• 9.385.326 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Chris D'Amico / Red Mist

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

AC1 schreef:

Ik weet dat het een film is maar dat wil niet zeggen dat ik het komisch moet vinden of dat ik me geen vragen mag stellen over de grenzen van geweld in film. Ik ben blij dat het zien van geweld mij soms 'ongemakkelijk' maakt.

O, maar er is ook geweld wat mij 'ongemakkelijk' maakt (Martyrs, Funny Games, Saw e.d.), maar dat is bij mij bij het serieuzere geweld, niet deze kolder.

En sorry hoor, mensen die zich zorgen maken over de sexualitieit van Hit-Girl sporen zelf niet. Ik heb er in ieder geval geen erotische gedachte of droom aan over gehouden en met mij de meeste mensen niet lijkt me. En al die pedofielen komen ook wel aan hun trekken zonder deze film. Bovendien heb liever dat ze nog een keer naar Kick Ass kijken om aan hun trekken te komen dan dat ze in het park gaan lopen posten....

AC1

Met jouw liefde voor filmgeweld was je bij de filmkeuring toch niet helemaal op je plaats, Reinbo. Het is als een dief die bij een bank zou werken.

avatar van Reinbo

Nee hoor, de oude filmkeuring bestond uit een doorsnede van de samenleving. Ik geef toe dat ik aan de liberale kant zat. Maar als je ergens van houdt wil niet zeggen dat je er niet zinnig over kan oordelen. Ben zelf toch echt overtuigd dat dit soort strip geweld minder schadelijk is dan serieuzer geweld zoals in Saw of Funny Games, ook al is de boodschap in die laatste anders. Denk namelijk dat een 12 jarige die boodschap niet oppikt en wel inziet dat dit een hoop onzin is.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Reinbo schreef:

En sorry hoor, mensen die zich zorgen maken over de sexualitieit van Hit-Girl.. Ik heb er in ieder geval geen erotische gedachte of droom aan over gehouden en met mij de meeste mensen niet lijkt me.

Haha, één van de mooisten die ik de laatste week gehoord heb! Waar sommige mensen zich al druk om maken .

Reinbo schreef:

Ik denk dat je dat verkeerd beoordeeld. Het geweld van Funny Games is verre van 'cool' en is volledig suggestief. Met andere woorden, je ziet het niet (uncool voor de liefhebber). Dit in tegenstelling tot Kick-Ass dat het overduidelijk op een piëdestal zet.

avatar van Reinbo

Ik denk niet dat het aanschouwen van cool geweld schadelijker is dan realistisch geweld. (wijst onderzoek ook uit, want bij de kijkwijzer richtlijnen wordt de setting meegewogen.) Is dat wel zo dan moeten Tom en Jerry direct voor 16j gekeurd worden..

AC1

Kijk, dat houdt voor mij geen steek. Het vereren van geweld is altijd schadelijker omdat het de realiteitszin vertroebelt. Het minimaliseert het. Ik zou niet weten hoe het geweld van Kick-Ass, dat geweld goedkeurt (en hoe jonger hoe beter) onschadelijker zou zijn dan het geweld dat ons laat aanvoelen dat het geen pretje is. Voor mij is bewustwording beter dan ontkenning.

avatar van Reinbo

Dan ga je ervan uit dat de persoon het verschil tussen de binnen en de buitenkant van de bios niet uit elkaar houdt. Er wordt ook niets ontkent in Kick Ass, je gaat er van dood als je hoofd er wordt afgehakt., (itt de A-team serie waar iedereen alles overleeft.) Daarbij is deze film gewoon 16+ dus geen zorg zou ik zeggen. Denk zelf dat het zien van echt (realistisch)geweld veel meer afstompd dan het lachen om Kick Ass. Heeft ook niets met het vereren van geweld van doen, of heb jij Hit Girl naast sexuele ook nog op fascistische trekken betrapt.

Maar als jij denkt dat het minder schadelijk is voor een klas 12 jarigen om 8 keer naar (bijvoorbeeld) Saw laat kijken ipv 8 keer naar Kick-Ass, dan zijn wij het flink oneens.

Reinbo schreef:

Dat is een reëel gevaar, ja. Een constante impuls van goedkeuring kan leiden tot een beschadigde werkelijkheidszin, zeker bij jonge mensen.

Reinbo schreef:

Er wordt ook niets ontkent in Kick Ass, je gaat er van dood als je hoofd er wordt afgehakt...

Toch wel, het geweld is cool en daardoor ontkent het de realiteit van geweld.

avatar van Reinbo

Dus Tom & Jerry zijn ook grote boosdoeners....

Je hebt ook nog geen reactie op mijn laatste stelling gegeven? Maar ik meen hieruit op te kunnen maken dat jij ze liever Saw voorschotelt. (Wel apart aangezien de mensen van de kijkwijzer, die hun beoordelingscriteria na uitgebreid onderzoek hebben vastgesteld het met mij eens zijn. Namelijk dat geweld in een onrealistische omgeving minder schadelijk is.)

Waar zijn de criteria voor de classificaties op gebaseerd?

Het Kijkwijzer systeem is gebaseerd op wetenschappelijke kennis over mogelijke schadelijkheid van beelden, waardoor de classificaties meer objectief en toetsbaar zijn. Het Kijkwijzer systeem is flexibel, volgt de nieuwe wetenschappelijke inzichten en speelt in op nieuwe ontwikkelingen in het media-aanbod. De deskundigen die hieraan werken zijn betrokken bij het onderwerp en de besten op hun gebied in Nederland.

Angsteffecten

Angsteffecten worden bij jonge én oudere kinderen opgewekt door een aantal elementen. Angst kan ten eerste optreden door het zien van 'enge' dingen. Angst kan ook optreden door observatie van anderen die angstig zijn. Daarnaast kan angst worden vergroot door elementen die een voorbode zijn van een angstige situatie.

De angsteffecten kunnen toe- of afnemen naar mate de personages en situatie als echt of onecht worden beleefd. Hoewel kinderen van verschillende leeftijden van verschillende zaken angstig kunnen worden, kan over het algemeen worden gesteld dat meer intense angstsituaties en meer realistische, voorstelbare situaties het meeste effect hebben.

In de classificatiesystematiek van Kijkwijzer wordt rekening gehouden met de vaardigheid van kinderen om producties te interpreteren waardoor ze emotioneel afstand kunnen nemen en de angsteffecten verminderen. Dat gebeurt door zowel naar de (on)echtheid van de personages, als naar de (on)echtheid van de omgeving te vragen.

Bron: KIJKWIJZER.nl

Lees vooral de laatste alinea.

wimnoot

Het geweld is zo absurd dat het lachwekkend wordt, samen met de soundtrack, zou een klein kind kunnen zien dat het geweld niet serieus is. Het lijkt me ook sterk dat er in Amerika (of waar dan ook)een groot schietincident gaat voordoen met iemand die zich voordoet als Kick-Ass of Hit-Girl. Ik heb het idee dat mensen die zoiets doen meer met boeken als Catcher in the Rye en muziek van Marilyn Manson o.i.d. bezig zijn i.p.v. een dolle komedie als deze.

En die Tookey doet zijn werk erg goed, hij roept reacties op en trekt aandacht en dat is goed voor de krant waar hij voor schrijft.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Reinbo schreef:

Ghe ghe, laten we dat gedeelte idd maar even bewaren voor Kick Ass 3. Als Chloe een jaar of 16 is... Ik ga ook niet verder dan Ubercoole meid, de rest komt later wel.

wimnoot schreef:

Sterker nog, hij geeft zelf aan dat hij met zijn review reactie wilde uitlokken. Nou, dat is 'm gelukt.

Kick-Ass | Review by Chris Tookey - movie-film-review.com

wimnoot

Echt zo'n Engelse zuurpruim! Hij vond Inception ook vast niet goed!

avatar van Reinbo

Uit zijn eigen blog blijkt de man gewoon geobsedeerd is door pedofelie.

Dit vind ik nog wel zijn meest bizarre observatie.

I really find it hard to believe that so many people refuse to acknowledge the deliberately glamorous, fetishistic way in which Hit-Girl and her startlingly violent behaviour is portrayed, or that her sexually aggressive vocabulary suggests an exposure to sex inconceivable in an 11 year-old who has not been abusively "groomed".

Met andere woorden: in zijn optiek heeft papa Cage zich waarschijnlijk elke avond aan haar vergrepen. Hoe anders kan zij die woorden kennen? Maar 'wij' willen het niet zien......

Hoe kom je erop? Een waarlijk perverse geest heeft die man....

avatar van yeyo

yeyo

Ach, van perversiteit verdenk ik hem niet, critici neigen te overanalyseren als ze iets immoreel vinden. Denk maar aan wat voor gekheid Siskel en Ebert indertijd over slasherfilms verkondigden..

wimnoot

Hij is zeker nooit op een gemiddelde basis-school geweest tegenwoordig. Die kinderen gebruiken woorden als "klootzak" "fuck" en "kut" om de drie tellen. Wat ik overigens een rotgehoor vind maar in een film vind ik het wel grappig.

En de scene waar hij aan refereert is meer een link naar Gogo uit Kill Bill en die mannen worden feitelijk gestraft voor hun gefashineerde blikken door Hit-Girl die ze in de pan hakt. Tookey heeft het compleet bij het verkeerde eind.

avatar van yeyo

yeyo

wimnoot schreef:

En de scene waar hij aan refereerd is meer een link naar Gogo uit Kill Bill en die mannen worden feitelijk gestraft voor hun gefashineerde blikken door Hit-Girl die ze in de pan hakt. Tookey heeft het compleet bij het verkeerde eind.

Ja inderdaad vergezocht. Hij linkt haar outfit meteen aan een seksuele context, terwijl het in de film enkel dient om de bewakers te doen geloven dat ze een onschuldig schoolmeisje is. Ik vond het alleszins een heel grappige scène.

avatar van goongumpa

goongumpa

Mwa, het ergste geweld dat in dat boek gebeurt is een vuistslag tegen iemands hoofd.

wimnoot

Dat boek is meerdere malen in verband gebracht met dat soort schietincidenten. Onder andere Mark Chapman die John Lennon dood schoot. Maar ik ben het met je eens dat er weinig geweld in zit. Maar dat was mijn punt ook. Geweld in een grappige setting als Kick-Ass zal niet zo snel tot geweld uitlokken als gezegd wordt door die Tookey. Terwijl een depressief boek dat wel kan doen.

avatar van Reinbo

Geloof dat Tookey vooral bang is dat we na het zien van deze film allemaal 12-jarigen gaan oppikken van het schoolplein.... De man zou eens moeten weten wat je voor een Breezer allemaal gedaan kan krijgen.

avatar van goongumpa

goongumpa

Vond het ook een erg grappig boek trouwens

Maar inderdaad, die te ver doorgedreven me against the world-mentaliteit van Holden Caulfield zou mensen met psychologische problemen misschien nog verder kunnen vervreemden van hun omgeving.

Bij die moord op John Lennon begrijp ik het verband echter totaal niet. Als er één iemand trouw is gebleven aan zijn principes, zichzelf niet heeft verkocht...

avatar van Lurtz

Lurtz

Begint veelbelovend maar eindigt als (ja ondanks het geweld) toch als een kinderfilm met veel cliché's.

wimnoot

Als jij met een bazooka een raam uitgeschoten worden cliche vind dan ben ik wel nieuwschierig welke films jij kijkt.

Edit: Van je top 10 word ik niet veel wijzer aangaande cliches, de meeste barsten helemaal van de versleten stereotypen.

Lurtz schreef:

Begon volgens mij exact zoals het eindigde....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wim, in True Lies zit een scène met wat overeenkomsten.

Scene komt uit ....

YouTube - Death Wish 3 III End Scenes Charles Bronson

1.03 min.

Een aanrader.

wimnoot

Wat willen jullie nou zeggen dan? Dat jullie het met Lurtz eens zijn?

Bij Kick-Ass was het veel cooler. Hij Wordt een heel eind meegenomen ,vanaf de hoogste verdieping, en dan pas ontploft hij.

Kick-Ass had alleen even:" Warning shot!" moeten zeggen!

avatar van Reinbo

Ach de film barst van de clichés, heeft de look & feel van en kinderfilm en bevat veel geweld. Dus in wezen heeft Lutz gelijk. Maar ik vind het nog steeds fantastisch.

Niets mis met clichés zolang het zelfbewust is en ermee wordt gespeeld.

wimnoot

Ja maar als hij dan zo'n probleem heeft met cliches, waarom dan The Shawshank Redemption en Cast Away in zijn top10?

En ik vind dat de humor van deze film steeds cliche ingezet wordt om het daarna absurd op de hak te nemen.