• 9.378.163 stemmen

Met onder meer: Melissa George, Rachael Carpani en Liam Hemsworth

Releasedatum: 21 januari 2010

Plot Triangle

"Fear comes in waves."

Een gezelschap maakt een exclusieve boottocht door de mysterieuze Bermuda Driehoek. Dankzij behoorlijk noodweer wordt hun jacht onbruikbaar en weten ze over te stappen naar een oceaanstomer. De klok blijkt daar stil te staan en Jess (Melissa George) heeft het vermoeden er ooit al eens eerder op te hebben gevaren. Een onbekend fenomeen lijkt hen te bespieden.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Goed concept! De film begint veelbelovend, maar zwakt af en de uitwerking stelt teleur.

Een mysterietje op z'n tijd vind ik wel leuk, mits het gepaard gaat met goed drama zoals Donnie Darko of thriller zoals Jacob's Ladder. Zo niet, is het alleen een poging om de kijkers het bos in te sturen in de hoop dat ze de weg terugvinden en ze vervolgens voor zichzelf applaudiseren als ze daarin zijn geslaagd. En dat is in dit geval te mager, het maakte me weinig uit wat er met Jess gebeurt.

De koers die Triangle vaart - het thrillergedeelte - werkt op een gegeven moment niet meer. Spannend is het alleen in het begin op het schip, maar wanneer de eerste 'kloon' een tijdje rondrent, wordt het minder, en al helemaal als het riedeltje zich nóg een keer gaat afspelen maar dan vanuit weer een ander perspectief. Speelt flauwtjes in op je gevoel van "hé, nu moet dit en dat gaan gebeuren, want dat zagen we net ook al.. En ja, het gebeurt ook, wow!". Dat punt was de eerste keer al duidelijk gemaakt.

Dat het zich hoofdzakelijk afspeelt op dezelfde locatie werkt de eentonigheid ook al in de hand. Vanaf het begin krijg je hints over het verdere verloop (het aanbellen, het dromen en de mythologische uitleg bij de foto, die twee keer aan bod komt mocht je het de eerste keer gemist hebben, het ligt er dik bovenop..), dus zit je maar te wachten op het einde dat gelukkig nog redelijk is.

De verpakking is wel oké: een mysterieuze score, af en toe een dromerige en verontrustende sfeer, en de belangrijkste persoon is aardig aan het acteren, maar ze is te lauw om ruim anderhalf uur naar te staren.

Nu heb je vast weer duizend theorietjes, alleen mist de film verder impact. De slechte relatie met haar zoontje en het schuldgevoel lijken er maar snel te zijn bijgeplakt, had meer in gezeten.

avatar van Mister_D90

Mister_D90

Wat een bagger film, na 45 minuten gebeurt er eindelijk iets... Ik dacht yes aktie..

Maar nee hoor, daarna zit je gewoon 45 min naar het zelfde te kijken... beetje simpel allemaal om iets van 5 tot 10 min gewoon 4 keer te herhalen...

Er is dan ook nog niet eens een einde..

Halve ster voor mij

avatar van Zinema

SSeagal schreef:

Over lezen gesproken...heb ook niet letterlijk gezegd dat jij de hele film standaard vindt, maar goed, gezien de eerste zin van hierboven heb ik ook geen zin in een discussie met jou. Toch jammer dat het je niet interesseert wat ik vind, ik ben zelf altijd geboeid door meningen die heel anders zijn. . Trouwens wel vreemd dat je in je stuk het overkomt dat je cliché als minpunt ziet, maar vervolgens de film in de tweede helft saai vind, desondanks dat het juist anders is dan anders, beetje tegenstrijdig...maar goed, ik hou maar op

Neen, je zegt het i.d.d. niet letterlijk maar doet het voorkomen door de woorden 'clichématig filmpje' er uit te halen.

En je wilt geen discussie, maar geeft nog even een steekje? Au..

Saai kan niet omdat het niet cliché is? Laat me niet lachen. Had nog liever een clichématige slasher gehad, dat zeg ik dus. E.e.a. leek 'for the better' te gaan veranderen. Maar uiteindelijk niet dus. De vele herhalingen in het 2e stuk begonnen erg saai te worden.

Je kunt dus niet goed lezen, schijnbaar.

Maar goed, nogmaals: het gaat me niet om je mening. Smaken moeten nu eenmaal verschillen. Het gaat me er puur om dat je ergens las 'clichématig filmpje' en dat probeert te weerleggen, terwijl ik dat zelf al doe.

We zijn uitgepraat. Reageer nog maar even, heb je toch nog het laatste woord.

avatar van rep_robert

Sorry maar ik vond de film prima te pruimen.

De film lijkt uit te draaien op een standaard thriller, maar pakt het compleet anders aan. Nergens wordt het echter ingewikkeld en deed de film me ook sterk denken aan een X-files aflevering dat een zelfde soort setting had. Dus het is al is eerder gedaan, minpuntje.
Enfin, het blijft gelukkig redelijk te volgen, wat ik leuk vind aan een film als dit is dat je lekker over alles en nog wat kan puzzelen, maar nergens wordt het Mulholland Drive achtig lastig. Enige waar ik wel mijn vraagtekens bij heb is het feit waarom Melissa George de hele tijd haar vrienden persé moest ombrengen. Ik zou gewoon iedereen bij elkaar halen, zodat de tijd niet overnieuw begint
Buiten dit had de film een uitstekende sfeer, het einde voldeed aan mijn verwachtingen en een aantal dingen uit het begin werden ook duidelijk daardoor.

Leuke ervaring om meegemaakt te hbben, zeker met het goede geluid in de bios biedt deze film je ruim 1,5 uur topvermaak.

Sjoerdow

Ik sluit me aan bij rep_robert, en tegelijkertijd ook bij Bottleneck.

Het uiteindelijke plot is een beetje simplistisch en laat misschien wel teveel aan de verbeelding van de kijker over. Bovendien waren al een hoop dingen in het begin duidelijk. (rep_robert en ikzelf speculeerden tijdens de film al over een andere dimensie, dat Jess zelf niet psychisch in orde was, enzovoorts). De noodoproep die binnenkwam op de zeilboot concludeerden wij als een oproep van 1 van de passagiers.....en viola!

Geen geniale plottwist en dat vond ik bij deze film toch wel een soort van "eis".

Al met al gewoon een leuke film, waarbij je toch veel dingen ontdekt die voor de hand liggen. Vervolgens krijg je alleen maar bevestiging. Wel waren een aantal scénes gewoon erg goed in beeld gebracht.

DonOswaldo schreef:

alleen ik zat dan de hele tijd te wachten op een logische verklaring.

Hoe hard hou je dan jezelf voor de gek

Fijn filmpje. Redelijk droog ingegaan, al was dat vast anders geweest als ik geweten had dat het van Smith was. Heeft zich wat mij betreft toch al best bewezen.

Hoewel de film niet al te ingewikkeld is (geduld wordt beloond, de uitleg komt altijd wel) en de spreekwoordelijke vork zo halverwege ook wel te voorspellen valt, blijft het een leuke en sfeervolle bedoening. De ware toedracht blijft verborgen, maar veel zinnigs zou er ook niet voor te verzinnen zijn. Goeie keuze dus.

Begin is al aardig sfeervol door de nogal doodse indruk van George. Middendeel is leuk door de spiraal aan gebeurtenissen waar ze verzeild geraakt. Hier zijn het vooral de kleine details die het levendig houden. Einde is dan weer aardig om te zien hoe er net naar een kloppend lusje gewerkt wordt.

Sfeertje is fijn maar mist jammer genoeg wel nét dat beetje om een echt goeie horror/thriller te worden. Duidelijk ver verheven boven het gemiddeld Amerikaans werk, maar dat extra beetje sfeer miste toch wel. Net iets leukere aankleding en snedigere score hadden al veel gedaan.

Maar zeer fijn tussendoortje. Kijkt als een trein, blijft mysterieus tot op het einde en zet een zeer fijn sfeertje neer.

Smith heeft me nog steeds niet teleurgesteld.

avatar van joe black

joe black

Een standaard kutfilm. Begint veelbelovend maar valt dan in de zelfde clichés als zo vele andere films. Het einde is van mijlenver te zien.

Een maat voor niets, deze film. Normaal gesproken zou ik een 1,5* geven maar door de actrice met de zielige kop doe ik er een halfje af.

Tonypulp

Sorry maar ik vraag me nu af in welke films je dit soort verloop van het verhaal nog meer bent tegengekomen, vanwaar voorspelbaar en cliché?

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Ghost Ship? Vantage Point?

Sjoerdow

Ik vraag me af of het zich wel allemaal afspeelde in de bermuda driehoek.

Jammer dat er over de bermuda driehoek geen goeie films gemaakt worden. Lijkt me een prachtig concept om een spannende en mysterieuze thriller van te maken.

SanderSander88 schreef:

Ghost Ship? Vantage Point?

Ghost ship heb geen idee of daar enige vergelijking in zit, naar mijn idee niet, is te lang geleden dat ik die heb gezien.

Vantage point kan ik me ergens bij voorstellen maar alsnog, hoe vaak is dit op deze manier gedaan? Niet genoeg om het al als een cliché te bestempelen lijkt me en al helemaal niet in dit genre.

avatar van SanderSander88

SanderSander88

"Mind fucks" zijn toch wel van de dagelijkse orde in dit genre lijkt mij.

Tonypulp

Het gaat dan ook over de manier waarop het plaatsvind, dat stond al in m'n eerste bericht.

in welke films je dit soort verloop van het verhaal nog meer bent tegengekomen

avatar van rep_robert

Ik zou alleen een X-files aflevering( X-Files: Triangle )kunnen noemen, hier komt Duchovny zichzelf en anderen ook tegen, maar wel een ander verhaal verder. Voor de rest tsja...dit vergelijken met Vantage Point vind ik ook erg vergezocht.

avatar van selfhealing

selfhealing

Deze film een 1 of lager geven , hoewel ik toch wel aardig wat minpunten kan herkennen, is het toch een vrij originele film?

Het was zeker niet standaard, hoewel het wel zo begon. Daarnaast is het een film dat me toch te denken heeft gezet. Het heeft mij in ieder geval geboeid tot het eind en dat gebeurd niet vaak.

Natuurlijk had de film meer in zich en was er idd. sprake van herhaling, alleen was dat inhoudelijk toch wel nodig.

Al met al een film die me zeker wel geboeid heeft en een ruime voldoende 3.5 scoort.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Onderhond schreef:

Hoe hard hou je dan jezelf voor de gek

misschien wel iets te hard inderdaad..

stef89

Ik vond het eerste gedeelte van de film saai, erg saai. Het lag echter wel voor de hand dat er meer aan de hand was dan het verhaal deed vermoeden en na 40 minuten komt daar eindelijk wat duidelijkheid en spanning in. Dat het hoofdpersonage haarzelf steeds tegenkomt is leuk gedaan, je gaat je afvragen hoe dit allemaal mogelijk is, wat er aan de hand is. Maar na een tijdje heb je dat ook wel weer gezien en wil je antwoorden op je vragen. Maar ik vind het einde (nou ja, de laatste 20 minuten ofzo) onbevredigd, eigenlijk stelt het verhaal niet veel voor, het kon beter uitgewerkt worden tenminste. En de acteurs (m.o.v. hoofdpersonage) waren ook niet super goed.
*2,5

rep_robert schreef:

Sorry maar ik vond de film prima te pruimen.

En wat te denken van Timecrimes (2007)

avatar van Zinema

Groundhog Day is waarschijnlijk de bekendste.

Zinema schreef:

Groundhog Day is waarschijnlijk de bekendste.

Ja ok, maar dat is komedie.

avatar van doeze

doeze

Wat een flutfilm. Zonde van je tijd. Telkens denk je: nu, ga ik hem afzetten, maar blijf toch maar kijken of er dan uiteindelijk iets gebeurt. Niet dus. Film blijft zich tot het eind en in den treure herhalen zonder dat er maar iets verandert!! Eén van de slechtste films die ik de laatste tijd heb gezien.

avatar van Bélon

Bélon

Onderhond schreef:

verhaal

Ik dacht nog dit is vast een Onderhond filmpje en ik word wat dat betreft niet teleurgesteld.

Matig, op sommige punten belachelijk slechte CGI en audio (aan boord van 't grote schip), dan word het pijnlijk duidelijk dat het in een studio geschoten is (die hemel vooral, en die slechte "zee"geluiden).

Weinig tot geen karakter-ontwikkeling, OK het is een horror/thriller maar het ontbreken van een goed (achtergrond)verhaal leid bij mij tot (te) weinig affiniteit met de hoofdpersonen (ga maar dood, ik ken je toch niet). Acteerwerk was ook middelmatig. Te veel geren door gangen. Op zich was het uitgangspunt van de film niet slecht maar de uitwerking wel daarom valt de score niet al te hoog uit. Bestemd voor de graaibak, toch wel jammer.

doeze schreef:

Wil lastig als je in de bios zit, of wil je zeggen dat je een downloader bent

een pindakazer!

avatar van _Daan_

_Daan_

Rare film maar het zet je wel aan het denken..

avatar van jess-rocco

jess-rocco

Het kon een hele goede film zijn, was een goed verhaal alleen op de helft van de film lijkt het wel alsof je iedere x terug bent aant spoelen, ma nee dat hoorde toch echt bij de film. helaas.

avatar van TriplaR

TriplaR

Mmm, lekker staaltje mindfuck. Het is wel te volgen, maar hoe het hele zaakje in elkaar steekt is naar mijn mening heel goed bedacht. Volgens mij liepen er op een gegeven moment 3 dimensies door elkaar.

Alleen jammer dat de hoofdrolspeelster in de laatste scene aan boord niet een andere manier van aanpak kiest omdat ze al weet wat er anders gaat gebeuren. Beetje onlogisch.

Maar goed, ik vond deze film goed te zien. Zeker geen hoogvlieger, maar wel een vermakelijke geheimzinnige avondvuller.

avatar van scorepio

scorepio

Heel goed in elkaar gestoken film. Na al de negative commentaren vreesde ik het ergste , maar ik vond de film net heel sterk.
Het eindigt met het begin en zal altijd zo doorgaan. Volgens mij stapt ze weer op de boot met de gedachte het deze keer anders te doen verlopen en haar zoontje te redden .
Wel moet je weten dat het altijd al een legende geweest is dat je in de Bermuda-driehoek terug in de tijd kan keren.
Ik vind deze wel één van de meest geslaagde films die hierop inspeelt.

avatar van gringo84

gringo84

Day-V schreef:

idd Frankie

Snap ook niet hoe de 2 personen er bij komen dat dit de slechtste film van het jaar is :/

ieder mag zijn mening geven toch en als jij hem wel goed vind is dat toch prima

avatar van Macmanus

Macmanus

Te doen.

Had veel erger verwacht, was een poosje terug op deze site toch een stroom aan slechte berichten over deze film. Niet geheel terecht.

Film werkt het continues loop idee wel redelijk uit, hier en daar dingetjes die vreemd zijn. Zo doet de blauwe steeds haarzelf als laatste neerschieten en net missen, zou je dan nooit eens jezelf als eerste doen als je weet dat je zo van de reling af word gegooid? (helemaal na aanwijzingen dat je dit al 100x hebt gedaan de laatste tijd) Anywho, doordat de loop na het vallen door gaat en we uiteindelijk bij een nare nachtmerrie uitkomen kunnen dit soort dingen beter, dan in de laatst geziene film Timecrimes. (opvallend dat daar de berichten dan weer uitzonderlijk positief waren)

Nadeel is vooral dat het verder een suspence film is die bij de keypoints wel een zetje krijgt, maar op momenten ook irritant veel dingen herhaalt, en als je dan het algemene idee door hebt dan heb je het ook wel weer een beetje gezien. Zo kon de film makkelijk stoppen als ze de haven oploopt, in plaats van de eerste scene weer te laten zien.

Al me al te doen op een late woensdagnacht.

2.5 sterren.