Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.827.037)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
Schiedammer
Dit is echt mijn favoriet.
Bij deze film klopt alles er is genoeg actie,drama,super verhaallijn, super acteerwerk, mooie decors en natuurlijk de perfecte soundtrack.
Kortom deze film verdient meer dan 5*.
planet_of_death
Wat een vieze manneke, die Commodus.
Ja.Echt een gladde smeerlap.
van duijn
Vond hem de eerste keer erg leuk. 2de keer ook nog erg leuk. Had hem nog een aantal keer vaker gezien maar dan moet je hem echt niet meer kijken. Logisch ook lijkt mij.
Acteerwerk:5.0
verhaal: 5.0
vechtscenes: 6.0
Hij krijgt van mij een *5.0
skipy05
Heel goede film. Ik had er wel nog iets meer van verwacht zeker omdat hij hier zo hoog scoort. Ik ben het wel volledig eens met deze score, alleen zijn er nog film die gelijknamig zijn en ook zo goed zijn. Zeer goed verhaal. Mooie gevechten.
Er wordt heel goede, mooie muziek gebruik wordt van Hans Zimmer.
Qar
Hoef er eigenlijk weinig over te zeggen, is al heel lang 1 van mijn favoriete films. Heeft wel concurrentie van vooral Green Mile en daarmee ook niet meer mijn nr 1.
En uiteraard moet ook de muziek niet vergeten worden, ben zelf grote fan van filmmuziek en is best belangrijk bij een beoordeling van mij. En Zimmer heeft er weer iets fantastisch van gemaakt.
AnthonyG.
De geknipte rol voor Russel Crowe, ook Joaquin Phoenix past wel in de rol van irritantzakske.
Verder is de film gewoon een groot spectacel met een goed verhaal.
En ben ik nu de enige die de scene met het pollshorloge en jeans niet gevonden heeft?
houbi
Magistraal verbluffende spektakelfilm.
Het dient gezegd: Ridley Scott is in zijn opzet geslaagd!
De veldslagen zijn spectaculairder opgevoerd dan in welke andere historische film ook. De weergave van het oude Rome met o.a. de schitterende scenes in en rond het Colosseum zijn zinderend en de vele gevechtscenes in de arena lijken wel levensecht. De film verveelt geen seconde. Naast een boeiend verhaal biedt de film ook een redelijk accuraat beeld van het Romeinse Keizerrijk in het begin van haar vervalperiode.
dinhus
Donders wat een film, afwisseling van gebieden en tijd gaf mij 't gevoel alsof ik 5 jaar TV heb zitten kijken. Ik heb in die 3 uur amper pauzes genomen, het waren toevallig mijn ouders toendertijd die om 't uur een pauze wouden.. Echt een meesterwerk Gladiator! Binnenkort weer eens kijken.
D.Toretto
Zeer goede film
Prachtig verhaal
Schitterende sfeer
en zeer goed acteerwerk, vooral van Russell Crowe
ExToR
Schitterende film, mooi verhaal, prachtig acteerwerk...
Echt een film om eens goed voor te gaan zitten.
Naar mijn mening een van de beste films ooit gemaakt.
5/5
Kruskovac
Opzich een mooie film,maar redelijk overschat naar mijn mening,de muziek en de gevechten in de arena maken er nog iets moois van..het verhaal is niet bijzonder.
Philudo
Naar mijn mening één van de beste films die ooit werd gemaakt. Deze moet je absoluut gezien hebben
daswa
Zeer mooie film meer hoef ik er niet over te zeggen.
Die zou het maar al te graag met z'n zus doen.
En dat het maximus zo iets aan durft te doen uit jaloezie.
Sgerrard_8
Are you not entertained? Are you not entertained? Is this not why you are here?
Arnhemmer
Die zou het maar al te graag met z'n zus doen.

Als Maximus bij gladiatorenmeester Proximo ontboden wordt vraagt deze: `What do you want? A girl? Boy? Voor ons een vreemde vraag. Bij de Romeinen paste deze vraag echter geheel binnen hun seksuele opvattingen.
Blarown
vond het een zeer goede film, vooral de gevechten, het 1ste gevecht met die germanen was mijn favoriet, maar ik vond het wel een beetje veel gelul, en ze hadden best nog wat meer gevechten in de arena zelf kunnen laten zien, maar ik vond het een zeer goede film!
13woutie13
Ja het is best makkelijk om om meer scenes in de arena te vragen, Maar gaat de kwaliteit van de arena-scenes er dan niet een beetje van af?
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Prachtige actiefilm, met heel goede actiescènes en een geweldig verhaal.
wu-tang
na het kijken van de extended version toch een half puntje aftrek , waardeloze toevoegingen , en stoorde me ook aan opmerkingen vanuit het publiek , ik zal over tijdje de dierectors cut weer kijken wat dus ook de bios versie is , hopelijk komt dat halve puntje er dan weer bij !!!
joostus
Dit is zo'n fantastich goeie film. Echt heel sterk verfilmd. En wat ben ik fan van Russel Crowe
. Wat kna die man acteren zeg!! Als je kijkt hoe perfect hij een rol als die in 'a beautiful mind' speelt en dan ook dit zo goed doet. Wat een heerlijke acteur.
Mathieu88
Net als velen, is dit voor mij ook de nummer 1! Niet alleen vind ik de Romeinse tijd fascinerend, de film is prachtig. Ontzettend mooi verhaal en zeer goed geacteerd, door zowel Russel Crowe als Joaquin Phoenix. Rond 2000 voor het eerst gezien in de brugklas en sindsdien al vele malen gekeken. Een topper!
Minotaures
Ik denk toch dat de enige manier om de EE te kopen is, is door de Blu-ray aan te schaffen. Die ga ik zeker halen, als ik met een Blu-ray collectie begin.
nuzjan
Zeer mooie film meer hoef ik er niet over te zeggen.
Die zou het maar al te graag met z'n zus doen.
En dat het maximus zo iets aan durft te doen uit jaloezie.
De acteerwerk is dan zeer goed geslaagd als ik het zo lees bij jouw:)
____________
Maar laat ik eens beginnen: Wat een gewelidige film is dit! Heb hem meer dan 4-5 keer gezien en het blijft een fantastisch goed film.
De acteer werk kan denk ik niet beter, de muziek wat is die heerlijk! En vooral bij het einde van de film, wanneer die in zijn droom naar zijn vrouw en kind loop en waar je die muziek van achteren hoort, Prachtig. Je leeft de hele film door met de hoofdrolspeler en krijgt erg veel medelijden met hem.
Dit is een film die iedereen minimaal 1 keer gezien moet hebben.

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant