• 9.180.352 stemmen

Big Boys Don't Cry (2020)

Biografie / Misdaad | 90 minuten

Genre: Biografie / Misdaad

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Steve Crowhurst

Met onder meer: Michael Socha, Zoë Tapper en Mitchell Norman

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Big Boys Don't Cry

"Shadows from the past are never far away."

Paul Connolly wordt gedwongen herinneringen aan zijn schrijnende jeugd in St. Leonard's Children's Home op te halen, wanneer een politieonderzoek oude wonden opent en onthult dat levenslange vriend, Liam, zelfmoord heeft gepleegd. Terwijl zijn leven implodeert, richten Pauls kwetsbare gedachten en versplinterde herinneringen zich al snel op vergelding. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Sterke maar ook misselijk makende film over het leven van Paul Connolly.

Keywords drama, wraakgevoelens en loslaten in deze film.

avatar van Capablanca

Capablanca

Duister stukje Britse geschiedenis wordt mooi in beeld gebracht. Deed me enigszins aan The Magdalene Sisters denken. Ook zo'n film die je bijna de herinvoering van de doodstraf doet overwegen.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Het zoveelste incident in dergelijke jeugdinstellingen in de jaren 60-70-80 van vorige eeuw. Uiteraard worden de talloze goede voorbeelden waar het wel goed loopt, niet vernoemd, maar toch blijft het frappant.The Magdalene Sisters (Film, 2002) vond ik nog intenser en veel ingrijpender dat dit.

Het is wel schrijnend om een stoere vent die niet vies is om zijn vuisten te gebruiken toch zo gebukt kan gaan om zijn verleden te verwerken. De trigger van de verhalen in de media en het feit dat zijn beste vriend zichzelf van het leven heeft beroofd, hebben er serieus op ingehakt. Zie je ook meteen dat de naaste omgeving er mee onder lijdt.

Een aantal scènes kende wel een aantal losse eindjes, zoals de al dan niet gevolgen nadat Paul zich verweerde tegen de pesters. Ook het einde is vrij open en eindigt plots. Wat nu? Komt hij verder in het reine met zichzelf. Hoe verloopt de relatie met zijn vriendin verder? Het feit dat hij mee op een shortlist van de politie staat, zal niet veel helpen. Voorts degelijk en schrijnend, maar er zijn er betere in het zware genre.