• 9.373.596 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis en Tom Arnold

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Duits

Releasedatum: 13 oktober 1994

Plot True Lies

"When he said I do, he never said what he did."

Overdag is Harry Tasker een geheim agent, die feilloos alle spionage-technieken beheerst. Maar 's avonds is hij een brave huisman en Harry's vrouw Hellen weet niets van zijn gevaarlijke werk. In haar ogen is hij een doodeerlijke, maar saaie vertegenwoordiger in computers. Na vijftien jaar huwelijk, heeft Helen genoeg van haar leventje en stort zij zich in het avontuur. Harry moet, gezegend met alle capaciteiten om de wereld van een nucleaire ramp te behoeden, alle zeilen bijzetten om z'n huwelijk te redden. En daar is hij niet voor opgeleid. Remake van La Totale! uit 1991.

avatar van morpheus

morpheus

Goeie film met vele indrukwekkende gefilmde scenes, soms wat te bombastisch en de 2e helft ietwat onrealistisch. Arnold is goed gecast en levert één van zijn betere performances af, Jamie Lee Curtis is naast lekker redelijk irritant. Ook in deze film levert cameron zoals gewend ons weer enkele SFX gevulde scenes die tot op de dag van vandaag nauwelijks geevenaard zijn. True Lies is en blijft een prachtig actiespectakel.

***1/2

avatar van mister blonde

mister blonde

KLah schreef:

Het einde vond ik te opgeblazen met een gevechtvliegtuig

dat was de beste scene! (voordat Arnie er in ging zitten althans).

avatar van davidov

davidov

het is iig wel het handelskenmerk van de film geworden.

als ik het heb "over die ene actie film met die 2 harriers" dan denken de meesten al aan true lies, zeker met "you're fired" erbij

over the top? ja...maar dat was ook de hele opzet van de film....het was eigenlijk 1 groot james bond verhaal maar aan alles wat ge-tweaked, langer, meer geld, meer verhaal, meer emotie scenes, maffere actie scenes (harrier...paard vs motor in een lift), meer actie scenes, meer geld etc etc.

Ook al benik ene bond fan moet ik zeggen dat deze film idd een succes is en bond hier en daar naar de kroon weet te steken.

But there can only be one

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Heerlijke over-the-top actiefilm met leuke grappen. Zo zijn er meer, maar deze had een groter budget. Het resultaat is een boeiende spektakelfilm die aanslaat bij een breed publiek.

avatar van speedy23

speedy23

Met bravoure in beeld gebrachte mengelmoes van het vergezochte acrobatische nihilisme van een James Bond-film en de ongegeneerde charme van Romancing The Stone. Een Amerikaanse remake van La Totale! van Claude Zidi met Arnold Schwarzenegger als supersion. Het verhaal komt pas op dreef wanneer Curtis in actie schiet. Zij doet een opwindende striptease en maakt van Schwarzenegger waarempel een vrolijke Frans die haar met zoveel genegenheid observeert dat bij het vastgrijpen van haar hand in een helicopter in volle vaart, de band tussen beiden de scène doet knetteren. De climax met Arnold Schwarzenegger die een Harrier-straaljager manoeuvreert als een autoscooter in een pretpark, is beslist spectaculair. Cinematografisch dynamiet met een hoog déjà-vugehalte, met behulp van 170 digitale effecten en gedraaid op locaties van in L.A. tot in Miami...

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Het grappigste moment is natuurlijk wanneer de terroristenleider zijn revolutionaire speech houdt en de batterij van de camera op is. Daarnaast is Por Una Cabeza echt super (nl. 2 keer) gebruikt in deze leuke film die helaas een erg vervelend tussenstuk kent (de ondervragingsscene).

avatar van djelle

djelle

Zalige amerikaanse versie van la totale! Hier wordt weer bewezen dat de combinatie Cameron-Schwarzenegger gewoon perfect is. De film bulkt van de supervermakelijke, ongelooflijk spectaculaire en originele actiescenes, effecten, oneliners, explosies en filmstijl. De komische kant van de zaak was ook erg geslaagd.

De opbouw van het verhaal, de montage en de fijnzinnigheden waren wederom subliem. Alles in True lies is gewoon van de beste kwaliteit! Dit is een festijn voor actieliefhebbers. Alles is van topkwaliteit; boeiend, onderhoudend, spectacutair, origineel en met een vette knipoog. En met Arnie! Mooi afgewerkt meesterwerk in zijn genre. Heeeeerlijk! 5

avatar van mikey

mikey

Over een oostenrijker (en zijn debiele buddy) die zijn vrouw eens flink te grazen neemt. Ondertussen beraamt een arabische vent een nucleaire aanslag samen met zijn aziatische vriendin (aardige rol van TIA). De oostenrijker komt in actie! De humor is niet zo leuk. 2.

avatar van Minotrax

Minotrax

Gaat wel, inhoudelijk stelt het niet veel voor, maar wel leuk om naar te kijken... 3 *

avatar van cdtje4

cdtje4

Een lange film met zoals gewoonlijk schieten tegen een aantal mensen en de hoofdrolspeler die gaat niet dood maar de rest wel.

Arnie kan goed acteren.

avatar van Phoenix

Phoenix

Belachelijke film maar niet minder vermakelijk. Curtis' rol had wat mij betreft compleet geschrapt mogen worden, dan was de film tenminste van acceptabele lengte geweest. Ook nogal rare opeenvolging van brute actie en vreemde komische momenten. 3* dan maar, heb me niet verveeld in ieder geval.

avatar van Mischa

Mischa

Die Arnie kan ook álles....behalve dansen

avatar van FillumGek

FillumGek

De zoveelste actie-knallen-explosie film maar wel een hele vermakelijke. Er zitten echt hele leuke scenes bij

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

FillumGek schreef:

Vooral de quote van Arnold op het einde;"You're Fired"

avatar van toffe gozer

toffe gozer

Toch wel één van de grappigste filmpjes uit mijn collectie , ik heb werkelijk dubbel gelegen bij die scene met die straaljager , zo grappig, en ook de rol van Bill Paxon als 2-hands auto verkoper was erg hilarisch en zo kan ik wel 130 minuten doorgaan.

avatar van Pacino88

Pacino88

Ik heb deze pas maar op dvd gekocht,toch een stukje nostalgie van vroeger.Toch nog een actiefilm die me nog steeds kan bekoren,hilarische humor.Curtis en Schwarzenegger storten zich beiden in het avontuur,hoewel ze het eerst niet van elkaar weten en later komt dat dus toch nog goed met hun oversaaie thuis leven.Veel over the top actie en humor.
Die auto scene was erg leuk,geweldige rol van Paxton.
En zo waren er nog wel meer scenes.Leuk om te zien hoe Jamie Lee Curtis van saai trutje kan transformeren naar sexy stoot,erg leuke scenes om te zien.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Leuke actiefilm van James Cameron,maar zeker niet zijn beste film. Wil overigens niet zeggen dat het een slechte film is,integendeel.

Op de eerste scene na,is het eerste uur van de film nogal tammetjes,maar naarmate de film vordert komt er steeds meer vaart en actie in,waardoor de film aantrekkelijker wordt. Schwarzenegger is weer in zijn element en Curtis' personage is zoals de film verloopt eigenlijk. Er gebeurd dus steeds meer met haar persoontje,na een rustig en kalm begin. Zij spelen hun rollen wel met overtuiging en plezier. Daarnaast nog een klein en leuk rolletje voor Elisha Dushku als de dochter van Schwarzenegger en Curtis. Ook de rol van Paxton is erg komisch!

Deze film heeft me zeker wel vermaakt!

3,5 ster

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Een erg aardige aktie van Der Schwarz.

Kheb m (weliswaar uit verveling)wel een keer of 6 gezien.

Blijft leuk.Lekker wijf ook die Tia Carrera.Alleen jammer dat Jamie lee Curtis voor deze rol genomen is.Kan haar niet uitstaan.

avatar van soom

soom

Jamie Lee Curtis als de vrouw met een slecht huwelijk, die niet weet dat haar man een dubbelleven leid. In een woord: Matig. Niet leuk en absoluut niet grappig. James Cameron is geen goede regisseur! Maar het feit dat hij het probeert is wel aardig, en okee, hij verdient er geld mee. maar toch. Arnold Schwarzenegger in een rol waarmee hij wel raad weet. maar dat is allemaal uitgekookt. In komedie is hij gewoon beter.

avatar van Stephan

Stephan

Onlangs weer eens gezien. Het blijft toch Camerons beste en Schwarzeneggers beste. half puntje erbij.

Erg geslaagde actie/komedie.

avatar van exfrozen

exfrozen

Er zou ooit nog een True lies 2 komen. Maar ik denk niet dat dat nog gaat gebeuren

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Deze film behoort zeker tot de betere films van Arnold Schwarzenegger, en zeker ook tot mijn favoriete Arnold Schwarzenegger films. Fantastische actie, erg vermakelijk, goede humor en een spannned einde! Gewoon top! Alleen het huwelijksgezeur in de film is niet zoveel aan, maar bederft de film zeker niet. Daardoor geen 4 maar een *** en een half (3,5).

Echt de moeite waard!

avatar van jurriaan15

jurriaan15

Vroeger vond ik deze film geweldig..

met name door de actie/geheime agent gedoe

maar als ik hem nu zie..

maargoed, toch nog 3,5 sterrr

avatar van Eny

Eny

Ik heb eigenlijk een hekel aan dit soort actiefilms met Arnold.Sch.

Vanavond komt deze op Tv, en ik lees hier alleen maar goed comentaar. Is de film het waard om ernaar te kijken?

avatar van Wezze

Wezze

Wat een overgewaardeerde k**-film is dit zeg.. verhaal slaat nergens op, en de aktie ook niet.. en Jamie Lee Curtis is lelijk.. 2*

avatar van Leno

Leno

Na herziening verhoogd. Dit is de actiefilm der actiefilms. Het verhaal is leuk en soms verrassend, de chemie tussen de hoofdrolspelers is uitstekend, de humor is super, heerlijke one liners, de bijrolspelers zijn prima, de actiescenes zijn fenomenaal en de climax is adembenemend. De film neemt zich niet serieus en de regie is perfect.

Dat de terroristen ééndimensionaal zijn, who cares?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Wezze schreef:

en Jamie Lee Curtis is lelijk.. 2*

Misschien haar hoofd wel maar haar lichaam niet zo vond ik..

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

avatar van Stephan

Stephan

Turkeyloverz schreef:

Misschien haar hoofd wel maar haar lichaam niet zo vond ik..

Zegt iemand die op kalkoenen valt... moet niet gekker worden...

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Na Terminator 1 en 2 bewijst True Lies weer eens dat de combinatie Schwarzenegger + Cameron perfect werkt. Schwarzenegger is niet 's werelds beste acteur en dat blijkt ook in deze film, maar in de actiescènes is hij top. Oneliner hier, oneliner daar en een hoop bruut gevecht en geschiet! Ook lof voor Jamie Lee Curtis, Tom Arnold en Bill Paxton, die hun rollen perfect spelen. Niet van het niveau van de eerste twee Terminator-films, maar alsnog zeer, zeer goed! > 4*