Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Wes Craven
Met onder meer: Max Thieriot, Denzel Whitaker en Raúl Esparza
Bekijk via SkyShowtime
Plot My Soul to Take
"Only One Has The Power To Save Their Souls"
De Riverton Ripper, een beruchte seriemoordenaar, wordt door de politie gevonden en gearresteerd, maar hij weet te ontsnappen. Hij verdwijnt spoorloos, maar zijn legende blijft bestaan in het kleine plaatsje waar hij vandaan kwam. Precies zestien jaar later krijgt een groep van zeven jongeren uit hetzelfde stadje met deze legende te maken. Deze jongeren zijn allemaal op de dag geboren dat de moordenaar spoorloos verdween en nu, op hun zestiende verjaardag, worden ze plotseling één voor één afgemaakt. Is de Riverton Ripper terug?
Adam "Bug" Hellerman
Jay Chan
Jeanne-Baptiste
Abel Plenkov
dutchtuga
Die muziek verpest het helemaal. Vreselijk puberaal. Waar zijn toch die karakteristieke scores van vroeger gebleven?
jesse39
krijgt op imdb 7,5 als eerste indruk van paar mensen dus begint toch al aardig ik zit er op te w8ten
puckb96
Yep. Wes Craven is weer eens begonnen!
mer1973
Totaal niks vernieuwend.
Wes bouwt nog altijd verder op zijn scream-achtige succes formule. Acteerwerk is niet slecht maar we hebben het nu wel gezien. Het is iedere keer weer dezelfde inhoud, het enige wat scheelt is de verpakking. Wes wordt toch eens tijd voor een andere formule. Het wordt nu eenzijdig en saai.
Voor een koude en zeeeeeeer regenachtige middag nog wel te doen.
ralfsjam
Ben het met mer1973 eens, en die geeft toch nog een 3*?
Ik zelf stop er gewoon mee.
Wes is klaar, en maakt alleen nog maar "fantasieloze schoolkids running in the woods followed by creepy guy cheep horror with simple and stupid story written by a 12 years old dummy" ...
Maargoed, ik ben 36, en misschien is dit voor een 14 jarige kijker die nog niet zoveel horror ervaring heeft een aardige film! voor mij? Amerikaanse pulp.
1.5
mer1973
Ben het met mer1973 eens, en die geeft toch nog een 3*?
Ik zelf stop er gewoon mee.
1.5
Je hebt gelijk is geen voldoende waard zelfs wanneer het heel hard regent buiten.
Hoe kon ik zo stom zijn.
Meende trouwens ook dat ik 2.5* ster had gegeven.
Al is het acteerwerk niet bagger, maar gemiddeld ,dit is geen voldoende meer waard.
lagaiske
Wat heb ik lang naar deze uitgekeken na het zien van de trailer.
Maar o wat valt deze zwaar tegen!
Opnieuw die hersenloze scream formule die hij toepast.
Het verhaal is zo dwaas en de plotwendingen lijken nergens op.
Spanning is ver te zoeken en de kills zijn saai en voorspelbaar.
Wes bij deze wordt het niet beter tijd er mee te stoppen!
ralfsjam
Wes bij deze wordt het niet beter tijd er mee te stoppen!
Misschien moet hij eens van genre veranderen? Laat hem eens een drama doen! of een romcom....
Ik denk dat hij ingekakt is en alleen nog maar geld wil verdienen over de ruggen van simpele zielen in amerika die hier nog met z'n allen voor naar de bios gaan....
Volgend jaar maakt hij er gewoon weer een! een soort "singing with the stars en dancing on ice", zolang er zieltjes kijken en het geld kan opleveren.....
ken1976
De openingsscène beloofde wel wat goeds, maar helaas daarna ging het snel bergafwaarts!
De cast acteert echt slecht waardoor de spanning ver te zoeken is. Voor een slasher valt ie ,anno 2011 heel erg tegen......
Kortom 2 sterren omdat ik hem met moeite heb afgekeken en dat nog wel voor een film die door niemand minder dan 'the master of horror' is geregisseerd.. Wes Craven .. heel jammer!!
queenie
Ik heb hem afgekeken, maar hij viel zwaar tegen. Spanning was nergens te zoeken.
nprx
Wat een saaie flut film dit. Er zit geen spanning in. Was vaker met me gedachten ergens anders dan bij de film dus ik heb hem na iets meer dan een uur af gezet.
mixmaster
Totaal niks vernieuwend.
Voor een koude en zeeeeeeer regenachtige middag nog wel te doen.
daar is alles mee gezegd , helemaal mee eens .
Vond het nog wel te behapstukken was allemaal nog oke ook als is het niet vernieuwend.
Acteren was niet slecht.
Begin scene was wel top.
Muyo
Om eerlijk te zijn vond ik deze film wat tegenvallen !
Ik had er ook niet veel meer van verwacht, toen ik het standaard verhaal las.
Echter wat verder de film in wordt het verhaal wel beter.
De laatste 30 minuten hebben het nog aardig goed gemaakt !
Daar is wel redelijk over nagedacht.
Verder was het acteerwerk niet zo denderend en ook 'de killer' hadden ze wat meer aandacht aan kunnen besteden.
De film is leuk om een keer gezien te hebben, maar een aanrader is het niet !
2,5 ster.
bobbydigital01
de eerste 10 miunuten...ik dacht oooh dit word een vette film....maar daarna draaide de hele boel om een zware tegenvaller..en dat voor top horror regisseur wes craven.....echt heelerg jammer dit
Minority_Check
ik had toch wat meer spanning en horror verwacht
ze probeerden te hard iets engs van te maken
Ze lieten de hele tijd bug zien die doordraaide waardoor je dacht dat hij de moordenaar zou zijn, maar volgens mij trapte er niet in
Pover.
De intro is wel erg "Halloween", het stukje daarna met de tieners in het bos laat maar weinig aan de verbeelding over, Craven grijpt terug naar oude glorietijden en wil weer een ouderwetse slasher neerzetten.
Mensen die daar nog op zitten te wachten (een 80s slasher met wat modernere production values, geen moderne slasher ala A l'Intérieur ofzo) kunnen zich het eerste kwartier nog wel warmen denk ik. Dan komt er een heel middenstuk waar Craven vanalles probeert te doen (nergens in slaagt) en zo volledig de draad kwijtraakt.
Een stukje highschool nonsense, dan lijkt het weer alsof de hoofdpersoon meerdere persoonlijkheden in zich meedraagt en de "andere 6" niet bestaan. Althans voor even, na een paar scenes lijkt Craven ook dat plotje alweer beu en gaat hij wat verder met wat anders. Om uiteindelijk terug te komen op de oerslasher, alweer een bijna kopie van Halloween trouwens.
En wat uiteindelijk het ergste is: de killer is een complete sof en de moorden zijn zo mogelijk nog saaier. Het lijkt wel als er na Friday The 13th geen horror films meer uitgekomen zijn voor Craven. Softe bullshit waar je hooguit een paar bengelende benen ziet de overgoten worden met een budget-zakje bloed. Lag eerder te slapen in de bank dan dat ik het op het punt van m'n stoel zat.
Domme jeugd, vreselijk saaie killer en belabberde moorden. En dan nog eens een verhaaltje dat echt alle richtingen uitgaat, met een aantal zéér vreemde scenes (de blowjob-wood scene, serieus Craven?).
Mnee, als het zo moet, beter op pensioen.
SaNDuTjE
Volledig met Onderhond eens.
Los van het feit dat de acteurs eerder knullig dan overtuigend overkomen, slaat het verhaal helemaal nergens op. Wat Craven voor ogen had is me een compleet raadsel want het lijkt meer op een film met meerdere verhalen want als geheel is er geen touw aan vast te knopen.
Het begin is grotendeels gejat van Halloween ziekenwagen, klein meisje, speciale dag en is het zeker geen ode te noemen aan deze klassieker. Dat buiten beschouwing gelaten leek het nog wel aardig en zou ik me waarschijnlijk wel vermaakt hebben wanneer enigszins in deze richting was doorgegaan. Helaas wordt het vervolgens allemaal erg warrig en worden er subplots voorgeschoteld die verre van interessant (en relevant) zijn Fang-zone?.
Spanningsloos, matige acteurs maar bovenal een erg slecht script.
Connyh
Wij vonden het een geweldige, echte, Wes Craven film, helemaal niets op aan te merken, begrijp dan ook niet de negatieve reacties hierzo. Is gewoon een goede film en krijgt van ons dan ook 4 sterren !!!
Belabberde film die oogt alsof hij al een jaar of tien op de plank stof ligt te happen. Wat een gedateerd en amateuristisch prul zeg, niet te geloven. Heeft regisseur Craven dan niets geleerd van de regels van de Scream-films? Alles is hopeloos voorspelbaar en fantasieloos uitgewerkt. Ik ben de ontknoping nu reeds vergeten, zo nietszeggend is deze. Craven is hier overigens dubbel verantwoordelijk voor, want naast de regie heeft hij dit gedrocht ook geschreven! Snel vergeten dus en op naar Scream 4, die hopelijk heel wat beter zal zijn.
henkula
de uitleg aan het eind over 'who done it' was veel te ingewikkeld voor een simpele ziel (soul) zoals ik.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Disconnect