• 9.381.754 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

AGE-411

Bizar dat dit in de top250 staat, want er is eigenlijk niets aan.

We zien een aantal vrienden (waaronder 1 mafketel) een vrijgezellentrip maken naar Vegas, waarna er een aantal dingen voorvallen. Niet echt een origineel gegeven, maar met de nodige grappige situaties kan dat goed komen.
En daar zit nu eigenlijk het probleem. Sommige situaties zouden best grappig zijn, maar om een of andere reden kunnen de acteurs het script niet omzetten naar een grappige situaties. Misschien moet men de volgende keer maar andere acteurs vragen.

Niet alle situaties zouden grappig kunnen zijn. Sommige hebben het ook totaal niet. Neem nu het gedoe met de Tasergun in het politiekantoor. Ik was er van overtuigd dat er iets grappigs ging gebeuren ... krijgen we een voorspelbare onderbroeklol

Verder is ook de hele resem personages nogal irritant. De hoer, de kofferbakchinees, de bazige echtgenote, ... Echt origineel is het allemaal niet, en grappig des te min.

De diverse subplotjes zie je al van ver aankomen. Dat de Chinezen een andere persoon gegjzeld hielden, dat hij zijn vrouw ging verlaten voor die hoer, ... . Als je niets origineels weet te verzinnen, verzin dan maar liever niets. Onnodige en irritante ballast.

avatar van jazzzz

jazzzz

Fortune schreef:

Ik heb deze laatst voor de 2e keer gezien met een maat van mij. Nog nooit is een film zo hard tegengevallen bij een herziening. Maar het blijkt dat deze film totaal niet grappig is. Ik zat te denken dat ik ladderzat was bij de eerste keer dat ik deze zag. Er bleef helemaal niks van over.

We kwamen allebei tot de conclusie dat de foto's op het einde het grappigste waren.

Wat hype's toch allemaal wel niet doen.

Wat nog wel grappig was was toen Tyson dat liedje van Phil Collings zong.

Voor de rest was dat met die baby nog wel te doen en fuck this tiger was ook grappig maar wat een niet-grappige film is dit eigenlijk voor de rest.

Van een 4 naar een 1.5

Volgens mij kijkt iedereen die deze film hoog beoordeeld met wat biertjes op. Idd alleen die foto's die nog wel grappig waren.

avatar van Theunissen

jazzzz schreef:

Nee, ik heb juist deze film geheel alcoholvrij gekeken Dit deel vond ik juist best goed in tegenstelling tot het tweede deel. Indien je het tweede deel nog niet gezien hebt raad ik je af om het te kijken want geheid gooi je dan je afstandsbediening door het beeldscherm heen. Bij deze film is het wel zo dat je hem eigenlijk maar één keer moet kijken want bij een tweede kijkbeurt (zoals Fortune ook al aangeeft) is het gewoon stukken minder omdat je dan al weet hoe de vork in de steel zit. Maar vermakelijk blijft hij zeker.

avatar van puckb96

puckb96

één van de betere komedies van de afgelopen jaren.

de laatste tijd komt er zoveel crap comedy uit dat helemaal niks aan is maar deze originele amerikaanse komedie was echt hilarisch!

avatar van Stijn B.

Stijn B.

dit is één van de beste komedies van de laatste jaren qua opbouw van verhaal een van de sterkste komedies van de laatste 10 jaar en de acteerprestaties zijn top kortom een topkomedie

AGE-411 schreef:

Een film met zon hoog gemiddelde had van jou niet gemaakt hoeven worden?

Buurman Zijlstra schreef:

Een film met zon hoog gemiddelde had van jou niet gemaakt hoeven worden?

Dat gemiddelde is voor mij compleet irrelevant.

Maar veel mensen hebben hem gezien en vonden hem geweldig. En dat wou jij al die mensen door de neus boren als het aan jou lag?

Buurman Zijlstra schreef:

Ik kijk enkel naar mijn eigen score, niet naar die van anderen. Er zijn vast ook wel films waarvan jij denkt: "deze hoefde echt niet voor mij"

Zolang ze niet van mijn centen gemaakt zijn niet.

avatar van Ralf81

Ralf81

Ik heb gisteren deel 1 gekeken en vond part 2 toch beter en leuker.

Maar misschien komt dat omdat beide films wel erg veel hetzelfde zijn en part 2 mijn eerste Hangover-ervaring was (toen alles voor mij nog origineel was).

Desalniettemin is deel 1 toch vermakelijk genoeg voor een avondje bankhangen!

avatar van jacolijn123

jacolijn123

Leuk film joh! Veel lachmomenten!
Toen ze de bruidegom eindelijk vonden slaakte ik een diepe zucht en sprongen mijn gepermanente krulletjes op en neer van blijdschap.

avatar van mr. Prizzi

mr. Prizzi

SUPER geestige film, sinds jaren niet meer zo gelachen en dus voor een 2e keer nog een keer gezien vanavond

avatar van DDT

DDT

Deze film trekt wel een beetje op Very bad things met oa Cameron Diaz.............ok niet origineel maar toch leuk om es te zien

avatar van mvd1968

mvd1968

Gisteren voor de 8e keer gezien in 2 jaar. Het blijft een top film, zie steeds wat anders. Het verhaal is zo snel dat je nog steeds weer verrast wordt. Voor mij die 5 sterren nog steeds waard

avatar van Knisper

Knisper

Off-topic verwijderd.

avatar van Dreman

Dreman

Erg grappige film. Goed opgezet, met in het begin tal van vragen die verderop langzaamaan beantwoord worden. Vooral de rol van Zach Galifianakis was schitterend. Natuurlijk zit de film vol met onwaarschijnlijkheden en zijn sommige grappen en situaties vrij voorspelbaar, maar het is nergens storend.

De film kijkt lekker weg en is zeer vermakelijk, ideaal voor een avondje filmplezier.

avatar van bozzy

bozzy

deze film is echt dikke lol.

echt hilarisch en erg komisch ,simpel gezegd je moet deze dol dwaze film gewoon gezien hebben!

avatar van ricone

ricone

BESTE LACHFILM OOIT GEMAAKT!!!!

als iemand een concurrent weet?

be my guest....

avatar van herder

herder

Zo grappig was het allemaal niet. En ja, ik heb de film gezien

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

herder schreef:

En ja, ik heb de film gezien

Vanwaar die reactie? Niemand trekt dat toch in twijfel?

avatar van mr. Prizzi

mr. Prizzi

ricone schreef:

BESTE LACHFILM OOIT GEMAAKT!!!!

als iemand een concurrent weet?

be my guest....

Nou dit was wel een uitdagende opmerking . Ik vond Hangover ook één van de beste comedy's die ik gezien heb, maar een concurent zo uit mijn hoofd weet ik wel. "the Party" met Peter Sellers, heb ik al

minstens 10 x gezien en blijft super leuk

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Heel aardig, maar een plekje in de top 250 zou ik hem niet geven (dat doen we tenslotte samen....).

Toch is de verhaallijn leuk in elkaar gezet en valt er regelmatig wat (glim)lachen.

Wat een puberaal vermaak, deze film is éen van de grootste vergissingen die ik ooit in m'n blurayspeler stopte.

avatar van boemboem27

boemboem27

leuke film begint allemaal erg rommelig.

maar naar gelang de film volgt komen alle puzzelstukjes bij elkaar.

dat is ook de bedoeling/opzet van deze erg leuke comedy

avatar van Insignificance

Insignificance

Drijvende kracht is hier toch wel dat het the day after onder de loep neemt, want verder is het allemaal ook weer niet zó bijzonder. De prijsscène, wanneer ze wakker worden, zit meteen al in het begin, daarna is het toch een beetje hit and miss. Het gehannes met de tijger vind ik dan nog wel leuk, maar wat daar op het politiebureau gebeurt, neigt naar kluchtig. En zo vliegt het, behalve Doug, wel vaker uit de bocht.

Met name Chow is in toenemende mate een storende factor. In de cast loopt ook niet echt iemand memorabel te zijn. De veelal vervelende tandarts is alleen leuk wanneer ie zich kapot ergert aan Alan. Met Galifianakis is meteen de enige genoemd die over de hele speelduur voor een glimlach zorgt. Vitaal blijft het allemaal ook wel, zodat het nooit helemaal wegzakt, maar de muziek is dan weer kut tot en met de trouwerij.

avatar van richiedoom

richiedoom

@Insignificance,

Handig dat je de woorden uit mn mond neemt, hoef ik ze niet meer te typen!

avatar van skipy05

skipy05

Leuke film. Maar ik vond hem toch niet zo goed zoals iedereen hem vind.Hij is grappige maar ik heb er toch niet van kapot gelegen. Verhaal is goed. Acteurs doen het goed.

avatar van Abe_Sapien

Abe_Sapien

Deze film is vind ik geniaal. Laatst voor de 2e keer weer gezien en vind hem alleen maar beter worden. De one-liners zijn echt lachen, het hele sfeertje en de soundtracks zijn goed gekozen.

Verder is de personage leslie chow prachtig, zijn outfit en houding, heb me werkelijk helemaal kapot gelachen. Daardoor heeft hij ook een grotere rol gekregen in het tweede deel.

the hangover is toch wel 1 van de betere komedies van de laatste jaren!