Genre: Drama / Familie
Geregisseerd door: George Seaton
Met onder meer: Edmund Gwenn, Maureen O'Hara en Natalie Wood
Plot Miracle on 34th Street
"Capture the spirit of Christmas with this timeless classic!"
In New York wordt Kerstmis altijd uitbundig gevierd. Doris Walker, die het niet zo op de kerstdagen heeft begrepen, krijgt de opdracht dit evenement voor het grote warenhuis Macy's in goede banen te leiden. Wanneer één van de kerstmannen dronken op het werk opdaagt, wordt de oude Kris Kringle opgetrommeld als vervanger. De man probeert de mensen opnieuw de kerstsfeer bij te brengen en beweert zelfs de echte kerstman te zijn. Wanneer Kringle na een psychologisch onderzoek gek wordt verklaard, belandt hij in de gevangenis. Fred Gaily, een vriend van Doris, moet nu voor de rechtbank bewijzen dat Kringle wel degelijk de echte kerstman is.
Doris Walker
R.H. Macy (onvermeld)
Dr. Pierce (onvermeld)
Thomas Mara
FisherKing
Kerstfilm bij uitstek. Te lang geleden gezien om een echt oordeel over te kunnen vellen. Wel goede herinneringen eraan. (Film in Frank Capra-stijl)
Ramon K
Op momenten zo zoet dat het glazuur van mijn tanden sprong, maar uiteindelijk heeft de feelgood-factor me over de grens getrokken. De scene tussen Kringle en een Nederlands meisje (In het Nederlands nb met Engelse tongval) is ontwapenend. Leuk voor de Kerst. 3*
matthijs_013
Zéér vermakende familiefilm met een topcast. Altijd leuk Natalie Wood te zien. Ben nu ook nieuwsgierig naar de versie uit 1994. Zelfde stijl als Capra, maar deze vond ik een stuk beter te doen dan de films die ik van Capra heb gezien. Dat stukje met dat Nederlandse meisje was bijna niet te verstaan. Dat liedje kon ik nog wel volgen.
Baggerman
Wat een verrassing deze film! Ik had een slappe mierzoete kinderkerstfilm verwacht, maar de film is toch wat subtieler dan dat!
Allereerst viel ik bijna van mijn stoel van verbazing vanwege de Nederlandstalige Sinterklaaskapoentje scène!
Daarnaast viel het hele plot in de film me erg mee. Deze film is zoveel beter dan slappehap films als b.v. die met Tim Allen! Geweldig (en een hufterige streek!) in de rechtbank, als de advocaat van Kringle het zoontje van de officier van justitie als getuige oproept!
En ook het uiteindelijke harde 'bewijs' om aan te tonen dat Kris de Kerstman is, is goed gevonden!
Ondanks zijn leeftijd nog steeds een zeer frisse leuke film!!!
Kuck-x
Heerlijke film uit de oude doos, die natuurlijk precies afloopt zoals hij af moet lopen en zoals we van Hollywood gewend zijn. Ongecompliceerd vermaak en tegelijk iets meer, want er zit wel een wijze les onder zoals dat bij sprookjes hoort. En er zit een mooie paradox in: Kris Kringle die in het begint moppert dat kerstmis veel te commercieel is geworden en later officieel tot echte kerstman wordt verklaard om louter politieke en commerciële redenen... De Sinterklaasscène in het Nederlands-met-zwaar-Amerikaans-accent is voor ons natuurlijk grappig (en het Nederlands is in ieder geval beter dan in Hitchcocks Foreign Correspondent...).
The Scorcher
Heb deze film speciaal gezien met kerstmis.
Geweldige kerstfilm, goede sfeer en schitterende acteerprestaties.
Heeft wat weg van Frank Capra's It's a Wonderful Life.
Een aanrader voor iedereen!
Vinokourov
De meeste kerstfilms zijn zoetsappig tot en met en ik verwachtte van deze film niets minder. Gelukkig viel dat alleszins mee op het eind na natuurlijk wat je van ver ziet aankomen, maar goed dat moet je maar voor lief nemen. De sfeer is oprecht en er waren zowaar grapjes, waarbij ik moest lachen. Opvallend ook hoe volwassen deze film overkomt door ondermeer die rechtbankscenes en leuke scenes in Macy's. De rol van Natalie Wood, die als kind veel te serieus in het leven staat (m.i. pedagogisch onverantwoord
) raakt hier door helaas een beetje ondergesneeuwd.
Drs. DAJA
Dit is ontzettend goed, vooral de eerste helft was ronduit geweldig. Zonder te graag een stuk Amerikaans sentiment te worden wordt vakkundig een verhaal verteld wat als van nature het kerstgevoel bij zich draagt. De oscarwinnende rol van Kris Kinkle is werkelijk fenomenaal die simpele blik tegen het einde bij de rechtzaal was reden voor kippenvel. The Miracle on 34th Street is in mijn ogen zondermeer één van de beste kerstfilms.
niethie
Sterke (kerst)klassieker met een hele fijne sfeer. Grappig verhaal ook, je moet er maar opkomen. Prima cast ook, Gwenn is geweldig als man die beweert de kerstman te zijn, het enthousiasme spatte er vanaf. Maar ook de jonge Wood valt op, wat een aandoenlijk meisje was dat toen trouwens. Verder kijkt het gewoon lekker weg en is het mede dankzij het rechtbank gedeelte net niet te zoetsappig. Trouwens nog een extra vermelding voor die scene met dat meisje dat opeens in het (gebrekkig) Nederlands begon te praten/zingen en Kringle die haar daarbij aanvulde. Lag echt in een deuk!
3,5 sterren
Mijn arme vullingen.
En ik heb er nog wel eentje in elke kies danwel tand. Een gelukkige tandarts dus vanwege dit suikerzoete filmpje. Veel zoeter worden ze heden ten dage amper gemaakt.
De eerste vulling sprong open bij 'Sinterklaas Kapoentje'. Heerlijk en bijna accentloos gezongen. Ik kreeg het er eventjes warm van. Iets dat welkom is in deze koude dagen.
Leuk is hoe men toch een beetje in het midden laat of het hier de echte Santa betreft. Minder sterk is de 'romance', maar e.e.a. hapt lekker luchtig weg en ziet er prima uit.
De BluRay met originele ratio levert mooi beeld.
Goed.
Brix
- 19677 berichten
Een van de leukste kerstfilms die ik ken.
Inderdaad zoetig, maar zeer verteerbaar en...december is de maand van de zoetigheden toch?
Gwenn is grandioos als kerstman.
Onovertroffen wil ik het zelfs noemen.
Het slot van de rechtszaak vind ik erg goed bedacht.
En O'Hara...mmm...ook smakelijk.
John Payne, die ik vooral ken uit westerns en oorlogsfilms, kan zijn rol in deze film ook prima aan.
Ja, dit is echt wel een van mijn favoriete kerstfilms (een andere is 'The Bishop's Wife')
Prima kerstfilm die je trouwens ook op een ander moment kunt gaan kijken want de boodschap van de film geld eigenlijk door het hele jaar door.
ook leuk om de zeer jonge Natalie Wood te bewonderen , het kindersterretje dat een mega ster werd.
movie acteurs
Inderdaad een suiker zoetige film. Maar de film heeft een erg geestige chemie.
Miracle on 34th Street is daarom ook een zeer leuke en vermakelijke klassieker. De film geeft een mooi/fijn gevoel. Het acteerwerk is prima met name van een van mijn favoriete actrices uit de jaren 30/40 en 50 Maureen O'Hara. Inderdaad ook leuk om de jonge Natalie Wood te zien die toen pas 9 jaar was. Uitstekende Kerstfilm die zeer spijtig genoeg niet op tv te bewonderen is 4,5.
Drs. DAJA
The Miracle on 34th Street van George Seaton is op de nummer 4 van de Top 25 met de beste kerstfilms ooit terecht gekomen. Dit is na de Top 25 met beste horror films van de nieuwe jaren '00 mijn 2e lijst waarin dagelijks wordt afgeteld naar de nummer 1 positie. De nummer 1 wordt op kerstavond bekent gemaakt en tot die tijd wordt er dagelijks een videoreview online gezet. Check it out: Kerst Top 25: nummer 4 | MovieSense - Online filmmagazine
maurice32
mooie film , in het midden iets saai , maar de laatste 30 min geweldig .
4 sterren voor de kerst
IcU
Prima kerstfilm, maar de gebeurtenissen in de rechtbank duurde mij net iets te lang. De film draagt duidelijk een warm hart.
Mescaline
Erg leuke en hartverwarmende familiefilm.
Miracle on 34th Street stond al lang op mijn lijstje en ben daarom ook blij deze kerst klassieker eindelijk eens gezien te hebben
De sfeer is hartverwarmend en de acteurs waren goed gecast.
Edmund Gwenn zet een Kerstman neer op een manier die ik nog niet eerder zag, je twijfelt als kijker geen moment en je weet vrijwel gelijk dat dit de echte Kerstman moet zijn
Zonder meer 1 van de beste kerst films, films van tegenwoordig kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen.
4 sterren.
Had hem extreem zoetsappig en ouderwets verwacht, maar de film was prima te pruimen. De karakters zijn stuk voor stuk erg aandoenlijk en het verhaal van een Kerstman die in Macy's klanten naar andere winkels stuurt is buiten het feit dat het erg origineel is ook nog is erg vermakelijk/grappig.
Daarnaast kon ik mijn glimlach niet onderdrukken toen ik dat stukje van Sinterklaas kapoentje zag. Ondanks dat het Nederlands niet al te best is blijft het erg aandoenlijk om zoiets in een Hollywood klassieker te zien.
Verhaal loopt verder volgens het boekje af en is soms iets te klef, maar tegelijkertijd levert dit wel het ultieme kerstgevoel op.
Dikke 3,5*
dutchtuga
Aardige kerstfilm met een geweldige rol van Gwenn, maar wat hieraan ontbreekt is sfeer. De grote stad en de winkelcentra blijken hier geen setting die mij het kerstgevoel geven waar ik naar op zoek was. Ook het rechtbank gedoe is niet iets waar ik op zit te wachten en de casting was, buiten Gwenn om, gewoon matig. Misschien komt dit omdat ik een dag hiervoor It's a Wonderful Life heb gezien met de altijd charmante James Stewart, maar O'Hara en Payne overtuigen niet. Deze aanpak is verder te waarderen, maar een kerstgevoel gaf dit mij haast nergens.
BBarbie
Leuke kerstfilm. Bij mij weten de enige Hollywoodfilm, waarin een Nederlands sinterklaasliedje (Sinterklaas Kapoentje) gezongen wordt, zij het met een vet Amerikaans accent. Aangenaam tijdverdrijf, niet alleen in de kersttijd.
brabusRUS
Dit wordt dus pindakazen. Deze film wordt volgens mij nooit uitgezonden, gezien de history.
soom
Natalie Wood is, in mijn mening, echt een goede actrice. Mijn mening is gevormd dankzij West Side Story en Splendor in the Grass, en werd gisteravond weer bevestigd bij het zien van deze film. Ze is zo schattig, als kind al, ik heb haar heel hoog zitten.
Erg fijn, erg lief, vertederend. Mooi gemaakt. Enige wat ik nou niet meteen begreep was de dialoog aan het einde. Mr. Gailey ziet een stok staan, en zegt vervolgens dat hij het niet had moeten doen, of dat was in elk geval de strekking. Waarom? Snap ik niet echt. Maar ja.
Acteurs zijn goed, trekken de hele film totaal tot een heel fijn stukje cinema. Fijn dit, dus. En hartverwarmend fijn ook, daarom terecht een 4,5*.
brabusRUS
Veel beter dan de remake uit 1994!
Precies wat ik van een kerstfilm verwacht: gezellig, warm, grappig, boeiend en feel-good. Hoewel de film zwart-wit is, vond ik de sfeer in film erg prettig. Het gaat er in deze film niet of de kerstman echt bestaat of niet, het gaat er om wat jij gelooft.
Goede chemie en cast. De Russische Nathalie Wood (Natalia Nikolaevna Zacharenko) vond ik erg goed, als de kleine Susan. Er zit een opmerkelijke scène waar Nederlands gesproken wordt. In de scène zie je een Nederlands meisje met een Amerikaans-accent samen met Kringle het Sinterklaaskapoentje liedje zingen. Erg schattig.
Erg prettige film voor oud en jong. Al denk ik wel dat de gekleurde versie het jongere publiek meer aanspreekt.
daxclusive
Matige kerstfilm, had weinig kerstsfeer en zwart/wit vind ik ook niet echt een aanrader.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Een kerstfilm met veel kerstmentaliteit, maar erg weinig kerstsfeer. En dit komt helaas vooral door de zwart/wit stijl. Erg weinig versiering of sfeer te zien. Maar het is wel één van de beste kerstfilms waarin the believing in Santa Claus centraal staat. Erg goed geacteerd en de Nederlandse scène is inderdaad wel lachen.
Behoorlijk leuk plot, maar de rechtbankscènes vond ik nu net iets te langdradig. Al is het bewijs dat opgevoerd wordt wel grappig. De film laat zien dat er veel dingen (zowat de hele economie) afhangen van de kerstman. Een interessante kijk en een leuk kerstverhaal, maar zeker geen topfilm in zijn genre.
Dk2008
Gelukkig niet zo'n drama-film in de trant van Scrooge maar veelal luchtig, eerder komisch drama. Begint dan ook aanvankelijk wel grappig maar verandert dan in afwisseling van saaie en dan weer leuke momenten. Maar dat vind ik vaak toch wel typisch van dit soort oude films waarbij het zwart-wit ook wel een beetje tegenwerkt. Eigenlijk maar een milde Kerstsfeer-film, het gaat eerder om het bewijs dat Kris Kringle ook echt de Kerstman is. Ik vind de tweede helft van de film dan ook veel leuker. Het is grappig gedaan zo met die rechtzaak. Maar het toch vooral inhoudelijk een leuk gevonden verhaal met de Kerstman en de warenhuizen onderling. Zoals vaker met Kerstfilms zit het ook wel weer vol met gemoraliseer. Nu heb ik er zelf nooit zo problemen mee, maar een ander kan daar wellicht op afknappen.
Hoewel Natalie Wood hier nog heel jong is, zet ze toch een heel grappige rol neer als eigenwijs of misschien eerder zeer wijs maar ook door moeder aangepraatte fantasieloos kind. Ik vind dit trouwens wel wat herkenbaar, niet zozeer bij deze film maar meer bij MovieMeter in het algemeen dat sommige mensen nog maar heel weinig fantasie hebben bij het bekijken van een film......een film is een film. Dat de Kerst heel commercieel is geworden, en dat voor 1947, wordt ook wel aardig aan de kaak gesteld en is nog steeds heel actueel. De scène met het Nederlandse meisje is verder verterend en die met de kauwgom is grappig.
Verder leuke rol van John Payne en nog een klein rolletje van William Frawley, die later de buurman speelde van Lucille Ball. Eerste helft 3.0 / tweede helft 4.0.
Dk2008
Snapte ik ook niet helemaal. Onderaan staat het antwoord.
Miracle on 34th Street - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
het is niet de wandelstok van Kris Kringle maar wel dezelfde soort van iemand anders, misschien wel een andere Kerstman
soom

Oliver Twist
Drama, 1948

To Sir, with Love
Drama, 1967
vakantierechterouder-kindrelatiekerstmandepartment storethanksgivingrechtbankadvocaatpsychologistlittle girlzwart en witalleenstaande moederdistrict attorneyskepticismimaginationholiday seasoncommercialism kerstmisrationalism loss of faithmacy's thanksgiving day parade moeder dochter relatiecommitment hearing