• 9.374.701 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Scott Bakula en Melanie Lynskey

Releasedatum: 29 oktober 2009

Plot The Informant!

"Based on a tattle-tale"

De Amerikaanse regering besluit om een groot agrarisch bedrijf te vervolgen, wanneer de vice-directeur Mark Whitacre (Matt Damon) besluit om te getuigen over de louche zaakjes binnen ADM. Wanneer de FBI de zaak probeert rond te krijgen, raken ze steeds meer gefrustreerd door de levendige fantasie van Whitacre.

Mark Whitacre

Mark Cheviron

Brian Shepard

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Een zeer slaapverwekkende film van Soderbergh, die nergens over gaat. Zonde van het budget, maar zeker ook van het talent van Damon. Overslaan deze!! 1 * (dit voor Damon's snor, die vond ik wel grappig!)

avatar van Al!

Al!

M.Goodkat schreef:

2 films die ik ronduit haat en deze hoort ertussen, dan moet ik de moeite niet eens nemen om hem te bekijken.

Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Er zit veel meer humor in deze film.

Nee, als je van de Coen humor houdt, moet je deze film zeker kijken. Net zulke onbenullige karakters.

avatar van mistery888

mistery888

Wat was dit jammer zeg!!!

De trailer deed vermoeden dat dit toch een erg leuke film zou zijn.

Wat valt het dan tegen als alle leuke stukjes in de trailer zitten.

Heeeeeeel erg jammer..........

avatar van Malone

Malone

Een teleurstelling. Had me hier erg op verheugd, maar hij was gewoon net even te saai. Matt Damon speelt zijn rol wel erg leuk, en vooral de muziek vond ik goed gedaan. Maar het kon mij verder niet overtuigen.

avatar van Caldora

Caldora

Waardeloze film eigenlijk. Misschien met te hoge verwachtingen aangezet.

Damon is redelijk in deze rol, het is knap om te zien hoe veelzijdig hij kan zijn. Verder is het verhaal langzaam en de regie sloom. Als je niets te doen hebt prima te kijken maar verder..

avatar van namingway24

namingway24

Over 5 minuten ben ik deze film alweer vergeten...

avatar van Respekked

Respekked

Kan me alleen maar aansluiten bij een aantal bovenstaande commentaren dat dit een zeer ondergewaardeerde film is. Veel tussen-neus-en-lippen-door grapjes, geweldige rol van Damon (met zijn bizarre hersenspinsels, opplaksnor en olijke kop) en gewoon een goed verhaal. Hoewel al snel duidelijk is dat Damon de boel aan het oplichten is, is het verbazingwekkend om te zien hoe het telkens een stapje verder gaat . Verder vond ik jaren negentig kantoorsetting echt geweldig, met al die lelijke truien en cartooneske dassen.

avatar van danuz

danuz

Extreem droge komedie van Soderbergh. Vooral opvallend is de soundtrack, die zelfs de meest officiële bijeenkomsten tussen FBI en De Overheid tot stuntelige theekransjes maakt. Matt Damon als klokkenluider/manisch depressieve speelt zijn rol geweldig overtuigend. Vond echter wel dat de zich op het einde een beetje gaat herhalen, maar het basisidee is op één of andere manier typisch Sodenbergh. Vraag me af of dit in bioscopen gedraaid heeft, zal het in ieder geval niet goed gedaan hebben lijkt me.

avatar van Halerzzz

Halerzzz

De film heeft me niet verveeld, ik wist van te voren dat Matt Damon me niet zou teleurstellen. Humor is te vinden in de kleinere dingen en die hebben me meermaals de glimlach op de lippen getoverd. Voor mij was dit een goede film.

avatar van rayday

rayday

deze film kon niet boeien, hoe hard het ook is.De film gaat over een tijdsperiode die waarschijnlijk niet de geschiedenis ingaat als de meest interessantste vandaar denk ik

avatar van stuffie

stuffie

Een komedie, laat me niet lachen...

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

Saaie, nogal richtingloze film met een paar leuke vondsten en een redelijk geslaagde vertelstijl. Een soort A Beautiful Mind voor yuppies. Damon doet erg zijn best maar de vonk wil niet overslaan, en dat zogenaamd swingende sfeertje waar Sodenbergh/Clooney-films in worden ondergedompeld gaat echt op mijn zenuwen werken. Het resultaat is een soort lange anekdote die traag op gang komt en waarbij het moeilijk is om niet steeds op de klok te kijken.

avatar van Fryce

Fryce

Wat te vinden van deze film. Gevoelsmatig vond ik hem een beetje jammer, af en toe wel kunnen lachen. Heb eens iemand gekent met pseudologia fantastica, lijkt deze man ook wel wat te hebben. Al met al heeft deze mij niet echt blij gemaakt.

avatar van RJS

RJS

Ik vond dit een aardige film. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hem een beetje saai vonden, maar ik vond het wel meevallen. Ik vond het heel verrassend om Matt Damon in zo'n film te zien en hij deed het goed.

Ook leuk dat het om een waargebeurd verhaal gaat. Een echte komedie film is het niet, maar er zaten af en toe wel grappige momenten in de film. Voor dat Mark Whitacre de hele tijd denkt dat hij een good guy is en de rest bad guys vond ik grappig. Aan de ene kant is hij heel slim en aan de andere kant best dom op sommige momenten.

avatar van kuripot

kuripot

Saai en een slaapverwekkend oninteressant verhaal. Snel overslaan a.u.b.

avatar van leandero

leandero

Rare film zeg, met een heel heel heel irritante Matt Damon..

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Zoutloos... Op zich goed acteerwerk, maar het verhaal kon mij absoluut niet boeien. Ook geen komische momenten ontdekt... Inderdaad overslaan...

avatar van Justinw

Justinw

Jammer dat deze film door velen in de grond word geboort. Verdienen Damon en Soderbergh niet.

avatar van Blokland

Blokland

Wat je ook van de film vindt, Damon is erg geestig als jokkebrok met grappige kapsels!

avatar van Zeriel

Zeriel

Interessant verhaal, mislukte film.

Ondanks goed acteurwerk, van Matt Damon, en eigenlijk iedereen wel. Het is ook mooi geschoten. Waarom dan mislukt?

Ik vond de muziek juist héél irritant, een beetje a la Jiskefet crediteuren/debiteuren, zoals hij ook naar kantoor gaat;.... Tjezus Edgar..... . Samen met de overzonnige beelden, zegt de film ahw, neem mij niet serieus, ik ben maar een comedy, terwijl deze gast dus echt ongeveer zo geopereerd heeft!!!

Misschien wou Soderbergh de Coen-broeders nadoen, daarin faalt hij dan jammerlijk.

Het was een stuk interessanter geweest als de film meer een karakterstudie zou zijn, ipv een mislukte comedie. Want deze sympathieke, pathologische leugenaar, oplichter, fantast, manipulator die toch het hart op de juiste plaats heeft, maar in zijn zelf geschapen realititeit opereert is een intrigerende doch tragische figuur.

avatar van Freckles

Freckles

Interessante film met een grappige Matt Damon!

Leuk om te zien, meer niet nee.

avatar van Norma

Norma

Geweldig om Damon eens in een totaal andere rol te zien, petje af ook, fantastische performance. Het verhaal zelf kon ik echter niets mee, wat bij aanvang nog wel amusant was verloor gaandeweg mijn interesse en uiteindelijk leek de film alleen nog maar herhaling op herhaling op...enz te zijn. Ik weet niet waar ik op hoopte, wellicht nog een verrassende wending die de eentonige opsomming van voorvallen zou doorbreken, maar die bleef uit. En dan is een briljant neergezet personage voor mij helaas toch niet genoeg om een dikke anderhalf uur lang te boeien.

De film heeft zeker zijn kwaliteiten,-het deed me in de verte een beetje aan een Coen-film denken, qua personages, kleine grapjes en bijvoorbeeld dat terugkerende muziekje (al bleef het om daar echt bij in de buurt te komen allemaal te braaf en serieus)- maar het feit dat ik me er zo totaal niet mee heb kunnen vermaken weegt toch zwaar door in mijn beoordeling.

avatar van Nand

Nand

Waar te beginnen? Deze film zou moeten doorgaan voor een komedie... Maar naar mijn mening is de humor nauwelijks geslaagd.. Matt Damon is de enigste reden waarom je naar deze film moet kijken. Hij speelt z'n rol erg goed. Z'n tics en doeningen geven aan dat hij het personage goed heeft onderzocht. Maar het verhaal was vreselijk gebracht. Misschien lag het aan de bron (het boek) maar ik had het gevoel dat Marc Whitacre een zware fuck-up was in creatief schrijven. Altijd maar dingen aanhalen om maar te tonen dat hij ervaring had en veel heeft meegemaakt... Ugh... Ik werd er gek van. Spijtig genoeg heeft Soderbergh niet veel nieuws gedaan hier. ''90's style white collar crime'' is saai en zo was de film op momenten.

Anyways, toch een redelijke film met saaie momenten. 6/10

avatar van Mescaline

Mescaline

Uitgaans punt is leuk zowel comedy als misdaad, ook de rol van Matt Damon was leuk om te zien, maar de uitwerking van zowel het verhaal als de afwisseling tussen misdaad en comedy kwam vaak nogal slecht uit de hoek, momenten die spannend hoorde te zijn kregen een komisch muziekje waardoor de film vaak schommelde en niet goed leek te weten welke kant hij op wou gaan.

Toch had de film ook wel zijn leuke momenten en wist de film onlangs dat hij langdradig aanvoelde toch nog redelijk uit te zitten.

Kortom: Leuk idee, mindere uitwerking maar wel een verfrissende rol van Matt Damon!

2,0 sterren

avatar van qwatje

qwatje

Het enige minpunt vindt ik dat de film net niet af is....

verder onderhoudende film, die wel iets meer tempo had mogen hebben.

avatar van RipCurl

RipCurl

Had toevallig twee weken geleden de documentaire van Undercover Stories op Discovery Channel over dit verhaal gezien. Toch maar gekeken en uiteindelijk niets nieuws gezien. Waar de comedy moet zitten is mij een raadsel of het is gewoon mijn humor niet. Het verhaal is op zich wel interessant als je de docu of het boek niet gelezen hebt. De film is eigenlijk 1,5 waard, maar gezien het een waar gebeurt verhaal is krijgt het een half puntje extra.

avatar van flyer

flyer

In het begin dacht ik, Waar gaat dit over maar gaande weg werd het duidelijk. De film blijft ondanks dat matige begin wel boeiend. Maar als ik alles heb gezien valt deze toch tegen. En wat kan die Damon kletsen zeg. Geeft alleen maar aan dat hij zijn rol goed heeft gespeeld

avatar van The One Ring

The One Ring

Erg leuke film, wat ik ondanks het gemiddelde ook wel had verwacht. Ik hou wel van verhalen over losers die zichzelf in een grootse positie plaatsen waar ze niet in passen en Mark Whitacre is een voorbeeld uit het echte leven. Wat een merkwaardige man was dat, bizar dat zijn vrouw het tot op de dag van vandaag met hem uithoudt. Matt Damon heeft intussen een aardige carriére opgebouwt met sluwe karakters die zich op bijna onzichtbare wijze aanpassen aan de situatie (Ripley, Bourne), maar dit slaat toch alles. Het constant verzinnen van nieuwe leugens maakt de film steeds verwarrender, maar ook grappiger. Het is geen brede humor, maar eerder een subtiele glimlach. Een veelzijdige film is het niet, maar het ijzersterke scenario en Damon (in zijn beste rol?) houden de boel constant levendig.

Geen enorm geweldige film, maar wel een voor in de hoogste regionen van de 3 en een halve ster.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het is inderdaad ongelooflijk dat dit een waar gebeurd verhaal is, en de rol van Matt Damon is voortreffelijk.

Maar het verhaal leent zich naar mijn mening niet om er een speelfilm van te maken, daarvoor is het té saai, en bijgevolg zeer moeilijk om er een boeiende film van te maken, wat deze film dan ook niet is.

Ondanks de zeer goede rol van Matt Damon is deze film voor mij toch wel een teleurstelling, niet echt mijn ding dus.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

I mean, everyone in this country is a victim of corporate crime by the time they finish breakfast.

Erg leuke kruisbestuiving van een Michael Crichton bedrijfsthriller en Debiteuren/Crediteuren

Hoe in hemelsnaam kan deze film hier dan ook zo belachelijk laag staan? Zal niet zeggen dat alles wat Soderbergh aanraakt goud is maar de man heeft inmiddels toch een hele reeks aan films op zijn conto staan. Hij heeft een duidelijk visueel herkenbare signatuur en zijn films zien er eigenlijk zonder uitzondering tot in de puntjes verzorgd uit. Hij weet zowel films voor het grote publiek te maken als regelmatig op de proppen te komen met kleinere, eigenzinnige projecten. Denk dat The Informant zeker tot de laatste categorie behoort (getuige de lage score alhier).

Nee de film is zeer zeker niet saai, ik vind hem juist behoorlijk slim geschreven en de film neemt zelfs best een verrassende wending. Grappige is dus dat het nog gebaseerd is op een waar gebeurt verhaal ook. Geweldig hoe zo'n goedzakkige sul iedereen vele jaren een poot weet uit te draaien en er met vele miljoenen van door weet te gaan.
Soderbergh is zeer consequent in het scheppen van het sfeertje rond de bedrijfscultuur en het veilige leventje waarin Mark Withacre zich bevindt, compleet dus met gezapige easy-listening. Matt Damon speelt een geweldige rol en is heerlijk op dreef. De gedachtespinsels van Withacre wisten regelmatig een glimlach op mijn mond te toveren (het verhaaltje over de Ijsbeer is zelfs briljant ) De bijrollen worden ook met het nodige enthousiasme ingevuld en vooral de rol van FBI agent Brian Shepard is geslaagd te noemen. Ik dacht de hele tijd waar ken ik die kerel ook al weer van maar lees nu net op IMDB dat hij in Star Trek heeft gespeeld (nee ik ben geen nerd en spreek geen Klingon).

De film is wellicht geen meesterwerk en speelt zich in een beperkt en erg specifiek wereldje af wat het tegelijkertijd een bepaalde charme en sfeer meegeeft maar het ook wat beperkt maakt. Daardoor bekruipt me na een tijdje wel een beetje het gevoel van een herhaling van zetten. Echter weet de film genoeg te draaien en te twisten om weer tijdig bij de les te halen. Voeg daarbij het genot om naar een geweldig op dreef zijnde Matt Damon te mogen kijken en ik kan niet anders concluderen dat deze film minimaal een goede 3.5* verdient.