• 9.378.259 stemmen

(500) Days of Summer (2009)

Komedie / Romantiek | 95 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: 500 Days of Summer

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel en Geoffrey Arend

Gesproken taal: Engels, Frans en Zweeds

Releasedatum: 24 september 2009

Plot (500) Days of Summer

"This is not a love story. This is a story about love."

Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is erg aangeslagen wanneer hij door zijn vriendin Summer aan de kant wordt gezet. Hij gaat heen en weer tussen verschillende periodes in de 500 dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan.

avatar van miesmol

miesmol

Echt zeer flauw.Bij komedie denk ik aan lachen.

Heb hier helemaal niet mee gelachen.Echt een mierzoet verhaaltje.

Geef mij maar films zoals 'The Hangover'

avatar van Xen0n

Xen0n

miesmol schreef:

Echt zeer flauw.Bij komedie denk ik aan lachen.

Heb hier helemaal niet mee gelachen.Echt een mierzoet verhaaltje.

Geef mij maar films zoals 'The Hangover'

Dit is ook geen echte komedie, maar dat had je uiteraard van tevoren kunnen weten. Als je komedie / ROMANTIEK ziet staan, dan verwacht je toch niet zoiets als de hangover?

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

@miesmol... Vergelijk jij serieus The Hangover met deze film?? Deze film is nauwelijks Komedie. Soms zelfs drama, vind ik. Hij begint alleen als komedie, maar iemand die vooraf de beschrijving leest weet dat dat niet blijvend is. De knipoog op het volgende seizoen (autumn) vond ik wel een sterke. Ik noem het beter een feel good drama..

Mescaline

Deze film komt opeens in een bioscoop in de buurt, deze was eerst toch nooit in de bios geweest in nederland?(op de sneak na dan?)

avatar van starbright boy

Heeft gewoon gedraaid, vorig jaar.

avatar van Reinbo

Matig niemandalletje. Weinig charismatige hoofdpersonen en vlakke humor. Kabbel, de kabbel, de kabbel...... kijken de 500 dagjes lekker weg.

Mescaline

Ok, vreemd dat hij nu weer draait dan? maar goed, wel leuk hem eens op het witte doek te zien

avatar van elayz

elayz

ik dacht Komedie / Romantiek te zien te krijgen. maar helaas. de komedie heb ik niet gevonden, de romantiek een klein beetje.

een 2.0 is ruim voldoende!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

elayz schreef:

Beter zoeken dan. Het is inderdaad geen American Pie of Cool Runnings.

avatar van zamna

zamna

Heerlijk frisse film ! Kan een film dan fris zijn ? Tuurlijk:

-soundtrack: Supertramp (beetje veel gedraaid vorige jaar maar paste hier goed), the Smiths (cute toch hoe Summer dit meezingt), Bruni (waarvan we vergeten dat ze vroeger wel eens mooie muziek maakte), ...

-vertelstijl: de dagen-teller vond ik goed gevonden

-kleine vondsten: ik denk aan "film-in-de-film" met o.a. verwijzing naar the Seventh Seal, split-screen met expectations vs reality, ...

-eenvoudige humor: regelmatig eens moeten lachen

Kortom: heb echt genoten van deze film.

Mescaline

Kaarten al gereserveerd, 21 april in de bios zien waar hij 1malig terug komt! voor mij de 2de keer maar dit keer dan wel op het witte doek, verwacht dat me stem blijft staan of zelfs nog wel omhoog gaat

avatar van ellentjah

ellentjah

Prachtige film, heb er echt van genoten!

Tegen het einde van de film zat ik met een lach op m'n lippen en tranen in m'n ogen ...

avatar van darkknight

darkknight

Erg sterke film, vooral heel origineel, van een komedie zou ik inderdaad niet willen spreken, want de humoristische aspecten die erin zitten hebben niet een zodanige overhand dat zij de film een komedie maken, en drama/romantiek komt dan dichter in de buurt. Mooi hoe de verschillende stukken op elkaar aansluiten, en hoewel de verteller het al verklapt, had ik toch een ander einde verwacht, ook dat was dus zeer verrassend, een aparte film die me aangenaam heeft verrast. Ik vond het acteerwerk van de hoofdrolspelers overigens ook vrij goed. Dat van de bijrollen niet altijd.

Mescaline

Net weer gezien, 1 van de betere films van de laatste jaren!

Leuk die verwijzing naar The Graduate en nog een paar klassiekers

Zooey Deschanel vind ik persoonlijk 1 van de leukste en beste actrices van haar tijd!

4,5 sterren

avatar van Stephanovic

Stephanovic

In de commentaren vooraf las ik mensen die zich zorgen maakten over IKEA-sluikreclame en de muziek die te algemeen bekend was of zoiets, achteraf vraag ik me vooral af waarom die mensen zich druk hebben gemaakt.

Feel-good van de bovenste plank en hoewel ik her en der lees dat de betiteling comedy onterecht is vind ik dat juist meer dan terecht. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat het een romcom is en de humor is dan minder recht voor de raap, hij is eerder soepel maar daarom niet minder goed.

Vooral het in de post hierboven genoemde voorbeeld vam 'Roses are red, Violets are blue...Fuck you, whore...' en dan ook de manier waarop 'Vance' dit zegt is geweldig.

Zooey Deschanel is niet alleen een markante verschijning, ze is in deze ook de perfecte tegenspeelster van Levitt. Een gebrek aan chemie las ik ook eerder, ik denk dat dit gebrek aan chemie uiteindelijk juist mooier is op het einde. Waar het juist heel erg sterk in beeld wordt gebracht hoe Tom zich voelt, die scène in het park op het laatst vond ik echt ongekend sterk, en onbeschrijflijk mooi.

Ook van de muziek heb ik anderhalf uur lang genoten, alsmede van de tijd die steeds heen en terug versprong, hierdoor kreeg je een erg grappig contrast naar mate de tijd dichter richting de 500 dagen vooruit sprong.

Mooi, fijn, aangenaam, feel-good en absoluut de beste die ik tot dusver zag in het genre, daarbij nummers twee en drie 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' ver achter zich latend.

Maximale beoordeling dus.

avatar van je80roen

je80roen

Wat een hoge waardering voor een ontzettend saaie zoetsappige film zeg pffff. Afgezien van de niet-chronologische tijdslijn is dit een zeer standaard Amerikaanse romantische komedie waar er honderden van zijn.

avatar van ajf007

ajf007

Heb de film gister gezien, ik moet zeggen dat ik het toevoeg aan mijn lijst van favoriete films!

In het begin was het door de verschillende sprongen in de tijd, een beetje lastig om te volgen. Dat was ook het enige minpuntje.

Alleen sommige vonden het einde ook een minpunt, maar zelf vond ik het wel beter omdat het anders zo standaard einde is; en ze leven nog lang en gelukkig!

avatar van Verdronkenvis

Verdronkenvis

hmm.. matig, slap verhaal, veels te voor de hand liggend typisch amerikaans.. en wat was dat voor flauwekul met die summer? een paar maand nadat het uit was al getrouwd? Ik snap ook weinig van de hoge waardering hier, naar mijn mening absoluut geen topper.

avatar van LuCos

LuCos

Verdronkenvis schreef:

Nou het zit zo: Summer heeft na ongeveer 4 maanden een man ontmoet. Maar ze is daar nog niet mee getrouwd. Ze is er mee verloofd. Nu weet ik dat in Amerika mensen al binnen een paar maanden elkaar kunnen verloven.
Verder had ik begrepen dat de film is geschreven door iemand die dit in grote lijnen zelf had meegemaakt.

Zelf vond ik het wel mee vallen met het typisch Amerikaans, daar hou ik zelf namelijk ook nooit van.
Ik vond het wel een fijne sfeer hebben, misschien dat ik de film binnenkort weer ga kijken.

avatar van K*D

K*D

Een geweldige soundtrack. Luister hem nog eeerg vaak na. Heb niet zo veel op aan te merken. Ik vind het leuk dat het einde niet "en ze leefden nog lang en gelukkig" was, anders zou dat het ook verpesten. Het einde met Autumn vind ik ook erg grappig en totaal niet vergezocht.
*4,5

avatar van 1311811

Een aardig goede film, dat inderdaad zijn romantische en grappige momenten kent. Het heen en weer gaan tussen periodes heeft mij gelukkig niet in verwarring gebracht, wat ik niet meteen had verwacht.

Daarnaast krijgt deze film van mij ook een stempel van originaliteit en waren de personages boeiend te noemen.

De afloop tussen Tom en Summer had ik niet verwacht, maar ik vind hem acceptabel en misschien wel beter dan het "happy end"

avatar van jansenrob

jansenrob

Goede humor! Geweldige film! Heel anders dan al die romantische komedies die altijd wel weer goed aflopen. Heel andere insteek, en dat maakt de film erg leuk! Dikke 4,5!

avatar van niethie

niethie

Leuk, leuk, leuk! Eindelijk, na weken vol pulptitels die amper boven de middelmaat uit wisten te stijgen weer eens een film die mij anderhalf uur lang geboeid met een vuurvaste glimlach aan het scherm gekluisterd hield. Dit soort goudeerlijke frisse feel good filmpjes, in de bioscoop te zien maar bescheiden genoeg om ook voor arthouse productie door te gaan, kun je mij altijd wel voor wakker maken. Helaas kom ik ze niet zo heel vaak (meer) tegen. Het begint al meteen goed, Levitt blijft een van de fijnste acteurs van het moment, dat was me na Mysterious Skin al duidelijk. Het personage wat hij hier neerzet is best herkenbaar voor mij, vooral zijn sombere kant, zijn oog voor detail en grote voorliefde voor (dezelfde) muziek deel ik. Deschanel is dan weer erg cute, en zet een leuke love-interest neer, heb alleen wel het idee dat dat hier een lucky hit voor haar was, want als ik haar zo eens google krijg ik nou niet echt resultaten waar ik echt vrolijk van wordt, maar goed ik drijf weer eens af. De hele geschiedenis tussen de twee werd erg leuk verteld, constant switchend van heden naar verleden, wat vaak ook echt heel komisch werkt. Zoiezo heb ik meerdere malen dubbel gelegen om de droge stukken, vooral die muzikale uitbarsting van Tom wanneer hij voor het eerst met Summer heeft geslapen, of dat hele split screen (imagerary/realiteit) stuk rondom die date waren geweldig! Maar ook genoeg zowel aandoenlijke als ontroerende momenten verder, met een constant verfrissende touch. Heerlijk! Dan komen we bij het einde dat wat mijn beterft niet beter had gekund. Gelukkig geen happy end waar Tom en Summer toch weer bij elkaar kwamen, maar een pijnlijke confrontatie tussen de twee waar ze elkaar laten gaan en met toch nog een beetje hoop voor die eerste. Perfect!

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Na nog een keer kijken verhoogd naar 4 sterren! Heerlijke film, hou van de muziek, knappe vrouw, awesome!

avatar van Laoslander

Laoslander

niet onaardig, doch een beetje overschat

avatar van Meekers

Meekers

[k heb echt van deze film genoten!

Zo fris, energetisch, sprankelend...echt eentje die blijft hangen.

Sgerrard_8

Eindelijk nog eens een diepgaande film over relaties, vriendschap en liefde. Ik vond de film behoorlijk aangrijpend. Werkelijk een waterval aan verschillende emoties heb ik beleefd bij deze film. Geweldig hoe de film erin geslaagd nooit overdreven sentimenteel te worden, door het voortdurende geswitch van emoties. Even enkele persoonlijke opvattingen over de hoofdpersonages: Wat is Summer toch een verschrikkelijk onvoorspelbare, onberekenbare vrouw. Zoals Tom op het einde ook zei tegen haar: ' je doet wat je wil ' . Hierdoor is het erg moeilijk om hoogte te krijgen van Summer. Het was bij momenten (vooral het laatste half uur) echt zielig om te zien hoe Tom pogingen bleef wagen om haar terug te krijgen, hoe Tom haar bleef achtervolgen, elke keer opnieuw, ervan overtuigd dat Summer de ware was. Als ik Tom zou zijn, ik had al lang gezegd ' ZOEK HET UIT ' en (voorlopig) afstand houden. Ik zou totaal niet kunnen leven met een vrouw die constant 360° draait. Verschrikkelijk moment dan ook om ineens Summer in een bruidsjurk te zien. Op het einde worden nog wel enkele dingen duidelijk zoals het feit dat Tom voor Summer eigenlijk niet méér was dan een soulmate.

Sgerrard_8

Zou Summer trouwens vreemdgegaan zijn tijdens haar 'relatie' met Tom?

avatar van Thomasmuscle

Thomasmuscle

Absoluut geen komedie, als romantische drama-film was hij zeker niet slecht.

Gigantisch goed geacteerd door de hoofdrolspeler, voor de rest overgewaardeerd.

ondergewaardeerd ja...