• 9.375.988 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis en Tom Arnold

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Duits

Releasedatum: 13 oktober 1994

Plot True Lies

"When he said I do, he never said what he did."

Overdag is Harry Tasker een geheim agent, die feilloos alle spionage-technieken beheerst. Maar 's avonds is hij een brave huisman en Harry's vrouw Hellen weet niets van zijn gevaarlijke werk. In haar ogen is hij een doodeerlijke, maar saaie vertegenwoordiger in computers. Na vijftien jaar huwelijk, heeft Helen genoeg van haar leventje en stort zij zich in het avontuur. Harry moet, gezegend met alle capaciteiten om de wereld van een nucleaire ramp te behoeden, alle zeilen bijzetten om z'n huwelijk te redden. En daar is hij niet voor opgeleid. Remake van La Totale! uit 1991.

avatar van dave

dave

Deze film heeft zoveel te bieden, maar komt jamer genoeg niet tot zijn volle recht wat betreft stemmengemiddelde.

Het aantal goed gevonden en alombekende scénes zijn bijna niet te tellen.

Denk aan de spectaculaire achtervolging te paard en motor, de affaire Simon, de 'sexy Jamie Lee Curtis' scène, de tango en zoveel meer.

Ah-nuld in schitterend samenspel met Curtis, goed camerawerk en een uitgewerkt, spitsvondig scenario.

Vraag me nu niet waarom ik deze film 'maar' 3.5* geef

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Goeie film weer met Arnold. Hij maakt altijd vette films ik kijk dan ook heel graag naar hem.

avatar van namingway24

namingway24

De beroemde dansscène blijft voor mij het hoogtepunt van deze vermakelijke actiekomedie. Ik blijf het overigens geweldig vinden dat Meneer Schwarzenegger van die geweldige Amerikaanse namen krijgt, wat volledig tegen dat dikke accent in gaat.

avatar van Theunissen

Leuk vermaak met een best aardig spelende Arnold Schwarzenegger. Men had wel beter Jamie Lee Curtis kunnen vervangen door een ander want ze is bepaald niet moeders mooiste (haar lichaam onder haar hoofd is overigens wel mooi).

avatar van Pistons

Pistons

Ouderwets leuke actiefilm met goede visual effects.

Doet wat het moet doen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Gewoon een lekkere actiekomedie uit die tijd. Zo worden ze helaas niet meer gemaakt.

avatar van destrox

destrox

Prachtige film! Er komt mogelijks binnen enkele jaren een vervolg. (True Lies 2) Van zodra Schwarzenegger stopt als gouverneur, keert hij terug naar de filmwereld. Ik vrees alleen voor zijn leeftijd ...

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

destrox schreef:

Bron?

Ik denk namelijk dat wat jij beweert niet klopt.

avatar van destrox

destrox

Schwarzenegger gaat terug acteren - cinenews.be

(Stond ook in de krant, zal normaal wel juist zijn)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

jumpstylemovie schreef:

Bron?

Ik denk namelijk dat wat jij beweert niet klopt.

En toch is het zo, kijk maar eens op IMDB ofzo.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

destrox schreef:

Schwarzenegger gaat terug acteren - cinenews.be

(Stond ook in de krant, zal normaal wel juist zijn)

Ja, ik zie het nu. Maar even over een eerdere quote van jou, de Sequel gaat niet True lies 2 of True Lies II heten.

avatar van Poppe

Poppe

Tóch wel één van de beste aktiefilms ooit gemaakt, Schwarzie doet zijn ding, Tom Arnold is heerlijk droog, Jamie Lee's borstjes mogen er nog steeds zijn ! Kortom, absolute top in het genre!

avatar van markie1978

markie1978

Ik vind het jammer dat ik de laatse tijd geen films meer uitkomen van Arnold Schwarzenegger, het wordt weer eens tijd dat hij een goede film maakt.

***

avatar van The Oceanic Six

Gister voor het eerst in vele jaren herkeken. De DVD lag al heel lang in mijn kast maar het kwam er nooit van.

Het blijft een heerlijke Schwarzenegger film. Lekker over the top qua plot en actie (Die straaljager hahaha!) maar wel erg genietbaar.

Wel moet ik zeggen dat ik het 1e uur ietswat traag vond gaan. Daar had meer vaart in gemogen, alhoewel die achtervolging te paard subliem was! Later in de film krijg je meer actie en dan gaat Arnold weer tekeer zoals we hem kennen. Heerlijk!

Het slot is ook weer lekker over the top maar ik stoor me er nooit aan in een film met hem. Ook goed tegenspel van Jamie Lee Curtis zodat de charme in de film blijft alhoewel een beetje vrouw die nadenkt zon boom van een kerel niet als computerverkoper zou zien

Kortom; zeer aangename Schwarzenegger actiefilm met ook de nodige humor en topmomenten.

3,5* blijft staan.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Leuke film met een grote dosis humor en genoeg actie.

Grappige rol van zowel Curtis als Arnold. "i married Rambo"

Heb hem meerdere malen gezien maar blijft leuk om te zien.

Voor mij 4 dik verdiende sterren.

avatar van baakien

baakien

Lekkere film om lekker je verstand op nul te zetten en te kijken.

Geen lastige film om te volgen.

avatar van sonyjh

sonyjh

deze film verdient meer dan 3.15.

Er zijn hier echt domme films die een hogere score dan deze krijgen...

True lies is een zeer aangename film

avatar van Koert

Koert

Toch wel James Cameron's minste film tot nu toe naar mijn mening. Ik hou wel van wat over-the-top actie, hier gaat het af en toe echter wel erg ver. Het verhaal is sowieso belachelijk, maar dat boeit verder niet zo. True Lies kent hier en daar geslaagde grappen, alleen af en toe is het ook ontzettend afgezaagd. Net als in Terminator een vrouw met een spuuglelijke kop in de hoofdrol. Ook vond ik haar niet erg grappig.

Gelukkig is daar nog altijd Arnold om de film te redden! De eerste helft van True Lies is wat mij betreft nog een beetje saai; beginscene op dat feest uitgezonderd. De tweede helft van de film barst het gebruikelijke Cameron-geweld gelukkig helemaal los. En hoe! Gigantische explosies, straaljagers en ga zo maar door. Arnold zijn overhemd is inmiddels gescheurd, z'n biceps knallen van het scherm en hij is weer in zijn element qua fantastische uitspraken.

Erg lange speelduur voor een actiefilm. Maar daar had ik ondanks de mindere eerste helft weinig moeite mee. Toch blijft mijn voorkeur uitgaan naar de stoerdere Cameron/Schwarzenegger films. Ik vond True Lies met zijn standaard terroristenplot toch net iets te slap om in de buurt van die films te kunnen komen.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

True Lies is een van de betere Schwarzenegger films maar nog allesbehalve top. De humor is namelijk niet grappig maar de actie valt best wel mee hoor. Bovendien is het verhaal nog niet zo slecht als in de andere Schwarzenegger films.

avatar van bild

bild

Redelijke actiefilm die af en toe spannend is maar waarin de humor niet geslaagd is.

avatar van charmed one

charmed one

een geweldige film met arnold schwarsnegger en jamie lee curtis . deze had ik vroeger op vhs. ik heb hem zo vaak gekeken maar hij blijft leuk.

avatar van cottoneye

cottoneye

Bravo... de slechtste acteur allertijden heeft zijn dieptepunt bereikt met deze film...

Jamie Lee Curtis geeft nog een beetje kleur aan de film!

avatar van the new guy

the new guy

namingway24 schreef:

De dansscene is idd prachtig zeker met dat bizarre lijf van Arnie maar het hoogtepunt van de film is de in mijn ogen grensverleggende achtervolgingsscene met het paard en de motor. Alternatieve vervoersmiddelen, spannend en grappig. Top.

avatar van the new guy

the new guy

cottoneye schreef:

Jamie Lee Curtis geeft nog een beetje kleur aan de film!

Je kunt zeggen over Schwarzenegger wat je wilt maar voor deze film is hij toch ideaal. Hij is gewoon echt top in deze film.

avatar van IronHide

IronHide

Een gewone heerlijke actiefilm die je rustig kan kijken. Een hoop actie en humor. Zalig.

avatar van sonyjh

sonyjh

veel te laag gemiddelde vind ik. Ik kan echt werkelijk 100 slechte films opnoemen die hier op moviemeter beter krijgen dan deze toch wel goede film

avatar van charmed one

charmed one

sonyjh schreef:

daar ben ik het helemaal mee eens.er zijn inderdaad slechtere films die wel een hogere score hebben.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Geweldige film! Vol actie, vol spanning en vol Cynisme!

Zo'n film die je eens in de zoveel tijd absoluut weer even moet zien!

Dikke 4!