Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel en Geoffrey Arend
Gesproken taal: Engels, Frans en Zweeds
Releasedatum: 24 september 2009
Plot (500) Days of Summer
"This is not a love story. This is a story about love."
Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is erg aangeslagen wanneer hij door zijn vriendin Summer aan de kant wordt gezet. Hij gaat heen en weer tussen verschillende periodes in de 500 dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan.
- Trailer (YouTube)
Alison
Autumn
Millie's New Husband
TimZor
Erg leuke en lieve film gaan hem zeker nog eens bekijken alleen al vanwege de geweldige soundtrack en de altijd weer stralende Zooey
booyo
Heerlijke film. Feel good, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo heel feel good is. Als je begrijpt wat ik bedoel.. Deed me qua kijkervaring erg denken aan Garden State, alhoewel die wel een klasse beter is. Vond het verder een erg originele romcom. Verre van een standaard verhaaltje. Bijvoorbeeld zo'n scène waar het scherm is opgesplitst in Expectations vs Reality vind ik heel erg sterk!
Echt een leuke film,
dikke 4*
Nakkie13
Ik vond hem iets beter als Garden State.
Al blijft die ook geniaal.
Zizzo
Leuke Romantische film die sterk en origineel is neergezet. De cast en verhaal zijn erg vermakelijk. Tom en Summer Zetten een hele goede rol neer, geweldig geacteerd. Helaas vond ik hem wel kort, had makkelijk een half uur bij gekund. Ook een minpuntje was die stomme dans scene. Voor de rest, zeker het kijken waard!
White Trash
Goede film terwijl ik normaal nooit van het romantische genre houdt. Film kan je daar ook misschien niet helemaal onder plaatsen. Acteurs beide erg goed. Vrouwelijke personage was wel een leuk eigenaardig persoon. Maar blijkt uiteindelijk dan ook gewoon een standaard soort van rotwijf te zijn aangezien ze toch trouwt, terwijl ze de hele film blijft verkondigen dat ze nooit een vriend wil Dansscene vond ik opzich nog wel oke gaf goed aan hoe je jezelf kan voelen als je met een leuke vrouw tussen de lakens bent beland. Je kan best meevoelen met Tom maar dat is misschien ook meer omdat ik nu in zijn situatie zit..
Kizzy
Ik vond dit echt een enorm verfrissing op alle romantisch komedies. De humor is droog en subtiel, waardoor je het soms pas na een paar seconden doorhebt hoe hilarisch zijn uitspraak wel niet was.
Een mooi eind, dat toch niet cliché is, en heel mooi geacteerd. Ik vind het jammer dat er geen oscarnominaties voor zijn uitgereikt!
wibro
is deze al uit op dvd?
Deze is uit op DVD. Ik heb hem vandaag zien liggen bij de FRS.
never mind, heb hem nu al gezien
. een erg leuke film! ik vind lente toch iets aantrekkelijker dan zomer. erg origineel en hij kijkt lekker weg. 4/5
Montorsi
Ook een leuke transitie om van Summer naar Autumn te gaan (en die zag er iig al veel beter uit
No way..
Qar
Ik heb echt genoten van deze film, echt een film waarvan ik vanaf het begin tot de aftiteling van kon genieten.
Een frisse film die zich een afzijdig houdt van de gemiddelde romantische komedie.
En de film wordt dan toch wel sterk gemaakt door Deschanel, ik zal vast niet de enige zijn die toch echt heeft genoten van haar. En ondanks dat ze eigenlijk een karakter is die redelijk onsympathiek is, houd je er toch wel van. Ik heb hiervoor al wel aantal meer films van haar gezien en ik wist dat ze ook een mooie uitstraling had, maar ze heeft me hier toch erg verbaasd moet ik zeggen.
En zo kan ik nog aantal pluspunten opnoemen:
-Soundtrack
-On-chronologische volgorde (goed uitgevoerd en leverde grappige momenten op.
-Reality/expectations-beeld (had ik nog niet eerder zo gezien in een film)
-en ondanks dat velen het misschien wat minder vonden, vond ik ook de 'musical' scene erg grappig.
Één van de beste romantische komedies die ik heb gezien. 4.5*
mafiaferzeti
hu? hoe kunnen mensen dit een goede film vinden?!
er gebeurd helemaal niks? heb hem na 50min maar uitgezet wat een saai gebeuren zeg...
barns
Goede acteerprestaties, vermakelijke humor, mooie stijl.
Ja, deze film heeft meer te bieden dan menig film
Ook natuurlijk punten scorende voor de lift-scene met mijn favoriete nummer van The Smiths
LinkVink
No way..
Dat dacht ik ook gelijk, hoe the f*ck kan Zoey Deschanel worden overtroffen
Rosicky
Tja, ik zou met allebei niet bepaald mopperen.
Hoewel ik Minka Kelly persoonlijk ook net iets lekkerderer vind dan Zoey met d'r moeilijke achternaam.
KwintenS
Tja, ik zou met allebei niet bepaald mopperen.
Maar Zoey heeft een uitstraling die niet te overtreffen valt
Voor dit soort films zou ik op niemand kunnen komen die in haar buurt komt.
flipflop
Ik heb genoten. Te lang heb ik niet zó kunnen genieten van een film. Heerlijke sfeer, perfecte cast en geweldige soundtrack.
Overigens ben ik het met Kwinten16, zoey heeft echt een wonderlijke uitstraling. Ook erg mooie ogen overigens. Ik vond die andere griet wel mooi volgens het boekje, maar meer dan ook niet.
LinkVink
Tja, ik zou met allebei niet bepaald mopperen.
Jah op zoeen oordeel moet ik je gelijk hebben, maar mij gaat het hoogstpersoonlijk om de uitstraling en wat dat voor inpact heeft op mij.
Dan is Zooey Deschanel (valt toch best mee, der achternaam?) toch een stuk aantrekkelijker en vooral haar ogen
Peter Ho
Wat een hele leuke originele film.
Vandaag voor het eerst helemaal gezien.
En de Expectation/Reality splitsing vind ik origineel opgezet.
Af en toe voel ik precies mee wat Tom Hansen voelt.
En Summer lijkt een beetje op Katy Perry
some_solucti
Hele leuke en verfrissende romantische komedie. De trailer verteld je al dat het allemaal niet echt standaard is, en dat is ook precies zoals het voelt. Alles voelt vernieuwend en fris, van de kleuren (alles leek een beetje bruin, in plaats van de kleurenwaterval die je soms te zien krijgt), het acteerwerk (Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel hebben echt een geweldige chemie) tot de regie (zoals boven aangegeven, de Expectation/Reality is erg leuk gedaan.
Ook was het fijn om het non -liniair te zien. Dit zorgde dat het niet door de sleur zou gaan die anders zou komen drijgen, maar door toch steeds momenten van "happiness" er doorheen te mengen was het allemaal niet te deprimerend. Het einde was daaraantegen verschrikkelijk vond ik, de naam van het meisje voelde als een soort aanval op mijn intelligentie. Dat ze er was vind ik niet erg, een goede afloop is alleen maar mooi. Maar de naam Autumn voelde als een hele flauwe grap. Een te flauwe grap om echt in lijn te staan met de rest van de film.
Toch was het een leuke coming of age film, en ik vond Gordon -Levitt een hele fijne acteur om naar te kijken. Ik kan me nog wel ergeren aan de standaard Grant die je vaak in dit soort films tegen komt, maar hem vond ik wel erg leuk. En zoals gezegd, mevrouw Dechanel heeft inderdaad echt geweldige ogen
Peter Ho
hu? hoe kunnen mensen dit een goede film vinden?!
Je mag niet stemmen als je de film niet helemaal hebt gezien!
sandokan-veld
Aardig relatiefilmpje met interessante hoofdrolspelers. Speelse vertelstijl die aan Amélie e.d. doet denken. Dat niveau haalt de film nog niet bijna, trouwens. Qua niveau en sfeer meer een aflevering van Friends dan een filmhuistopper. Maar hé, sitcoms zijn ook best leuk.
Xen0n
Het was wel een aardige en vermakelijke film, maar om nou te zeggen dat deze geweldig is, nee. Interressante hoofdrolspelers zoals eerder genoemd. Vooral de hoofdrolspeler acteert goed en laat het goed over komen. Zijn tegenspeelser kan ik me wat minder in vinden, vind haar eerder een beetje raar
Wel leuk voor een keer, maar houd het daar maar bij.
Thomas83
Dit scheen zo’n leuke en goede romantische film te zijn. Ik ken amper films die romantisch zijn, ik kan er zelfs geen direct noemen eigenlijk, en ook niet na een paar minuten nadenken. In mijn ogen zijn er amper films die je echt romantisch kan noemen, vrijwel alleen kleverige pogingen daartoe. De beste romantische momenten zitten in series. Daar kun je een karakter uitwerken en ga je echt om de twee betrokken personages geven. In veel films is dat bij 1 personage al veel gevraagd, laat staan 2, om het nog maar niet te hebben over 2 personages die dan ook nog een relatie vormen of “iets” hebben waardoor ze bij elkaar horen.
De film begint al goed met een erg grappige disclaimer en leuke openingsmuziek. De hele presentatie is ook echt leuk, met mooi artwork en erg komische voice-over, die later niet al te veel meer gebruik zal worden. Maar zoo pakt de film je gelijk al een beetje in in en trekt je in het verhaal. De muziek blijft ook heel de film van aardig niveau, met onder andere bijdrages van Feist, Regina Spektor en Simon & Garfunkel.
Zooey Deschanel is redelijk charmant, en een waardig actrice voor een hoofdrol hier. Echt heel knap vind ik haar niet, maar ze heeft een leuke uitstraling en speelt haar rol nog behoorlijk goed. Voor mij als mannelijke kijker is het ook belangrijk dat de vrouw om wie het gaat geen afzichtelijke draak is of iemand met een vervelende uitstraling of zo. Je moet immers mee kunnen leven met de mannelijke hoofdpersoon, die verliefd op haar is.
Hoe die eruit ziet is eigenlijk totaal ondergeschikt. Hij moet alleen je sympathie wekken met zijn gedrag. Joseph Gordon-Levitt slaat hierin door een leuk en creatief personage te spelen. Eigenlijk is hij nog het leukste zelfs. De chemie tussen Tom en Summer is duidelijk wel aanwezig. De manier waarop ze naar elkaar kijken, elkaar aanraken, met elkaar praten, heel overtuigend.
De film opent als Tom net is gedumpt door Summer, en zijn liefdesverdriet geloofde ik direct al. Schattig is ook zijn kleine zusje Rachel dat hem komt troosten. Goed gespeeld ook door Chloe Moretz, die niet overkomt alsof ze dingen opleest of zo, en haar spel naturel en geloofwaardig houdt. Haar personage is wel wat standaard moet gezegd, en ze wordt iets teveel ingezet voor de schattige wijsheid van het kleine zusje, maar ach.
Er zijn veel leuke scènes die je wel bijblijven, zoals die super vrolijke nadat Summer voor het eerst is blijven slapen bij Tom, de expectations/reality-scène en het realistisch rauw en oprechte gesprek op het bankje op het eind. De grapjes zijn vaak erg geslaagd. Regelmatig nog vrij subtiel en droog.
(500) Days of Summer is wel wat geforceerd indie, maar ik vind dat meestal nog wel aardig. De popculturele verwijzingen in dialogen ken ik onderhand wel, dat mag allemaal wel wat minder.
Als blijkt dat Summer een relatie heeft en zelfs getrouwd is op een gegeven moment vind ik haar ineens een stuk minder leuk.
Het is wel aardig dat de twee niet meer bij elkaar komen op het einde, maar de nieuwe liefde die wordt gevonden is jammer, die geforceerde klik. Beetje houterig spel. In feite eindigt de film daardoor op een manier die het minder maakt dan het had kunnen zijn. Onder andere daardoor overheerst toch een lichte teleurstelling, gezien het leuke begin en de goede verhalen. 3.5*, dat halfje extra voornamelijk wegens een stukje originaliteit.
the new guy
hu? hoe kunnen mensen dit een goede film vinden?!
Een film na 50 minuten afzetten en dan 2*.
Dat is op 12494645 manieren bizar.
Waku
Titel van de film heeft niets te maken met de 4 jaargetijden maar is naam van het meisje waar alles om draait in deze romantische komedie. Nadruk ligt vooral op romantiek ipv komedie.
De film verteld het verhaal van kaartenmaker Tom die wanhopig verliefd en geobsedeerd de wispelturige Summer bij zich wil houden en vooral terug wil winnen.
“500 days of Summer” volgt de belevenissen van de twee op verschillende momenten en dagen.
Een dijenkletser is de film niet maar de komedie kijkt wel lekker weg.
Leuk tussendoortje.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain