Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis en Tom Arnold
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Duits
Releasedatum: 13 oktober 1994
Plot True Lies
"When he said I do, he never said what he did."
Overdag is Harry Tasker een geheim agent, die feilloos alle spionage-technieken beheerst. Maar 's avonds is hij een brave huisman en Harry's vrouw Hellen weet niets van zijn gevaarlijke werk. In haar ogen is hij een doodeerlijke, maar saaie vertegenwoordiger in computers. Na vijftien jaar huwelijk, heeft Helen genoeg van haar leventje en stort zij zich in het avontuur. Harry moet, gezegend met alle capaciteiten om de wereld van een nucleaire ramp te behoeden, alle zeilen bijzetten om z'n huwelijk te redden. En daar is hij niet voor opgeleid. Remake van La Totale! uit 1991.
- Trailer (YouTube)
Faisil
Spencer Trilby
Jamal Khaled
morpheus
Goeie film met vele indrukwekkende gefilmde scenes, soms wat te bombastisch en de 2e helft ietwat onrealistisch. Arnold is goed gecast en levert één van zijn betere performances af, Jamie Lee Curtis is naast lekker redelijk irritant. Ook in deze film levert cameron zoals gewend ons weer enkele SFX gevulde scenes die tot op de dag van vandaag nauwelijks geevenaard zijn. True Lies is en blijft een prachtig actiespectakel.
***1/2
mister blonde
dat was de beste scene! (voordat Arnie er in ging zitten althans).
davidov
het is iig wel het handelskenmerk van de film geworden.
als ik het heb "over die ene actie film met die 2 harriers" dan denken de meesten al aan true lies, zeker met "you're fired" erbij
over the top? ja...maar dat was ook de hele opzet van de film....het was eigenlijk 1 groot james bond verhaal maar aan alles wat ge-tweaked, langer, meer geld, meer verhaal, meer emotie scenes, maffere actie scenes (harrier...paard vs motor in een lift), meer actie scenes, meer geld etc etc.
Ook al benik ene bond fan moet ik zeggen dat deze film idd een succes is en bond hier en daar naar de kroon weet te steken.
But there can only be one
Captain Pervert
Heerlijke over-the-top actiefilm met leuke grappen. Zo zijn er meer, maar deze had een groter budget. Het resultaat is een boeiende spektakelfilm die aanslaat bij een breed publiek.
speedy23
Met bravoure in beeld gebrachte mengelmoes van het vergezochte acrobatische nihilisme van een James Bond-film en de ongegeneerde charme van Romancing The Stone. Een Amerikaanse remake van La Totale! van Claude Zidi met Arnold Schwarzenegger als supersion. Het verhaal komt pas op dreef wanneer Curtis in actie schiet. Zij doet een opwindende striptease en maakt van Schwarzenegger waarempel een vrolijke Frans die haar met zoveel genegenheid observeert dat bij het vastgrijpen van haar hand in een helicopter in volle vaart, de band tussen beiden de scène doet knetteren. De climax met Arnold Schwarzenegger die een Harrier-straaljager manoeuvreert als een autoscooter in een pretpark, is beslist spectaculair. Cinematografisch dynamiet met een hoog déjà-vugehalte, met behulp van 170 digitale effecten en gedraaid op locaties van in L.A. tot in Miami...
PartyMarty
Het grappigste moment is natuurlijk wanneer de terroristenleider zijn revolutionaire speech houdt en de batterij van de camera op is. Daarnaast is Por Una Cabeza echt super (nl. 2 keer) gebruikt in deze leuke film die helaas een erg vervelend tussenstuk kent (de ondervragingsscene).
djelle
Zalige amerikaanse versie van la totale! Hier wordt weer bewezen dat de combinatie Cameron-Schwarzenegger gewoon perfect is. De film bulkt van de supervermakelijke, ongelooflijk spectaculaire en originele actiescenes, effecten, oneliners, explosies en filmstijl. De komische kant van de zaak was ook erg geslaagd.
De opbouw van het verhaal, de montage en de fijnzinnigheden waren wederom subliem. Alles in True lies is gewoon van de beste kwaliteit! Dit is een festijn voor actieliefhebbers. Alles is van topkwaliteit; boeiend, onderhoudend, spectacutair, origineel en met een vette knipoog. En met Arnie! Mooi afgewerkt meesterwerk in zijn genre. Heeeeerlijk! 5
mikey
Over een oostenrijker (en zijn debiele buddy) die zijn vrouw eens flink te grazen neemt. Ondertussen beraamt een arabische vent een nucleaire aanslag samen met zijn aziatische vriendin (aardige rol van TIA). De oostenrijker komt in actie! De humor is niet zo leuk. 2.
Minotrax
Gaat wel, inhoudelijk stelt het niet veel voor, maar wel leuk om naar te kijken... 3 *
cdtje4
Een lange film met zoals gewoonlijk schieten tegen een aantal mensen en de hoofdrolspeler die gaat niet dood maar de rest wel.
Arnie kan goed acteren.
Phoenix
Belachelijke film maar niet minder vermakelijk. Curtis' rol had wat mij betreft compleet geschrapt mogen worden, dan was de film tenminste van acceptabele lengte geweest. Ook nogal rare opeenvolging van brute actie en vreemde komische momenten. 3* dan maar, heb me niet verveeld in ieder geval.
FillumGek
De zoveelste actie-knallen-explosie film maar wel een hele vermakelijke. Er zitten echt hele leuke scenes bij
Pieter Montana
Vooral de quote van Arnold op het einde;"You're Fired"
toffe gozer
Toch wel één van de grappigste filmpjes uit mijn collectie , ik heb werkelijk dubbel gelegen bij die scene met die straaljager , zo grappig, en ook de rol van Bill Paxon als 2-hands auto verkoper was erg hilarisch en zo kan ik wel 130 minuten doorgaan.
Pacino88
Ik heb deze pas maar op dvd gekocht,toch een stukje nostalgie van vroeger.Toch nog een actiefilm die me nog steeds kan bekoren,hilarische humor.Curtis en Schwarzenegger storten zich beiden in het avontuur,hoewel ze het eerst niet van elkaar weten en later komt dat dus toch nog goed met hun oversaaie thuis leven.Veel over the top actie en humor.
Die auto scene was erg leuk,geweldige rol van Paxton.
En zo waren er nog wel meer scenes.Leuk om te zien hoe Jamie Lee Curtis van saai trutje kan transformeren naar sexy stoot,erg leuke scenes om te zien.
TheRisingSun
Leuke actiefilm van James Cameron,maar zeker niet zijn beste film. Wil overigens niet zeggen dat het een slechte film is,integendeel.
Op de eerste scene na,is het eerste uur van de film nogal tammetjes,maar naarmate de film vordert komt er steeds meer vaart en actie in,waardoor de film aantrekkelijker wordt. Schwarzenegger is weer in zijn element en Curtis' personage is zoals de film verloopt eigenlijk. Er gebeurd dus steeds meer met haar persoontje,na een rustig en kalm begin. Zij spelen hun rollen wel met overtuiging en plezier. Daarnaast nog een klein en leuk rolletje voor Elisha Dushku als de dochter van Schwarzenegger en Curtis. Ook de rol van Paxton is erg komisch!
Deze film heeft me zeker wel vermaakt!
3,5 ster
DRJeFF
Een erg aardige aktie van Der Schwarz.
Kheb m (weliswaar uit verveling)wel een keer of 6 gezien.
Blijft leuk.Lekker wijf ook die Tia Carrera.Alleen jammer dat Jamie lee Curtis voor deze rol genomen is.Kan haar niet uitstaan.
soom
Jamie Lee Curtis als de vrouw met een slecht huwelijk, die niet weet dat haar man een dubbelleven leid. In een woord: Matig. Niet leuk en absoluut niet grappig. James Cameron is geen goede regisseur! Maar het feit dat hij het probeert is wel aardig, en okee, hij verdient er geld mee. maar toch. Arnold Schwarzenegger in een rol waarmee hij wel raad weet. maar dat is allemaal uitgekookt. In komedie is hij gewoon beter.
Stephan
Onlangs weer eens gezien. Het blijft toch Camerons beste en Schwarzeneggers beste. half puntje erbij.
Erg geslaagde actie/komedie.
exfrozen
Er zou ooit nog een True lies 2 komen. Maar ik denk niet dat dat nog gaat gebeuren
Dylan Blanker
Deze film behoort zeker tot de betere films van Arnold Schwarzenegger, en zeker ook tot mijn favoriete Arnold Schwarzenegger films. Fantastische actie, erg vermakelijk, goede humor en een spannned einde! Gewoon top! Alleen het huwelijksgezeur in de film is niet zoveel aan, maar bederft de film zeker niet. Daardoor geen 4 maar een *** en een half (3,5).
Echt de moeite waard!

jurriaan15
Vroeger vond ik deze film geweldig..
met name door de actie/geheime agent gedoe
maar als ik hem nu zie..
maargoed, toch nog 3,5 sterrr
Eny
Ik heb eigenlijk een hekel aan dit soort actiefilms met Arnold.Sch.
Vanavond komt deze op Tv, en ik lees hier alleen maar goed comentaar. Is de film het waard om ernaar te kijken?
Wezze
Wat een overgewaardeerde k**-film is dit zeg.. verhaal slaat nergens op, en de aktie ook niet.. en Jamie Lee Curtis is lelijk..
Leno
Na herziening verhoogd. Dit is de actiefilm der actiefilms. Het verhaal is leuk en soms verrassend, de chemie tussen de hoofdrolspelers is uitstekend, de humor is super, heerlijke one liners, de bijrolspelers zijn prima, de actiescenes zijn fenomenaal en de climax is adembenemend. De film neemt zich niet serieus en de regie is perfect.
Dat de terroristen ééndimensionaal zijn, who cares?
Turkeyloverz
en Jamie Lee Curtis is lelijk..
Misschien haar hoofd wel maar haar lichaam niet zo vond ik..
Stephan
Misschien haar hoofd wel maar haar lichaam niet zo vond ik..
Zegt iemand die op kalkoenen valt... moet niet gekker worden...
Fangs (crew films)
Na Terminator 1 en 2 bewijst True Lies weer eens dat de combinatie Schwarzenegger + Cameron perfect werkt. Schwarzenegger is niet 's werelds beste acteur en dat blijkt ook in deze film, maar in de actiescènes is hij top. Oneliner hier, oneliner daar en een hoop bruut gevecht en geschiet! Ook lof voor Jamie Lee Curtis, Tom Arnold en Bill Paxton, die hun rollen perfect spelen. Niet van het niveau van de eerste twee Terminator-films, maar alsnog zeer, zeer goed! > 4*

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Indiana Jones and the Last Crusade
Actie / Avontuur, 1989

Twelve Monkeys
Sciencefiction / Thriller, 1995
spionterroristfloridapistoolontvoeringhorseback ridingflorida keysgeheim agentterrorist plottop secrettruth serummushroom cloudjackhammerspecial agentkey west