Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 28 mei 2009
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Plot I Love You, Man
"He needed a best man... He got the worst."
Peter Klaven (Paul Rudd) is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zooey (Rashida Jones). Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke “man-dates,” tot hij Sydney Fife (Jason Segel) ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zooey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend...
- Trailer (YouTube)
- I Love You, Man (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Denise
Tevin Downey
Doug
Henkebart
Ik vind het een erg leuke en rustige comedie. Niet zoeentje waar de ene flauwe grap na de andere volgt(zoals American Pie of Scary movie). Ook het verhaal vond ik leuk om te volgen. Ik vind het een aanrader.
Ninto
Zitten echt grappige stukjes in. En dat is waar het om gaat bij een komedie volgens mij...
Toch kan ie niet tippen aan Brüno
fragm0nkey
saaie film , weinig humor ... moest hem in 2 keer kijken want in 1 keer lukte echt niet
De Meester
Een film die zich, ondanks dat het een ander soort komedie is, kan meten met The Hangover! Eén van de leukste komedies van de afgelopen jaren. Het is geen flauwe komedie, maar er zit een (standaard) verhaal in met leuke personages die met herkenbare issues, ideeen en gevoelens kampen. Goed uitgewerkt!
Vond dit toch wel één van de leukere komedies van de laatste tijd.
Er zitten vooral weinig missers in en momenten die een film helemaal de das om doen, zoals irritante humor. Dat is bij de meeste komedies nogal een probleem.
Misschien maakt dat het wat minder gewaagd, maar toch zeker wel een erg vermakelijk filmpje.
Moest telkens wel erg lachen om z'n pogingen tot stoer taalgebruik.
AHWA
Ik zie toch veel positieve reacties, maar ik had hier echt veel meer van verwacht. De enige humor is eigenlijk de awkward-situation-humor. Meer niet. Dat gaat na een tijdje vervelen.
Misschien moet ik hem maar eens herzien.
AmazingShikoku
Lekkere comedyfilm die zich helemaal aansluit bij de hedendaagse hype binnenin het comedy genre genaamd 'bromance'
IK vond het een redelijk grappige comedy. ik heb wel een betere comedies gezien omdat ik meer van andere soorten comedyfilms houd maar voor zover deze 'bromance' gaat is het een hele kijkwaardige comedy.
Jason Segal heb ik gewoon altijd al grappig gevonden van zijn rol in How I Met Your Mother. Ik had dus ook best hoge verwachtingen die best wel redelijk zijn vervuld.
3.5/5
Captain Pervert
Slappa da bass, man!!
Beste komedie van 2009 tot nu toe (heb The Hangover nog niet gezien).
Tot nu toe enkel matig werk gezien van zowel Rudd als Segel, maar het script en de dialogen zijn zo grappig dat de twee een enorm geinig duo vormen. De onderbroekenlol is goed gedoseerd en heeft nergens de overhand boven de vele subtiele grappen. Een aantal situaties doen zelfs erg herkenbaar aan, wat de film alleen maar meer charme geeft. De cameo van Ferrigno was ook geweldig. Leukste gimmick waren de steeds maar falende pogingen van Rudd om hip te praten
Jammer dat J.T. Simmons niet meer screentime kreeg, ik vind hem ook altijd erg grappig.
4.5 sterren
frank92
Best een leuke film Heb een aantal keer hardt moeten lachen zeker de moeite waart om te kijken!
Wachtmeester
Slappa da bass, man!!
Beste komedie van 2009 tot nu toe (heb The Hangover nog niet gezien).
4.5 sterren
Nou waar wacht je dan nog op?! The Hangover moet je zeker gaan kijken! Ik heb in werkelijk in een deuk gelegen bij deze film!
I Love You Man ga ik vanavond kijken in de bios, hoop dat ie wat is..
hedu
Geweldig leuke film. Natuurlijk, het is 'really Ämerican", zeker het einde is zo'n typisch Amerikaans einde maar doet niets af aan de kwaliteit van de film. Geloofwaardige karakters en een erg leuk gegeven. Zo'n film die je helpt een avond waarvan je weinig verwacht toch nog erg leuk te maken.
wwelover
Zeer grappige film, kan ook bijna niet anders met die 2 acteurs. Verhaal is leuk bedacht en de grappen zijn vaak echt te droog voor woorden en daar houd ik wel van. De dialogen tussen Rudd en Segel zijn vaak zo dom als maar kan, maar het is wel hilarisch om te zien. Tuurlijk is het verloop wat cliché maar dat neem ik maar voor lief.
De cast is ook erg leuk.
AHWA
Bij een herziening was hij al een stuk beter.
Verhoog m'n stem van 3 naar 4.
Beria
Ik heb 'm net na een uur afgezet want er was niet door te komen.
Zelfs mijn vrouw vond het niks.
De ene flauwe grap na de andere.
Niet echt "my kind of movie".
Waku
Leuke en prettig wegkijkende komedie.
Niet hoogstaand soms makkelijke (sex getinte) grappen maar aan de andere kant toch ook weer aandoenlijk dankzij de onnozelheid van Peter Klaven om in de smaak te vallen als "beste vriend".
3*/3.5*
RickZ
Redelijke komedie over aanstaande bruidegom zonder vrienden op zoek naar zijn getuige, soms leuk.
@Beria: Tip: niet/nooit kijken met je vrouw erbij.
AHWA
Ik heb hem samen met m'n vrouw gekeken en die vond hem ook leuk. Snap niet waarom dit niet voor vrouwen is.
Captain Pervert
Snap ik ook niet helemaal.
Commando is een pure mannenfilm. Dit niet.
M.Goodkat
Vandaag bekeken en vond hem geweldig
Pakken leuker dan The Hangover en heb heel de tijd zitten lachen, vooral Paul Rudd was geweldig, samen met Jason Segel. De geweldige conversaties die tussen hun waren.
Een goeie aanrader, super funny en geeft je een leuk gevoel.
Geen flauwe humor, zit een goeie dosis verhaal tegenover de meeste komedies die geen humor hebben en gewoon de ene grap na de andere doen is deze in zijn opzet om hem een verhaal te geven zéér geslaagd.
4/5* en dik verdiend.
PS: Vond Jon Favreau geweldig als barry xD nog nooit zo een komisch karakter gezien.
mipha
i play the bass!
Leuke film, heb regelmatig moeten lachen.
Er zitten een paar fantastische neergezette karakters in!
i love you man een typische vrouwenfilm of mannenfilm? Who cares.. Chocalat!
brazo
i play the bass!
Leuke film, heb regelmatig moeten lachen.
Er zitten een paar fantastische neergezette karakters in!
i love you man een typische vrouwenfilm of mannenfilm? Who cares.. Chocalat!
helemaal mee eens!
ik heb me helemaal dubbel gelachen, maar tegelijkertijd zit er toch nog een leuk verhaal achter. niet de hele tijd humor erin, maar weer precies genoeg om regelmatig te lachen. Film heeft een goed evenwicht
Kijzer
Een goede film om samen met de vriendin te kijken. Dus geen vrouwenfilm pur sang maar voor allebei leuk.
Ik vond Jason Segel echt geniaal, voor mij een break through the average. Schijnbaar speelde hij in meer films die ik gezien heb maar hierin laat hij een positieve indruk achter, dusdanig dat ik uitkijk naar meer films van hem. Paul Rudd is een mooi voorbeeld van type-casting. Die rol is op zijn lijf geschreven en ik zie hem ik niet gauw uitblinken in andere karakters als een gelijkwaardige aan deze.
Het verhaal vond ik vrij origineel (man-date!) en goed uitgediept, al is het geen film die lang blijft hangen. Goed vermaak op een tv-avond en zeker de moeite waard om te kijken als je van een goede komedie houdt.
...dit is mijn rukstation....haha, briljant!
een 3.0 in het genre comedy's
alec
Klopt, in eerdere rollen is hij meer de aangever, in deze draagt hij de film. Iets teveel van het goede. Soms slaan sommige scènes helemaal dood of wordt té geforceerd situaties herhaald (wat overigens op zich niet erg is).
Een verademing om te zien dat Jane Curtin en J.K. Simmons het niveau iets opkrikt in dit flinterdun verhaal.
Een *3.0
Bram87
Opzich wel een leuke film, alleen vond ik het zoetsappige geneuzel iets te veel de overhand hebben. Maar ik heb toch ook wel menig keer kunnen lachen, dus 3 sterren vond ik heb wel waard.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus