• 9.413.176 stemmen

(500) Days of Summer (2009)

Komedie / Romantiek | 95 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: 500 Days of Summer

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel en Geoffrey Arend

Gesproken taal: Engels, Frans en Zweeds

Releasedatum: 24 september 2009

Plot (500) Days of Summer

"This is not a love story. This is a story about love."

Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is erg aangeslagen wanneer hij door zijn vriendin Summer aan de kant wordt gezet. Hij gaat heen en weer tussen verschillende periodes in de 500 dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan.

Tonypulp

Het IS een uniek meisje, ze speelt meestal vooral zichzelf . Zag net weer wat langskomen, blijft met afstand de beste romantische comedy.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Pfff, enorme draak dit ook met afstand

avatar van wendyvortex

wendyvortex

The Smiths-jongen wordt verliefd op Belle and Sebastian-meisje.
Verder grotendeels de standaard-rom-com, nou ja toegeven voor het genre net iets bovengemiddeld.
Paar aardige herkenbare momenten, paar grappige momenten, The Pixies blijken geweldig voor karaoke, aardige jongen (wel mijn type) maar eigenlijk mochten we die hele meid niet zo...je weet natuurlijk dat het niet goed kan gaan als d'r favoriete Beatle Ringo Starr is.
Best aardige time-waster maar verwacht er verder niets te diepzinnigs van.

avatar van Maurice-FR

Maurice-FR

Scoort maar net een 3*. Dat meisje wordt je op een gegeven moment helemaal gek van en opeens is het uit ofzo en trouwt zij met een ander. Wat op een gegeven moment helemaal de weg kwijt, maar zal vast komen omdat het een vrouwenfilm is haha

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Of het heeft te maken met de romcom-illusie. Correctie desillusie.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Ik moet zeggen dat ik dit een heerlijke film vond.

avatar van selector60

selector60

Gisteren op TV gezien. Heerlijke film, met een verrukkellijke Zooey Deschanel. Nog een paar keer kijken, om te zien waar het nu echt fout ging. Maar misschien blijft dat altijd een mysterie, zoals het gaat met liefde... Ging het eigenlijk wel fout? Het verlangen is tenslotte (meestal) mooier dan de vervulling.

avatar van hightopper

hightopper

Gister voor de 2de x deze film gezien.Ik leef zo mee met de hoofdpersoon. Voel mezelf ook een denker en romanticus al ziet mijn vriendin dat anders.haha..

Zitten inderdaad heel veel herkenbare stukken in die ik zelf ook heb ervaren in het beginstadium van mijn relatie. Het zijn die kleine subtiele dingen die ze heel mooi naar voren brengen met prachtige muziek en beeld. Minpuntjes vind ik het betweterige zusje en zijn 2 vrienden vind ik niet zo geloofwaardig. Maar de chemie tussen de 2 hoofdrolspelers en de uistraling van Zooey Deschanel maakt voor mij dat deze film toch net iets beter vind dan de meeste andere films in dit genre. En er is wat bagger gemaakt zeg.

avatar van maerk

maerk

"I love The Smiths"

Als die schoonheid met die prachtige blauwe ogen ook nog eens een goede muzieksmaak heeft, kunnen we het Tom (Joseph Gordon-Levitt) niet verwijten dat hij als een blok voor haar valt. In het begin zien we echter dat de relatie al stuk is gegaan. Het hoe en waarom krijgen we in het verloop van de film te zien.

(500) Days of Summer is een h ele leuke film, maar slaagt toch niet helemaal in zijn opzet. Visueel leuk, met af en toe wat geinige trucjes en van die typische dingetjes die je in Amélie al zag. De kracht van de film zit hem vooral in die subtiele dingen van het verliefd zijn van de hoofdpersonages. Die kleine bewegingen en trekjes die je aan iemand opvalt. De chemie tussen Levitt en Deschanel werkt goed en ze spelen beide leuk. Daarnaast is de film enorm waar, verliefd zijn is leuk maar er zitten een hoop vervelende dingen aan vast en die gevolgen zien we hier ook heel goed. De beste scène in heel de film was de herkenbare en ontroerende expectation/reality scène.

Waar de handelingen de spijker op zijn kop slaan, waren de dialogen weer heel erg gemaakt. Ik kan het niet heel goed beschrijven, maar wanneer Levitt en Deschanel begonnen te praten deed dat afbreuk aan dat echte gevoel. Ze vroegen dingen aan elkaar die je nooit zomaar zou vragen en reageerden nogal gemaakt op elkaar.

Een leuke film met een mooi verhaal en een paar erg sterke momenten. Voor betere films in het genre zou ik echter Garden State en Cashback kijken. Onvervalste topper is natuurlijk Amélie, maar alleen Jeunet kan zulke magische films maken. 3,5*.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Zijn er inderdaad 500 dagen in de zomer of is het er slechts maar 1?

In mijn ogen is het een geweldige romantische komedie. Joseph Gordon-Levitt speelt natuurlijk als altijd weer goed, en dan Zooey Deschanel was ook wel oké. Het verhaal vond ik eerlijk gezegd briljant. Makkelijk een van de betere romantieke/komische films van 2009, aangezien er toen niet zoveel soeps uitkwam qua humor.

avatar van janoez

janoez

wat een slechte film zeg! ik had het na een kwartier al bekeken , het gaat nergens over en het is verschrikkelijk saai.. toch heb ik besloten even door te kijken maar het bleef saai, heb de film uiteindelijk maar uit gezet..

Lord Flashheart

Vermoed dat de wat ongebruikelijk hoge rating (voor romcoms dan) vooral is te danken aan het uiterlijk van Zooey Deschanel, want verder stelde het natuurlijk weinig voor. Zie dat bij de hoog stemmers de pubertjes ook zijn oververtegenwoordigd, wat mijn vermoeden nog eens versterkt.

We hadden ook weinig sympathie voor het karakter van Deschanel. De vriend waarmee ik deze film keek, van Turkse huize, gebruikte hier een goed Nederlands woord voor: hoer. En hoewel ik niet gelovig ben, sluit ik me hierbij volledig aan. Als Deschanel de moderne vrouw moet voorstellen, dan is het inderdaad treurig gesteld met de westerse moraal. Het droeftoeter personage van Joseph Gordon-Levitt verdient ook nauwelijks het predicaat "man". Wat een vervelende slapjanus zeg! Zelfs Gerard Joling is nog meer macho.

Het enige wat mijn goedkeuring kon wegdragen waren de soms leuke visuele foefjes, zoals de scène waarin de stad om Gordon-Levitt werd getekend. Verder bevat de soundtrack ook best een paar aardige nummertjes. Als geheel kijkt het niet onaardig weg, maar de beste romantische komedie ooit? Laat me niet lachen! 3***

avatar van rep_robert

Hmmm, denk dat het uiterlijk van Deschanel er weinig mee te maken heeft hoor. Zoals je zelf al ongeveer zegt weet deze film op een aantal manieren fris en origineel uit de hoek te komen.

Lord Flashheart

Tsja, als je de inhoud volledig negeert en alleen kijkt naar de audiovisuele aspecten, kom je misschien op een hoge score uit. Maar zelfs dan was de film allesbehalve overweldigend. Een paar leuke trucjes, meer heb ik niet gezien.

{edit} Blijkbaar slaat de film aan bij Ajacieden. ^^

avatar van The Oceanic Six

Haar uiterlijk heeft er inderdaad weinig mee te maken (maar het is niet verkeerd om naar te kijken), het is vooral dat de film sympathie opwekt en realistisch genoemd kan worden. Het toont de soms harde waarheid.

Tonypulp

Weet je zeker dat ze niet gewoon allemaal pijprokers zijn?

Lord Flashheart

Nee, dit zijn de puberende hipsters. Het type dat naar festivals als Lowlands gaat en naar Britse indie rock bandjes in te strakke spijkerbroeken luistert. Hebben vaak van dat halflange haar tot over de oren, dragen een moeilijk montuur en hebben soms zo'n bezopen opa hoedje op. En niet te vergeten een losjes gedrapeerde (strop)das. Hier hoor jij dus bij.

Het intellectuele pijprokers type met corduroy kraag, ringbaard en Saab voor de deur, is de volwassen versie van deze soort. Er is weliswaar een gedeeltelijke overlap in smaak, maar de volwassen soort kijkt het liefst naar kunst met een Hoofdletter K. Verhaal, plot en inhoud zijn nu totaal ondergeschikt geworden aan de vormgeving. Poep in een bakkie kan tenslotte ook kunst zijn, nietwaar? Veel MM users zitten in de overgangsfase van jonge hipster, naar intellectuele pijproker. Enkele oudere users zijn daar al gearriveerd. Vaak zijn het van die verzuurde Volkskrant lezers. Televisiepaus Bert van der Veer is een goed voorbeeld. Dit is jouw toekomstbeeld, Jeroentjuhhhhh.

avatar van rep_robert

Hahhahaha Voor een keertje kan ik er wel naar luisteren/kijken, totaal niet mijn scene verder.

Lord Flashheart schreef:

Ik zie de hoogstemmers die hieraan voldoen zich al achter de oren krabben.

Ben gelukkig een stampert Hipsters... vermijden als de pest.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Nou hoe dan ook door het dragen van zulke broeken worden bij alle mannen de ballen afgeknepen... Dus mocht je ze wel hebben wees dan gewaarschuwd

Lord Flashheart

Gelukkig dan maar, er is nog hoop voor jullie. Vond deze afgrijselijke foto trouwens op dit blog, met een treffende beschrijving erbij.

Tonypulp

Hehe geweldig, wat een volk

avatar van stefan dias

stefan dias

Lord Flashheart schreef:

??? Omdat ze niet met de eerste de beste trouwt? Ze heeft toch langdurige relaties gehad daarvoor en … laat maar. Voor mannen kan het blijkbaar, voor vrouwen blijkt het helaas nog steeds een probleem.

Ik vond de film leuk. vooral door de stralende Deschanel die echt wel straalde, zonder dat ze me van de eerste blik van mijn sokken veegde, want zo uitzonderlijk mooi is ze niet. Ze heeft alleen iets en dat kwam goed uit bij deze film.

Wat een beetje minder was, was de wat bizarre/duffe styling. Een beetje stoffig eigenlijk. Ook de wat artificiële en grappig bedoelde maar niet echt uitpakkende vrolijkheid van het wenskaartenbureau en de vreemde, irreële indrukken van L.A. sloegen niet echt aan.
Het enige echte cliché: "jongen volgt alsnog zijn roeping" is letterlijk deja-vu.

Gelukkig wordt de film gered door de vertolkingen: Levitt is geloofwaardig als kwetsbare jongen met gebroken hart. Deschanel geloofwaardig als ietwat labiele hartenbreekster. Het mooiste is natuurlijk dat men je laat geloven dat het allemaal nog wel goed gaat komen, ondanks dat ze het tegendeel in het begin van de film beweren. Niet bepaald de doorsnee romcom toch. Op dat punt staat deze film diametraal tegenover een draak als "The Notebook."Ondanks alles toch een verheffend verhaal, eentje waar ik een beetje triest van word. En ook een beetje blij.
Well done.

avatar van Noodless

Noodless

Toeval of lot ?

In zijn genre zeker geslaagd. De film benadert niet het typische doorsnee romantisch verhaal met hier en daar wat leuke grappen, maar gewoon een degelijk, interessant verhaal over het toeval of dat alles toch is voorbestemd. Realistisch aangepakt en leuke ideeën op gebied van mooie plaatjes. Goed acteerwerk ! 7,5/10

avatar van confucius repeat

confucius repeat

001: Summer. 187: Ambras. 34: Verliefd. 303: Drama enz. En dat gaat zo maar - fragmentaris - door tot ... ik het beu werd. Zeer vermoeiend allemaal die 'zogezegde' relatie. Ik ben geen voorstander van dit soort experimentele films. Vervelend of Wervelend? Dat eerste. 500 Days of ... Spring? Summer? Autumn? Winter? Wat denk je? Na twee Dafalgannekes was mijn hoofdpijn verdwenen en kon ik mij weer concentreren op mijn hobby: 501... Schaken.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Mooie ontroerende film die ondanks z'n soms wat pessimistische verhaal er toch een positieve boodschap op nahoudt. Het is een vlotte soms wat speelse film die ook effectief iets te zeggen heeft. Hou ik wel van.

Zowel Joseph Gordon-Levitt als Zooey Deschanel spelen uitmuntend. Laatst nog Yes Man gezien en ook daar speelt Deschanel zo'n lekker gek vrouwtje, al is ze in deze film iets 'normaler'. Toch heeft ze een bepaalde uitstraling, een manier van handelen en spreken die erg aantrekkelijk is. Dat en ze ziet er ook gewoon prachtig uit.

Zeker een aanrader en sluit een verhoging mettertijd niet uit.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens bekeken en 'k was aangenaam verrast. 'k wist eigenlijk niet waarover de film zou gaan, maar hij is me zeker niet tegengevallen.

Het is een mengeling van drama, komedie en romantiek, maar het is wel origineel gebracht. De muziek vond 'k erg de moeite.

Ook over de cast ben 'k erg te spreken en visueel zat de film ook snor. De film wist me eigenlijk te boeien van begin tot einde, mede door de verspringende tijdslijn.

'k heb eigenlijk niet direct minpunten bij deze film en vind het ook een aanrader. Een topper

avatar van ibendb

ibendb

This is a story about boy-meets-girl, only, it's not a love story...

(500) days of summer
is een schattige romantische komedie. Er waren veel momenten waar ik echt met de bulderlach zat, maar er waren ook veel ontroerende momenten. In de film zie je eigenlijk hoe Tom en Summer elkaar ontmoeten, en je ziet ook hoe hun relatie afbrokkelt. Dit is nu echt een mooie film. En het einde is ook best schattig. Ik snap niet waarom ik deze film zo lang in de kast heb laten liggen... Een mooie 4*.

avatar van killerfreak

killerfreak

verrassend goede film, met een positieve en negatieve boodschap. Ondanks 'deze film is fictie' in het begin van de film

avatar van xMilennx

xMilennx

Zo'n heerlijke film is dit! Eindelijk nog eens eentje die inspeelt op al je emoties.

Maar laat 1 ding duidelijk zijn: dit is géén weenfilm, ook geen klef gedoe; dit is een aangename weergave van bijzondere momenten die goede vrienden samen beleven.

De personages hebben een aparte (maar reële) persoonlijkheid, wat deze film boeiender en veel minder cliché maakt dan andere uit dit genre.

Verder is alles creatief in beeld gebracht en ook noemenswaardig: de muziek is leuk en past perfect.

Ik had de film trouwens gezien vanwege Zooey Deschanel, maar ben uiteindelijk een Joseph Gordon-Levitt fan geworden.