Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Matt Damon, Scott Bakula en Melanie Lynskey
Releasedatum: 29 oktober 2009
Plot The Informant!
"Based on a tattle-tale"
De Amerikaanse regering besluit om een groot agrarisch bedrijf te vervolgen, wanneer de vice-directeur Mark Whitacre (Matt Damon) besluit om te getuigen over de louche zaakjes binnen ADM. Wanneer de FBI de zaak probeert rond te krijgen, raken ze steeds meer gefrustreerd door de levendige fantasie van Whitacre.
Mark Whitacre
Ginger Whitacre
Mark Cheviron
Brian Shepard
Leland Palmer
Het is 'm ook, maar sinds ie' zoveel is aagekomen vinden veel mensen hem ineens op Matt Damon lijken. Pff, alleen het idee al...
ghostman
Fikret8
Het verhaal klinkt een beetje als The Insider van MANN.
Als de film ook net zo goed wordt, dan kan ik haast niet wachten om hem te zien.
JohnWilliams
Ben heel benieuwd! Ben benieuwd hoe Damon dat hier gaat doen.
kryptex
Matt Damon gaat precies een beetje de Brad Pitt tour op of wat? cfr. Brad Pitt in Burn after reading en Inglourious Bastards. Wat meer de minder-serieuze held uithangen.
Ik ben benieuwd wat het resultaat daar van is. Deze komt op m'n lijstje.
TOmvadek
De trailer kon me niet echt overtuigen maar verwacht er toch wel wat van.
hero_marten
Onderhoudende film met goede rol van Matt Damon. Deze zet een fraai karakter neer waar je toch een zwak voor krijgt. De film gaat iets te lang op het zelfde tempo door, waardoor je op een gegeven moment de interesse wat kan gaan verliezen. Echter na afloop van de film houd je er geen ontevreden gevoel aan over. Zeker geen standaard Hollywoodfilm, wat in mijn optiek altijd een pluspunt is.
7/10
gadi
Pff ... ik loop niet snel de bios uit, maar dit was echt erg traag en boring zeg. Wellicht dat ik em ooit nog een keer helemaal kijk maar tijdens de sneak had ik het echt wel gezien na een half uurtje (en met mij de helft van de zaal). De film komt gewoon niet op gang en ik zag ook totaal niet de toegevoegde waarde van de slome vertelstijl en het neerzetten van de film in de periode waarin ie afspeelt ( ,,, misschien omdat ik em niet uitgekeken heb??)
Passies
Ontzettend trage, slome film die nergens over lijkt tegaan! Als je het eerste uur weet te overleven komt er iets meer lijn in en word het allemaal een beetje duidelijk maar het is absoluut geen toppertje en dus ook geen aanrader voor een vermakelijke avond!
ps. Behalve als je in de Mais business zit;)
Patjée
Inderdaad, het is dat ik een lang uithoudingsvermogen heb, en niet zoals de helft van de zaal na een half uur al wegliep. Maar wat was dit een langdradige, wazige film zeg!
Mischa
Ik vond het zowaar een erg leuke film! Matt Damon speelde zijn rol heel grappig, en hetzelfde geldt voor de overige acteurs. Vooral de lullige muziek, de vreselijke interieurs en de knulligheid van de karakters sprongen er verder uit. Stukken beter dan al die Oceans-onzin van Soderbergh.
Gisteren gezien op de premiere van het Leids Filmfestival. Kan ik de filmfans sowieso aanraden:
Claudiaprein
Wat een saaie en irritante film!!
Ben zelfs weggelopen uit de biosscoop, en dat gebeurd dus eigenlijk nooit!
Leland Palmer
Nou, de recensies die ik tot nu toe las zijn allemaal behoorlijk positief. Zal wel een komedie (bepaalde humor) zijn die niet voor iedereen echt toegankelijk is.
Ricochan38
Wil Damon alleen nog maar zien als Jason Bourne.
dan kijk je alleen nog maar die films toch...
Nohands
Ik vind Damon toch wel een goede actuer, ik denk dat hij in deze film weer een andere kant van zijn kunnen laat zien en ben hier dan ook benieuwd naar.
Wil je de nieuwe actie-film met Damon ala Bourne zien, dan moet je wachten tot april 2010.
Matt Damon opnieuw te zien in een film van regisseur Paul Greengrass, de actiethriller Green Zone. (zie trailer internet)
missl
Geen slecht verhaal al gaat het wel te lang door. De komedie zie ik er ook niet in terug, heb misschien 2 keer moeten lachen. verder toch wel wat moeilijk om je aandacht erbij te houden, veel geneuzel.
barcelonagek
omdat er nou een bekende am. acteur erin zit wil nou niet zeggen dat dit een leuke, goede film is! Meteen uit de bios weren, bah wat een baggerfilm en ik had er al 2 gezien zoals die ene hiphol zwarte film hoef gelukkig niet de titel te weten van die Wayn's brothers Dance Flick en geen DOom maar die ene Gerard Butler die ook weer in die komische film speelt die was ook zo baggerfilm! LEkker mensen dood schieten, veel te snel beelden maar over deze film! Echt een slaapfilm, Er liep iemand al de bios uit en ik ook, alles is slecht aan deze film zeg, geen leuke grappen, slaapmuziek, vooral het 1e uur, zo onduidelijk, je weet niet waar het overgaat en dan zet je zo acteur erin doe dan R. WIlliams ofzo!
andrehoek
Steven Soderbergh is niet meer de filmmaker zoals we hem kennen van bijvoorbeeld, Out of Sight, Erin Brockovich en de eerste Ocean's. Ik vind dat eigenlijk best jammer. Zeker na het zien van Che deel 1 en 2 moest ik concluderen dat ik Steven niet meer zo goed kon volgen. Ook de Informant is weer een tegenvaller. De film had naar mijn idee luchtig en komisch moeten overkomen, maar het eindresultaat is juist langzaam en niet grappig.
Als enig pluspuntje noem ik Matt Damon...
BenicioDelToro
Typisch dat jullie hier niets mee kunnen, ik vond dit een heerlijke film! Een verrassende, gortdroge komedie waarin de absurditeit van de werkelijkheid hoogtij viert. Matt Damon is behoorlijk op dreef. Geweldige gestileerde oplichtersfilm! 4*
Redlop
Film die weinig om het lijf heeft. Een erg karig verhaal dat met retro deuntjes uit een Hammondorgel een Ocean's-achtig sfeertje probeert op te roepen. Damon deed het wel erg leuk. 2*
zidane01
Damon acteert goed..uitstekend zelfs naar mijn mening. Maar de film is veels te langzaam om te kunnen boeien!
wwelover
Verbazingwekkend lage rating op Moviemeter. Want ik moet zeggen dat ik de film erg leuk vond. Niet alleen het verhaal, maar ook de montage en de muziek is top. Ook de manier waarop je de gedachtes van Damon hoorde was echt leuk gedaan. De film is geen moment saai, maar je moet er wel van houden. Ook van de humor, al is dit nou niet bepaald een komedie.
Matt Damon speelt een uitstekende rol, moet ook zeggen dat hij ook wel één van de beste acteurs is die ik ken. Ook de bijrollen worden prima ingevuld. Weer eens een geslaagde film van Sodenbergh, in tegenstelling tot Girlfriend Experience van eerder dit jaar.
wibro
De film is geen moment saai, maar je moet er wel van houden.
Inderdaad, je moet er wel van houden. Hiermee sla je de spijker op zijn kop. Alleen, ik houd er niet van. Ik vind het allemaal zo ingewikkeld en eigenlijk interesseren mij dit soort onderwerpen ook niet zo. Dit soort films moet het ook helemaal niet hebben van de cinematografie maar puur van het verhaal, de dialogen en uiteraard het acteren. Dat laatste, daar was niks mis mee, maar de film boeide mij totaal niet en daarom kan ik er ook geen hoge waardering voor geven.

You Don't Know Jack

Rounders
Drama / Misdaad, 1998

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007
fbilandbouwcompanyinformantwitness to murdersurveillancecorn bipolarprice-fixing