Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis en Tom Arnold
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Duits
Releasedatum: 13 oktober 1994
Plot True Lies
"When he said I do, he never said what he did."
Overdag is Harry Tasker een geheim agent, die feilloos alle spionage-technieken beheerst. Maar 's avonds is hij een brave huisman en Harry's vrouw Hellen weet niets van zijn gevaarlijke werk. In haar ogen is hij een doodeerlijke, maar saaie vertegenwoordiger in computers. Na vijftien jaar huwelijk, heeft Helen genoeg van haar leventje en stort zij zich in het avontuur. Harry moet, gezegend met alle capaciteiten om de wereld van een nucleaire ramp te behoeden, alle zeilen bijzetten om z'n huwelijk te redden. En daar is hij niet voor opgeleid. Remake van La Totale! uit 1991.
- Trailer (YouTube)
Faisil
Spencer Trilby
Jamal Khaled
Stephan
Ik val niet op kalkoenen, ik ben een Turk..
Dan moet je toch weten dat je Turkye behoort te schrijven...
Turkeyloverz
In het engels is het Turkeylover voor zover ik weet, Turkijeliefhebber klinkt niet zo mooi...
Laten we het weer over True Lies hebben aub, straks wordt er iemand van de crew boos.
ewalk
Een van de meest irritantste films van Schwarzenegger. Iedere keer als ik hem zie dan zap ik toch maar weg omdat hij me op een of ander manier niet kan boeien. Het ligt er toch te dik boven op. Bovendien vraag ik me af hoeveel geld de omroep heeft gedokt om de film aan te kopen. Volgens mij hebben ze het geld er nog niet uit want volgens mij zenden ze hem om de twee weken uit!!
Enige pluspunt is Tia Carrere!!!
Yule Log
Deze film heb ik al meermalen gezien. Ik herinnerde mij hem als middelmatig.
Ondanks dat, heb ik me toch weer ontzettend laten vermaken. Waarom dan?..
Verschillende elementen van genres zijn er in verwerkt en op een geweldige manier tot één verhaal gedraaid. De actuers spelen stuk voor stuk hun rol uitstekend. Op een enkel moment na is het verhaal heel dynamisch en gaat absoluut niet vervelen. Actie met humor die je na afloop nog ff laat nagrijnzen.
Chainsaw
True Lies begon best veelbelovend; spectaculaire actiescènes en vermakelijke momenten met een leuk portie humor (voornamelijk afkomstig van het personage van Tom Arnold). Het zag er allemaal erg goed uit. Het is des te jammer dat de film dit niet lang vast weet te houden. De humor begint op een gegeven moment nogal flauw te worden, de actiescènes gaan vervelen en tegen het einde komt de film met horden cliche's aanzetten.
3 sterren. Maar dat had veel meer kunnen zijn.
coole actie en echte humor arnold is hier net als in de terminator weer goed
4,5 ster
Roodkapje
Nog es toevallig opnieuw bekeken. Wat mij opvalt is dat men geprobeerd heeft een soort familiefilm te maken. Voor elk wat wils dus: actie, humor, dans, relaties.... De film is dan ook in de eerste plaats entertainment. Ikzelf vond arnie (en de rest eigenlijk ook) niet geloofwaardig acteren. Bij de "special effects" zie je zo waar er CGI is gebruikt en waar niet.
shaquille
altijd al nen hele goeie gevonden. Al heel veel gezien. Blijft sterke film. 4 sterren
Werwolf
Bijzonder vermakelijke film met de nodige dosis (goede) humor.
kArIzMa_TuRk
Veel achtervolgingen en keiharde aktie, niks mis met deze film.
Modar
Alweer een tijdje geleden dat ik deze film gezien heb, heb hem geloof ik wel op dvd. Deze film is gewoon erg leuk en een aanrader!
reporterxyz
Echt de allerbeste film van "De Nolle" vind ik. Prima actie, avontuurlijk en vol humor. En eindelijk durft hij eens met zijn eigen genre van films te lachen !!
Dr. Freudstein
"they call him the sand spider. -Why? Probably because it sounds scary." Whehe dat is zooo grappig!
Die scene met de videocamera met lege batterij ook, meesterlijk
wesbrina
Dit is echt goede film met de juiste ballans tussen aktie en humor !
Die scene op het toilet is echt goede aktie !
Echt een film om lekker bij achterover te leunen en van te genieten !
tukkerstein
Ik ben benieuwd, hij is binnenkort op televisie (de 22ste; niet de 2e zoals in de statistieken staat)
Wat een verschrikkelijke voorkant trouwens.
Dennis Evahi
Een erg vermakelijke film! Heerlijke humor. Top!
****-sterren
Vaig
Vin dit een van de betere films van Arnie. Goed verhaal
Eindwaardering: 3 sterren
xentos
vind dit ook een van de betere van arnold,
ga hem zeker ook vanavond kijken
waardering een 4
metaledje
lachwekkend slecht? NOPE films met ahhhhhhnold zijn gewoon erg vermakelijk, niets meer niets minder
jayytjee
Zeer vermakelijk actie film van Cameron.
Lekker over the top allemaal en goed geacteerd weer door arnie !
3,5 *
Ajax&Filmfreak
ja je ergert je maar blijft toch kijken want saai is het niet, het is wel erg over de top.

Braveheart

Indiana Jones and the Last Crusade
Actie / Avontuur, 1989

Twelve Monkeys
Sciencefiction / Thriller, 1995
spionterroristfloridapistoolontvoeringhorseback ridingflorida keysgeheim agentterrorist plottop secrettruth serummushroom cloudjackhammerspecial agentkey west