The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- IMDb (7,7 / 919665)
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Chow
Melissa
Mike Tyson
AGE-411
Bizar dat dit in de top250 staat, want er is eigenlijk niets aan.
We zien een aantal vrienden (waaronder 1 mafketel) een vrijgezellentrip maken naar Vegas, waarna er een aantal dingen voorvallen. Niet echt een origineel gegeven, maar met de nodige grappige situaties kan dat goed komen.
En daar zit nu eigenlijk het probleem. Sommige situaties zouden best grappig zijn, maar om een of andere reden kunnen de acteurs het script niet omzetten naar een grappige situaties. Misschien moet men de volgende keer maar andere acteurs vragen.
Niet alle situaties zouden grappig kunnen zijn. Sommige hebben het ook totaal niet. Neem nu het gedoe met de Tasergun in het politiekantoor. Ik was er van overtuigd dat er iets grappigs ging gebeuren ... krijgen we een voorspelbare onderbroeklol
Verder is ook de hele resem personages nogal irritant. De hoer, de kofferbakchinees, de bazige echtgenote, ... Echt origineel is het allemaal niet, en grappig des te min.
De diverse subplotjes zie je al van ver aankomen. Dat de Chinezen een andere persoon gegjzeld hielden, dat hij zijn vrouw ging verlaten voor die hoer, ... . Als je niets origineels weet te verzinnen, verzin dan maar liever niets. Onnodige en irritante ballast.
jazzzz
Ik heb deze laatst voor de 2e keer gezien met een maat van mij. Nog nooit is een film zo hard tegengevallen bij een herziening. Maar het blijkt dat deze film totaal niet grappig is. Ik zat te denken dat ik ladderzat was bij de eerste keer dat ik deze zag. Er bleef helemaal niks van over.
We kwamen allebei tot de conclusie dat de foto's op het einde het grappigste waren.
Wat hype's toch allemaal wel niet doen.
Wat nog wel grappig was was toen Tyson dat liedje van Phil Collings zong.
Voor de rest was dat met die baby nog wel te doen en fuck this tiger was ook grappig maar wat een niet-grappige film is dit eigenlijk voor de rest.
Van een 4 naar een 1.5
Volgens mij kijkt iedereen die deze film hoog beoordeeld met wat biertjes op. Idd alleen die foto's die nog wel grappig waren.
Nee, ik heb juist deze film geheel alcoholvrij gekeken
Dit deel vond ik juist best goed in tegenstelling tot het tweede deel. Indien je het tweede deel nog niet gezien hebt raad ik je af om het te kijken want geheid gooi je dan je afstandsbediening door het beeldscherm heen. Bij deze film is het wel zo dat je hem eigenlijk maar één keer moet kijken want bij een tweede kijkbeurt (zoals Fortune ook al aangeeft) is het gewoon stukken minder omdat je dan al weet hoe de vork in de steel zit. Maar vermakelijk blijft hij zeker.
puckb96
één van de betere komedies van de afgelopen jaren.
de laatste tijd komt er zoveel crap comedy uit dat helemaal niks aan is maar deze originele amerikaanse komedie was echt hilarisch!
Stijn B.
dit is één van de beste komedies van de laatste jaren
qua opbouw van verhaal een van de sterkste komedies van de laatste 10 jaar en de acteerprestaties zijn top
kortom een topkomedie
Buurman Zijlstra
Een film met zon hoog gemiddelde had van jou niet gemaakt hoeven worden?
AGE-411
Een film met zon hoog gemiddelde had van jou niet gemaakt hoeven worden?
Dat gemiddelde is voor mij compleet irrelevant.
Buurman Zijlstra
Maar veel mensen hebben hem gezien en vonden hem geweldig. En dat wou jij al die mensen door de neus boren als het aan jou lag?
AGE-411
Ik kijk enkel naar mijn eigen score, niet naar die van anderen. Er zijn vast ook wel films waarvan jij denkt: "deze hoefde echt niet voor mij"
Ralf81
Ik heb gisteren deel 1 gekeken en vond part 2 toch beter en leuker.
Maar misschien komt dat omdat beide films wel erg veel hetzelfde zijn en part 2 mijn eerste Hangover-ervaring was (toen alles voor mij nog origineel was).
Desalniettemin is deel 1 toch vermakelijk genoeg voor een avondje bankhangen!
jacolijn123
Leuk film joh! Veel lachmomenten!
Toen ze de bruidegom eindelijk vonden slaakte ik een diepe zucht en sprongen mijn gepermanente krulletjes op en neer van blijdschap.
mr. Prizzi
SUPER geestige film, sinds jaren niet meer zo gelachen en dus voor een 2e keer nog een keer gezien vanavond
DDT
Deze film trekt wel een beetje op Very bad things met oa Cameron Diaz.............ok niet origineel maar toch leuk om es te zien
mvd1968
Gisteren voor de 8e keer gezien in 2 jaar. Het blijft een top film, zie steeds wat anders. Het verhaal is zo snel dat je nog steeds weer verrast wordt. Voor mij die 5 sterren nog steeds waard
Dreman
Erg grappige film. Goed opgezet, met in het begin tal van vragen die verderop langzaamaan beantwoord worden. Vooral de rol van Zach Galifianakis was schitterend. Natuurlijk zit de film vol met onwaarschijnlijkheden en zijn sommige grappen en situaties vrij voorspelbaar, maar het is nergens storend.
De film kijkt lekker weg en is zeer vermakelijk, ideaal voor een avondje filmplezier.
bozzy
deze film is echt dikke lol.
echt hilarisch en erg komisch ,simpel gezegd je moet deze dol dwaze film gewoon gezien hebben!
ricone
BESTE LACHFILM OOIT GEMAAKT!!!!
als iemand een concurrent weet?
be my guest....
herder
Zo grappig was het allemaal niet. En ja, ik heb de film gezien
Sergio Leone
En ja, ik heb de film gezien
Vanwaar die reactie? Niemand trekt dat toch in twijfel?
mr. Prizzi
BESTE LACHFILM OOIT GEMAAKT!!!!
als iemand een concurrent weet?
be my guest....
Nou dit was wel een uitdagende opmerking
. Ik vond Hangover ook één van de beste comedy's die ik gezien heb, maar een concurent zo uit mijn hoofd weet ik wel. "the Party" met Peter Sellers, heb ik al
minstens 10 x gezien en blijft super leuk
hutsekluts
Heel aardig, maar een plekje in de top 250 zou ik hem niet geven (dat doen we tenslotte samen....).
Toch is de verhaallijn leuk in elkaar gezet en valt er regelmatig wat (glim)lachen.
MarcelManiac
Wat een puberaal vermaak, deze film is éen van de grootste vergissingen die ik ooit in m'n blurayspeler stopte.
Knisper
Berichten verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > Toplijsten (centraal topic)
boemboem27
leuke film begint allemaal erg rommelig.
maar naar gelang de film volgt komen alle puzzelstukjes bij elkaar.
dat is ook de bedoeling/opzet van deze erg leuke comedy
Insignificance
Drijvende kracht is hier toch wel dat het the day after onder de loep neemt, want verder is het allemaal ook weer niet zó bijzonder. De prijsscène, wanneer ze wakker worden, zit meteen al in het begin, daarna is het toch een beetje hit and miss. Het gehannes met de tijger vind ik dan nog wel leuk, maar wat daar op het politiebureau gebeurt, neigt naar kluchtig. En zo vliegt het, behalve Doug, wel vaker uit de bocht.
Met name Chow is in toenemende mate een storende factor. In de cast loopt ook niet echt iemand memorabel te zijn. De veelal vervelende tandarts is alleen leuk wanneer ie zich kapot ergert aan Alan. Met Galifianakis is meteen de enige genoemd die over de hele speelduur voor een glimlach zorgt. Vitaal blijft het allemaal ook wel, zodat het nooit helemaal wegzakt, maar de muziek is dan weer kut tot en met de trouwerij.
richiedoom
@Insignificance,
Handig dat je de woorden uit mn mond neemt, hoef ik ze niet meer te typen!
skipy05
Leuke film. Maar ik vond hem toch niet zo goed zoals iedereen hem vind.Hij is grappige maar ik heb er toch niet van kapot gelegen. Verhaal is goed. Acteurs doen het goed.
Abe_Sapien
Deze film is vind ik geniaal. Laatst voor de 2e keer weer gezien en vind hem alleen maar beter worden. De one-liners zijn echt lachen, het hele sfeertje en de soundtracks zijn goed gekozen.
Verder is de personage leslie chow prachtig, zijn outfit en houding, heb me werkelijk helemaal kapot gelachen. Daardoor heeft hij ook een grotere rol gekregen in het tweede deel.
the hangover is toch wel 1 van de betere komedies van de laatste jaren!

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator