- Home
Releasedatum: 28 mei 2009
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Plot I Love You, Man
"He needed a best man... He got the worst."
Peter Klaven (Paul Rudd) is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zooey (Rashida Jones). Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke “man-dates,” tot hij Sydney Fife (Jason Segel) ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zooey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend...
- Trailer (YouTube)
- I Love You, Man (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Barry
Denise
Tevin Downey
Doug
Vanmiddag heen geweest, echt een hilarische film.
Leuke situaties!!
Paul Rudd speelt ook geweldig als noob(Peter Klaven) die op zoek is naar vrienden, heerlijk hoe dom zijn opmerkingen soms overkomen(vooral aan het einde van zijn gesprekken met Sydney(Jason Segel).
Zijn nieuwe beste vriend, Jason Segel vind ik ook een goeie cast. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar was goed bezig.
De leukste scene voor mij is de laptop scene, geniaal!! Ik had de slappe lach in de bios..
Kortom, een heerlijke komedie die je geen moment verveeld en je meeneemt op een hilarische zoektocht naar de "ware vriendschap"
jacobine_rodijk
Slappin' da bass!
Ondanks dat Apatow blijkbaar geen doen had met deze film had ik toch wel een idee naar iets te kijken dat van zijn hand had kunnen komen.
Een komedie die afhankelijk is van de acteurs en de free-flow van de dialogen, ik had het idee dat er ontzettend veel geimpoviseerd was. Ook wel te merken want het is duidelijk dat iedereen het naar hun zin had, en als kijker was dat heerlijk om van mee te genieten. 3,5*
FrisoBoei
Aardige komedie met geen bijster bijzonder verhaal en niet gigantisch veel grappen maar toch erg vermakelijk en relaxed.
Veel bekende gezichten, vooral uit veel andere komedies, maar Rudd en Segel maken samen toch eigenlijk wel de film. Vind hen beiden echt goed in veel komedies d laatste tijd.
Slappin' da bass! (was wel een van de meest geniale stukjes
Leuk hoe een film met een plot dat op een half bierviltje past nog steeds wel leuk kan zijn. Het eerste half uur stoorde ik me enorm aan de niksigheid van het geheel, maar dat eenmaal opzij gezet blijkt I Love You Man een bij vlagen zeer geestige film, die je heerlijk onderuit gezakt in je bioscoop stoel kan kijken.
Wel jammer dat Paul Rudd en enorme zoutloze zak is en dat alle leuke momenten van Jason Segel kwamen...
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Erg goed dit, had ik niet verwacht. De eerste scene was zeer slecht gespeeld, dus dacht dat het weer een soort van Adam Sandler humor zou worden. Gelukkig herstelde de film zeg en bevatte zeer goede scenes en idem humor. Jammer dat er tegen het einde zoveel sentiment ingegooid werd, dat haalt er toch nog een halfje vanaf.
Zandkuiken
Toch wel weer dik van genoten hoor. Deed me wat denken aan Forgetting Sarah Marshall, ook al met de fantastische Jason Segel (die sinds Freaks & Geeks niks meer mis kan doen bij mij). Ook Paul Rudd doet het voortreffelijk: hoewel hij over iets minder komische uitstraling beschikt, lag ik vaak in een deuk bij zijn verbale gein (Slappa da bass mon, onbetaalbaar!).
Verder weet je wel zo'n beetje hoe alles zich zal ontwikkelen, maar de laatste jaren zie je toch dat de makers het verhaaltje niet al te veel de bovenhand laten nemen. Voorheen had je de geinige eerste helft, gevolgd door de "romcom" tweede helft. Ook hier zie je weer dat ze 't geestig houden.
Is dit briljante cinema? Uiteraard niet, maar lachen is het wel. Zeer fijn!
Respekked
Jason Segel is echt een koning. Dat gezegd hebbende, J.K. Simmons is zo mogelijk nog een grotere koning. Waarom is alles wat hij doet grappig?
Verder een film die bij vlagen erg lollig is, maar soms ook te pijnlijk is om naar te kijken. Dat gehakkel van Rudd met rare zinnen en afsluit opmerkingen die totaal misplaatst zijn. Dat ging me wat te lang door en kreeg er plaatsvervangende schaamte van.
Gelukkig bevat de film nog meer leuke bijrollen naast die van Simmons en is Segel gewoon weer onwijs grappig. Looptie daar met zijn poepende hond en zijn Uggs aan
Leland Palmer
Geweldig, leuke film. Van het begin tot het einde met een dikke grijns zitten kijken. De film is erg vermakelijk, kent vanaf minuut één een enorme shitload aan grappen en de personages zijn fantastisch. Paul Rudd is een held en doet het in deze film ook erg leuk. Jason Segel is gewoon geweldig grappig, zo'n beetje elke scéne met hem is lachen geblazen. En dan... de bloedmooie Rashida Jones, prachtige vrouw, leuke rol, goed gespeeld, past precies in het plaatje.
Het verhaal stelt bijzonder weinig voor, maar er wordt bijzonder veel leuks uitgehaald. Naast de hoofdpersonages zijn ook de kleine rollen goed ingevuld. J.K. Simmons is zo'n beetje de grootste droogkloot uit Hollywood, wat een figuur, geweldig. De man-dates zijn erg leuk. Samen met een idioot (met piepstem) naar Beckham zitten kijken bij L.A. Galaxy, die gast die Peter op zijn smoel pakt (en later in de film een paar keer hilarisch terugkomt) en uiteraard Sidney. Geweldig wanneer Peter hem voor het eerst opbelt en vreselijk zenuwachtig is; Hi Peter, this is Sydney Klaven.
Ik lach dubbel, zoals veel vaker overigens. Het alsmaar terugkerende gemompel (wanneer hij niet weet wat ie zegt) van Rudd pakt een paar keer goed uit, maar er wordt een paar keer overdreven wat mij betreft. Voor de rest geen smet op het totaalplaatje.
Uiteraard worden wéér de nodige cliché's uit de kast gehaald, is het zo voorspelbaar als de pest, maar het wordt allemaal op een leuke manier gedaan. Iedereen wist dat Sydney nog als getuige op zou komen dagen, maar de manier waarop is gewoon geweldig. Hij op dat scootertje, die kop erbij, dat heerlijke gemompel (i love you, man) voor het altaar, erg leuk allemaal. Uiteraard ook weer voorspelbaar dat de titel op dat moment in de film uitgesproken zou worden, maar dat boeit niet. En de billboards werken uiteraard... Ach, i love it.
Dikke voldoende, erg leuke film. Eén om vaker te zien.
Geinige komedie met leuke hoofdrolspelers. Helaas is dit een typische komedie met de bekende weg. Eerst humoristisch en origineel, daarna helaas weer clichematig met de romantiek en het happy end. Beetje jammer dat al dat soort films altijd hetzelfde pad blijven volgen.
Gelukkig was het tot het einde toe best te kijken. Wel jammer dat bepaalde scene's te lang duurden zoals de slotscene op het einde.
Nergens bijzonder of overdreven leuk, maar de film haalt wel een voldoende.
Elineloves
''Now gently remove your tampon and try again.''
Paul Rudd, I love that guy! Zeer grappige kerel met een leuk, onschuldig hoofd. Hij was ook de reden dat ik deze film wilde zien, en het is niet tegengevallen.
Hoewel ik niet echt van de komedies ben, vond ik deze goed te pruimen. Heb me weten te vermaken en heb redelijk vaak kunnen lachen.
Ookal is het voorspelbaar, zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben.
Vond dit toch wel één van de leukere komedies van de laatste tijd.
Er zitten vooral weinig missers in en momenten die een film helemaal de das om doen, zoals irritante humor. Dat is bij de meeste komedies nogal een probleem.
Misschien maakt dat het wat minder gewaagd, maar toch zeker wel een erg vermakelijk filmpje.
Moest telkens wel erg lachen om z'n pogingen tot stoer taalgebruik.
AmazingShikoku
Lekkere comedyfilm die zich helemaal aansluit bij de hedendaagse hype binnenin het comedy genre genaamd 'bromance'
IK vond het een redelijk grappige comedy. ik heb wel een betere comedies gezien omdat ik meer van andere soorten comedyfilms houd maar voor zover deze 'bromance' gaat is het een hele kijkwaardige comedy.
Jason Segal heb ik gewoon altijd al grappig gevonden van zijn rol in How I Met Your Mother. Ik had dus ook best hoge verwachtingen die best wel redelijk zijn vervuld.
3.5/5
Captain Pervert
Slappa da bass, man!!
Beste komedie van 2009 tot nu toe (heb The Hangover nog niet gezien).
Tot nu toe enkel matig werk gezien van zowel Rudd als Segel, maar het script en de dialogen zijn zo grappig dat de twee een enorm geinig duo vormen. De onderbroekenlol is goed gedoseerd en heeft nergens de overhand boven de vele subtiele grappen. Een aantal situaties doen zelfs erg herkenbaar aan, wat de film alleen maar meer charme geeft. De cameo van Ferrigno was ook geweldig. Leukste gimmick waren de steeds maar falende pogingen van Rudd om hip te praten
Jammer dat J.T. Simmons niet meer screentime kreeg, ik vind hem ook altijd erg grappig.
4.5 sterren
wwelover
Zeer grappige film, kan ook bijna niet anders met die 2 acteurs. Verhaal is leuk bedacht en de grappen zijn vaak echt te droog voor woorden en daar houd ik wel van. De dialogen tussen Rudd en Segel zijn vaak zo dom als maar kan, maar het is wel hilarisch om te zien. Tuurlijk is het verloop wat cliché maar dat neem ik maar voor lief.
De cast is ook erg leuk.
M.Goodkat
Vandaag bekeken en vond hem geweldig
Pakken leuker dan The Hangover en heb heel de tijd zitten lachen, vooral Paul Rudd was geweldig, samen met Jason Segel. De geweldige conversaties die tussen hun waren.
Een goeie aanrader, super funny en geeft je een leuk gevoel.
Geen flauwe humor, zit een goeie dosis verhaal tegenover de meeste komedies die geen humor hebben en gewoon de ene grap na de andere doen is deze in zijn opzet om hem een verhaal te geven zéér geslaagd.
4/5* en dik verdiend.
PS: Vond Jon Favreau geweldig als barry xD nog nooit zo een komisch karakter gezien.
brazo
i play the bass!
Leuke film, heb regelmatig moeten lachen.
Er zitten een paar fantastische neergezette karakters in!
i love you man een typische vrouwenfilm of mannenfilm? Who cares.. Chocalat!
helemaal mee eens!
ik heb me helemaal dubbel gelachen, maar tegelijkertijd zit er toch nog een leuk verhaal achter. niet de hele tijd humor erin, maar weer precies genoeg om regelmatig te lachen. Film heeft een goed evenwicht
Shinobi
Op zich wel een redelijke comedy die wel onderhoudend is. Maar meer dan een glimlach kon er bij mij toch echt niet af.
Waar ik meer voor keek was of het Klaven zou lukken om een beste man te vinden.
Verder zaten er ook wat leuke personages in en het was wel lachen om de Hulk te zien. Overigens herkende ik Segel in eerste instantie nog geen eens.
Toch goed voor 3, 0 sterren.
otherfool
Paul Rudd, leuk acteur, jammer dat iemand tegen hem zei dat Steve Carrell veel leuker is, dus die is-ie maar na gaan doen dan.
Verder een beetje gemakzuchtige film, er zitten soms best wel leuke grappen en typetjes in maar veel te weinig voor deze lengte. Bovendien kwamen de fijnste typetjes (Simmons en Favreau) nauwelijks in het stuk voor.
Beetje bromance, beetje stoute grappen, beetje weinig allemaal. Viel me tegen. 2*.
zinedinezidane
Vandaag ben ik begonnen aan het bekijken van zowat een dozijn komedies die ik hier heb liggen en 'I love you, man' was daar de eerste van.
Tijdens het eerste half uur was ik zeer teleurgesteld in deze film. Ik vond het zwakjes wat betreft de humor en de personages deden me nog niet heel erg veel. Op dat moment vond ik de film slechts een 5 waard. Vanaf het moment echter dat Jason Segel tevoorschijn kwam veranderde deze film volledig en ik heb vanfa dan geregeld 'strijk' gelegen met enkele zeer grappige opmerkingen, situaties,...
Het verhaal op zich is ook best origineel vind ik. een man die op man-dates gaat om een 'best man' te vinden was iets dat ik in geen andere film al had teruggevonden.
Verder denk ik dat ik deze komedie bij de tweede kijkbeurt wel vanaf het begin zal kunnen appreciëren omdat ik de personages nu ken en weet welke richting het uit zal gaan en wat de bedoeling is van de rol die ze spelen.
Al bij al een goede komedie met een feel good-einde.
Saaimen
Vond hem zwaar tegenvallen!! Dit kwam omdat ik gewoon meer had verwacht van 2 van die, naar mijn idee, droogkloot acteurs!! Ik vind ze echt superdroog altijd, en dat vind ik juist lachen aan die 2. Paul Rudd bewees dat in Friends en Role Models en Jason Segel in How I Meth Your Mother en Forgetting Sarah Marshall. Deze film vond ik maar middelmatig. Alleen de typetjes ernaast waren briljant. De Hulk, die collega van hem, Die homo waar hij mee gaat daten, die waren wel komisch. echt zonde want je had die gasten gewoon anders moeten gebruiken naar mijn idee.
Gay.
Een ander woord kon ik even niet vinden. Bedoel het niet beledigend o.i.d., maar probeer te zeggen dat dit een luchtige maar mierzoete vrouwenfilm is die, ondanks het feit dat het regelmatig over mannenzaken gaat, erg soft is. Pfff.. Dat is er uit.
Toch zitten er wel een paar aardige grapjes in. Met dank aan Segel. De film bewandelt echter nogal het voorspelbare en tevens clichématige romcom-pad, terwijl er genoeg openingen naar iets verfrissenders waren.
Tuurlijk zullen er zat mannen zijn die dit leuk vinden. Ik vind dit i.i.g. veel te lafjes en vaak ook helemaal niet grappig. Jammer ook dat de sympathieke Ferrigno juist in dit filmpje opduikt. Door Pumping Iron altijd al een beetje sneu gevonden en onverdiend veroordeeld tot het groene-mannetjes-stempel. Zelfs hij verdient iets beters. En dan liever niet opnieuw als cameo in een Marvel. Ofwel, als je deze man in je filmpje doet opdraven, doe er dan iets mee. Snij hem er desnoods bijna uit als het niet werkt. Maar goed, ik dwaal nogal af.
Mijn venijn komt ook zeker niet van de Hulk, maar meer van het feit dat de ingrediënten om iets leuks van deze flick te maken genoeg voor handen lijken. En telkens wordt de makkelijkste weg gekozen, me dunkt.
Te veel grappen die niet werken èn Rudd die pijnlijk onleuk is. Neen, niet echt sterk allemaal. En ontzettend verwijfd.
Doorsnee romcom.
LdG
Flauw !
De film is erg flauw met weinig humor.
Jammer, ik had er meer van verwacht !
Fran
- 1953 berichten
Wel een grappig filmpje maar behoorlijk standaard. Het wordt nergens verassend. Het meest grappige stukje vond ik toen hij al die "mandates"had maar voor de rest heb ik eigenlijk niet zoveel gelachen. Een gemiddeld wegkijkertje als je een keer niets anders heb om te kijken.
Het acteerwerk was ook niet zo om over naar huis te schrijven. Er was totaal geen chemie tussen Peter en Zooey. Ze waren een behoorlijk saai stelletje. En Sydney was af en toe ook best overdreven zodat het een beetje fake overkwam. De leukste acteur vond ik eigenlijk nog het hondje.
booyo
Na Forgetting Sarah Marshall heb ik een erg hoge pet op van Jason Segel, maar hier viel hij me toch lichtjes tegen.. I love you, Man is een prima film, maar ontstijgt helaas nergens de middenmoot. Wel een paar heel grappige scene's, maar te weinig om er een echt goeie comedy van te maken. Jammer, want dat had er met Rudd en Segel, en het opzich leuke en orginele verhaal wel ingezeten!
voskat
Ik was bang dat de film erg gay zou zijn
Ik had je hand wel vastgehouden hoor, schat.
Vond 'm wat tegenvallen. Had toch wel het niveau van een gemiddelde Apatow verwacht, maar het mocht niet zo zijn.
Toch een paar keertjes gelachen en flink plaatsvervangend geleden om Paul Rudd's klungelige onkoelheid.
Prudh
Voorspelbare en zoetsappige rommel, zonder leuke grappen. Een romcom met twee mannen. Ik verbaas me over de hoge score, hoewel die flauwe en voorspelbare Appatowfilmpjes ook al veel te hoog beoordeeld worden. Van hetzelfde laken een pak. Ik word al naar bij de gedachte aan die zogenaamd gedurfde humor (hihihi, ze hebben het over blowjobs... in het openbaar!!!1!!) die tegen het einde van de film altijd weer misselijkmakend moralistisch blijkt
Ik snap niet wat hier leuk aan is. Humor op zijn slechtst. Om af te sluiten met het uiterst treffende woord van een medegebruiker:
Gay.
Aapje81
Verassend leuke film die het vooral moet hebben van de sympathieke hoofdrolspelers. Het is een typische komedie van deze tijd maar daarom niet minder leuk vooral het personage van Segel vond ik erg leuk en niet te vergeten het bijrolletje van Feringo.
Goed
Best wel een leuke romantische komedie met een goede cast. Vooral Paul Rudd (dat kotsen in het begin na de bierwedstrijd was hilarisch) en Jason Segel waren goed op dreef. Rashida Jones was natuurlijk een schatje om te zien en Jaime Pressly ook min of meer. Verhaal is best aardig (wel natuurlijk cliche) en er zitten ook regelmatig leuke grappen in zoals die Galaxy fan met zijn idiote stem of de scenes bij Jason Segel's garage en natuurlijk dat gedoe met de Hulk
Mescaline
Comedy films met een origineel plot kom je niet vaak tegen, I Love You Man bewijst dat soms een vleugje originaliteit toch terug kan komen
De uitwerking is leuk en vooral het eerste gedeelte zit vol met leuke situaties en woordspelingen.
Het geforceerde happy einde had voor mij niet gehoeven, ik had liever gezien dat hij achteraf toch niet met haar ging trouwen
Maarja, Amerikaans blijft Amerikaans en dan zijn dit soort eindes vaak moeilijk te ontwijken.
Ook al viel het einde erg tegen, door het frisse en originele plot en natuurlijk de erg leuke rol van Jason Segel geef ik deze film het voordeel van de twijfel.
Gon1234
Ik vond het moeilijk om deze film te beoordelen. Ik zit flink te twijfelen tussen 3* en 3,5*. Ik heb me namelijk heel erg vermaakt met deze film! Alleen kan ik gek genoeg niet zeggen dat het een geweldige film was. Nogal tegenstrijdig, al zeg ik het zelf.
Ik vond het hoofdpersonage (Paul Rudd) een van de slechtere personages uit deze film, het was namelijk niet echt een interessant personage. Rashida Jones (
) vond ik wel erg leuk! Ze kwam heel natuurlijk over in deze film, en ik vond haar erg goed acteren, al had zij natuurlijk niet echt een hele moeilijke rol. Het personage die deze film maakte was toch echt zonder twijfel Sydney (Jason Segel)! Wat was dat een geweldig personage zeg!
Hij is lekker gek en grappig, en weet ook goed hoe de mens in elkaar zit.(Die man die een scheet moet laten, de verhoging van de stem wanneer iemand liegt, het oer geschreeuw) Ook vond ik zijn vraag: "Is Zoeey the one, or just the next one?" erg sterk!
Jon Favreau's personage vond ik dan weer erg zwak. Het personage was zo nu en dan wel leuk, maar iets te simpel en eentonig. Maar ik vond het wel geweldig dat hij weer ondergekotst wordt op het eind! "What the F... Do I have a fucking sign on me?"
De film zelf vond ik erg leuk en origineel verzonnen! Het is erg leuk om de vriendschap tussen Sydney en Peter Klaven te zien en ik voelde me erg betrokken bij hun vriendschap. Ik vond het erg mooi om te zien hoe mensen in een korte tijd zulke goede vrienden kunnen worden en niet meer zonder elkaar kunnen!
Over het eind was ik eerst zwaar telleurgesteld. Een bruiloft, en iemand die dan net op het eind 'onverwachts' binnen komt lopen, kommop... hoe slecht en cliche wil je het hebben? Gelukkig was ik er volledig ingetrapt en was het Zoeey die Sydney gebelt had, terwijl je als kijker verwachtte dat het Peter was, waar ik stom genoeg niet op gerekend had!
Al met al was dit een erg leuke film, wat voornamelijk komt door het personage Sydney, ik vond hem echt geweldig!
3,5*!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Garden State