkomt omdat ze dan alles 10keer hetzelfde meemaakt?
Mevrouwtje04.
Ik snapte er werkelijk geen bal van: wil iemand mij uitleggen waarom ze alles 20x opnieuw meemaakte, en waar slaat dat einde op. Damn it, ik haat het als ik een film niet snap!
Bubblez
- 2060 berichten
Er staan 11 pagina's met commentaren. Heb je je al bedacht dat hier misschien iets tussen staat?!
kuk
Toch best knap dat je nog 2.5 sterren geeft voor iets waar je geen drol van snapt.
jorrie055
vrij goeie film.
maar toch een vreemd verhaal waar ik niet uit kan komen dat op het einde toch weer alles opnieuw begint.
maar ik vond het verder een goeie film dus mijn stem 3*
orbit
- 12092 berichten
3 en halve ster vanwege het feit dat het een originele film is.. maar er schort wel wat aan, en dan bedoel ik loads!! Mijn hemel, wat een complex stukje gerammel tussendoor en wat onnodig eigenlijk. De plot maakt het een en ander duidelijk, maar geeft amper soelaas voor het tussentijdse gekonkel. Headspin die wat teveel doordraaft terwijl het niet hoeft.
Fryce
Ik hou niet zo van die loop films, geven mij vaak een beklemmend gevoel. Vind het nog minder als ik er na een vrij korte tijd al achter kom dat het om een loop film gaat..... Niet mijn ding dus, maar ook niet echt slecht allemaal ...
Banjo
- 2035 berichten
echt een overbodige film! geen moment interessant en nog saai ook.
darkknight
Ik vond het echt een saaie film, ervan afgezien dat ik dit plot al eens eerder heb gezien en dan bedoel ik niet groundhog day.
Je zag dan wel alles de hele tijd vanuit een ander perspectief maar je wist al wat er ging gebeuren dus de spanning was gewoon weg, ik vond het dan ook vreemd dat zij ondanks dat ze wist wat er ging gebeuren nog dezelfde stappen herhaalde. Het is inderdaad duidelijk dat ze in een soort cirkel zit waar ze uiteindelijk wel uit zal komen maar de film laat die lijn niet zien, of misschien komt ze er wel helemaal niet uit, Sisyphus is immers ook al eeuwig bezig
Bij die verwijzing was het plot trouwens al verraden. Ik vond em gewoon te voorspelbaar en zonder het plot stelde de film zelf ook niet veel voor.
Thorak
In welke film heb je dit dan eerder gezien? Ik denk dat vele mensen daar wel naar benieuwd zijn.
Gezien het feit dat je wel zegt waar je het níet gezien hebt, maar niet waar je het wél gezien hebt, denk ik dat je het helemaal niet eerder gezien hebt...

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie