• 9.376.921 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis en Tom Arnold

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Duits

Releasedatum: 13 oktober 1994

Plot True Lies

"When he said I do, he never said what he did."

Overdag is Harry Tasker een geheim agent, die feilloos alle spionage-technieken beheerst. Maar 's avonds is hij een brave huisman en Harry's vrouw Hellen weet niets van zijn gevaarlijke werk. In haar ogen is hij een doodeerlijke, maar saaie vertegenwoordiger in computers. Na vijftien jaar huwelijk, heeft Helen genoeg van haar leventje en stort zij zich in het avontuur. Harry moet, gezegend met alle capaciteiten om de wereld van een nucleaire ramp te behoeden, alle zeilen bijzetten om z'n huwelijk te redden. En daar is hij niet voor opgeleid. Remake van La Totale! uit 1991.

echt vet hart van nederland er weer tussendoor

kansloze figuren daar bij sbs6

film een 5

sbs6 een dikke 0

avatar van markie1978

markie1978

Leuke film, Jamie Lee Curtis ziet er goed uit, dus dat is niet mis. Schwarzenegger als acteur is een ramp, zijn engels is niet best.

Verder is de film wel okay. 4*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een erg Vermakelijke Film van James Cameron en Arnold Schwarzenegger deed het heel Goed acteren verder vind ik de Film soms Saai maar dan ook héél soms en het Verhaal boeide me niet zo maar opna die punten is dit een Leuk Filmpje om je avond mee te vullen .

***

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Goede film.

Ik zou wel eens La Totale! zien.Deze film is hier op gebaseerd.

avatar van Spetie

Heerlijke film, met een ideale mix van humor, actie en prima special effects. Schwarzenegger doet het geweldig leuk en ook Jamie Lee Curtis lijkt perfect gecast. Het speelplezier straalt verder van de acteurs af. Een film die ik keer op keer op keer weer kan bekijken zonder dat deze verveelt.

avatar van The Oceanic Six

Heerlijk! Dit is 1 van Arnie's beste films. Een James Bond achtig verhaaltje met veel humor en actie. Vooral de fase voordat zijn vrouw er achter komt wat zijn echte werk is, vond ik humor. Ben sowieso een Schwarzenegger fan en hij zet weer een stoere rol neer die geknipt is voor hem.

avatar van Fi_lm_bre_ker

Fi_lm_bre_ker

geweldig

leuk verhaal en daarom net zo leuk als veel actie

vooral dat stuk met de paard in de lift is erg leuk

avatar van nele

nele

Blijkbaar vind iedereen hier deze film goed, als ik de reacties lees toch. Ik vind hem wel vermakelijk, maar dat is het dan ook. Schwarzeneger is een van de slechtste acteurs ooit, Jamie Lee Curtis doet het wel iets beter, maar dan nog...

Ik vind hem bovendien ongeloofwaardig "over the top'.

avatar van Jens.

Jens.

markie1978 schreef:

Verder is de film wel okay. 4*

Scharzenegger zijn Engels klinkt inderdaad nogal raar. Maar dat vind ik dan weer grappig.

Goede film, spannend en supergrappig. 4,5

avatar van Woutrr

Woutrr

Leuke film, alleen het einde vond ik een beetje overdreven (met die straaljager)

Moest het einde beter zijn had ik een 4 gegeven

avatar van Boenga

Boenga

Geen liefhebber van Schwarzenegger, en eigenlijk al geen liefhebber van actiefilms in 't algemeen; maar de portie (Brits-getinte) humor maakte van deze film toch aangename ontspanning....

avatar van cales77

cales77

he komt hij weer eens......wordt wel erg vaak uitgezonden geloof ik zo

avatar van Barney23

Barney23

Ongelovelijk zeg dat Sbs6 niet wat anders heeft uit te zenden de film is laatst nog op sbs te zien geweest en nu weer.Maar goed de film blijft wel vermakelijk.

avatar van niethie

niethie

Dit was vroeger samen met onder andere de twee Terminator films mijn favoriete Schwarzenegger heb hem dan ook meerdere maloen gezien en hij blijft leuk, net nog wat stukjes gezien met die achtervolging tussen de bad guy op motor en Arnie ter paard - geweldig fout. Verder was dit gewoon een zeer dergelijke actiefilm gevult met een goede portie actie en hier en daar een vleugje humor. Al met al niet de beste samenwerking tussen Schwarzenegger en Cameron maar maar zeker heerlijk jeugdsentiment die na al die jaren nog steeds heerlijk wegkijkt.

3,5 sterren

avatar van Lee72

Lee72

Buiten de Terminator films ook mijn favo Schwarzenegger film, zeer vermakelijke actie met een vleugje komedie. Zeer geslaagd.

En wat een figuur had Jamie Lee Curtis nog in die film...

avatar van Arbiter

Arbiter

Ik heb deze film wel vaak op tv gezien kwam gister weer.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Gister weer gezien , maar de vrouw van Harry (jamie lee curtis , denk ik) is echt lelijk XD

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Het is geen Terminator maar deze Cameron/Schwarzenegger-samenwerking staat toch echt mijlen boven de andere Schwarzenegger-films, met name omdat Cameron gewoon zijn weg weet om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen.

de film viel best tegen ook de vrouw vanschwarzenegger wat een dom ding zeg en lelijk ook nog daar hadden ze wel iemand anders voor mogen neerzetten

avatar van Rodehaan

Rodehaan

Jamie lee curtis een dom ding ?, dat heet acteren he .

avatar van Rodehaan

Rodehaan

jumpstylemovie schreef:

kijk anders Perfect of Trading Places maar eens met jamie lee curtis

ja dat heet acteren ja maar het is gewoon een appart mens

avatar van film88888

film88888

Heel goede actie film van één van de betere regiseur's (James Cameron) Die er wel zeker een knap werkje heeft van gemaakt.

Arnold Schwarzenegger vond ik eigenlijk beter, en zelfs grappiger spelen dan in zijn andere films (buiten Terminator 1, en 2)

De film had wel min of meer 2 verhalen die elkaar kruiste vond ik.

Bill Paxton was geniaal in deze film, en Lee Curtis viel ook goed mee.

De actie scene's was gewoon heel hard genieten, en zijn lekker lang. (Typisch Cameron) en vooral de prachtige *Toilet scene* vond ik één van de beste actie scene's.

De film had ook wel soms grappige momenten, maar dan was het vooral de one-liner's van de acteur's in mijn ogen.

Maar ondanks het prachtige laatste spectaculaire kwartier vol actie, en zeer mooie special effects (Vooral voor een film van 1994) verdiend de film toch een 4,0 sterren.

avatar van desteven007

desteven007

Leuke actiekomedie één van de betere met Arnold Schwarzenegger.

avatar van Fonk

Fonk

Leuke actiefilm met goede humor..! Inderdaad een van de betere films waarin Arnold speelt.

Vooral Bill Paxton speelt geweldig grappig..

avatar van Zinema

Leuke en vlotte actiefilm die het met name van de humor en de zelfspot moet hebben. Met een heerlijke Curtis en Arnold is dit een van de betere van Schwarzenegger.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Een heerlijke bombastische prent, maar helaas nogal vergezocht: 2.50
De combinatie actie en komedie heeft zich inmiddels al bewezen en Cameron zal gedacht hebben; daar kan ik wel wat mee. En of hij dat kan. True Lies is een zeer bombastische film die bol staat van de (veelal zwaar overdreven) actie voorzien van een vleugje humor. Al had ik meer dan eens de indruk dat Cameron zich veel meer richtte op het maken van een actiefilm en de humor er hier en daar bij in heeft gegoten. Na een veelbelovend begin weet True Lies dat helaas niet tot het einde aan toe vast te houden, maar weet de film zich wel te onderscheiden met karakteristieke elementen. Voor mij blijft echter Bad Boys I vooralsnog de onbetwiste nummer 1 in het actie-komedie genre.

Verhaal: 3.00
Inhoud, originaliteit, fouten/blunders, verhaallijnen, diversiteit, etc.
Geen hoogstaand verhaal, maar toch een krappe voldoende. Die men met name dankt aan een aantal elementen waarmee True Lies zich weet te onderscheiden. Eén daarvan is het moment dat de film 180 graden draait wanneer Tasker opeens zijn vrouw op de korrel neemt na haar vermeende affaire met ene Simon. Ruim een half uur lang is er geen seconde meer aandacht voor het eigenlijke verhaal rondom de terroristen, hetgeen een even verrassende, als geslaagde keuze is te noemen. Daarnaast kenmerkt de film zich met een memorabele spionage openingsscene welke zeker niet onderdoet voor een willekeurige James Bond-film en de sfeervolle scenes in de hotelkamer tussen Harry en Helen en de fraai vormgegeven shoot-out op de toiletten. Hier staan echter een aantal minder geslaagde scenes tegenover, die ik zo meteen nog wel eventjes zal noemen bij het realisme.

Acteerwerk: 2.50
Hoofdrollen, bijrollen, dialogen
Schwarzenegger kent zo zijn gebreken, maar in True Lies doet hij het over het algemeen redelijk. Daarnaast geraakt Schwarzenegger volledig in zijn element als hij er lekker op los mag rammen en schieten, waardoor hij zichzelf nogal eens lijkt te verliezen. Het uitdragen van humoristische trekjes is dan ook niet echt de specialiteit van de gouverneur van Californie. Mede daarom vind ik True Lies op het gebied van humor slechts mondjesmaat geslaagd, maar vooruit. Verder redelijke rollen van Jamie Lee Curtis en Tom Arnold, maar echt geweldig word het nooit. Bill Paxton, Tia Carrere en Grant Heslov voegen ook weinig aan de film toe. De dialogen doen over het algemeen uitermate geforceerd aan en lopen niet echt over van kwaliteit.

Speelduur: 3.00
Balans in de film, strekking van het verhaal, speelduur, etc.
Opvallend is de lange speelduur, maar daar lijkt James Cameron een patent op te hebben. In Titanic, The Abyss en nu True Lies toont hij aan geen enkele moeite te hebben een film op te vullen met scenes die hij nodig acht. Echter slaat hij daar zo nu en dan een beetje in door. Zo word het verhaaltje tussen Helen en Harry naar mijn mening te ver uitgewerkt waardoor de glans een beetje verloren gaat en duurt het slotakkoord van bijna een halfuur te lang omdat hij er zoveel mogelijk actie in wilde proppen. Daardoor is van een evenwichtige film niet altijd sprake. Het is niet zo dat ik niet van lange films houd, maar het staat True Lies niet goed in dit geval. Maar waar het vooral in The Abyss nog wel eens tot saaiheid kon leiden is dat bij deze prent echter niet het geval.

Realisme: 2.00
Realisme van gebeurtenissen in de breedste zin van het woord.
Het opleuken van een film met straaljagers, achtervolgingen met paarden, vergezochte actiescenes en halfbakken uitgewerkte humor moet wel leiden tot een laag gehalte aan realisme en dat is dan ook het geval in True Lies. Met name de als grappig bedoelde scene met de achtervolging te paard wekte ergernis op. De goede start van de film werd in een paar seconden volledig teniet gedaan. Alsof een paard eventjes een motor bijhoud... En vervolgens werd het van kwaad tot erger. Van ongeloofwaardige keuzes die niet te verantwoorden zijn tot aan vergezochte actiescenes, het kwam allemaal voorbij. Waar het eerste uur het verhaal nog centraal stond is daar het laatste uur vrijwel niets meer van terug te herkennen. Daarmee vertoont deze film zeer veel overeenkomsten met Die Another Day (weer een James Bond vergelijking!), waarin het eerste uur het verhaal centraal staat, maar in het tweede uur enkel en alleen nog oog is voor zeer vergezochte actiescenes. Maar gelukkig neemt True Lies zichzelf nooit al te serieus, dus ben ik nog vrij mild.

Cinematografie: 3.00
Special Effects, Camerawerk, belichting, montage, stunts, coordinatie, etc.
Hmmm, van James Cameron ben ik eerlijk gezegd beter gewend. Niet dat het slecht was, maar het niveau van The Abyss en Titanic haalt hij hier bij lange na niet. Het camerawerk is over het algemeen gemiddeld met bij vlagen een aantal hoogstaande scenes, de montage deed soms nogal afgeraffeld aan maar daar staat tegenover dat datgene wel het tempo hoog weet te houden en ontbreekt de sfeer in sommige scenes volledig om juist in andere scenes weer een centrale rol te spelen. De film vliegt nogal van het ene uiterste naar het andere, zonde. Verder is de coordinatie over het algemeen goed, worden de stunts naar behoren uitgevoerd en kenmerken ook de special effects zich met even zoveel hoogte- als dieptepunten. Overigens kent de film wel een zeer fraaie scene wanneer de straaljagers een stuk van de Florida Keys highway (de oude) wegknallen. Dit betreft het Moser Channel waar speciaal voor de film weer brugsecties zijn geplaatst om te worden weggeblazen. Cameron had slechts één kans om dit goed vast te leggen en daar is hij knap in geslaagd.

Verdict:
Daarnaast kent de film nogal wat continuiteitsfouten. Zo is Helen opeens blijkbaar niet meer brildragend wanneer Simon deze in de caravan afzet, word het tijdens de scene van de Florida Keys van het ene op het andere moment ineens licht en tijdens de toiletscene is opeens al het bloed van het gezicht van de terrorist verdwenen om er vervolgens in een shot later weer op te zitten. Drie zeer opvallende blunders en dat waren zeker niet de enige, getuige de waslijst aan goofs op imdb. True Lies kent een veelbelovende start om die vervolgens toch niet waar te maken. De balans in de film gaat meer dan eens verloren, de humor komt erg geforceerd over, de actiescenes zijn in veel gevallen te vergezocht en daardoor zeer onrealistisch en had er meer uit de cinematografie gehaald kunnen worden. Positieve punten zijn een paar aardige keuzes in het verhaal, een aantal zeer fraaie en sfeervolle scenes, het acteren was licht beter dan verwacht en zit er lekker veel vaart in de film. Toch net niet genoeg aanknopingspunten om op een voldoende uit te komen, van James Cameron ben ik eerlijk gezegd beter gewend: 2.50 (2.70).

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

prachtig camerawerk.

avatar van Lad

Lad

Leuke film, al raad ik je aan deze niet 2 of 3 keer te zien. Misschien dat deze film je dan wel begint te irriteren.

Maar toch, het blijft puur vermaak. Veel geklungel, veel actie, veel lachen, veel idioot gedoe. Arnold op zijn best! Zo kennen we hem... Maar ook de andere acteurs/actrices doen het goed.

En zoals al gezegd is geweest, het camerawerk zit prima!

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Leuke film met leuke humor en een goede Scharzwenegger kortom James Cameron heeft het weer voor mekaar.