menu

(500) Days of Summer (2009)

Alternatieve titel: 500 Days of Summer

mijn stem
3,60 (2775)
2775 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Marc Webb
met Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel en Geoffrey Arend

Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is erg aangeslagen wanneer hij door zijn vriendin Summer aan de kant wordt gezet. Hij gaat heen en weer tussen verschillende periodes in de 500 dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=PsD0NpFSADM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
4,0
Hehe!!! Eindelijk weer eens een goede romantische komedie. Wel met een donker randje, maar dat beviel mij eigenlijk wel heel erg. Geweldige film voor een donkere dag, waarbij je liever de deur niet uit gaat. Absolute aanrader!

3,0
Leuke one-way lovestory over een de ongrijpbare liefde voor een vrouw. Hoe een hart kan breken in 500 dagen ...
Intrigerend hoe er filmisch wordt heen en weer gesprongen binnen deze periode vol scenes die je op het eind een genoegdoend beeld moeten geven van de complete story.
Vreemd vond ik de musical-toespeling met de flashmob en de animatie met het vogeltje, geniaal was de expectation-reality uitsnijding op het feestje bij Summer.
Heel leuke muziek ook trouwens.

Goede 3-sterren film ... Hopelijk wordt het iets tussen Tom en 'Autumn'

avatar van Koen87
4,0
Edit: foutje

avatar van Knisper
3,0
Zhero schreef:
Is dat niet het hele idee van fictie?
Ja, maar niet van een film die zichzelf neerzet als het alternatief van de romantische komedie (omdat het in 'het echte leven' ook niet zo perfect is).

Dan verwacht ik toch wel dat de film niet precies hetzelfde doet.

avatar van Naomi Watts
4,0
Vind dit juist één van de meest frisse romcom's sinds When Harry Met Sally. Vooral omdat het personage van Levitt een grote douchebag is. Snap niet waarom iedereen juist sympathiseert met hem, terwijl juist Summer het meest sympathieke personage is. Vooral het eisenpakket dat Levitt stelt aan zijn vriendin is zo treffend, en weerspiegelt veel naar het echte leven. Vrij ingenieus.

Moet de film nodig eens herzien want mijn beoordeling strookt niet helemaal met hoe ik over de film denk in mijn gedachte.

avatar van gillie24
4,5
Het frisse zit 'm in het feit dat de rollen omgedraaid zijn: hij wil een vaste relatie en zij vindt dat onzin. Je krijgt tijdens de film wel met hem te doen, maar ik ben het met je eens dat Summer een symphatieker personage is dan dat de meesten hier beschrijven.
Ik moet daar wel aan toevoegen dat ik een gigantisch zwak voor Zooey heb (die ogen ), dus helemaal neutraal ben ik niet.

herzien kan vanavond al, op RTL5.

avatar van Naomi Watts
4,0
Ik kan Deschanel niet uitstaan dus bij deze is de objectiviteit (of intersubjectiviteit voor de mierenneukers) een feit .

avatar van gillie24
4,5
Qua uiterlijk of de rollen/personages die ze speelt? Of beide?
Wie jouw favoriete actrice is, laat zich raden.....

avatar van Naomi Watts
4,0
Beiden. Lijkt me wel een tof wijf in het echt vind haar gedragingen gewoon erg vervelend. AL vind ik haar hier uitermate op haar plaats.

Ik ben vrij voorspelbaar .

avatar van gillie24
4,5
Klopt. Hier is ze helemaal op haar plaats. En zo zie ik haar ook het liefst. Ze heeft te vaak de prettig gestoorde, goofy meid gespeeld.

Haar oudere zus Emily (Bones) vind ik dan weer helemaal niets.

laundromat
Ik kan er niet tegen hoe ze hem behandelt. Ik ontwijk de film sinds 1e en enige kijkbeurt.

avatar van Naomi Watts
4,0
Hoe ze hem behandeld? Lijkt me toch eerder andersom. Klootzak .

laundromat
Tunnelvisie?

3,5
Heerlijke ongewone romcom met diepgang en fraai gesceneerde situaties. De personages zijn interessant, worden voldoende levendig gehouden en kent het plot vrijwel de gehele tijd een leuke, frisse twist. Gordon Levitt is uitstekend voor deze rol en ook Deschanel past goed in haar rol. Tel daar de meer dan uitstekende regie bij op en (500) Days of Summer stijgt met gemak ver boven de middelmaat uit.

avatar van Hansjepansje
3,5
Goed, maar toch iets meer van verwacht.

Joseph Gordon-Levitt is ontegensprekelijk een goed acteur en bewijst dat hier ook weer. Zowel in de hoogtepunten als de dieptepunten van de relatie een degelijke vertolking. Zooey Deschanel heeft dan weer haar natuurlijke charme mee en blijft een plezier om naar te kijken. Niet voor niets staat ze vrij hoog in mijn lijst van vrouwen waar ik wel eens romantisch mee wil gaan picknicken tijdens een zonsondergang aan de oevers van de Seine. Alleen is de chemie niet helemaal zoals het hoort. De onconventionele vertelstructuur is zeker een meerwaarde, maar als je zo snel van emotie verandert moet je er wel voor zorgen dat wanneer je als koppel de kans krijgt om te shinen, je dat ook wel moet doen, en dat miste een beetje.

Visueel natuurlijk bovengemiddeld goed voor een romantische komedie. Zeker de scène waarin de straat overgaat in potloodtekening was erg mooi. Veel toffe vondsten ook, zoals die split screen realiteit-fantasie, en genoeg humor. Overall is het wel positief, maar ik miste wat emotionele impact of die ene scène die er echt uit sprong. Die laatste scène met Autumn had van mij ook helemaal niet gehoeven. Het verhaal draait tenslotte om Tom en Summer, dus het had me logischer geleken om af te sluiten bij het bankje.

Kleine 3.5* kan ik hier wel aan kwijt, maar toch een gemiste kans.

4,0
Bepaalde aspecten in de film zijn erg herkenbaar en dat maakt hem wel goed En het stukje van Expectation vs. Reality is leuk gemaakt

avatar van dreambrotherjb
3,5
Verrassend goede en frisse 'romantishe komedie'.
Niet van dat zeemzoeterig gedoe dat je iedere avond op Vijftv kan zien.

Samen met Midnight in Paris een van de weinige films van de laatste jaren die dat wat dan romantiek heet goed combineert met humor en ook nog eens voor een kwaliteitsvolle film zorgt.

3,5*

avatar van scorsese
4,0
Uitstekende film waarin een jongen verliefd wordt op een meisje, maar zij wil liever geen relatie. Een romcom die geen romcom is, maar het juist ook weer wel is. Een frisse montage waarbij het verhaal zigzaggend door de 500 dagen gaat. Fris van opzet en toon. Joseph Gordon-Levitt en vooral Zooey Deschanel zijn perfect gecast.

avatar van stipstap
4,0
John Donne: "Geen seizoen de liefde kent, en geen klimaat
Noch uren, dagen, maanden, de flarden van de tijd
Zij is dat alles tegelijk, en alle vorsten ik,
En verder niets.
"

500 days of summer is een mooie film over een verliefdheid van een jongen.

Alles groot of klein kan twee mensen bij elkaar brengen. Verliefdheid overvalt je onverhoeds. Mooi om te zien hoe Tom verliefd wordt op Summer. Je kan je er gewoon inleven. Het is net alsof zijn hart probeert te ontsnappen omdat het niet meer aan hem behoort, maar aan haar. Tom krijgt het "ik kan de wereld aan" gevoel dankzij Summer. En ze vormen een leuk koppel totdat de zaken gaandeweg veranderen en Summer verandert .

avatar van Starmaster501
4,5
Heerlijke film, al meerdere malen gezien. Herkenbaar, leuke hoofdrollen, creatief en toffe muziek!
Jammer dat Marc Webb zich nu op de blockbuster spider-man richt... Had graag meer van dit soort werk gezien van hem

avatar van jumpstylemovie
4,0
De feels tijdens het kijken van deze film... prachtige film.

avatar van Black Math
2,5
Bij deze film kreeg ik echt zo'n Lily Allen gevoel en het verbaast me ergens dat zij niet in de soundtrack opduikt. Zij is echt zo'n zangeres waarvan ik het niet vervelend vind om naar te luisteren als ze op een hitradiozender voorbijkomt, omdat haar muziek goed in elkaar zit en ze alternatiever is dan de meeste andere artiesten die je daar hoort, maar waar ik nooit een cd van zou kopen omdat het niets meer brengt. Het is alleen binnen het kader van hitradiomuziek redelijk alternatief en "hip", buiten dat kader zijn er genoeg artiesten die stukken interessanter zijn.

Eenzelfde gevoel heb ik bij deze film. Het zit vakkundig in elkaar, voelt ook wel fris en "hip" aan binnen het kader van romcoms, maar meer ook niet. Hetzelfde valt te zeggen voor de soundtrack, voelt ook "hip" aan, maar nergens echt risicovol. Ik had deze film ook nooit opgezocht, ware het niet dat ik de verveling van een vliegtuigvlucht van 10 uur moest zien te verdrijven.

Van die verveling heeft de film me wel degelijk anderhalf uur lang kunnen verlossen, want het was met name vermakelijk hoe er tussen de verschillende dagen gesprongen wordt om bijna identieke situaties maar dan de ene in majeur en de andere in mineur. Verder werd er aardig gebruik gemaakt van splitscreens. Voor mijn gevoel waren deze aspecten net het sausje die de film hipper dan andere films in het romcom-genre doen aanvoelen.

Gordon-Levitt kende ik alleen van een nieuwsbericht op internet waarin vermeld werd dat hij ergens uitgekozen was als de meest aantrekkelijke man ter wereld. Daar was wel weer een dusdanige foto bij geplaatst dat ik sterk mijn vraagtekens kreeg bij die verkiezing. In deze film ziet hij er in ieder geval erg sympathiek uit en komt ook als zodanig over. Deschanel vind ik persoonlijk een mooie vrouw, maar ik moet wel zeggen dat ik nou niet echt begrijp waarom zij de universele x-factor zou hebben zoals wordt gesuggereerd in de introductie.

Uiteindelijk een film die niet verveeld, maar waarvan ik me afvraag of hij me lang zal bijblijven. En uiteindelijk kleurt de film toch iets teveel binnen de lijntjes. 2,5*.

avatar van tommykonijn
3,0
Een aantal weken geleden dat ik deze film gezien heb. Als ik zo door de berichten lees, komt er weer een hoop boven water drijven. (500) Days of Summer was ik namelijk inhoudelijk voor een groot gedeelte alweer vergeten.

Wat ik goed vond weet ik gelukkig wel nog. Eén ding dat me echt opviel, en dat normaal bij romcoms niet zozeer het geval is, is de goede montage. Ik weet nog dat er een scène was bij een feest(?) van Summer, waarbij je gelijktijdig te zien krijgt wat Tom werkelijk meemaakt en hoe hij hoopte dat het zou verlopen. Dat vond ik een leuk idee. Het had ook een grappig effect. Het camerawerk en kleurgebruik maakten eveneens een goede indruk.

Daarmee gaat het dus niet om een alledaagse film binnen het genre, maar al het kunstzinnig schoons wordt wel ingeruild voor iets waar deze films het nou eenmaal min of meer van moeten hebben: geslaagde humor. Zo'n moment als ik eerder hier aanhaalde is wel geinig, maar ik kan me niet herinneren dat ik verder ook maar ergens tijdens de film hardop heb moeten lachen. Daardoor kabbelt het allemaal een beetje traag voort. Joseph-Gordon Levitt doet zijn uiterste best en slaagt er ook wel in een sympathieke gast neer te zetten. Zooey Deschanel heeft een uiterlijk dat zich uitstekend leent voor haar personage, maar er mist een zekere 'klik' tussen haar en het personage van Levitt. Ergens is dat wel de bedoeling, maar het zorgt er gelijktijdig voor dat het je na een tijdje niet zozeer boeit of de twee bij elkaar komen of niet.

(500) Days of Summer is een leuke poging om het genre op een andere manier aan te pakken, maar het slaat slechts gedeeltelijk aan. Er zitten enkele leuke vondsten en 'feelgood' momentjes in en als totaalplaatje is het ook wel vermakelijk, maar een hoogstaande film is het imo niet geworden.

3*

avatar van Animosh
3,0
Naomi Watts schreef:
Gelukkig draagt Levitt de film naar hogere hoogtes. Zeer sympathiek ook
Naomi Watts schreef:
Vooral omdat het personage van Levitt een grote douchebag is. Snap niet waarom iedereen juist sympathiseert met hem, terwijl juist Summer het meest sympathieke personage is.

Ben je sinds je eerste bericht van gedachten veranderd? Haha.

Ik vond Summer in ieder geval ook niet zo onsympathiek. Het probleem van hun relatie is dat ze er andere dingen van verwachten en verlangen, en dat het uiteindelijk gewoon niet voldoende klikt. Maar dat is niet specifiek Summer's fout. Beide hebben hun gebreken (Tom is naïef en onrealistisch, Summer heeft bindingsangst en kan haar emoties niet goed uiten), maar ik vond geen van beide echt onsympathiek.

De film is verder niet zo bijzonder. De muziek is slecht en het barst van de clichés. Maar ik verwachtte een makkelijk, vlot feelgood-filmpje, en die verwachting weet deze film makkelijk te vervullen. 3*

avatar van arno74
4,0
Mooie film. Het merendeel van de tijd is dit een vrij doorsnee romcom. Naar het einde toe vond ik echter dat de film dat niveau ontstijgt. Het weet heel mooi momenten uit het (liefdes)leven te grijpen en op de kijker over te brengen. Liefde maakt blind wordt hier heel mooi getoond, om maar iets te noemen. Ook die scène waarin verwachtingen en realiteit naast elkaar worden gezet mag er wezen.

Een mooie film die dankzij het laatste half uur een stuk hoger wordt getild. 3,5 ruime sterretjes.

avatar van LPereboom
3,5
Een leuke romantische komedie, met daarin heel goed acteerwerkt van Levitt en Deschanel. Er zitten een paar heel originele scenes in die je in andere films zeker niet te zien krijgt en dat maakt het juist zo leuk en mooi, ik vond de soundtrack goed passen bij de film ( leuke nummers). Toch wel een geslaagde romcom zo zijn er niet veel meer

Unique-
(500) Days of Summer vandaag eens herzien, en het pakte helaas niet zo denderend uit! Ik ben een fan van Gordon-Levitt en ben op zich wel te pruimen voor romantische-comedy’s, maar na herziening is de film toch niet zo speciaal als dat hij me bij stond.

De film stond me bij als origineel en leuk, het van ‘hot naar her’ springen in deze 500 dagen tussen Tom en Summer was toch onderscheidend. Toch wou het deze keer niet voor me werken, geen idee waarom, maar het kon me niet interesseren. Ik kon dit keer ook totaal geen sympathie opbrengen voor het personage Summer.

Op een paar enkele leuke scene’s na word de film ook nergens echt boeiend, voor mij houd Gordon-Levitt het nog aardig overeind, door een paar keer een lach om gezicht te toveren. De eind scene is gelukkig nog wel vrij sterk, geen happy-ending en/of zoetsappig! My name is Autumn is voor mij genoeg, leuk bedacht!

Ondanks dat, helaas niet zo sterk als de eerste keer dat ik hem zag.

avatar van IH88
4,5
(500) Days of Summer is een heerlijke romantische komedie. Het verhaal is origineel en de acteurs zijn erg overtuigend. De constante sprongen in de tijd hebben in deze film een meerwaarde en laten een goed beeld zien van de relatie tussen Tom en Summer. 4 sterren.

avatar van Dievegge
2,0
Een komedie is dit niet echt, want het is zelden grappig en er is geen happy end. Ik zie wel de gelijkenis met Annie Hall, maar dan veel minder goed geschreven. Het gaat over twee personages die in het begin een verschillende opvatting over de liefde hebben. Hij gelooft in ware liefde, zij niet. Het zit eraan te komen dat ze allebei zullen omslaan.

Wat me stoorde, waren de zwakke nevenpersonages. Zij waren er enkel om goede raad te geven en leken daarbuiten geen leven te hebben, iets wat je de laatste jaren in romantische fictie al te vaak ziet. De eerste ontmoeting in de lift en het gedweep met The Smiths zijn evenmin bijster origineel.

De niet-chronologische vertelstijl was niet veel meer dan een gimmick. Een zwak verhaal kun je niet redden door de volgorde van de gebeurtenissen dooreen te haspelen.

avatar van Rico Rüdiger
3,0
Ik ben normaal altijd wel in voor een romantische komedie of voor een film met Gordon-Levitt, maar dit filmpje werkte niet voor mij. Ze wilden misschien wel iets TE origineel zijn met een film en dat gebeurt niet vaak. Hier en daar zat wel een leuke scène maar over het algemeen kabbelde het maar wat voort. Levitt weet een leuk personage neer te zetten maar mist gewoon een klik met Deschanel, hetgeen zeer belangrijk is in dit soort films.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:14 uur

geplaatst: vandaag om 21:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.