12 Rounds (2009)
Met onder meer: John Cena, Aidan Gillen en Ashley Scott
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Bekijk via Disney+
Plot 12 Rounds
"Can you survive 12 rounds for the one you love?"
Detective Danny Fisher (John Cena) uit New Orleans beleeft de zwaarste dag uit zijn leven wanneer een zware crimineel zijn vriendin Molly kidnapt. De ontvoerder laat Danny twaalf opdrachten uitvoeren om zo zijn vriendin in leven te houden.
Danny Fisher
Samuel
Technician
Dave Fisher
NotJustAnOpinion
Acteerwerk was matig ,camerawerk was matig, verhaallijn was matig eigenlijk was alles matig aan deze film van het begin tot het eind.
Maar als je van actie films houd kan je deze rustig kijken voor mij persoonlijk eens gezien maar nooit weer.
DisPater
Ik verwachtte erg weinig van deze film, maar het viel allemaal reuze mee.
De bad guy is goed neergezet, de good guy is werkelijk vréselijk aan het over-acten.
Het minpunt aan deze film is dus de hoofdrolspeler, en dan heb je dus een groot probleem.
De goede actie, de overtuigende bad guy en de spectaculaire "12 rounds" zelf houden de film nog enigszins staande.
Als je echt niks anders te doen hebt, ben je hiermee bijna 2 uur zoet, al zullen die 2 uur weer snel uit je geheugen verdwenen zijn.
Noodless
Gemiddelde actiefilm met inderdaad een degelijke bad guy, maar oh zo zwakke acterende good guy. De actie was in orde, het verhaal viel enigszins mee. Echt spannend wordt het wel op geen enkel moment.
De flitsende beelden bij de overgangen in het verhaal en het camerawerk vond ik soms wel storend. 6/10
boemboem27
aardige actiefilm maar eentje van 13 in een dozijn.
niet meer en niet minder.
DaBoef
Gewoon een heerlijke aktiefilm, 3 sterren.
Raffael77
Voorspelbaar ja maar dan wel lekker spannend. Idee was ook gestolen kijk maar naar de cyclus met Bruce Willis. Maar we hebben er wel van genoten en dus is deze film best het kijken waard
Mee eens.
Imperial Figure
Zo hoort een Renni Harlin (Long Kiss Goodnight, cliffhanger en mindhunters) film te zijn, lijkt wel erg veel op die hard with a vengeance maar zoals mensen zeggen: beter goed gejat dan slecht bedacht.
noknoke
Acteerwerk was matig ,
camerawerk was matig,
Matig inderdaad.!
Maar net geen pis film, kon nog net.
evwi
Best een leuke TV-film. Verhaal is wel apart, en toch ook weer niet.
Geen hoogvlieger maar zeker goed voor een avondje vermaak op de bank.
hellboy.ray
- 2056 berichten
Goed geslaagde actiefilm met WWE Superstar John Cena.
Zoals dat de WWE fans gewend zijn is John Cena, ook in deze film, Superman die alles "overleeft" en aan het einde wint.
SFX waren goed in elkaar gezet en het verhaal was vrij simpel (het deed mij soms zelfs aan Die Hard with a Vengeance denken).
Ashley Scott is, ook in deze film, eye candy!
De badguy Miles Jackson, gespeeld door Aidan Gillen, was een wat oppervlakkiger versie van Jeremy Irons' Simon (Die Hard with a Vengeance), maar toch nog boeiend genoeg om te blijven kijken.
Het einde was wel voorspelbaar, maar voor een simpele actiefilm niet storend.
Al met al heb ik toch genoten van deze film en kan dan ook, met een gerust hart, zeggen dat deze film aangeschaft zal worden om mijn dvd collectie van worstelhelden die acteren aan te vullen. 3,5*
skompie
Qua actie en vermaak is de film prima te doen. Het is idd een Speed/Die Hard verhaaltje waarin het realisme ver te zoeken is.
Dat laatste stoorde me soms toch wel in deze film waardoor ik hem een krappe voldoende geef.
Leuk voor een keer maar meer ook niet.
DVD-T
Renny Harlin gaat weer op de Die Hard toer, en dat pakt zeker goed uit in de actie rijke film die veel vermaak bied.
Als het om een no-nonsens actiefilm aankomt, heeft Harlin zich al bewezen met het hoogtevermakelijke vervolg op Die Hard, Cliffhanger, The Long Kiss Goodnight en Deep Blue Sea. De laatste films van de man zijn min of meer geflopt. Deze waren dan ook zeker niet van een hoog niveau. Films als The Covenant en Exorcist zijn dan ook compleet mislukt. Nu is hij weer helemaal terug met deze Die Hard achtige film. Het begint wat rustig en Harlin moet even zijn weg weer terugvinden in dit genre. Gelukkig heeft hij zich snel weer hervonden want vanaf een kleine tien minuten begint het, en het houd pas op bij het einde. Een concept wat al vaak is gedaan, en misschien ook veel beter. Vermakelijk is het zeker. Erg vermakelijk zelfs.
Het verhaal heeft veel weg van Die Hard With a Vengeance, maar als je leentjebuur speelt kun je beter de beste films pakken. Ook in deze film is het actie scène na actie scène. Ideaal voor een avondje vermaak. De film kent echter wel een aantal rustpunten om weer even bij te komen zodat het geen overkill aan actie wordt. Verder is het nergens echt hoogstaand natuurlijk. Verhaal is simpel, acteerwerk is niet geweldig maar voldoet aan dit soort films. John Cena zou zo maar eens de nieuwe Van Damme of Stallone kunnen worden, die vooral in de jaren tachtig/begin jaren negentig succes hadden met dit soort films. Film technisch, tja Harlin waagt zich ook even aan de shaky cam rage die op dit moment erg veel wordt gebruikt. Dit werkt niet altijd even goed. Verder verloopt eigenlijk alles wel soepel. Zoals gezegd draait het hier om de actie, en die is geweldig. Topvermaak dus.
Tfix
3 sterren voor de regie, film zit goed in elkaar, mooi geschoten.
halve ster voor de cast, met andere spelers was het een betere film geweest.
Met ee goede cast had het een 4 kunnen zijn.
IDD too much die hard look a like
JerenNic
3 sterren voor de regie, film zit goed in elkaar, mooi geschoten.
halve ster voor de cast, met andere spelers was het een betere film geweest.
Met ee goede cast had het een 4 kunnen zijn.
IDD too much die hard look a like
Helemaal mee eens !
3,5 *
Skrean
neem een vleugje van: speed, die hard, metro. Film het als een bourne film leen daarbij een beetje van tony scott. Neem wat acteurs die niet kunnen acteren en spring aan het einde zonder parachute uit een helicopter, kortom 12 rounds. Was blij dat ie afgelopen was, dacht namelijk niet het zelf te gaan overleven. Toch 2,5 sterren voor alle andere vakbekwame mensen die deze film hebben gemaakt zoals cameramensen, stuntmannen etc.
cm_punk
Dit vond ik wel een leuke film van Cena. Niet super spannend ofzo, maar gewoon lekker wegkijken.
hiredguns
Vond hem minder dan matig...slecht gewoon. Heb hem na een half uur maar afgezet. Wil hier mijn tijd niet mee verdoen. 1 ster voor de moeite...
Jimmy Rain
goede en snelle actiefilm.
de verhaallijn is al wel in meer films gebruikt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik 'm van begin tot einde erg spannend vond.
knap verrassende wending als finish.
deze film moet je echt zien als je van snelle actie houdt en niet van plan bent om alles te analyseren... ik bedoel dan: acteerprestaties... dialogen... invalshoek van de regisseur en dat soort rare dingen.
kortom: aanrader voor actie liefhebbers. mijn stem: 3,5
chevy93
Leuke actiefilm, maar daar houdt het eigenlijk ook op.
Het was echt zo'n 'stop er maar genoeg actie in en het publiek vind et wel best'-film.
Het acteerwerk was matig en weer zo'n typisch karakter. Politieagent met een normaal leven, zijn leven wordt omver gegooid, omdat iemand die hij lief heeft wordt vermoord (in dit geval gekipnapt). Hij gaat achter de badguy aan en ... vermoord hem.
Oh ja, de politieagent moet natuurlijk wel een spierbonk zijn! Dat hij niet kan acteren maakt niet uit, maar het moet een brede gozer zijn.
De actie daarentegen was mooi en het idee was leuk bedacht. Ware het niet dat sommige 'rounds' veel te snel over gingen..
Meer dan een 2,0* krijg ik er niet uit.
muerte
Op zich een goede film met een leuke verhaallijn erin. De film heeft me van begin tot eind kunnen boeien. Alleen jammer van het einde dat ze van zulke hoogte jumpen en dan precies in het zwembad landen
toch nog 2,5 *
Rodger
Redelijke actie thriller, die vlot verliep..
Lijkt wel een beetje op een remake van de Die Hard versie.. alleen qua kwaliteit een stuk minder..
Voor een regenachtige zondag.. Prima.. maar meer ook niet..
2 sterren voor de uitvoering
Nancy1980
leuke film
soms zijn de actie scenes een beetje TE
pomelo7
Leuke actiefilm, met veel actie en spanning. Ik vind zelf dat hier en daar de spanning van 'Speed' te merken is. Het verhaal is matig, soms voorspelbaar, maar dat stoort niet.
Aidan Gillen speelt een prima bad-guy. Hoofdrolspeler John Cena kan beter worstelen dan acteren.
Saaimen
Prima actie film. Niet hoogstaand, maar kijkt makkelijk weg, nog redelijk spannend en een leuk verzonnen verhaal. John Cena speelt ook wel aardig, dus al met al een voldoende en de moeite waard om gezien te hebben

12 Rounds 3: Lockdown
2015

12 Rounds 2: Reloaded
2013

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Game Change