• 9.374.599 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis en Tom Arnold

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Duits

Releasedatum: 13 oktober 1994

Plot True Lies

"When he said I do, he never said what he did."

Overdag is Harry Tasker een geheim agent, die feilloos alle spionage-technieken beheerst. Maar 's avonds is hij een brave huisman en Harry's vrouw Hellen weet niets van zijn gevaarlijke werk. In haar ogen is hij een doodeerlijke, maar saaie vertegenwoordiger in computers. Na vijftien jaar huwelijk, heeft Helen genoeg van haar leventje en stort zij zich in het avontuur. Harry moet, gezegend met alle capaciteiten om de wereld van een nucleaire ramp te behoeden, alle zeilen bijzetten om z'n huwelijk te redden. En daar is hij niet voor opgeleid. Remake van La Totale! uit 1991.

avatar van goongumpa

goongumpa

Dit moet zowat de meest spectaculaire film zijn die ik ken. Climax na climax na climax - zoals we van Cameron gewend zijn. En als je denkt dat het vat helemaal vol zit, doet-ie er nog een schepje bovenop. En daarna nog eentje !

De film neemt zichzelf gelukkig niet al te serieus en gaat bij momenten zwaar over-the-top, zoals ik het graag heb. Hij is belachelijk vakkundig gemaakt en komt geen moment verouderd over. Zelfs de special effects staan nog steeds als een huis.

Arnold mag dan niet de meest getalenteerde acteur zijn, zijn aanwezigheid maakt een film voor mij bijna altijd aangenamer. Jamie Lee Curtis doet het niet slecht, maar is lichtjes miscast.

Voor mij is dit een van Camerons beste films, fantastisch popcornvermaak. 4 sterren.

avatar van Eh..buuh

Eh..buuh

Zwaar ondergewaardeerd als je het mij vraagt. Verdient toch zeker een hogere score dan dit.
Volgens mij zien veel mensen de ironie van deze film niet. Hij geeft namelijk een vette knipoog naar James Bond films en in zekere zin kun je dit dan ook zien als een soort van parodie. De film neemt zichzelf niet heel serieus en dat maakt het heerlijk om naar te kijken. Arnold vond ik weer helemaal in zijn element. Voor dit soort films is er gewoon geen andere acteur te vinden, dat moet iedereen toegeven of je de man nu mag of niet.

Heerlijke actiescènes, zeker over the top maar voor de verandering een keer origineel met als voorbeeld de scène waarin Arnold de terrorist wegschiet terwijl deze aan de raket van zijn 'geleende' straaljager hangt. Heerlijk! Zeer goede special effects ook.
Ook Tom Arnold verdient een pluim als grappige rechterhand van Arnie.

Misschien stoot ik nu iemand voor het hoofd, maar ik geef deze film toch wel een 4,5 puur omdat ik zelden bij een actiefilm zo vaak heb mogen glimlachen en omdat zelfs na waarschijnlijk meer dan 10 keer gezien te hebben die dikke twee uur voorbijvliegen alsof het niets is. (en misschien heel stiekem in een poging het gemiddelde iets op te krikken)

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Haha! Geweldige film waarbij onze foppoliticus uit Californië op allerhande vervoersmiddelen stereotiepe moslimboeven te lijf gaat. Dat paard en tevens die straaljager waren driemaal . Ook de special effects waren subliem en zeker voor 1994. Helaas kent deze film een mankementje: Jamie Lee Curtis en haar rol. Ze verpest de film een tikkeltje met haar voorkomen. Trouwens is het ook jammer dat films zoals deze tegenwoordig niet meer gemaakt kunnen worden .

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik begrijp ook niks van de 3,16 gemiddelde hier.

Ik vind dit absoluut 1 van de beste films van ons Arnold!

Zoals GoonGumpa zegt, Qlimax na Qlimax na Qlimax!

Echt heerlijke film!

avatar van domkey

domkey

Voor een remake nog niet zo slecht. Leuke aktiefilm met de nodige knipoogjes.

avatar van AGE-411

AGE-411

do 18 maart om 20.40 op 2BE

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Mijn evenbeeld, die natuurlijk Arnold ook wat hoger heeft staan dan de gemiddelde recensent, heeft het hier ook mooi verwoord.

Prima actiefilm met geweldige stunts en een grote dosis humor.

Deze film krijgt van mij een 4.5.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Net weer gezien. Blijft echt een topfilm. 1 Van de beste van Schwarzenegger.

avatar van pgm

pgm

Boven verwachting, is mij goed bevallen, het beste van de Eik.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Leuk verhaal goed actie. Ik vond Arnold Schwarzenegger zeer goed spelen.

avatar van gorelover

gorelover

Zeer toffe film van De Eik.

Kijk hem nog steeds 1 x per jaar en verveelt niet.

Vooral vanwege de extreem lekkere tia carrera (wat is dat een lekkere vrouw, aww).

De actie zit ook prima in elkaar.

Heerlijke film van Cameron en hoop dat deel 2 snel komt.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Vond de film ondanks de veelheid aan actiescènes op den duur wat langdradig. De achtervolgingsscène met het paard is wel leuk en de volledig ongeloofwaardige straaljagerscène valt ook wel mee.

Toch vind ik bv. de Die Hard-tetralogie (toch ook uit dezelfde periode) veel sterker. Ik kan er niets aan doen, maar ik heb het echt niet voor Arnie. Soms probeert hij grappig te zijn met bepaalde quotes/opmerkingen (bv. "I know what this is... This is an espresso machine. No, no wait. It's a snow cone maker. Is it a water heater?") maar mij krijgt hij daarmee nooit aan het lachen.
Ook de rest van de "humor" (zoals de tweedehandsautoverkoper die eens goed te kakken gezet wordt) kon nooit meer dan mijn mondhoeken doen omhoogkrullen (en nee, ik ben geen zuurpruim ).

Ondanks zijn indrukwekkende spierbundels vind ik hem eigenlijk een barslecht acteur en aangezien hij toch de hoofdacteur is, haalt dit mijn beoordeling dus wel wat naar beneden

avatar van sofripa

sofripa

Fijne actie film van Cameron. Arnie is goed bezig en een speciale vermelding voor Bill Paxton. Stunts/effecten e.d. zijn duidelijk big budget.

Deze film vind ik ook inderdaad een van de betere films van Arnold.

Acties worden nadat de film vorderd steeds meer over de top, en dat ARnold niet z'n acteur is, weten we eigenlijk wel, alleen het hoort gewoon bij hem. Hij is zoals hij is , en dat zal niet veel beter worden , maar hjij speelt hier in een heerlijk vermakelijke film en inderdaad Bill Paxton speelt een geweldige " geheim agent". Maar vegeet Jamie Lee curtis niet. Speelt goed heeft geweldig lijf, niets mis mee.

avatar van snake shit

snake shit

Ik vond hem echt heel goed.Zoals ze zeggen, het is de moeite waard.

avatar van Theunissen

Warry Grobben schreef:

Inderdaad geweldig lijf (heerlijke benen), jammer van het hoofd.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Amen @ Theunissen!

avatar van Reinbo

Arne laat in deze film zien een fantastisch acteur te zijn. Hilarische rol.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

"You are fired"

Ik moet hem wel verhogen, kan gewoon niet anders. Meesterlijke humor en Arnie in topvorm.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

''Ik zit al vijftien jaar in het busje''

Ik had deze lang geleden al ooit gezien. Behoorlijke actiefilm. Er komen mooie beelden langs, originele stukken. De achtervolging met het paard, de dansscene in de slaapkamer, het kantelende busje op de brug, de ondervraagkamer. Arnie speelt geen standaard held maar heeft meer te bieden dan in zijn gemiddelde film. Goed verzorgd allemaal, special effects waren prima ondanks dat ik minder te spreken was over die F16 bij de hijskraan.
Natuurlijk moet je het met een korreltje zout nemen ( zoals de van-de-trap af rollende Uzi die zes badguys neerhaalt ).

Leuk einde ook.

avatar van Quentin

Quentin

Ooit een F16 zien stil hangen? Is een Harrier.

avatar van Reinbo

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Dit blijft toch een briljante film!

Een zeer onterechte 3,18 gemiddelde aan sterren!

1 van Arnold's beste film!

avatar van The Oceanic Six

Hij heeft wel beteren gemaakt (T1, T2, Commando, Predator), maar deze mag er ook zijn. Sowieso is Arnold geweldig in deze film. Maar dat is hij eigenlijk altijd wel. Alleen Arnold kan zo cool een autoraampje in slaan

avatar van donkied

donkied

Heerlijke actiefilm. Eigenlijk een slecht plot en zeer voorspelbare wendingen maar ja, het blijft Arnold en het is gewoon een toffe film. Vond de Franse versie van dit verhaal eigenlijk wel wat leuker maar deze is natuurlijk wel wat spectaculairder.

De achtervolging in het hotel/casino met Arnold op het paard is echt een van de beste achtervolgingen vind ik. Lekker bizar en chaotisch.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Schwarzenegger speelt zijn rol met verve, Tia Carrera ziet er goddelijk uit. Curtis is daarentegen beroerd, maar dat kan ook aan de rol en het script liggen. Verder is de actie over de top, waardoor er geen spanning in de film zit.

Popcornvermaak, meer is het niet.

avatar van AC1

AC1

Ik vind er nog steeds niet zo veel aan. Vooral de flauwe humor werkt storend ... en spannend of boeiend is het ook al niet. De actiescènes zijn onmiskenbaar straf maar toch blijf ik er steeds onverschillig bij. Niets in deze film heeft invloed op de neurochemische reacties in mijn hoofd. Mijn inleving of de impressies die ik ervaar gaan niet verder dan, "Is dit nu een maquette of een echte brug"? Begrijp je? Ik heb 'm uitgezien uit beleefdheid voor de andere.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het is weer eens heel lang geleden dat er een Arnold Schwarzenneger film op mijn tv scherm speelde. Vroeger haalde ik een hoop van hem in huis en het is ook een schande dat ik na al die jaren True Lies heb overgeslagen. Nou heb ik hem toch nog gekocht en afgelopen vrijdag bekeken. En het was toch weer lekker ouderwets genieten van deze actie-komedie flick. De film bevat niet alleen actie en knock-scenes maar ook een hele hoop humor en ook nog romantiek. Kwa verhaal zou je wel denken dat Mr & Mrs Smith zijn mosterd hiervandaan heeft gehaald. Alles was gewoon heerlijke onzin en het was ook weer zo'n terroristen verhaaltje waarbij de Arabieren weer de bad-guys zijn. Jami Lee Curtis was ook weer goed als Taskers vrouw en ook had Tom Arnold als Taskers collega hele leuke onliners.

En zo kunnen we ook weer erg lachen om Schwarzeneggers humoristische kant en de uitschieters zijn natuurlijk: dat Arnie die bad-guy op motor achtervolgt met een politiepaard, die sullige spion alias automonteur, die Ingram die van de trap valt en zo wat bad guys afschiet, die zoenscene bij die atoombom op de achtergrond, en natuurlijk: "You're Fired" Ja, zo ken ik Arnie weer.

Met als conclusie: een fraaie actiefilm van Avatar Regiseur Camaron en Schwarzennegger, in de tijd dat hij nog niet zei van: "I'am think i'm gonna be a gouveneur".

avatar van djelle

djelle

Om als actiefan het genre ten volle te kunnen begrijpen en waarderen zijn begrippen als ondermeer Arnold Schwarzenegger en James Cameron natuurlijk verplichte basisstof. Elke relevante Arnieflick vanaf 1984 die u nog niet zag is een schandalig gat in uw cultuur sinterklaas!