Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Paul Rudd, Jason Segel en Rashida Jones
Releasedatum: 28 mei 2009
Bekijk via SkyShowtime
Plot I Love You, Man
"He needed a best man... He got the worst."
Peter Klaven (Paul Rudd) is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zooey (Rashida Jones). Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke “man-dates,” tot hij Sydney Fife (Jason Segel) ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zooey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend...
- Trailer (YouTube)
- I Love You, Man (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Denise
Tevin Downey
Doug
Minority_Check
ik vond de begin best saai
maar de situaties werden wat leuker toen ze vrienden werden
had er toch wat meer van verwacht
Timothyvdmeer
Zoals meerdere kijkers al vermelden moet je ff wachten tot Jason Segal in beeld komt maar daarna kan je een hele vermakelijke film verwachten.
Ook een leuke bijrol van Jon Favreau.
kanjertje
Concept en verhaal op zich waren best goed.
Ook over de acteerprestaties heb ik geen opmerkingen.
Maar ik had wel meer van deze film verwacht omwille van (de voor mij te hoge beoordeling op IMDB en op deze site).
Ik dacht dat het één der betere romantische komedies zou worden maar dat was het zeker niet.
Daarvoor werd de film (vooral in het midden) veel te saai en konden hier en daar zo minuten film worden uitgeknipt met zelfs een beter resultaat als gevolg.
Daarom twijfelde ik tussen 2,5 of 3.
Uiteindelijk koos ik toch voor 3 omwille van het diverse 'RUSH' momenten.
Als fan van het eerste uur van dit Canadees trio uit de jaren 80 was ik blij verrast om deze symfonische rockers nog eens tegen te komen.
Dino_V
Fucking hilarisch was deze film zeg!!! Heb precies hetzelfde gevoel bij deze film als bij The Hangover!
Ze zijn totaal anders, maar de rauwe -totaal NIET standaard- humor die hierin naar voor komt zie je echt maar zelden!!!
De meeste (lees: 9/10) comedies moeten het hebben van standaard grappen die voor de hand liggen en die je aan voelt komen, de humor echter in "I Love You, man" ligt vaak tegen het extreem sarcastische en rauwe humor aan, met dingen waar je echt bij denkt "NEE dit zeg je gewoon NIET" met als toppunt de speech waarin Sydney een hint geeft voor heel de familie dat Zoe niet van pijpen houdt"
Wellicht dat de humor van deze film niet door iedereen hetzelfde opgevat wordt, maar mensen die hem net zo waarderen als ik snappen waarom IMDB een 7.5 noteert!!
dulcinea
Eéntje om snel te vergeten helaas, totaal niet mijn soort humor en het verhaal was veel te dun en op momenten gewoon saai.
Ik ben niet makkelijk wat comedy betreft maar dit was het dus echt niet, niet grappig voor mij en ook nooit romantisch. En dan blijft er weinig over natuurlijk...
mauzst
Amen.
hessel
Redelijk filmpje, niet al te foute cliche grappen en geen denigrerende standaard typetjes. Helaas komt de echte humor maar sporadisch voor. 1 keer kwam ik niet meer bij. tijdens de speech van die kerel. 3*
navulverpakking
Kijkt makkelijk weg, aardige film, maar zeker geen uitblinkende comedy.
Jopa
Peter, you are a whore!
een paar lachmomenten
afgezien van dat, ik werd echt nerveus van Paul Rudd, geen incident, al zijn andere rollen zijn ook erg .... lame?
rotem
Soms te zoetsappig en voorspelbaar, maar ik heb me af en toe ook helemaal suf gelachen. Zoals die speech over dat "geven".
Aanrader
gauke
Leuke humoristische komedie over mannenvriendschap. Ik las dat een dergelijke vriendschap bromance wordt genoemd (wat een woord!). In ieder geval laten Paul Rudd en Jason Segel zich van hun beste kant zien. Aangenaam tijdverdrijf maar verder heeft het niet zoveel om het lijf.
RubenvVelzen
Erg film bij een avondje bankhangen, kent een originele verhaallijn en al is het einde lekker feel-good en voorspelbaar kan ik het wel waarderen. Bij vlagen erg grappig, vooral Jason Segel trekt in dit geval de aandacht.
Phoenix
Sjezus, ik werd wel helemaal gestoord van al die pogingen hip te zijn. Wat een eikel zeg. Op zich wel kudo's (uhoh) naar Rudd, want die Peter haalde werkelijk het bloed onder m'n nagels vandaan.
Verder nog wel aardig te doen. Segel blijft de man.
AHWA
Had ik de eerste keer ook Phoenix, maar dat wordt per herziening minder. Ik vind Rudd nu zelfs leuker dan Segel, dat was eerst andersom.
Flanagan
Wat mij betreft kan ie in het rijtje Forgetting Sarah Marshall, The Hangover en Knocked Up kortom slechte komedies.....voor mij althans.
Maar goed ieder zijn smaak natuurlijk.
aesop
leuke feel good movie, wel had ik het idee dat ik af en toe naar "how i met your mom" zat te kijken.
Nivo
een aardige komedie die eigenlijk wat korter had moeten duren.. het was mij een aantal keer te langdradig en te weinig humor.. wat ik wel moet zeggen.. de grappen die gemaakt werden in deze film heb ik me wel kapot om gelachen!
een magere voldoende
laundromat
Maar goed ieder zijn smaak natuurlijk.
Cool! Dan staat bij er heel wat leuks te vewachten vnv
laundromat
Het idee is toch wel grappig. 'Man-dates'.
Paul Rudd en Jason Segel (love him!) zijn goed gecast. Ze hebben chemie. Hun scenes samen zijn erg grappig. Maar Rashida Jones komt mi niet goed uit de verf. Hadden ze miss een andere dame voor moeten kiezen. Jon Favreau is niet grappig. Cool dat Peter over hem kotste.
Vond de film wel iets minder dan verwacht. Hij was in het begin erg traag. Segel steelt de show. Maar al met al leuke avond gehad.
Nancy1980
Ja een film die soms alleen maar irriteerd en soms best grappig is.
Stel je toch eens voor als mijn vriend zo zou zijn, never nooit dat ik dan met hem had getrouwd hahaha.
ik vondt de band die die twee gasten met elkaar hebben toch een beetje GAY sorry.
laundromat
Ja een film die soms alleen maar irriteerd en soms best grappig is.
Dat is mi juist de grap. Je wéét dat ze vd vrouwen zijn. Enne de vrouw van Peter en haar vriendinnen vonden ook dat ie een mannelijke vriend moest hebben.
Respekked
Dat is het hele idee van de 'Bromance'.
mock turtle
anders dan ik verwachtte, maar daardoor niet minder goed.
weinig echte schaterlach-grappen, maar toch voldoende humor, die niet al te flauw was.
verhaal was verder ook wel OK, mede door het hoge homogehalte, wat er een aardig tintje aan gaf.
onverwachte meevaller over de waarde van mannenvriendschap!
Saaimen
Vond hem zwaar tegenvallen!! Dit kwam omdat ik gewoon meer had verwacht van 2 van die, naar mijn idee, droogkloot acteurs!! Ik vind ze echt superdroog altijd, en dat vind ik juist lachen aan die 2. Paul Rudd bewees dat in Friends en Role Models en Jason Segel in How I Meth Your Mother en Forgetting Sarah Marshall. Deze film vond ik maar middelmatig. Alleen de typetjes ernaast waren briljant. De Hulk, die collega van hem, Die homo waar hij mee gaat daten, die waren wel komisch. echt zonde want je had die gasten gewoon anders moeten gebruiken naar mijn idee.
the new guy
Gewoon een briljante film. Topgrappen! Het kan me dan ook geen reet schelen dat 'ie voorspelbaar is, dat het super goed gaat, dan slecht en het weer goed komt, dat Ferrigno weer hoereert, dat Ferrigno niet in een smoking past en het weer alleen over sex gaat. NEE! Dat doet er niet toe als alle grappen geslaagd zijn. Super.
the new guy
Ik vind overigens helemaal geen Komedie/Romantiek. Het is gewoon een komedie, met een trouwerij.
chocodillen
Film komt langzaam op gang, en komt net niet goed genoeg van de vloer. Desondanks toch een erg vermakelijke film!
Gay.
Een ander woord kon ik even niet vinden. Bedoel het niet beledigend o.i.d., maar probeer te zeggen dat dit een luchtige maar mierzoete vrouwenfilm is die, ondanks het feit dat het regelmatig over mannenzaken gaat, erg soft is. Pfff.. Dat is er uit.
Toch zitten er wel een paar aardige grapjes in. Met dank aan Segel. De film bewandelt echter nogal het voorspelbare en tevens clichématige romcom-pad, terwijl er genoeg openingen naar iets verfrissenders waren.
Tuurlijk zullen er zat mannen zijn die dit leuk vinden. Ik vind dit i.i.g. veel te lafjes en vaak ook helemaal niet grappig. Jammer ook dat de sympathieke Ferrigno juist in dit filmpje opduikt. Door Pumping Iron altijd al een beetje sneu gevonden en onverdiend veroordeeld tot het groene-mannetjes-stempel. Zelfs hij verdient iets beters. En dan liever niet opnieuw als cameo in een Marvel. Ofwel, als je deze man in je filmpje doet opdraven, doe er dan iets mee. Snij hem er desnoods bijna uit als het niet werkt. Maar goed, ik dwaal nogal af.
Mijn venijn komt ook zeker niet van de Hulk, maar meer van het feit dat de ingrediënten om iets leuks van deze flick te maken genoeg voor handen lijken. En telkens wordt de makkelijkste weg gekozen, me dunkt.
Te veel grappen die niet werken èn Rudd die pijnlijk onleuk is. Neen, niet echt sterk allemaal. En ontzettend verwijfd.
Doorsnee romcom.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Garden State
Drama / Komedie, 2004