• 9.375.307 stemmen

Geregisseerd door: John Hamburg

Met onder meer: Paul Rudd, Jason Segel en Rashida Jones

Releasedatum: 28 mei 2009

Plot I Love You, Man

"He needed a best man... He got the worst."

Peter Klaven (Paul Rudd) is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zooey (Rashida Jones). Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke “man-dates,” tot hij Sydney Fife (Jason Segel) ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zooey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend...

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg leuke onderhouden comedy. Acteerwerk was leuk en er zaten inderdaad wel een paar herkenbare situaties in.

Wat ik vooral goed vond aan de film dat de comedy er niet te dik bovenop lag waardoor het veel natuurlijk overkwam.

Van mij een 3.5*

avatar van Nagini

Nagini

Leuke, gezellige film om lekker niet bij na te denken.

Leuke herkenbare situaties en acteurs speelden goed. Heb op sommige momenten hard moeten lachen.

avatar van teigetje37

teigetje37

Leuke komedie film.

Geen topper, maar zeker de moeite waard.

avatar van james_cameron

Verrassend leuke komedie met een simpel maar gelukkig redelijk goed uitgewerkt gegeven. De prima cast geeft het geheel een enorme meerwaarde. Iets te lang, maar de hoge grapdichtheid en de sympathieke toon van de film maken veel goed.

avatar van Sfoinx

Sfoinx

Naast de Hangover een van de leukere komedie's die de laatste jaren zijn uitgekomen. Leuke personage's met goede grappen en niet te overdreven humor.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Deze wil ik nog een keer bekijken. Paul Rudd is geniaal .

avatar van hansbreda

hansbreda

Zeer aan te raden comedy. Niet de bagger die normaal uit de US komt betreffende het comedy genre. 4**** zeker op zijn plaats.

Apster

Leuk filmpje, maar dat komt grotendeels door de aanwezigheid van Segel. Rudd’s pogingen zijn niet altijd even geslaagd, gelukkig is Segel wel constant. Vooral de adviezen en de reacties op Rudd’s doen en laten zijn erg grappig. Verder vond ik de rest van de cast niet zo bijzonder, op Favreau na in een leuke bijrol. Niet alles komt even goed uit de verf en soms voorspelbaar, maar over het algemeen gewoon prima vermaak.

Hectometerpaal

Vrij matige, lichte, romantische komedie. Niks nieuws onder de zon. Een beetje "gay jokes" hier, een vleugje "feel good" humor daar. Dit soort films horen thuis in de 5 voor 5 euro Intertoysbak na een maandje of wat. Puur vanwege de propaganda staat deze op 3,45.

Hectometerpaal schreef:

Puur vanwege de propaganda staat deze op 3,45.

Leg eens uit? Zoveel publiciteit heb ik niet gezien over deze film.

Hectometerpaal

Ow ik heb vaak stukjes op tv gezien en posters langs de weg.

Het is toch ook wel duidelijk dat deze film effe wat vaker word beoordeeld dan een Okuribito om maar een film zonder publiciteit te noemen.

Hectometerpaal schreef:

Puur vanwege de propaganda staat deze op 3,45.

Jezus wat een redenatie. Deze film scoort zo hoog omdat het een leuke, goede film is. Films waarvoor veel publiciteit is worden op deze website juist vaak dáárom slecht beoordeeld.

Hectometerpaal

mijn naam is Hectometerpaal, niet Jezus.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Geen bijzondere komedie, hier en daar wel grappig maar nooit echt super of bijzonder. Een standaard filmpje met wel een korte maar zeer leuke bijrol van Thomas (you're a whore peter) Lennon.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een redelijke comedy die wel onderhoudend is. Maar meer dan een glimlach kon er bij mij toch echt niet af.

Waar ik meer voor keek was of het Klaven zou lukken om een beste man te vinden.

Verder zaten er ook wat leuke personages in en het was wel lachen om de Hulk te zien. Overigens herkende ik Segel in eerste instantie nog geen eens.

Toch goed voor 3, 0 sterren.

avatar van TyphOn

TyphOn

Supergrappige film. In tegenstelling tot bovenstaande reacties vond ik het juist wél een bijzondere komedie, de het niet moest hebben van flauwe grappen. Ik zag ze niet aankomen in ieder geval..

De bijrol van Jon Favreau (Barry) was werkelijk briljant, erg hard om gelachen. "It smells like a fucking pet shop in here." De speech van Sydney was natuurlijk ook een leuk hoogtepunt met de heerlijke, niet-subtiele hint op het einde. En de hilarische Barry daarop: "I don't think she sucks his dick."

Aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld The Hangover.

Hectometerpaal schreef:

mijn naam is Hectometerpaal, niet Jezus.

Goede, inhoudelijke reactie hoor.

avatar van Marieke1990

Marieke1990

Super leuke film, je kunt er lekker bij lachen. leuke grappen. en de cast is geweldig samen. Paul Rudd en Jason Segel, is een heerlijke combinatie

ForgottenSon schreef:

Goede, inhoudelijke reactie hoor.

Je vraagt er ook echt om.....vandaar

Je vraagt er ook echt om.....vandaar

Dat doe ik niet, ik geef jou een reden waarom deze film zo hoog scoort.

Marieke1990 schreef:

Stemmen dan

avatar van DonLeone

DonLeone

best een saaie film, die ik naar alle waarschijnlijkheid nooit meer weer zal zien, tenzij hij eens gratis op de televisie komt

Hectometerpaal schreef:

Ow ik heb vaak stukjes op tv gezien en posters langs de weg.

Vreemde redenatie, want Okuribito heeft een nog hogere score, weliswaar met minder stemmen dan.

Een film zal door meer publiciteit nu niet direct een hogere score krijgen van viewers. Als het slecht is, wordt dat afgestraft. Kan je net zo goed zeggen dat het hoge gemiddelde van Okuribito te danken is aan de oscar die deze film heeft gewonnen.

avatar van Zizzo

Zizzo

leuke speelfilm, met een beetje saai verhaal. de acteurs als Paul Rudd en Jason Segel maken veel goed. veel genánte momenten, veel gelachen heb ik niet. ik heb meer gelachen om de korte stukjes bij de aftiteling dan om 105 minuten ervoor. ook hadden het naar mijn mening beter op 90 minuten af kunnen ronden.

avatar van thejer1

thejer1

Sfoinx schreef:

deze film is niet met de hangover te vergelijken. The hangover is een topfilm, veel humor. deze film daarin tegen kent weinig humor, meer romantisch..

het is geen slechte film, maar zeker ook geen topper.

avatar van otherfool

otherfool

Paul Rudd, leuk acteur, jammer dat iemand tegen hem zei dat Steve Carrell veel leuker is, dus die is-ie maar na gaan doen dan.

Verder een beetje gemakzuchtige film, er zitten soms best wel leuke grappen en typetjes in maar veel te weinig voor deze lengte. Bovendien kwamen de fijnste typetjes (Simmons en Favreau) nauwelijks in het stuk voor.

Beetje bromance, beetje stoute grappen, beetje weinig allemaal. Viel me tegen. 2*.

avatar van Siorgi

Siorgi

Erg leuk filmpje voor tussendoor. Ook hier ontgoochelt Segel weer niet dus het blijft uitkijken naar meer films met hem.

avatar van pooper

pooper

geniale film en dat hondje van ''sidney'' is zoo lief!!!!!

avatar van dennis013

dennis013

grappige film. Leuk om te zien. Niets meer dan dat.

avatar van tvforever

tvforever

Een leuke komedie met veel grappen.

avatar van zinedinezidane

zinedinezidane

Vandaag ben ik begonnen aan het bekijken van zowat een dozijn komedies die ik hier heb liggen en 'I love you, man' was daar de eerste van.

Tijdens het eerste half uur was ik zeer teleurgesteld in deze film. Ik vond het zwakjes wat betreft de humor en de personages deden me nog niet heel erg veel. Op dat moment vond ik de film slechts een 5 waard. Vanaf het moment echter dat Jason Segel tevoorschijn kwam veranderde deze film volledig en ik heb vanfa dan geregeld 'strijk' gelegen met enkele zeer grappige opmerkingen, situaties,...

Het verhaal op zich is ook best origineel vind ik. een man die op man-dates gaat om een 'best man' te vinden was iets dat ik in geen andere film al had teruggevonden.

Verder denk ik dat ik deze komedie bij de tweede kijkbeurt wel vanaf het begin zal kunnen appreciëren omdat ik de personages nu ken en weet welke richting het uit zal gaan en wat de bedoeling is van de rol die ze spelen.

Al bij al een goede komedie met een feel good-einde.