• 9.382.262 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Detective Gigante

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

AC1 schreef:

In Nederland moest je 16 zijn. In sommige landen 15 of zelfs 18. In België, en dat was een uitzondering, mocht iedereen binnen en zo gebeurde het dat de bomba's (opa's) van België op zondagnamiddag lekker gezellig met de kleinkinderen naar folteringen en opspattend bloed zaten te kijken.

De DVD moest waarschijnlijk een concessie zijn tussen Nederland en België. Ik denk niet dat ze gaan knippen. Waarschijnlijk verwacht de commissie dat ouders zullen ingrijpen waar nodig.

....

Hoe werkt de filmrating in België dan? En waarop hebben ze hun 'geschikt voor alle leeftijden' label bij deze film op gebaseerd?

avatar van rep_robert

Jesse93 schreef:

Nou daar zou ik niet op rekenen . Ze zijn heeel erg streng qua leeftijd. Weet eigenlijk niet of ze ook zo streng zijn met dvd's (vast wel), maar uit mijn ervaring met games wel

Merk overigens bij elke dvd die ik bij de Blokker koop dat ze bij elke gescande dvd een melding van de leeftijd op het scherm krijgen. Ze letten er bij die winkel i.i.g. wel op. Voor het eerst dat ik heb gemerkt dat winkels letten op de leeftijden die vermeld staan op de dvd's.

avatar van drmea

drmea

Ik vind kick-ass een zwakke film.

het verhaal is zwak .de vecht scene,s van het 11 jarige meisje is wel leuk gevonden.

avatar van rep_robert

Bij voorbaat al? Waarom doe je uberhaupt nog de moeite als je al zeker weet dat je het kut vindt. Je gaat wel lekker onbevooroordeeld zo'n film in zeg

avatar van paul83

paul83

Maar amerikaanse films met superhero,s zijn al bij voorbaat slechte films

Is geen Amerikaanse film pur sang. De regiseur is Brits net als het merendeel van de cast. Het is een film waar geen Amerikaanse productiemaatschappij zich aan wilde wagen door het explicite geweld.

Geen bijster slimme opmerking...

avatar van van duijn

van duijn

Daar sluit ik me volkomen bij aan!

avatar van AC1

AC1

Lexcoaster schreef:

Ik dat Fabian88 het hoofd van de Belgische filmkeuring is.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Maar amerikaanse films met superhero,s zijn al bij voorbaat slechte films

Niet altijd zie x-men 1,2 en 3.groeten.

JacoBaco

De X-Men films zijn het topje van de ijsberg qua goede superhero films.

drmea schreef:

Maar amerikaanse films met superhero,s zijn al bij voorbaat slechte films.

Inderdaad, de Pakistaanse films met superhero's zijn echt véél beter!

Maar amerikaanse films met superhero,s zijn al bij voorbaat slechte films

Weer zo een waardeloze hit and run actie probeer eens wat achtergrond onderzoek te doen voordat je onzin gaat praten.

- Regie; Matthew Vaughn komt uit Engeland

- Schrijver; Mark Millar (van de comicbook) komt ook uit Engeland

- Naast de paar scenes in New York, is de film grotendeels in Engeland en Canada opgenomen

Het verhaal speelt zich af in Amerika, maar dat betekent niet dat het een Amerikaanse productie is

JacoBaco

Leuk zeg. Zijn allereerste bericht op MM en hij wordt meteen afgebrand. Arme jongen. Maar zo hoort het ook, gelijk aanpakken.

AchmedATM

Ik heb zo een vermoede dat het zijn intentie was om een waardeloos bericht te plaatsen en nooit meer terug te komen

Daarnaast handellen we hier met Feiten en Meningen, maar niet met onzin.

JacoBaco

Ik hoop dat je gelijk hebt eigenlijk, zijn we meteen van hem verlost.

MyOwnStyle

Klopt, maar hier je hem niet meteen voor af te kraken. Is gewoon niet zijn favoriete filmgenre, alleen vergeet hij er 'ik vind' bij te plaatsen

avatar van Nomak

Nomak

- Regie; Matthew Vaughn komt uit Engeland

- Schrijver; Mark Millar (van de comicbook) komt ook uit Engeland

AchmedATM schreef:

Daarnaast handellen we hier met Feiten en Meningen, maar niet met onzin.

Welke onzin? Verenigde Staten staat hier als eerste land.

Ik zie dit dus ook als een Amerikaanse film.

MyOwnStyle

Zie er trouwens ook de onzin niet van in.

AchmedATM

Onzin was meer gericht op zijn opmerking van "Amerikaanse superhelden films zijn bij voorbaat slecht" als hij dat er niet bij had gedaan had ik niet eens gereageerd.

Nomak schreef:

Welke onzin? Verenigde Staten staat hier als eerste land.

Ik zie dit dus ook als een Amerikaanse film.

En zo onder scheiden we meningen met feiten

chevy93

Wel jammer dat hij niet gestemd heeft .

Ik denk trouwens dat 88Fabian een 2e account heeft aangemaakt

avatar van Freckles

Freckles

MyOwnStyle schreef:

Ze zetten er een leeftijd op als het nodig is, maar wie houdt er hem daar nu aan?

avatar van Freckles

Freckles

Trouwens, de film is leuk, maar voor de Top 250 vind ik 'm niet zo geschikt.

Daarbij vond ik dat het geweld nog wel meeviel hoor, 12+ zou een goede leeftijd zijn vind ik. Het boeit het me ook niet echt. Je kijkt die film toch gewoon als je er klaar voor bent.

avatar van paul83

paul83

chevy93 schreef:

Wel jammer dat hij niet gestemd heeft .

Ik denk trouwens dat 88Fabian een 2e account heeft aangemaakt

Ik vraag me bij jou af waarom je deze briljante film 1 ster geeft....

chevy93

Ik vraag me af waarom jij dan niet gewoon de zoekknop gebruikt

Dit is overigens allesbehalve briljant. Dat je hem (super)leuk vindt moet je zelf weten, maar briljant is deze film zeker niet te noemen.

Owh, jawel hoor.

chevy93

Als we dit al briljant gaan noemen...

AchmedATM

voel je jezelf weer elite, wat ben je speciaal zeg dat je Kick-Ass niet leuk vind.

chevy93 schreef:

Als we dit al briljant gaan noemen...

Hou toch op. Ik vind deze film bij vlagen behoorlijk briljant, maar dat betekent niet dat jij dat ook moet vinden. Meningsverschil. Savvy? Net of het bij elke film vast(/geschreven) staat welke wel en welke niet briljant gevonden mag/kan worden.

chevy93

Ik vind hier niks speciaals aan. Geen speciale cameravoering, geen speciale shots, geen supermuziek, geen hoogstaande dialogen. Het is niet baanbrekend. Ik snap best dat mensen dit vermakelijk vinden en zelfs veel meer, maar ik heb toch een hele andere definitie van briljant.

AchmedATM schreef:

Want daar is het mij om te doen. Apart gevonden worden.

chevy93 schreef:

... maar ik heb toch een hele andere definitie van briljant.

Da's ook niet zo vreemd; je vond er geen zak aan.

chevy93

Ook dat buiten beschouwing gelaten. Om briljant te kunnen zijn, vind ik toch wel dat de film een bepaald iets moet hebben. Iets groots over zich. Iets waardoor men omver geblazen wordt. De X-factor om het een beetje populair te zeggen .

Buiten dat deze film heel vermakelijk is (voor sommigen dan), zie ik niet wat deze film zo speciaal maakt. Waardoor deze film boven de rest uitsteekt. Al is het maar op één gebied. Zoals ik al zei, niet briljant volgens mijn definitie van briljant.

MyOwnStyle

Zo apart is hij trouwens niet, vond hem ook alles behalve briljant. Gewoon vermakelijk zonder meer.