• 9.375.420 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Scott Bakula en Melanie Lynskey

Releasedatum: 29 oktober 2009

Plot The Informant!

"Based on a tattle-tale"

De Amerikaanse regering besluit om een groot agrarisch bedrijf te vervolgen, wanneer de vice-directeur Mark Whitacre (Matt Damon) besluit om te getuigen over de louche zaakjes binnen ADM. Wanneer de FBI de zaak probeert rond te krijgen, raken ze steeds meer gefrustreerd door de levendige fantasie van Whitacre.

Mark Whitacre

Mark Cheviron

Brian Shepard

avatar van tal1b

tal1b

echt een film die je óf leuk vind óf oersaai.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Waardeloos zeg. Matt Damon, die normaal best goede rollen speelt, kan mij hier totaal niet overtuigen dat hij ene Mark is, ik zie en voel gewoon: dit is Matt Damon met snor en een bril. Heb hem afgezet na ruim een uur, er was echt niks aan.

Justinw

Als komedie, deels geslaagd. Kon wel lachen om Whitacre zijn hersenspinsels. Het sfeertje was erg aanwezigig, door de stropdassen, de snor en de sportwagens .

Het verhaal daarintegen was onnodig gecompliceerd. Matt Damon draag deze film compleet. Ik vind deze film dan ook wat ondergewardeerd.

Ik heb me er prima mee vermaakt. En door het sfeertje en Matt Damon een ruime * * *.

avatar van deft0nes

deft0nes

Eens met Justin. Al vond ik dat "gecompliceerde" wel lachen. Zo wist je als kijker niet wanneer hij nu de waarheid spreekt. Dat maakt het onvoorspelbaar, wat wel positief is bij een dergelijke film.

BenicioDelToro schreef:

Typisch dat jullie hier niets mee kunnen.

Op zich wel mee eens ja. Had tijdens het kijken wel verwacht dat men het op MM weer saai en traag zou vinden, aangezien er weinig enorm domme actie of uberflauwe geintjes in zitten zoals in de gemiddelde kinderhollywoodfilm die hier hoog gewaardeerd wordt. Maar 2,64 is wel erg laag.

Erg slim en goed geschreven script dat door Damon wordt gedragen en erg droog verteld wordt. Af en toe krijg je echt plaatsvervangende schaamte, wat het einde dan ook wel weer leuk maakt.

avatar van Cyber60

Cyber60

Zeer saaie film naar 30 min. afgezet, zonde van je tijd !!!

avatar van Jawat

Jawat

waardeloze film. Ik begrijp het concept komedie totaal niet. Heb dan ook geen 1 keer moeten lachen.

Ik dacht eerst aah leuk, de makers van ocean's eleven enz. dat wordt vast wel een leuke misdaadkomedie, maar het tegendeel werd bewezen in deze film.

Ik heb er maar 1 woord voor: BORING

Wederom een film met het Good Shepherd en Syriana syndroom. .

Montorsi schreef:

mede door een tergende soundtrack die werkelijk kant nog wal raakte.

Hmm.. niet echt mee eens. Vond de muziek juist erg passend. Die vrolijke easy-tune deuntjes passen perfect bij de leefwereld van Mark Whitacre, vol grenzeloze naïviteit en contrasteren heerlijk met de rest van de omgeving. Hoe hij daar compleet in zijn eigen wereldje door dat kantoor loopt met die muziekjes op de achtergrond. .

Denk niet dat Soderbergh zelf niet door heeft dat jaren '70 muziek in een jaren '90 film niet 'past' of zo. .

hier gemiddeld een 5 op IMDB een 7 das toch wel een groot verschil

avatar van Apster

Apster

Misschien dat de poster ook misleidend is en het cijfer hier zo laag is. ''From the director of Ocean's 11, 12 and 13''. Trekt het verkeerde publiek, denk ik.

avatar van DiTati

DiTati

Ik wil er eigenlijk geen woorden aan vuil maken maar doe het toch maar. Heb deze in de sneak gezien en heb me echt nog nooit zo verveeld (helft van de zaal was idd al weg na een half uur). Ik hoopte steeds dat het mooie gedeelte nog moest komen maar dat wachten bleek tevergeefs, echt waardeloos!

avatar van Toontje35

Toontje35

Aardige film. Maar hij boeit gewoon te weinig. Damon zet wel een mooie rol neer.

Tis absoluut geen komedie. Zo is de film ook niet bedoeld, lijkt mij

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

kos schreef:

Wederom een film met het Good Shepherd en Syriana syndroom. .

2 films die ik ronduit haat en deze hoort ertussen, dan moet ik de moeite niet eens nemen om hem te bekijken.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ik denk dat kos vooral bedoelt dat veel mensen The Informant! met de verkeerde verwachtingen gaan bekijken. Dat ie kijkers aantrekt die dit soort filmpjes normaal gezien mijden. Waardoor het gemiddelde nogal laag uitvalt.

Maar daar houdt de vergelijking op want The Good Shepherd en Syriana zijn compleet andere (en veel serieuzere) films. Je kan je dus gerust wagen aan deze prent, die bij momenten erg grappig is!

Het zijn inderdaad films waar men verwachtingen heeft door de namen die de film gemaakt hebben, terwijl het nogal kleine en bepaald niet zo'n commerciele films zijn waar veel mensen het al snel saai vinden.

SaNDuTjE

Ondanks de toch wat negatieve reacties hier heb ik deze film een kans gegevens, en dat was maar goed ook.

Het verhaal wordt op het eind toch wel onnodig iets te complex gemaakt, toch is het goed te volgen en zorgen de vele ontwikkelingen er voor dat het nergens traag wordt.

De rol van Whitacre wordt zeer goed neergezet door Damon. In het begin komt hij over als een naieve en goede burger en zorgt in sommige scenes zelfs voor plaatsvervangende schaamte, maar naarmate het verhaal zich vordert zie je steeds meer zijn andere kant naar boven komen.

Een komedie is deze film zeker niet, en hopelijk wordt deze film meer beoordeeld op wat er bedoeld is en niet wat er van verwacht wordt.

Prima film.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

SaNDuTjE schreef:

Vind het nochtans wel een komedie. Eentje die af en toe wat tragisch aanvoelt misschien, maar niettemin een komedie.

Mark showed you four white guys in suits getting together in the middle of the day. That's not a business meeting, that's a crime scene.

Zandkuiken schreef:

Begrijp me niet verkeerd, er zit genoeg (zwarte) humor in en geweldige, zoals al genoemde, quotes.

Maar het is geen komedie zoals sommige een komedie bedoelen.

Vergelijkbaar is een film als A Serious Man.

SaNDuTjE

Polar bears cover their noses before they pounce on a seal. How do polar bears know their noses are black? Did they look in the water one day, see their reflection and say, "Man, I'd be invisible if it wasn't for that thing.

avatar van erpunited

erpunited

Redelijk verhaal. Ze maken het zo gecompliceerd. Matt Damon maakt heel de film. Goed geacteerd. Het is absoluut geen komedie. De film wordt op een gegeven moment langdradig. Geen topper. Geen aanrader. Hij kijkt redelijk weg

avatar van jumperjack

jumperjack

Ik weet ook niet waar ik de comedy in deze film moet zoeken/vinden. Het acteerwerk van Matt Damon is redelijk goed, voor de rest is de film vervelend. Heeft mij 1 1/2 dag gekost om doorheen te komen, kortom niet echt boeiend.

Kijk je de film dan in delen van 10minuten met een paar uur pauze

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Pfff wat een laag gemiddelde hier zeg. Lijkt me best een leuke film

Justinw

In dit geval zeg ik, trek je niks aan van de Rating hier. En kijken die handel

avatar van dragonmaster

dragonmaster

wat een saaie bedoening ! Damon acteert goed, maar de film weet niet te pakken.

avatar van tsjidde

tsjidde

Niet echt een misdaad-komedie zoals ik (van Steven Soderbergh) had verwacht. Daarom viel de film een klein beetje tegen, maar dat was dus mijn eigen schuld. Stiekem zat ik namelijk nog te wachten op die plottwist op het eind. Ik had een beetje het idee dat de film als een lek ballonnetje langzaam leegliep. E.e.a. neemt echter niet weg dat de acteerprestaties bovengemiddeld goed zijn. De typetjes die worden neergezet zijn ontzettend herkenbaar en (mede daarom) bijzonder vermakelijk. Uiteindelijk wel een goede film dus.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Waarom gooien ze nou ook de WB films in van die kuthoezen vol met gaten.

avatar van ASroma

ASroma

wat een lage score. Heb me prima vermaakt met deze film. Intrigerend verhaal wat mij betreft.

avatar van usr14112

usr14112

Gaaaaaap. Wat een slaapverwekkende film zeg. Ongelofelijk saai. Ik begrijp echt niet waar dit over gaat. Een saai kantoorfiguur die de gehele film saaie "wist je dat" annekdote's opleest. (uit zón boekje wat op de plee hangt). Die om zijn saaie bestaan wat kleur te geven contact zoekt met saaie fbi agenten en een saai fantasie verhaal ophangt over prijsafspraken in de saaie lysine buisenes. Als je niet kan slapen moet je deze film gaan kijken. Ben je zo van je probleem af.