• 9.378.991 stemmen

The Taking of Pelham 1 2 3 (2009)

Thriller / Actie | 106 minuten

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Denzel Washington, John Travolta en James Gandolfini

Releasedatum: 20 augustus 2009

Plot The Taking of Pelham 1 2 3

"I can't get it out of my head. I'm gonna die today."

Een groep criminelen onder leiding van Ryder (John Travolta) kaapt de New Yorkse metro 'Pelham 1 2 3' en eist een enorme som losgeld, namelijk 10 miljoen dollar. Ryder wil dit bedrag binnen een uur in zijn bezit hebben, anders zal er elke minuut na de deadline een passagier sterven. Toezichthouder Walter Garber (Denzel Washington) probeert met zijn kennis over de metro de criminelen om de tuin te leiden, maar heeft zelf geen idee welke vluchtroute zij in gedachten hebben.

Lt. Camonetti

George's Girlfriend

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Vond hem redelijk tegenvallen eigenlijk. Washington en Travolta op de automatische piloot is niet meer genoeg om mij te vermaken.
Verhaal was flinterdun en de actie niet vernieuwend. Kapingen, gijzelaars, losgeld etc, Het is te weinig.
Ik had het nog redelijk gevonden mocht Washington alsnog een handlanger zijn geweest van Travolta. Dat had het zeker naar een iets hoger plan kunnen trekken. Ik ben deze film morgen weer vergeten.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

De optiteling is gelijk fijn, een grote brok dynamiek lijkt te zijn losgelaten op het beeldscherm. Treinen gieren door het beeld en openingscredits zoeven voorbij.

De scenes die volgen zijn minstens even gestileerd, al doet de montageman een stap terugwaarts. Tony Scott heeft voor mij een patent op moderne, hoogst vermakelijke actiefilms met een hoop technologische snufjes. Deze film verschilt zeker niet van zijn andere werk, John Travolta overtuigt als schurk en Denzel Washington als bemiddelaar. De visie van de burgemeester over basisschoolkinderen was geinig.

De hele film is eigenlijk zo voorbij, wat rest zijn enkele gave helikoptershots en een constant boeiend verhaal, waarin ik de keuze van Tony Scott om de politieauto `s uit te laten rukken en in beeld te brengen een goede keuze vond. Hierdoor kan hij even goed manifesteren wat hij allemaal in huis heeft en hij weet zo het tempo in zijn film nog meer op te voeren. 4*

avatar van Tarkus

Tarkus

Heel lang geleden heb ik het origineel van deze prent eens gezien, en ik meen me toch te herinneren dat die film beter was dan deze.

Niet dat deze prent nu een zwak werkstuk zou zijn, helemaal niet, Travolta is prachtig als de schurk en Washington is zoals steeds prima in zijn rol van de 'held'.

Ik vond de film wel prima, maar het had wellicht toch nog iets beter gekund, vooral het einde vond ik tamelijk zwak.

Dus geen 5 sterren, maar een goede 4.

avatar van baard8

baard8

Minotaures schreef:

Net nieuw binnen bij de FRS en het loopt als een trein. Zeer binnenkort maar eens zien.

haha! trein..

avatar van Esjaah

Esjaah

Goeie film en Travolta speelt goed.

avatar van Caramellady

Caramellady

Denzel Props weer prachtig acteerwerk!

avatar van TriplaR

TriplaR

Vrij standaard actiefilm, niet heel bijzonder of vernieuwend, echter weet hij goed te vermaken. Ik vind Washington eigenlijk altijd maar zichzelf spelen, het stoort niet maar ik wil eens wat anders van 'm. Travolta gelukkig weer de coole badguy, gewoon een soort rol die voor hém is gemaakt.

avatar van mickgkz

mickgkz

goede film, alleen 1 vraag wat me bezig hield (miss erg dom)

hoezo was de goudkoers opeens dik 300miljoen?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Een terroristische daad zorgt ervoor dat de beurzen dalen en mensen hun geld in iets houdbaarders/vasters gaan investeren, bijvoorbeeld goud. Daarom stegen de prijzen van goud opeens zo. Travolta had dit allemaal al voorzien en was dus stinkend rijk. Maar ja,dood heb je er niks aan he

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Degelijke film die gelijk vanaf het begin goed weet te boeien! acteerwerk is ook erg goed, het enige wat een klein beetje tegenviel was het eind. het was niet slecht maar het had veel beter gekunt! àanzien meer dan waard! 3.5 ster

avatar van Miss Sway

Miss Sway

moviemafketel schreef:

Ik sluit me hier volledig bij aan. Ook ik verwachtte de twist nog maar deze bleef helaas uit. Het einde was zo makjes, sloeg nergens op.
Ik had tien keer beter verwacht van John Travolta > als je kijkt naar films als Broken Arrow, Pulp Fiction, Face off of Swordfish is dit minder dan matig.

avatar van paljas86

paljas86

Ik vond het een goede film, hij is vanaf de eerste minuut tot de laatste boeiend en het acteerwerk vind ik wel degelijk. Washington was goed!

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

topfilm waarbij je je geen seconde verveelt!

Goed plot met een verborgen speling met de aandelenmarkten die het uiteindelijke doel zijn. Actiefilm die je niet loslaat.

avatar van homerjay

homerjay

een (voor mij) onverwacht goede film. Had een 'Money Train' verwacht en had niet spannends aan een metrokaping kunnen bedenken, maar het is dan toch gelukt.

Deze film bewijst dat je niet altijd een vreemde twist nodig hebt voor een goede film.

avatar van mickgkz

mickgkz

moviemafketel schreef:

en dat gebeurt zo maar binnen zo weinig tijd?
(snap weinig van de koersen, maar dit is dan leuk om te weten)
hehe, just kidding

avatar van Djaxx

Djaxx

Volledig mee eens!

avatar van palingroker

palingroker

Erg tegenvallende film. Geen moment heeft het me kunnen verassen. Ook al zou Washington uiteindelijk in het complot vallen zou het me niet eens meer verassen. Daar zijn al genoeg films van geweest.

avatar van joko16

joko16

Voegt voor mij niks toe aan het orgineel..

Alleen de actie en Travolta dan...

Overbodige film.

avatar van Film Fan

Film Fan

Goede film met plenty spanning en actie. Ouderwetse acteerprestaties van Travolta en Washington (typische rollen voor beide).

avatar van Zizzo

Zizzo

Echt weer een Tony Scott film. Denzel staat weer aan het roer in deze Thriller. Het verhaal stelt niet veel voor, en is niet zo boeiend, maar het camera werk, uitwerking en acteerprestaties zijn weer uitmuntend. Man on Fire, Enemy of the state, Deja Vu, waren toch net effe beter dan deze. Maar toch een net neergezeten "lichte" Thriller, die mij deed vermaken.

avatar van lyn.theresa

lyn.theresa

Had er niet veel van verwacht, maar vond het reuze meevallen. Het is wat mij betreft zeker een vermakelijke film en leuk Travolta te zien als boef.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

lyn.theresa schreef:

Mocht je Swordfish en the Punisher nog niet gezien hebben,

hierin speelt Travolta ook een boef.

Film al een tijdje geleden gezien, trouwens niet bekend met het origineel. Was allemaal vrij standaard en zoals eerder gezegd iedereen stond zo'n beetje op de auto-pilot, vlotte montage zoals we gewend zijn bij Tony. Een niet al te interessant verhaaltje en weinig vette actie maakt dit tot een film die niet lang zal bijblijven.

avatar van polopolo150

polopolo150

Dit is gewoon een lekkere wegkijk film. Zet op een saaie Zondag gewoon de TV aan, zet deze film op, en gebruik je brein niet te serieus, dan is deze film gewoon lekker makkelijk, en spannend te kijken. Daardoor heb ik erg genoten van deze film. En verdient het een 4,0*.

Als ik toch wel heel eerlijk moet zijn, als je heel logisch nadenkt zitten er heel veel momenten in op deze film en in het verhaal waar nergens op slaat, en je het gevoel geeft alsof je deze film verlaat zonder dat het verhaal goed wordt afgerond en verteld... Dus tja, ik kan begrijpen dat deze film niet al te positief wordt gegeven door sommige mensen.

Maar tja... zelf vond ik het nog reuze meevallen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Tegenvaller. Taking of Pelham verveelt geen moment en ja, over de cast is er ook niets te klagen, maar dit is er weer zo één. Een standaard film waarbij Travolta en Washington hun eeuwenoude rol weer 's neerzetten. Niets nieuws, niets bijzonders. Heel braaf en voorspellend verhaaltje. Slecht wordt het gelukkig niet en wat er uiteindelijk overblijft is een redelijke film die je morgen alweer vergeten bent.

avatar van wimaroca

wimaroca

Er had meer in gezeten in deze film,Denzel speelt wel uitstekend,het was mooier geweest als ie op het laatst bij Travolta gehoort had,maar deze tekst moet je maar even verwijderen

*2.5

avatar van Eh..buuh

Eh..buuh

Ben ik de dan enige die deze film als onvoldoende betitel? Zeer dun verhaaltje over de zoveelste gijzeling waarin Denzel Washington eigenlijk niet goed tot zijn recht komt. De dialogen van John Travolta begonnen mij op den duur ook flink te irriteren met zijn voortdurende 'motherrrrfucka'.. Dan de scènes met de politieauto's en motoren. Alsof deze erin zijn geplakt om de mensen die inmiddels op de bank in slaap waren gevallen weer wakker te schudden. Totaal overbodig dus en puur bedoeld om de spanning erin te houden. Bij mij werkte dit eerder op de lachspieren doordat het zo stom en overdreven is.. Tot slot wil ik nog zeggen dat ook de special effects van een belabberd niveau waren. Sommige stukjes zagen er gewoon té nep uit..

Als ik Mr. Washington of Mr. Travolta was zou ik toch niet trots zijn om in deze film te hebben gespeeld.

Nee, tegenvaller dit. Een 2.

avatar van CRu

CRu

Best vermakelijk, maar niet bijzonder spetterend of verrassend. Beide heren doen het leuk, maar halen zeker niet hun niveau.

avatar van Remi81

Remi81

Ik vond hem tegenvallen. Het verhaal was zo cliche. En al je Denzel in je cast hebt geef je hem een rol waarin hij veel emotie kan tonen want dan is hij op zijn best! John Travolta vond ik wel erg sterk. Dat was dan ook samen met de actie, die erg goed in beeld werd gebracht, het enige positieve van de film.

avatar van RJS

RJS

Ik vond dit een vermakelijke film. De interactie van de twee heren vond ik erg leuk. Voorzal Washington vond ik erg sterk en soms zelfs grappig.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Eh..buuh schreef:

Ben ik de dan enige die deze film als onvoldoende betitel?

Als je even terug leest, zal je merken dat dat zeker niet het geval is