Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Matt Damon, Scott Bakula en Melanie Lynskey
Releasedatum: 29 oktober 2009
Plot The Informant!
"Based on a tattle-tale"
De Amerikaanse regering besluit om een groot agrarisch bedrijf te vervolgen, wanneer de vice-directeur Mark Whitacre (Matt Damon) besluit om te getuigen over de louche zaakjes binnen ADM. Wanneer de FBI de zaak probeert rond te krijgen, raken ze steeds meer gefrustreerd door de levendige fantasie van Whitacre.
Mark Whitacre
Ginger Whitacre
Mark Cheviron
Brian Shepard
Montorsi
Maar weer eens drie keer niks van meneer Soderbergh.
Die man krijgt het toch maar weer voor elkaar, zo'n hoogst onboeiend 'tussendoortje'. The Informant is heel sporadisch 'aardig', maar meer dan een gniffeltje hier en daar wordt het niet. Voor de rest heb je te maken met een veel te warrig verhaal, waar de 70's style je door de strot wordt geduwd, mede door een tergende soundtrack die werkelijk kant nog wal raakte. Sowieso was het me al helemaal onduidelijk waar die stijl op sloeg, aangezien alles zich in de jaren 90 afspeelt.
En verder vooral een vreselijke saaie vertoning, de film komt geen moment op gang en kabbelt met wat wendinkjes voort en gaat maar uit als een nachtkaarsje. Damon doet het best aardig, maar het is duidelijk een gemaakt typetje wat na verloop van tijd veel te karikaturaal wordt.
Sodebergh lijkt het allemaal wel prima te vinden. Beetje aanmodderen en er komt maar weer een 'tussendoortje' uit. Bij Che kreeg hij het ook al voor elkaar een enorm nietszeggend werkje in elkaar te draaien, en ook hier draait hij alle potentie de nek om.
Wilde eigenlijk een 1* geven, maar voor die 2/3 keer gniffelen komt er nog een halfje bij, Damon verdient het wel.
ps. was ik toch bijna die voice-over vergeten, mag ook genoemd worden als hoogst irritante 'luchtigheid' die ook alweer een zwaar overbodige toevoeging genoemd mag worden.
namingway24
Helaas al uit de Pathé bioscopen verdwenen, na slechts 2 weken. Maar misschien komt dit beter tot zijn recht op DVD...
Friac
Typisch dat jullie hier niets mee kunnen
Wat voor een denigrerende opmerking is dat nu weeral? Bovendien: je kan toch moeilijk beweren dat dit hier een Felini/Lynch/...-film is hé.
Ik vond het over de gehele lijn ook maar slappe kost om eerlijk te zijn. Pluspunten zijn een goed acterende en erg "geloofwaardige" Matt Damon en de leuke subtiele (en minder subtiele) grapjes die in de film verweven zitten. Ook de soundtrack varieert van grappig tot gezellig kitcherig.
Hier tegenover staat echter dat de film veel te lang wordt uitgesponnen - de ontdekkingen verliezen hierdoor hun sterkte - en dat het bij momenten echt wel een beetje gaat vervelen (niet veel, maar toch stak het gevoel de kop op). Ook vond ik dat de film erg vrij lelijk uitzag: de makers mogen zeggen dat ze een nineties-look voor ogen hadden, maar zo lelijk herinner ik me alvast de klassiekers uit de jaren '90 niet.
Al bij al toch als een tussendoortje van Soderbergh te beschouwen, over de gehele lijn niet bijzonder goed te noemen wat mij betreft. Ik vind het vreemd dat deze film zoveel goede recensies heeft gekregen.
louisvf
Nog maar amper 65 stemmen (blijkbaar één stem voor de trailer) en deze prent krijgt nog maar 2.53, dat wil dus zeggen dat fans van dit soort film, fans van Damon, fan van Steven, fans van het verhaal deze film niet goed vonden? Film is nog niet zomaar overal te verkrijgen dus neem aan dat de eerste 40 wel moeite hebben gedaan...! Conclusie : hij is gewoon niet goed? Wel ik heb het zelfde gedacht ivm de stemming op imdb maar die is echter 7.1 met ook nog niet zoveel stemmen, zou dus nog kunnen stijgen en mss dalen naar 6.5 maar hier een score van 2.53 vind ik toch enorm laag! Ga dus weer maar eens imdb volgen en hem vanavond binnenhalen...!
Montorsi
Heeft gewoon in de bioscoop gedraaid, dan hoef je toch niet fan van de regisseur te zijn?
louisvf
Nee, maar het lijkt me dat de eerste die stemmen toch ook het meest van de film wisten of toch interesse hadden nietwaar? De fans gaan toch altijd eerst zijn? Zoals je vb nu nog een hoge score hebt bij avatar & new moon, omdat dat alle liefhebbers zijn van het genre (of weetk veel waarom nog mensen die films zouden willen zien) die al snel gingen kijken...! Ik kijk enorm veel films, maar ga automatisch wel eerst opzoek naar films die mij aanspreken om één of andere reden...! Lijkt me vrij logisch...! Omgekeerd kan ook en dan blijkt het vaak om een cult te gaan. Of zo zie je een film zoals new moon nu goed scoren omdat eerst alle pubers hem snel gingen bekijken en achteraf zal je de score ook wel fameus zien dalen!
wibro
Dat deze film zo weinig stemmen heeft komt gewoon omdat;
1.) het verhaal de meeste MM gebruikers niet aanspreekt
2.) de MM gebruikers die deze film wel gezien hebben niet bepaald enthousiast waren over deze film.
Dus, waarom dan € 7,50 à € 10,00 neertellen om deze film te gaan bekijken? Je gaat toch geen film bekijken alleen omdat Matt Damon er in meespeelt of omdat toevallig Steven Soderbergh de regisseur is. Het verhaal moet je toch liggen. Ik heb deze film bekeken omdat hij toevallig in het filmhuis draaide waar ik werk.
De eerste keer ben ik in slaap gevallen - hoe zou dat nu komen?
De tweede keer heb ik hem afgekeken met grote moeite. Ik vond het een van de meest langdradige films die ik afgelopen jaar gezien heb.
Montorsi
En ik heb hem eveneens gezien omdat hij draaide in de bioscoop waar ik werk.
louisvf
Ja dat is waar, kan ook goed begrijpen dat vele dit verhaal niet aanspreekt maar van de 100 eerste stemmen zou je denken dat die het verhaal wel graag hebben, vandaar dat ik concludeer dat hij niet goed is...! Logische redenering nietwaar? Ik had het dan ook niet over waarom "zo weinig stemmen"...! Oke maar dan vind ik hem ongetwijfeld ook saai, zal ik binnekort wel achterkomen
!
En ik kijk persoonlijk eigenlijk toch wel vaak naar de regie/acteurs bij het bepalen van mijn keuze hoor, maar het verhaal speelt zeker een grote rol dat is waar!
tottenham89
Naar mijn inziens was er niks mis met het verhaal en de film. De film had een aparte stijl, niks aan te merken op het acteren en camerawerk en vond het op geen moment saai worden in deze sterke, ook nog eens op feiten gebaseerde film. En om ook nog niet te vergeten, de hele leuke muziek
Bélon
Typisch dat jullie hier niets mee kunnen, ik vond dit een heerlijke film! Een verrassende, gortdroge komedie waarin de absurditeit van de werkelijkheid hoogtij viert. Matt Damon is behoorlijk op dreef. Geweldige gestileerde oplichtersfilm! 4*
Ben het hier wel eens, geen echte hoogvlieger maar wel een droge komedie met een zwart randje, heerlijke "liftmuziek" soundtrack ook en Damon mocht er zijn.
ralfsjam
lekker film om te kijken, alleen de eerste 40 minuten waren moeizaam. de rest maakte het goed. subtiele humor
3.5
FL88
Als je fan bent van Soderbergh zou ik deze gewoon gaan zien. Echt een heel gave film. De gortdroge voice-over van Damon is wat mij betreft echt het hoogtepunt van de film, wat niet wil zeggen dat de film voor de rest niet deugd. Sterker nog, dit is gewoon een heel vakkundig gemaakte film. Verhaaltechnisch zit het fijn in elkaar (je wordt elke keer weer op het verkeerde been gezet, zonder dat de film zijn geloofwaardigheid verliest), de acteerprestaties zijn bijzonder goed en ook het camerawerk en de muziek (bij tijd en wijlen dolkomisch, geniaal gekozen) zijn uitstekend verzorgd. Nee, deze film wordt hier op MM gewoon zwaar (met hoofdletters, eigenlijk) ondergewaardeerd. Jammer, hij verdient echt beter.
mushroomcloud
De film gaat eigenlijk gewoon over iemand die behoorlijk slim is, maar ook erg naief en te veel films gekeken heeft, waardoor hij de grip op de realiteit en zichzelf verloren heeft. Ook iemand die te gevoelig is voor macht en graag bovenaan de ladder wilt staan. Althans volgens mijn psychoanalyse. Het is in mijn ogen iig wel de het beste gengre om er een film van te maken. Net voldoende voor mij. Niet echt gelachen ofzo, maar me ook niet geergerd. 3*
Qar
Best leuke film, wel eentje waar je het eerste half uur even in moet komen, maar dan wordt hij ook best grappig.
Leuke rol van Damon, ik vond vooral zijn gedachten tussen de scene's door wel grappig (vooral dat stukje over de ijsberen).
Al met al gewoon een prima film.
bawimeko
Leuke film. Ik vraag me alleen nog steeds af waarom een jaren '90-film wordt uitgedost met een seventies-stijl? Erg leuke soundtrack van Marvin Hamlisch die er zelfs een jaren '60-sausje overheengiet!
Leland Palmer
Geweldige rol van Damon in een leuke film. Uitstekende settings, dito tijdsbeeld en genoeg leuke momenten. Het tempo ligt niet echt hoog en niet alle dialogen zijn even interessant, maar bij vlagen is het toch wel erg grappig. De gedachten van Whitacre die we horen, de steeds weer andere auto waar hij in rijdt, de vreselijk onnozele muziek en een paar hilarische scénes; ''Now what do i do, if that Shepard guy calls.''. Ja, heerlijk.
Daarnaast nog veel 'kleine' grappige momenten in een allesbehalve standaard Hollywood komedie. Makkelijke voldoende van mijn kant.
Pinoy
Mooi dat de leugens Damon verstikken in zijn rol. leuke 90's stijl..
Goede voldoende waard
Nohands
Aardige film voor de liefhebbers van dit genre, Damon speelt goed en is echt aangekomen voor deze rol zeg, god wat is hij dik!!
Beetje langdradig en niks humor of spannend, gewoon een aardige film om op dvd te kijken of op tv....
RickZ
Soort drama over een klokkenluider, met warrig hak-op-tak verhaal, zeker geen komedie. Onvoldoende!
Nasty
Zwaar tegenvallende film .
Heb me er echt met moeite doorheen kunnen worstelen .
Komedie .....echt niet .
Traag en saai .
1,5 *
Zandkuiken
Toch wat verbaasd over het lage gemiddelde want persoonlijk erg genoten van deze met sillyness overladen The Informant!.
Een prent die volledig is opgebouwd rond het personage van Matt Damon, die hier in mijn ogen een fantástische prestatie aflevert: de manier waarop hij die kinderlijke blik geen seconde uit het oog verliest, mag hem wat mij betreft een oscarnominatie opleveren. Een van de meest hilarische maar tegelijkertijd meest tragische personages van het afgelopen filmjaar. Damon heeft ook genoeg knulligheid in zich voor een dergelijke rol.
Daarnaast een gezellig sfeertje waarbij de jaren '90-attributen worden gelinkt aan een seventies look. Ook de liftmuziek past perfect.
Een bijzonder grappige Damon zorgt ervoor dat dit weer maar eens een heel geslaagde Soderbergh is, toch een van de boeiendste regisseurs die de Amerikaanse cinema vandaag de dag rijk is.
Sporadisch onderkoeld grappig, maar de film is erg eenzijdig en uiteindelijk nogal vermoeiend. Damon is wel voortreffelijk in de bizarre hoofdrol. Uiteindelijk is zijn personage helaas zo vreemd dat je geen enkele sympathie voor hem voelt, waardoor de film nogal afstandelijk is en berekenend overkomt. Visueel best origineel en fris in elkaar gezet, maar het script weet niet te boeien.
eddyeddy
Geen film om tranen van het lachen te krijgen, maar zeker een onderhoudende film die me zeker wist te boeien
De voice-over die op sommige punten behoorlijke diepgang wist te bereiken.
yomusic
De slechtste fim ooit !! Had moeite mijn ogen open te houden. Niet aan beginnen deze film, echt zonde van je tijd.
ralfsjam
men who stare at goats, a serious man en the informant. grote films met grote namen of door grote namen! ik denk dat dit genre normaal gesproken in filmhuizen zou draaien, maar omdat de Cloonies, Damon's, Bridges en de Coen bro's en met hun vingers aanzitten belanden deze films in grote zalen met groot publiek, publiek wat dit soort films normaal niet zou zien. en daarom geven veel mensen dit soort films weinig sterren.... veel mensen gaan op de namen af! tja, en dan is het helaas voor veel kijkers.
(niet alle kijkers natuurlijk, laat ik me alvast indekken. want de reacties op dit bericht zullen voorspelbaar zij)
ik zeg dan ook, ga deze wel zien! maar bedenk je wel, het is geen blockbuster, laagdrempelig of voor een groot publiek...
Dantenious
Wat een K film zeg, zo droog. Erg saai niet spannend we zijn beide in slaap gevallen...
mock turtle
Dat zou je toch verwachten van álle stemmers / kijkers van de film? Als een verhaal je niet aanstaat, dan ga je toch niet kijken?
Bramislief
Ik heb em in de bios gezien en ik vond het echt zonde van mijn geld. Ik had veel meer van deze film verwacht, maar het zijn alleen flauwe leugens van een kluns die de film grappig moeten maken. Het begin was leuk, maar al heel snel ging het nergens meer over.
Het einde dat Damon blijft liegen en dat het alsmaar meer blijkt te worden, gaat echt totaal nergens meer over. Een saai uitgerekt einde was het.
serpico
Damon speelt echt de aller-, als niet de aller-, dan wel de aller-grootste sukkel ooit in deze film. Dat maakte de film voor mij uitzonderlijk boeiend en grappig. Damon's personage in The Informant! maakt duidelijk waarom de wereld niet de perfecte plaats is waarvoor hij wel de potentie heeft: sommige mensen zijn gewoon zo dom als maar zijn kan.
Maar niet alleen dom. Mark Whitacre is ook onvoorstelbaar egocentrisch, moreel onverantwoordelijk en absoluut niet voor rede vatbaar. Zijn leugens worden iedere scène groter, zijn problemen groeien evenredig, maar in plaats van uit de vicieuze cirkel van tegenslagen te stappen, verzint hij een nieuwe leugen om alles nog even een graadje erger te maken. En aan het einde van de film is hij geen steek veranderd. Een afgrijselijke man. Fascinerend en ook hilarisch om te volgen. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat het allemaal niet eens zo ver van de werkelijkheid zit (mijn broer heeft het bij zijn studie behandeld).
Uitstekende film. Visueel niet zo interessant, wel vermakelijk acteerwerk, prima dialoog en een treffende soundtrack.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

You Don't Know Jack

Rounders
Drama / Misdaad, 1998

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007
fbilandbouwcompanyinformantwitness to murdersurveillancecorn bipolarprice-fixing